Sveikos

Mane taip pat kankina ši problema. Viskas prasidėjo 2009m. (man buvo 19m. ir gyvenau užsienyje), kuomet beprotiškai pradėdavo skaudėti kairiąją ar dešiniąją akį, taip pat pykindavo Kas baisiausia, tai nutikdavo dažniausiai darbe. Grįžusi namo, iš karto krisdavau į lovą (net nenusiprausdavau) ir miegodavau. 2010m. grįžusi atostogų į Lietuvą nuejau pas privatų gydytoją, išrašė 'xanax' ir pasakė, kad viskas dėl įtampos, nervų darbe ir moksluose. Kol vartojau 'xanax' viskas buvo geriau... o kai vel prasidėdavo skausmai, galvojau tik apie tai, kad nereikia nervintis, nes viskas tik dėl to. Kai grįžau į Lietuvą jau visam, pas gydytoją nebesilankiau ir taip iki šių metų kankindavausi skausmais. Būdavo, kad į universitetą net keletą dienų neidavau, nes nieko negalėjau daryti, tik gulėti lovoje ir miegoti. Labai nepatinka vaikščioti pas gydytojus, bet kadangi skausmai kartodavosi keletą kartų per savaitę, nebuvo kur dingti, todėl nuėjau pas neurologę. Ši man tiksliai nepasakė, kad sergu migrena, tik užsiminė, kad galbūt tai migrenos priepuoliai. Grįžusi namo, iškart puoliau prie intereto sužinoti daugiau apie šią ligą. Ir žinoma, visi simptomai būtent atitiko migreną. Sužinojau, kad svarbu žiūrėti ką valgai ir geri. Atskyriau, kad iš karto priepuolis atsiranda išgėrus raudonojo vyno (užtenka vos poros gurkšnių, nemeluoju), alaus ar kavos. Pagrinde jų atsisakydama, migrenos priepuoliai dabar pasikartoja vos kartą per 4 mėnesius! Tame laiko tarpe, būna dienų, kad atrodo tuoj pradės skaudėti, tačiau išgeriu 'nalgesim' ir praeina. Skaičiau, kad taip pat migreną sukelia šokoladas, sūris, riešutai, bananai, bet man asmeniškai valgant juos, nebuvo kilęs priepuolis.
Tai štai, pasidalinau savo patirtimi

Galbūt padėjau kam nors, kas kenčia skausmus ir valgo, tai ko nederėtų. Tuo pačiu noriu padėkoti už forume suteiktą informaciją apie kai kuriuos vaistus, cefaly, ir vandenį. Kadangi nemėgstu vartoti vaistų, bandysiu dar ir vandens daug gerti.