Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(claries @ 2012 06 26, 00:47)
drinks_cheers.gif va butent!
Reikia savo galva gyvent. Cia panasiai kaip vaiku auklejime: kiek mamu - tiek nuomoniu:) Ir kiekvienai, net geriausiai lektorei motinystes kursuose butinai, net ir nesamoningai kartais, issprusta fraze "augindama savo vaika/-us" (ir konkreti patirtis toliau eina "kaip buvo"), taciau tai nereiskia, kad butinai ir kitos turi taip pat elgtis. Kiekviena atranda savo idealiausia vaiku auginimo buda:)
Su zaliavalgiavimu - tas pats: atsirenkame tai, kas mums tinka ir patinka ir bandome. Netinka kazkas eigoje - ieskome toliau ir bandome vel ir vel:)

Tikrai neturiu jokiu baimiu ir tikiu, kokie "kenksmingi ir nesubalansuoti zmogui" bebutu tie riesutai, grudai ir pieno produktai, tikrai tai bus nepalyginamai geriau nei  riebaluose virtas maistas.
Cia apie dziovintuvus raso ir straipsnio pabaigoje yra "Kur nusipirkti gera dziovintuva Lietuvoje?" - tikrai rasite sau tinkama dziovintuva pagal tai, kur esate, kokie poreikiai ir kiek tam norite skirti pinigu smile.gif
Turiu balta 9 pakopu Excalibur, tai tikrai patenkinta: puikiai ir namini jogurta pasigaminu, ir sausainius/vaisius/kokoso riesuto drozles dziovinu ir...visa kita, ka tik sugalvoju:) Dabar greit bus duoniuku eile - vis "neprisiruosiu":)

Papildyta:
na, cia todel gal ilgiau virtuvej iseina uztrukt, kad mixás keliu valgymo krypciu raw + vegan. Jei butu vien raw, manau, uztruktu nepalyginamai trumpiau (bent jau as neuzsibunu, o jei gaminu kazka raw, tai stengiuosi keleta patiekalu vienu sykiu, kad paskui butu ramu kuri laika).
O jei reiketu kaip restorane keleta patiekalu ir kelis k. per diena - hmmm....jauciu, nepavezciau tokio kruvio  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(irmulia @ 2012 06 26, 08:40)
merginos, kokį normalų maisto smulkintuvą parekomenduotumėte įsigyti?  mirksiukas.gif 
karts nuo karto žaliavalgių gardumynų , maistelių pasigaminu, tad reikia gero patikimo žvėries  biggrin.gif

dabartinis naudojamas maniškis yra tik 600 W galingumo ir mažos talpos  doh.gif  tai žiūrinėjuosi, kažką rimčiau, bet tokio kaip virtuvinio kombaino nesinori.
Taigi ar yra (kokie?) spec. galingi tik smulkinimo funkciją atliekantys aparačiukai?  4u.gif

Mano virtuvinis eilinis blenderis phillips (650 W) neseniai uzsilenke... Tai isigijau stollar'a (kazkaip VitaMix'ui ar ThermoMix'ui dar pagailejau kapeikos...), tai po to philipso stollaras kaip kumelys. Nors nezinia kiek ir jis laikys...Tikiuosi ilgiau, atrodo tai pakankamai 'profesionaliai' ir dirba gerai. 4u.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(MeistroMargarita @ 2012 06 26, 00:24)
o kur ta dziovykle pirkai ? ax.gif  as taip noriu granola pasidaryti .. be dziovykles ,turbut neimanoma ? unsure.gif anksciau orkaitej ar keptuvej kepindavau..

TOKIO TIPO piguciu pabandyk paizureti, jei nesi linkusi 1000 lt ar daugiau moketi siuo metu 4u.gif Jei ka, pridziovinsi vaikams vaiciu 'cipsu', tai neprapuls daiktas manau.

