Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos 6 tema

QUOTE(Musiukass @ 2012 09 07, 20:10)
Man tik ryte atsake i pakartotinai nusiusta laiska, kad suzinos numereli siuntos ir duos zinot. Dar nezinau. Pakartotinai dar karta klausiau - tyla. O ji paziuret, tai tereikia atsiverst pasto siuntu saraseli, tokie dokumentai manau po ranka kiekvienoj imonej..


Kad mes, kai aiškinomės, jie sakė, kad knygas atidavė kažkaip visas bendrai siuntimui, o paštas jų visų neišsiuntė ir dar susimaišė, kurias išsiuntė- sakė, kad išsiuntė vienas, o paaiškėjo, kad kitas ir t.t. Ir dar man parašė, kad tų siuntų numerius jiems atsiunčia po kiekvieno tik atskiro užklausimo ir tai ranka parašytus, atfaksuotus smile.gif Beatos komanda bent mes, kai rašėmės, buvo patys šokiruoti, kad šitaip gali dirbti didžiausia siuntų tarnyba Lietuvoj, sako net nebūtume įsivaizdavę, kad šitaip bus. Žodžiu, man jie gražiai viską paaiškino, viską išsiaiškinom, knygą gavau, ir jiems atleidau biggrin.gif

Beje, į temą apie knygą, tai būsiu dabar mažuma šitoje temoje, bet man ji labai patiko smile.gif Ir kas čia minėjo, kad receptų daug kartojasi, specialiai ieškojau kurie čia kartojasi, tai per visą knygą radau vos tris, kurie buvo rodyti laidoje anksčiau ar buvo Beatos blog'e smile.gif Ir kiek aš jau nusižiūrėjau kepinių, kuriuos kepsiu... bigsmile.gif Ir pyragų, ir sausainių, ir net bandeles bandysiu, ir viską pabandžius čia aprašysiu biggrin.gif O labiausiai mane sužavėjo skyrius "Pikantiški, bet ne arogantiški" su lašišos, porų ir garstyčių pyragu, ožkų sūrio ir cukinijų pyragu, Pithiviers, sluoksniuotos tešlos pyragu su varške, feta, špinatais ir alyvuogėm, Kornvalietiškais pyragėliais, būtinai ir Samosas išbandysiu bigsmile.gif Žodžiu, dabar tik laukiu kada visi daiktai ir indai bus pervežti į naujus namus, raitosiuos rankoves ir bandysiu bandysiu biggrin.gif Juo labiau, kad visai ne už kalnų visi rudens šalčiai, didžiausios metų šventės, kurios man ir asocijuojasi su tikrais naminiais, kvepiančiais, šiltais, saldžiais kepiniais rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 07 rugsėjo 2012 - 21:50
QUOTE(Finna @ 2012 09 07, 22:50)
Beje, į temą apie knygą, tai būsiu dabar mažuma šitoje temoje, bet man ji labai patiko smile.gif

galvojau aš viena čia tokia žiauriai patenkinta knyga biggrin.gif
Kibinai pagal Beatą
user posted image
dauguma manau čia turi knygą, tai gal neverta recepto rašyt (jei kas pageidaujat, nurašysiu) ax.gif Laaabai patiko. Jau noriu vėl daryt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Renacio @ 2012 09 08, 09:25)
galvojau aš viena čia tokia žiauriai patenkinta knyga  biggrin.gif
Kibinai pagal Beatą
user posted image
dauguma manau čia turi knygą, tai gal neverta recepto rašyt (jei kas pageidaujat, nurašysiu)  ax.gif  Laaabai patiko. Jau noriu vėl daryt  biggrin.gif

