Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(MeistroMargarita @ 2012 06 24, 20:51)
Likau savaitei viena namuose,sakau, puiki proga pabandyti smile.gif o kaip veliau seksis - ziuresim  smile.gif

Saunuole thumbup.gif Gal kokiu knyguciu paskolinti pasiskaitymui? (cia MR - pasikeiciau nicka 4u.gif )
Atsakyti
Claries, Tavo mazylis, tai nerealus zaliavalgis wub.gif thumbup.gif
__

Paziurejau filma 'HOME'. kuri cia buvote nuoroda idejusi... Liudna pasidare iki negalejimo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 06 25, 17:40)
Claries, Tavo mazylis, tai nerealus zaliavalgis  wub.gif  thumbup.gif
__

Paziurejau filma 'HOME'. kuri cia buvote nuoroda idejusi... Liudna pasidare iki negalejimo  verysad.gif

Na filmo pabaiga nuteikia kaip ir optimistiskai... bet pagalvojau, ar tik ne del to laikrasciai mirga skelbimais "superkame zeme ir miska"...
Bet supratau, kad zaliavalgyste, kaip gyvenimo budas yra ne tik naturalus budas isvengti ligu, bet ir labai globaliai ekologiska gyvensina, kuri keica mastysena - kelias issigelbeti daugelio ligu ir isgelbeti pasauli ir tai mane veza... smile.gif jautiesi ne tik sau gerai darantis, bet dar jautiesi gerai del to, kad darai aplamai kazka gero aplamai biggrin.gif smile.gif ir kad tas kelias yra teisingas, ir kad tu ji pagaliau radai thumbup.gif
Papildyta:
tiesa ir dar veza, tai kad vaikui rodau derama pavyzdi ir tikiuosi , kad jis bus sveikesnis.. smile.gif
o cia dar vyras rado viena grazu gera filma- apie tai, kiek zmogui reikia...
http://www.youtube.c...p;v=pVnal8qpozk
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Contessa: 25 birželio 2012 - 17:02
QUOTE(Contessa @ 2012 06 25, 17:55)
Na filmo pabaiga nuteikia kaip ir optimistiskai...  bet pagalvojau, ar tik ne del to laikrasciai mirga skelbimais "superkame zeme ir miska"...
Bet supratau, kad zaliavalgyste, kaip gyvenimo budas yra ne tik naturalus budas isvengti ligu, bet ir labai globaliai ekologiska gyvensina, kuri keica mastysena - kelias issigelbeti daugelio ligu ir isgelbeti pasauli ir tai mane veza... smile.gif jautiesi ne tik sau gerai darantis, bet dar jautiesi gerai del to, kad darai aplamai kazka gero aplamai biggrin.gif smile.gif ir kad tas kelias yra teisingas, ir kad tu ji pagaliau radai  thumbup.gif

drinks_cheers.gif
Mane labai ikvepia tokio tipo filmai, knygos ir t.t., apsikrausiu is visu pusiu 'ikvepianciom uzkardom', kad nemazetu poreikis ir noras zaliavalgystei thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Contessa @ 2012 06 25, 18:01)
o cia dar vyras rado viena grazu gera filma- apie tai, kiek zmogui reikia...
http://www.youtube.c...p;v=pVnal8qpozk

Einu ziureti, aciu 4u.gif
Atsakyti
sveikutes visos,

ziuriu cia sutapimai. savaitgali leidau vilniuj, uzsipirkau literaturos uz 106lt, ir vyko smegenu plovimas geraja prasme doh.gif doh.gif sakiau, jums po to ir parasysiu.
pirkau 200kokteiliu Revoliucija,
Fermentu faktoriu
Campbello "Naturalus budas isvengti ligu"
ir Graham 80/10/10

vat vat merginos, Contessa ir MR, jus cia taip pakiliai diskutuojat, ypac apie ekologija, o mane sueme neviltis ir depresija. gal pakibau ant labai ekstremalios 80/10/10 zinios, bet visos baimes del mano pingines vel isaugo ir pasitvirtino.

o baimes mano tokios:
Graham knygoje teigiama, kad daugelis zaliavalgiu turi sveikatos bedu nes nesilaiko principo kad baltymai ir riebalai turi sudaryti tik 10proc dienos raciono. (o riebalai yra riebalai, teigia Graham, nesvarbu kad is geru anakardziu gauti. jie nuodas inkstai, kasai, kepenims. )todel pradzioje, kuomet organizmas tik palikes kepta/virta maista - vyksta teigiami dalykai, o po to - tie visi raw fectivaliai, raw uzkandeles ir visos raw picos - tera akiu dumimas.
visa zaliavalgyste yra mono.