P.S. Kad liktu RAW - reikia ziureti kokiu temperaturu 'mygtkai' yra (pvz mano zelmeryje yra 30 ir 45) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 06 26, 09:07)
Mano virtuvinis eilinis blenderis phillips (650 W) neseniai uzsilenke... Tai isigijau stollar'a (kazkaip VitaMix'ui ar ThermoMix'ui dar pagailejau kapeikos...), tai po to philipso stollaras kaip kumelys. Nors nezinia kiek ir jis laikys...Tikiuosi ilgiau, atrodo tai pakankamai 'profesionaliai' ir dirba gerai.  4u.gif

panašu, kad ir maniškiui po truputį artėja galas , dar traukia, bet taip pasikosėdamas. biggrin.gif ir ką norėti jau porčą metų kaip intensyviai vos ne kasdien naudojamas ax.gif

aha, o kokio jis galingumo? bus 1000-1200-1500 W galios ar ne? nes kažkaip norisi iš karto galingo žvėries.

pernai žaliems koteiliams gaminti ( na garduas jų neišpasakytas o kiek naudos duoda thumbup.gif ) įsigijome Blendtech'ą - aš turėjau vilčių su juo smulkinti visokį gėrį kaip riešutus ir pan. Bet, pasirodo, šiam reikalui jis visai netinka lotuliukas.gif taigi, ieškau kito ax.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 06 26, 07:40)
merginos, kokį normalų maisto smulkintuvą parekomenduotumėte įsigyti?  mirksiukas.gif 
karts nuo karto žaliavalgių gardumynų , maistelių pasigaminu, tad reikia gero patikimo žvėries  biggrin.gif

dabartinis naudojamas maniškis yra tik 600 W galingumo ir mažos talpos  doh.gif  tai žiūrinėjuosi, kažką rimčiau, bet tokio kaip virtuvinio kombaino nesinori.
Taigi ar yra (kokie?) spec. galingi tik smulkinimo funkciją atliekantys aparačiukai?  4u.gif

na, jei labai jau "zverisko" nori ir nusiteikusi tam skirti nemazai pinigu, prisieke zaliavalgiai labai megsta kiek skaiciau Vitamix, Omega.
As turiu is seniau Thermomix - is pradziu galvojau, kad reikes pasikeisti i kuri auksciau mineta, bet eigoje ziuriu, kad "suejo" ir sis (juolab, kad galios jam tikrai pakanka - su 1500 W apsukom sumala bet ka momentaliai be baimes, kad perkais variklis).

Linkiu gero pasirinkimo ir maloniu ispudziu naudojant 4u.gif
Atsakyti
jo, labai žvėriško reikia biggrin.gif - geram daiktui daug ir negaila mirksiukas.gif

o geras bigsmile.gif žiūriu, jei Vitamix'as turi malimo indą, tai gal ir Blendtec'ui pavyks rasti g.gif čia būtų idealus variantas- thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 06 26, 09:16)
panašu, kad ir maniškiui po truputį artėja galas , dar traukia, bet taip pasikosėdamas.  biggrin.gif  ir ką norėti jau porčą metų kaip intensyviai vos ne kasdien naudojamas  ax.gif

aha, o kokio jis galingumo? bus 1000-1200-1500 W galios ar ne? nes kažkaip norisi iš karto galingo žvėries.

pernai žaliems koteiliams gaminti ( na garduas jų neišpasakytas o kiek naudos duoda  thumbup.gif  ) įsigijome Blendtech'ą - aš turėjau vilčių su juo smulkinti visokį gėrį kaip riešutus ir pan. Bet, pasirodo, šiam reikalui jis visai netinka  lotuliukas.gif  taigi, ieškau kito  ax.gif