kaip graziai atrodo kibinai,jei nesunku nurasykite receptuka.Aciu.
Atsakyti
As irgi labai knyga patenkinta. Vis skaiciau cia tuos atsiliepimus "gerbeju" temoje ir negalejau atsistebeti, na ne supermamos o kazkokios supertetos renkasi, kurioms viskas blogai: ir receptai kartojasi, ir nuotrauku seimyniniu per daug (o man labai grazu, manau, kad kiekvienas kuris savo gyvenime gali kazka sukurti, gali ir savo nuotraukas i ta kurini ideti), receptai per daug paprasti ir zinomi ir tt... O man todel tos knygos ir patinka, kad skirtos paprastai,seimai maista gaminanciai moteriai, o ne super kulinarijos virtuozei, tai ko reikia gali rasti virtuveje beveik kiekviena diena, seimynines nuotraukos knygas susildo ir daro jaukesnes, ir svarbiausia, receptai yra "atidirbti"- jei darai taip kaip parasyta, visada pavyksta. Man tiek uztenka, bet gal mano reikalavimai labai mazi. Dziaugiuosi kad pagaliau ir sioje temoje atsirado zmoniu besidziaugianciu knyga... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(davaida @ 2012 09 08, 18:16)
Man tiek uztenka, bet gal mano reikalavimai labai mazi. Dziaugiuosi kad pagaliau ir sioje temoje atsirado zmoniu besidziaugianciu knyga... biggrin.gif

Ne reikalavimuose esmė, o tiesiog skirtingos nuomonės... Juk gali taip kartais būti - kaip Jums taip neatrodo? mirksiukas.gif Nėra universalių dalykų kurie visiems 100% patiktų. Kiekviena knyga suranda savo skaitytoją, manau, suras ir šita smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2012 09 08, 05:57)
Ne reikalavimuose esmė, o tiesiog skirtingos nuomonės... Juk gali taip kartais būti - kaip Jums taip neatrodo?  mirksiukas.gif  Nėra universalių dalykų kurie visiems 100% patiktų. Kiekviena knyga suranda savo skaitytoją, manau, suras ir šita smile.gif

Taip, man tikrai atrodo kad kiekvienas gali tureti savo nuomone, tik kartais liudna, juk kiekviena nauja knyga yra taip sudirbinejama siame "gerbeju" klube.
Atsakyti
QUOTE(davaida @ 2012 09 08, 19:16)
Vis skaiciau cia tuos atsiliepimus "gerbeju" temoje ir negalejau atsistebeti, na ne supermamos o kazkokios supertetos renkasi, kurioms viskas blogai:

Na tik nereikia perdėti ax.gif , nieks čia niekam ne blogai. Pasidalino žmones nuomonėmis ir tiek. Jums labai patiko, kitoms mažiau, o trečioms-iš viso nepatiko. Tai kurios čia dabar teisios? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2012 09 07, 22:50)
Žodžiu, man jie gražiai viską paaiškino, viską išsiaiškinom, knygą gavau, ir jiems atleidau biggrin.gif

Beje, į temą apie knygą, tai būsiu dabar mažuma šitoje temoje, bet man ji labai patiko smile.gif

Gavau siryt! Ir man sake, kad gauna siuntu numerius rastu, net irodyma siule. Zodziu man Ju bendravimas - superinis. Nemazai suirzusiu zmoniu (paskaicius FB ir kitur). Greicio norejosi, bet kantrus ir graziai atsakyti laiskai - super, komplimentai Jiems siuo klausimu.
Perziurejau dar ciut daugiau kaip puse knygos - man irgi patiko!
Atsakyti
Kad nebūčiau pikta "superteta" lotuliukas.gif , tai pagirsiu jau ne pirmą kartą gaminamą sriubą-na labai skani biggrin.gif
Aštri moliūgų sriuba
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nome: 09 rugsėjo 2012 - 19:16
QUOTE(Nome @ 2012 09 09, 06:08)
Kad nebūčiau pikta "superteta"  lotuliukas.gif , tai pagirsiu jau ne pirmą kartą gaminamą sriubą-na labai skani  biggrin.gif
Aštri moliūgų sriuba