ir paziurekit i Graham siuloma meniu doh.gif - ten tikrai tik zvaigzdes gali taip maitintis- pusryciai 2kg bananu ir braskiu, pietus - panasiai - dar daugiau - vakariene - 3kg salotu - irt ai valgo VIENAS zmogus.
ne viena mano drauge taip negali maitintis. schmoll.gif schmoll.gif tai kuo kalti zmones kurie 800lt uzdirba, mama su 2 tarkim vaikais? na gerai kad ir 1000lt? unsure.gif
kazkuri forumiete man graziai siule, ko as negaleciau susipjaustyti buroko ir kopusto pusryciams vietoj bananu ir kiviu? as taip ir darau, nuolat kalnus salotu dabar su svogunu laiskais kapoju, bet graham knygoje ne veltui dar syk buvo patvirtina - pagrindas - VAISIAI-nes darzoves nera tokios kaloringos - ju 10kg reiktu suvalgyti (pvz), norint gauti kalorijas tolygias, gaunamas is vaisiu. (tarkim, siuo atveju, uztektu vaisiu suvalgyti 2kg). TAIGI. vaisiai, be to, turi taip mums reikalingo vandens - del ko zaliavalgiai net ir negeria tu 8 puodeliu per diena stikliniu.

ech, ech, susinervanau juodai.
na, bet Campbell paskaiciau - jis - veganiskos krypties atstovas, ir tai jau uztenka sveikam buti, Fermentu Faktorius vel daug tiesos sako - ne vien mityba, bet ir miegas, judejimas, nestresas - viskas svarbu. (ir galvoju, kokia iroinja, kadangi jis pats japonas, tai ir leidzia sau zuvi, kad ir sakingai, dumblius ir nori lapus, ka, tarkim, graham GIREZTAI neleidzia - nes zmogus - SAUSUMOS BUTYBE, taigi, pamirskit dumblius ir zoles, jos net atgrasios savo skoniu, palyginti su vaisiais, anot Grahamo)

ai, merginos, ainu ziureti jusu filmuku. ekologija gtikrai neturi alinti lietuvio kisenes. gal amerikieciams, kurie uz danties rovimas moka 500dol, uz operacija - 10, 000doleriu, sveikatos draudimas - 50, 000doleriu, vat jiems ir atrodo kad 5kg bananu ir kiviu i diena yra NIEKAS. bet ne LIETUVIAMS schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
IR tuomet galvoju: tai kuo nusikalto lietuviai, rusai, baltu tautos, kur taip mazai tu vaisiu, LOKALIU???? ypac saltom ziemom, ankstyv pavasariais? g.gif arba eskimai, islandai-kur vyrauja ZUVYS....??? tai jie pasmerkti LIGOMS????? taika, DIEVO nera??? biggrin.gif biggrin.gif

taip pat radau dar viena tinklapi beautifulonraw.com

Paziurekit, gal pravers.(bet ten receptai, ne mono.)

taip pat Welness Warior iveskit googgle. labai idomi info apie kavos klizmas. kurias rekomenduoja jei neklystu H.Shinya "Fermentu faktoriaus" autorius.

taip pat, gal kas pamainytu knygu? noriu paskaityt Boutenka Zalia mityba, Mikrobu Faktoriu, ir karves Plesrunes?
Keiciames - dalinames 4u.gif tik as is kauno busiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 06 25, 18:51)
sveikutes visos,

ziuriu cia sutapimai. savaitgali leidau vilniuj, uzsipirkau literaturos uz 106lt, ir vyko smegenu plovimas geraja prasme ...