Stollaras yra 1000 W, bet jei ieskot ZVERIES ir pinigu negaila, tai dairyciausi i ThermoMix'a arba Omega. Bet gi Jusu turimas Blendec'as alia pramoninis... O ko jam truksta??? (jis jus 1500 W ar klystu?) As i ji dairiausi irgi, bet vis dar per brangus pasirode biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shoeaholic: 26 birželio 2012 - 08:44
QUOTE(irmulia @ 2012 06 26, 08:28)
jo, labai žvėriško reikia  biggrin.gif  - geram daiktui daug ir negaila  mirksiukas.gif 

o geras  bigsmile.gif  žiūriu, jei Vitamix'as turi malimo indą, tai gal ir Blendtec'ui pavyks rasti  g.gif  čia būtų idealus variantas-  thumbup.gif

O Gamintojo puslapyje nera to malimo indo?
Cia yra palyginamoji lentele tarp VitaMix ir Blendtec, o cia diskusija kuris is siu dvieju geresnis smile.gif
Atsakyti
panos, radau thumbup.gif pasirodo ,kad ir Blendtec ( šią žiemą) turi išleidę naują ąsotį skirtą smulkinimui :

user posted image

žodžiu , tariuosi su vyru ir jaučiu, imsim jį thumbup.gif nes talpa 0,9 l - sakyčiau pakankama g.gif ech, velniai žino... visada norisi daugiau lotuliukas.gif

Shoeaholic, joa, žvėriukas toks ( 1560 W galingumo) bet matai, mūsų turimas Blendtec ąsotis nemala sausų produktų doh.gif jis labiau skystiems tirštiems mirksiukas.gif bandžiau sumesti pamaltas datules ( jos džiovintos ir mirkytos) na taip tik burzgė ir tiek doh.gif o apie kokius riešutų miltus ar tuo labaiu sviestą- net nesvajoti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 06 26, 09:49)
panos, radau  thumbup.gif  pasirodo ,kad ir Blendtec ( šią žiemą) turi išleidę naują ąsotį skirtą smulkinimui : 

user posted image
žodžiu , tariuosi su vyru ir jaučiu, imsim jį  thumbup.gif  nes talpa 0,9 l - sakyčiau pakankama  g.gif  ech, velniai žino... visada norisi daugiau  lotuliukas.gif
Shoeaholic, mūsų turimas Blendtec ąsotis nemala sausų produktų  doh.gif  jis labiau skystiems tirštiems  mirksiukas.gif  bandžiau sumesti pamaltas datules ( jos džiovintos ir mirkytos) na taip tik burzgė ir tiek  doh.gif  o apie kokius riešutų miltus ar tuo labaiu sviestą- net nesvajoti.  mirksiukas.gif

Viskas aisku! Mat kaip geria padiskutuoti, zinosiu ateiciai 4u.gif

Siandien masciau ka cia valgyti pasidaryti 'mandro' ir nutariau, akd vis tik su mama (zadejo ateiti i sveicius), nulinguosim 'mandrai' iki rawraw ir papietausim poniskai biggrin.gif

Nes namie be pietu siandien planuoju maitintis mono (kalnas vaisiu, tai nebadausiu), o ir MB jau pastebejo, kaip mano akys blizka jei jis po darbo parnesa koki ananasa ar manga, tai sakau zinos kuo mane dabar papirkti galima bus biggrin.gif
Atsakyti
Dėl RAWRAW , na niekaip saviškio iki ten nenusitempiu biggrin.gif pernai nėjo į kalbas, o šiemet jau geriau - tai gal pavyks savaitgalį iki jų nušoliuoti, nes maga išragauti, ką jie ten siūlo kaip menuką bigsmile.gif

o dėl vaisių- kiek žinau , jei jų labai daug valgai, tai galima ir priaugti svorio, dėl juose esančio didelio kiek cukraus... tai kaip iš tiesų yra ? g.gif nes vaisius tai beprotiškai mėgstu, galiu jų kalnus suvalgyti thumbup.gif ypač pirmoje dienos pusėje ax.gif

