Sveikos, parvariau is joniniu atostogu prie lietuvisko pajurio (jauciu koki 10 metu nebuvau, bet niekas nepasikeite - tie patys popkornai, tos pacios karusele ir kitas kinietiskas-sintetinis slamstas

) Zodizu, aplinkos pakeitimas isejo i nauda bet kokiu atveju
Puolu pirmu taikymu prie jusu, pasiilgau - NEGALIU!
QUOTE(claries @ 2012 06 22, 11:28)
O as kitaip skaiciau: darzovese, kad ir yra nitratu, bet zmogui jie irgi reikalingi. Tokiais kiekiais kaip gyvunai vis vien nepajegsim suvartot ju, kad pasijaustu neigiamas poveikis. Stai ka apie tai sako zinomas fitoterapeutas J. Ruolia "Neekologiškos daržovės nėra tokios grėsmingos, kaip įsivaizduojame. Augalas nepasiims mineralų ir kitų medžiagų daugiau, negu jam reikia. Tiesa, importuoti vaisiai tikrai būna apipurkšti nuo gedimo saugančiais chemikalais. Juos galima pašalinti geriamąja soda. Parsinešėte iš parduotuvės vynuogių, apelsinų, bananų ar agurkų ir - į koncentruotą sodos tirpalą. Jo receptas paprastas: sauja sodos - litras vandens. Puikiai tirpina chemikalus. Po 15-20 minučių nuplaukite švariu vandeniu ir, gerbiamosios šeimininkės, turėsite jau nebe sintetinį", o gurgždantį, lyg močiutės augintą vaisių ar daržovę."
Taip, kad ramiau reikia reaguoti i tokia info, kuri "nepakeliui"

Kita vertus, visiems eskaluoti, kad stai, perejau i zaliavalgyste, nera butinybes (galima ismintingai nutyleti, nuleisti juokais "seku naujausia mada" ar dar kaip gudriai issisukti - tada ir patyciu isvengt galima, esant kokiai nesekmei).
Del to, kad vaikams reikia vaisiu - dar karta siulau zaliuosius kokteilius pamegti (galima daryt 60 proc. vaisiu/40 proc. zalumynu, kad vaikams labiau patiktu), suvartos maziau nei valgant vien vaisius, o sotumas tikrai jausis ilgiau (svarbu tik atitaikyti ingredientus ir proporcijas, kad vaikams patiktu).

Aciu uz issamu 'denitracijos' proceso aprasa
QUOTE(vovera @ 2012 06 22, 11:50)
Ai, mes ir pusryciu niekas nevalgom, nesinori. Anksciau skaiciau, kad butina valgyti, o paskui kazkurioje knygeleje apie badavima paskaiciau, kad pusryciauti nereikia, nes tada dar tesiasi ala naktinis badavimas ir valymasis. Tai vat ramia sazine ir gyvenu iki pietu. Na savaitgaliais apie pietus papusryciaujam
Kaip super! As visa gyvenima be 12 val nenoriu valgyti dazniausiai, tai man dilema buvo ka su pusryciais daryti, dabar ramiai sau savo pacios mitybos ritmu toliau gyvensiu
QUOTE(MeistroMargarita @ 2012 06 22, 13:39)
Sveikos
Norejau paklausti ar tinka pirktiniai duoniukai ? Kiek zinau , jie yra ne kepti , o dziovinti . bet tikslios info neradau
QUOTE(MeistroMargarita @ 2012 06 22, 16:58)
Aciu

O
tokie ?
MM, duoniuku 'tinkamumo' esme ta, kad viskas butu pagaminta ne aukstesneje nei 42 temperaturoj (t.y. ekologija liuks labai net, bet dar ir del fermentu issaugojimo tas produktas neturetu buti 'perkaitintas') tai va. Tie duoniukai nezinia kokioj temp 'pusti' buvo (nebent parasyta, as kazkaip enatkreipiau demesio

), arba pvz tie miltai ir / ar grudai miltams nebuvo kaip kitaip termiskai apdoroti.
SVEIKA PRISIJUNGUSI (?)