Nu labas biggrin.gif

Zinai ka as supratau skaitydama vis nauja knyga apie zaliavalgiavima? Ogi tai, kad VIENOS TIESOS NERA. Tas stresas - baime ir man buvo uzeje, nes galvoju jetau...Kiekvienas savaip raso ir vis kazkas netaip toj mano mityboj. BET... Atsirink kas svarbiausia, zinok kokiu medziagu optimaliai ir is kur gali gauti ir svarbiausia KLAUSYK SAVO organizmo. Grahamo 'apetitas' kaip milionieriaus zinok. Dabar Tu logiskai pagalvok, ar apskritai istengtum suvalgyti 1 kg bananu (jis raso 2 svarai, tai apie 1 kg mirksiukas.gif ) arba 1 kg vysniu , arba...1 kg vynuogiu ir pan? Nu as tai niekaip, nebent man per 'trubele' kas i gerkle istates trintus supiltu... doh.gif Tai na mano pasisakymo esme ta, kad nereikia buti 'aklu sekeju' kazkurio vieno zaliavalgio, nes kiekvienas jis raso is savo patirties, savo atradimais dalinasi ir t.t., tai va perksiatyk koki 10-ies zaliavalgiu knygu ir pamatysi, kad kiekvienas vis kazka kito / naujo parasao, susirink kas tinka butent TAU ir bandyk.
Man asmeniskai tu bananu isvis nesinori kasdien, tai ka ten bekalbeti apie Grahamo siulomus ziemos valgiu pavyzdzius, kur bananai yra kasdien. As tada geriau 2 kg burokeliu (kuriuos LABAI megstu) ar cukiniju, nei 1 kg bananu kartais sau suvalgysiu s pasimegavimu.

Be to, sako jis kad mes ir ne pauksciukai, kad grudus lestume, ne voveraites, kad riesutus grauztume ir ne banginiai, kad krevetes ir moliuskus per dantis kostume, nu bet as zinau viena dideli fakta, kad kol kas is manes MONO tikrai nebus, kad pamegdziosiu as ir ta voveraite, ir ta pauksciuka kol kas irnesakyk.gif

P.S. Mielai pasikeisciau knygelem, bet Kaune nebunu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shoeaholic: 25 birželio 2012 - 18:27
Sveikos, mergiotes!
Nesu pastovi raw maisto valgytoja, bet karts nuo karto ka nors isbandau. Siaip, jei netingiu, pasidarau super smoothie.

Turiu klausimuka. Esu skaicius, ka galima tarkim savos duonikes pasigamint. Tam reikalingas ale dziovykleles a kazkas panasaus. Tai va, gal kas zinot kur ju gaut?
Manau ta dziovyklele galima i kokiem vaisiam dziovint naudot?
I da... a yr kokia raw food kriautuviki( ne internetini) Kaune?
Atsakyti
QUOTE(Flegma @ 2012 06 25, 21:05)
Sveikos, mergiotes!
Nesu pastovi raw maisto valgytoja, bet karts nuo karto ka nors isbandau. Siaip, jei netingiu, pasidarau super smoothie.

Turiu klausimuka. Esu skaicius, ka galima tarkim savos duonikes pasigamint. Tam reikalingas ale dziovykleles a kazkas panasaus. Tai va, gal kas zinot kur ju gaut?

As kol kas naudoju piguti ZELMER, bet galima isigyti ir TOKI rimtai zaliavalgiaujant 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shoeaholic: 25 birželio 2012 - 22:35
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 06 25, 23:32)
As kol kas naudoju piguti ZELMER, bet galima isigyti ir TOKI rimtai zaliavalgiaujant  4u.gif

o kur ta dziovykle pirkai ? ax.gif as taip noriu granola pasidaryti .. be dziovykles ,turbut neimanoma ? unsure.gif anksciau orkaitej ar keptuvej kepindavau..
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 06 25, 18:24)
Zinai ka as supratau skaitydama vis nauja knyga apie zaliavalgiavima? Ogi tai, kad VIENOS TIESOS NERA. Tas stresas - baime ir man buvo uzeje, nes galvoju jetau...Kiekvienas savaip raso ir vis kazkas netaip toj mano mityboj. BET... Atsirink kas svarbiausia, zinok kokiu medziagu optimaliai ir is kur gali gauti ir svarbiausia KLAUSYK SAVO organizmo. Grahamo 'apetitas' kaip milionieriaus zinok. Dabar Tu logiskai pagalvok, ar apskritai istengtum suvalgyti 1 kg bananu (jis raso 2 svarai, tai apie 1 kg  mirksiukas.gif ) arba 1 kg vysniu , arba...1 kg vynuogiu ir pan? Nu as tai niekaip, nebent man per 'trubele' kas i gerkle istates trintus supiltu...  doh.gif  Tai na mano pasisakymo esme ta, kad nereikia buti 'aklu sekeju' kazkurio vieno zaliavalgio, nes kiekvienas jis raso is savo patirties, savo atradimais dalinasi ir t.t., tai va perksiatyk koki 10-ies zaliavalgiu knygu ir pamatysi, kad kiekvienas vis kazka kito / naujo parasao, susirink kas tinka butent TAU ir bandyk.
Man asmeniskai tu bananu isvis nesinori kasdien, tai ka ten bekalbeti apie Grahamo siulomus ziemos valgiu pavyzdzius, kur bananai yra kasdien. As tada geriau 2 kg burokeliu (kuriuos LABAI megstu) ar cukiniju, nei 1 kg bananu kartais sau suvalgysiu s pasimegavimu.