QUOTE(claries @ 2012 06 26, 09:47)
O Gamintojo puslapyje nera to malimo indo?
Cia yra palyginamoji lentele tarp VitaMix ir Blendtec, o cia diskusija kuris is siu dvieju geresnis smile.gif

jap, jau turi - radau mirksiukas.gif

tiesą, pasakius tą palyginimo lentelę jau pernai nagrinėjomės, bet kodėl būtent Blendtec išsirinkome - negaliu pasakyti , matyt dėl kainos g.gif

tik štai: kiek būtų protinga pirkti antrą tokį vien dėl malimo indo ? kažkaip nelabai ania? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 06 26, 09:59)
Dėl RAWRAW , na niekaip saviškio iki ten nenusitempiu  biggrin.gif  pernai nėjo į kalbas, o šiemet jau geriau - tai gal pavyks savaitgalį iki jų nušoliuoti, nes maga išragauti, ką jie ten siūlo kaip menuką  bigsmile.gif

o dėl vaisių- kiek žinau , jei jų labai daug valgai, tai galima ir priaugti svorio, dėl juose esančio didelio kiek cukraus... tai kaip iš tiesų yra ?  g.gif nes vaisius tai beprotiškai mėgstu, galiujų kalnus suvalgyti  thumbup.gif  ypač pirmoej dienos pusėje  ax.gif
Papildyta:
jap, jau turi - radau  mirksiukas.gif

tiesą, pasakius tą palyginimo lentelę jau pernai nagrinėjomės, bet  kodėl būtent Blendtec išsirinkome - negaliu pasakyti , matyt dėl kainos  g.gif

tik štai: kiek būtų protinga pirkti antrą tokį vien dėl malimo indo ? kažkaip nelabai ania?  biggrin.gif

Visai man patinka tam rawraw, o vyrui butu ir kai ko termiskai apdoroto (pritaikyta platesniam ratui klientu matyt) 4u.gif
___

Del vaisiu. Na be glikeminio indekso, dar yra ir toks glikeminis kruvis, jei idomu (o gal ir pati apie ji zinai jau) pasiguglink, manau, kad rasi info (jei angliskai supranti tai 'glycemic load' - daug tikrai info yra), nes ilgai pasakoti ir kalbeti iki begalybes galima ta tema. Zodziu del vaisiu as nebijau tikrai smile.gif
___

O negi nera to indo atskirai pirkti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shoeaholic: 26 birželio 2012 - 09:04
algyte, kai atejau i NSP tema(naturalaus vaisingumo pazinimo), visas apipyliau klausimais, abejonemis, NES SKAICIAU LABAI DAUG ir atsakingai domejaus, o ne pavirsiumi, ir todel man nuolat kyla daug klausimu, nes RIMTAI i tai ziuriu - tai visos, ziurek, eme sakyt; gal tau per anksti tas NSP... biggrin.gif biggrin.gif
labai neteisinga reakcija cool.gif nes gal kuri tyli, nezuduoda klausimu, nes ai, ji net neskaito, jai ir taip ax.gif gerai....

o kalbant apie PLIUSUS, algyte, TAI ne finansine prasme, vieni pliusai - anoje temoje, berods,ir energija,vardijau ar ne 7 punktus, kaip man padejo zaliavalgyste, kuo pakeite, ir kvieciau visas pasidalinti. reakcijos nulis. biggrin.gif prisipazinsiu, tikrai tikejaus, kad po mano tirados imsit rasyt, bet tik...shoeaholic kieki veliau pasidalino. vot tep.