thumbup.gif Na va is karto smagiau, o as visiems rekomenduociau pyraga su cukinijomis ir aguonom- dabar kai cukiniju kalnai- l geras ir skanus . biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Renacio @ 2012 09 08, 09:25)
galvojau aš viena čia tokia žiauriai patenkinta knyga  biggrin.gif
Kibinai pagal Beatą
user posted image
dauguma manau čia turi knygą, tai gal neverta recepto rašyt (jei kas pageidaujat, nurašysiu)  ax.gif  Laaabai patiko. Jau noriu vėl daryt  biggrin.gif

ne visos manau turim sia knyga, bet Jusu kibinai labai skaniai atrodo, gal galima receptuka? bigsmile.gif
Atsakyti
Kibinai
250g miltu
ziupsnelio druskos
150g salto sviesto
150g grietines(30proc)
1 kiausinio
dar reikes 1 kiausinio kibinu pavirsiui pablizginti

erienos idarui:
400g erienos kumpio
1 didelio svoguno
1 saukstelio kumino 0,5 saukstelio maltu kalendros seklu
saujeles smulkiai pjaustytu metu lapeliu
saujeles smulkiai pjaustytu kalendru lapeliu

kiaulienos idarui
400 g sprandines
1 didelio svoguno
malto lauro lapo
druskos pipiru
2 saukstu grietines

miltus persijokite į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos
į miltus įtarkuokite šaltą sviestą ir pirštais susmulkinkite, įtrinkite sviestą į miltus taip kad nesimatytų didelių sviesto drožlių.per daug nežaiskite kad sviestas neištirptų nuo rankų šilumos.
kiaušinį išmaišykite su grietine ir supilkite į tešlą
viską gerai išmaišykite, ranka suspauskite, porą kartų perminkykite, bet neilgiau.dėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai, kad pailsėtų
po valandos išimkite ir leiskite pastovėti kambario temperatūroje apie 20minučių. paskui padalykite į vienodo dydžio 8-10 gabaliukų
įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių
kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiokite. tešla bus gana minkšta, bet kuo minkštesnė, tuo skanesnė bus, jei tešla labai limpa, kočiodami barstykite daugiau miltų. išplakti kiaušinį su trupučiu druskos.
ant iškočioto gabaliuko dėkite įdaro šaikštą, suformuokite kibiną, patepkite kiaušinio plakiniu ir dėkite į skardą. kepti 20-30 min, priklausomai kokio dyd=io kibinai ir kiek vnt kepsite. (aš buvu nustačius 30 min bet pakepiau ilgiau, nes po pusvalandžio dar nebuvo parudavę)
įdaras:
svogūna nulupkite ir supjaustykite
pakepkite(apie 10min) keptuvėje su trupučiu aliejaus ar sviesto.
mėsą supjaustykite nedideliais kvadratėliais.įdėkite druskos (grietinės, jei naudojate kiaulieną), prieskonių, svogūną.

žadėjau anksčiau nurašyt, bet vaikai serga, tai sunku tą laiką ištaikyt blush2.gif atsiprašau už dalį teksto be lietuviškų raidžių

kibinai labai labai skanūs, minkšti. dariau su kiaulienos įdaru tik be svogūnų, mat su jais nedraugauju biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(davaida @ 2012 09 10, 10:49)
o as visiems rekomenduociau pyraga su cukinijomis ir aguonom- dabar kai cukiniju kalnai- l geras ir skanus . biggrin.gif

kaip tik savaitgalį mėčiausi, kurį pyragą kept, bet pasirinkai ne šį, o obuolių pyragą su garbanom. nu jau skonis pasaka wub.gif wub.gif su cukinijom tada reiks ir išbandyt netolimoj ateity, nes pilna dabar jų smile.gif
dar kepiau grikių pyragą, kur laidoj buvo. nu nėra prastas, bet nėra ir ypatingas. skanus tik šiltas, tai valgėm pasišildydami mikrobangų krosnelėje. biggrin.gif
Atsakyti