drinks_cheers.gif va butent!
Reikia savo galva gyvent. Cia panasiai kaip vaiku auklejime: kiek mamu - tiek nuomoniu:) Ir kiekvienai, net geriausiai lektorei motinystes kursuose butinai, net ir nesamoningai kartais, issprusta fraze "augindama savo vaika/-us" (ir konkreti patirtis toliau eina "kaip buvo"), taciau tai nereiskia, kad butinai ir kitos turi taip pat elgtis. Kiekviena atranda savo idealiausia vaiku auginimo buda:)
Su zaliavalgiavimu - tas pats: atsirenkame tai, kas mums tinka ir patinka ir bandome. Netinka kazkas eigoje - ieskome toliau ir bandome vel ir vel:)
Tikrai neturiu jokiu baimiu ir tikiu, kokie "kenksmingi ir nesubalansuoti zmogui" bebutu tie riesutai, grudai ir pieno produktai, tikrai tai bus nepalyginamai geriau nei riebaluose virtas maistas.

QUOTE(Flegma @ 2012 06 25, 20:05)

Cia apie dziovintuvus raso ir straipsnio pabaigoje yra "Kur nusipirkti gera dziovintuva Lietuvoje?" - tikrai rasite sau tinkama dziovintuva pagal tai, kur esate, kokie poreikiai ir kiek tam norite skirti pinigu smile.gif
Turiu balta 9 pakopu Excalibur, tai tikrai patenkinta: puikiai ir namini jogurta pasigaminu, ir sausainius/vaisius/kokoso riesuto drozles dziovinu ir...visa kita, ka tik sugalvoju:) Dabar greit bus duoniuku eile - vis "neprisiruosiu":)

Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2012 06 22, 15:58)
o dabar mano virtuvej akip atrodo...na, man nepatinka ax.gif suku malu sau, puodai apsitasko, gal tiesiog dar neapsipratau, vaikams - kazkas kitko, zodziu, tai riesutai mirksta, tai kokteiliai, tai ziurek vel sriuba kokia, tai salotu kalnai, mociute kaimyne tempia...dar pyragus visokius vegan kepu....eh,negerai negerai, niekad nemegau pilvui vergaut, dabar taip gaunas kad sveikatai vergauju  biggrin.gif nemegstu ilgai sukiotis virtuvej, na tarkim gamint SKANAUS kazka megstu, bet siaip turiu pilna kitu uzsiemimu apart virtuves unsure.gif ir galvoju negi visad ir teks lindet joje ilgiau... g.gif

na, cia todel gal ilgiau virtuvej iseina uztrukt, kad mixás keliu valgymo krypciu raw + vegan. Jei butu vien raw, manau, uztruktu nepalyginamai trumpiau (bent jau as neuzsibunu, o jei gaminu kazka raw, tai stengiuosi keleta patiekalu vienu sykiu, kad paskui butu ramu kuri laika).
O jei reiketu kaip restorane keleta patiekalu ir kelis k. per diena - hmmm....jauciu, nepavezciau tokio kruvio lotuliukas.gif
Atsakyti
given444, o del kokiu priezasciu tu susidomejai zaliavalgiavimu??
kaip as laukiu is taves nors vienos zinutes teigiamos, be baimiu, nuogastavimu, vertinimu cool.gif
Atsakyti
merginos, kokį normalų maisto smulkintuvą parekomenduotumėte įsigyti? mirksiukas.gif
karts nuo karto žaliavalgių gardumynų , maistelių pasigaminu, tad reikia gero patikimo žvėries biggrin.gif

dabartinis naudojamas maniškis yra tik 600 W galingumo ir mažos talpos doh.gif tai žiūrinėjuosi, kažką rimčiau, bet tokio kaip virtuvinio kombaino nesinori.
Taigi ar yra (kokie?) spec. galingi tik smulkinimo funkciją atliekantys aparačiukai? 4u.gif
Atsakyti