claries, shoeaholic, gal nelabai gerai ta lyginti su auklejimu...nes iskart numaniau, kad su tuo palyginsit. psichologija yra viena, o mokslas kas kita - mane - juk neramina, trikdo, kad tiek "nuomoniu" apie sveikata ir mirti. suprask. jei butu viena tiesa, t.y.FAKTAI - butu saugu. juk kalbama apei gyvenima ir mirti, vezi ir kt dalykus. kokios gali buti nuomones?
todel visavalgiai irgi teigia: mano senele gyveno iki 100metu, jautesi pilna energijos, neturejo anstvorio, kasdien kapodavo lasinukus, ir net saldaini suciulpdavo... todel ir saiposi visi is ekstremalu zaliavalgiu.
todel visi ir teigia: vieniems pienas gerai, kitiems mesa, kitiems - japonams - zuvis. tai gal uztenka buti veganams bent jau, kaip siulo Campbell ar Shinya, kodel reik buti zaliavalgiams? na, tim del tu gyvu enzimu/fermentu. tuomet uztenka tkrai bent jau 50proc zaliavalgystes, ir voila. ax.gif ax.gif siuo metu as tokia ir esu sau; vegane ir 50/60proc zaliavalge. ax.gif

griztant prie FAKTU. Graham savo knygoje teigia apie riebalu zala, ir ne siaip teigia, kaip tu, shoeholic rasai, tarytum nuomone pasiulydamas, o su faktais, ir zmoniu liudijimais. man uztat baugu, as nenoriu nutobulte ant tiek, kad mirciau nuo mociutes kugelio - ne ne ne g.gif biggrin.gif biggrin.gif
Graham raso istorijas zaliavalgiu, kurie naktim nebeuzmigdavo,kuriuos kamuodavo skausmai, sastingis, na daug kas...
Be to, jis aiskiai atskiria kiekius moterims ir vyrams, ypac sportuojanties - todel valgiarasciu siaip nesistebiu. bet vis tiek jis pRABANGUS. ax.gif

o musu lietuvis tadas gal ir maitinasi pigiai, bet uztat vos ne diena praleidzia maista darydamas ir jo ieskodamas.... g.gif na, mano ne toks tikslas, aciu. yra gyvenime ko veikti kita ax.gif

siaip galiu pasakyt, lb skanios man pasidare sriubos. sumalu kopusta itarkuoju buroko ir net toks voila.... ax.gif gal jau patobulejau. morka salia sukremtu ar agurkelio jei turiu isipjaustau. ir tikrai, zinokit, ant sriubos kedro riesutu uzsiberiau - nu kale per skrandi ir net inkstus, rodos, juodai - taip ir nusedo tie riebalai - labai pasijaute kaip sakoma, kad riesutai - tai kita substancija biggrin.gif biggrin.gif tikrai nereikia padauginti.

Meistromargarita,

vilniuj dziovyklu pirkt maciau, nes ten buvau pamenkalnio 1/13 UAB "Dovanu stotele" zaliavalgis.lt and duru parasyta. ir ten Vitamix yra. virs 2000lt kainuoja,. ISSIMOKETINAI galima. nuo rudenio ketinu isigyti drinks_cheers.gif nu ten visko yr, oi visko, grudams malti maluneliu, dziovintuvu...oi turek tik pinigu...letaeige sulciaspaude. bet man vitamix visam gyvenimui pakaktu.

Flegma,

Kaune kas domejosi - sveiku/eko produktu yra RImi parduotuvese visur - atskiri dideli skyriai (Rimi Savas prekybos centre, Rimi kreves prospekte; Biosala parduotuvej Laisves alejoj.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 26 birželio 2012 - 09:11
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 06 26, 10:04)
Visai man patinka tam rawraw, o vyrui butu ir kai ko termiskai apdoroto (pritaikyta platesniam ratui klientu matyt)  4u.gif

Del vaisiu. Na be glikeminio indekso, dar yra ir toks glikeminis kruvis, jei idomu (o gal ir pati apie ji zinai jau) pasiguglink, manau, kad rasi info

dėkui , būtinai pasidomėsiu 4u.gif

O negi nera to indo atskirai pirkti?  g.gif

tai jau radau mirksiukas.gif (kuris tiks mūsų turimam Blendtec'ui) dabar tik nuspręsti belieka ar jį imam, ar kažko kito ieškome mirksiukas.gif
Atsakyti