
si sestadieni paskutine beatos laida bus rodoma

Visas su šventėmis
Kadangi tarpušvenčiu man laisvadieniai, kai ką naujo gaminau iš trečios Beatos knygos:
Pyragėlius su grybais. Patiko, manau dar darysiu. Tiesa, įdarui naudojau tik baravykus (turėjau nuo vasaros), o ne pievagrybius, ir tešlai - kepinių margariną, o ne sviestą. Nežinau, ar nuo to skonis pakito ar ne. Kas ragavo visiems patiko. Tik šįkart gavosi tokie nemaži paršiukai
Kitą kartą iš tiek tešlos sukčiau ne vieną, o du vyniotinius ir juos pjausčiau jau bandelėmis.
Kibinus. Tikrai esu valgius žymiai skanesnius, o dar kai naminiai laukiau kažko tokio. Tešla man asmeniškai nors ir trapi, per riebi.
Čeburekus. Čeburekai kaip čeburekai
Įdaras skanus, bet tešla tai man šiek tiek per kieta gavosi. Miltų lyg ir nepadauginau, gal per daug kepiau nežinau. Gal kitą kartą (jei darysiu išvis dar kada nors, nes man tai jau kepimas jų, tai vajei vajei
) bandyti tą varškinę tešlą, turėtų būti minkštesnė? Gal kas bandėt?
Dar norėjau atsiliepimų apie Sodžiaus tortą, noriu jį naujiesiems metams kepti. Gal bandėte, ar skanus? Pernai dariau Medaus tortą iš antros knygos, bet čia man pertepimas pasirodė skanesnis turėtų būti

Kadangi tarpušvenčiu man laisvadieniai, kai ką naujo gaminau iš trečios Beatos knygos:
Pyragėlius su grybais. Patiko, manau dar darysiu. Tiesa, įdarui naudojau tik baravykus (turėjau nuo vasaros), o ne pievagrybius, ir tešlai - kepinių margariną, o ne sviestą. Nežinau, ar nuo to skonis pakito ar ne. Kas ragavo visiems patiko. Tik šįkart gavosi tokie nemaži paršiukai

Kibinus. Tikrai esu valgius žymiai skanesnius, o dar kai naminiai laukiau kažko tokio. Tešla man asmeniškai nors ir trapi, per riebi.
Čeburekus. Čeburekai kaip čeburekai


Dar norėjau atsiliepimų apie Sodžiaus tortą, noriu jį naujiesiems metams kepti. Gal bandėte, ar skanus? Pernai dariau Medaus tortą iš antros knygos, bet čia man pertepimas pasirodė skanesnis turėtų būti

QUOTE(Tanika @ 2012 12 29, 23:12)
Dar norėjau atsiliepimų apie Sodžiaus tortą, noriu jį naujiesiems metams kepti. Gal bandėte, ar skanus? Pernai dariau Medaus tortą iš antros knygos, bet čia man pertepimas pasirodė skanesnis turėtų būti 

Kaip tik šiandien valgėm. Skanus, neriebus, pertepimas toks gaivus, lengvas... Gerai susigroja apelsinų skonis pertepime su meduoliniais lakštais. Užskaitau.

QUOTE(Pasaulė @ 2012 12 30, 00:32)
Kaip tik šiandien valgėm. Skanus, neriebus, pertepimas toks gaivus, lengvas... Gerai susigroja apelsinų skonis pertepime su meduoliniais lakštais. Užskaitau. 

Tada darom


Aš kepiau trigubą normą griliažinių sausainių, nors baisiai man nepatinka ta jų lipni tešla. Bet padariau tokius du patobulinimus:
1) dėjau smulkintą šokoladą su įdarais (mano atveju vyšnių ir aviečių), tai valgant nerealūs tai vyšnių, tai aviečių skoniai jaučiasi, labai patiko, niekaip kitaip tokio 'navaroto' neišgausi, būtinai pabandykit!!!
2) kadangi tešla žiauriai limpa prie rankų, tai šiaip ne taip suformavau storą dešrą ir įmečiau į kamerą. Po kelių valandų ta dešra puikiai pjaustėsi griežinėliais ir iškepė puikūs dideli ploni sausainiai!
1) dėjau smulkintą šokoladą su įdarais (mano atveju vyšnių ir aviečių), tai valgant nerealūs tai vyšnių, tai aviečių skoniai jaučiasi, labai patiko, niekaip kitaip tokio 'navaroto' neišgausi, būtinai pabandykit!!!
2) kadangi tešla žiauriai limpa prie rankų, tai šiaip ne taip suformavau storą dešrą ir įmečiau į kamerą. Po kelių valandų ta dešra puikiai pjaustėsi griežinėliais ir iškepė puikūs dideli ploni sausainiai!
QUOTE(viva @ 2012 11 30, 21:20)
Sveikos, ar kas nors bandete Dangiskaji datuliu pyraga? Nebuciau niekad kepusi (vien del to, kad is datuliu), bet savaites begyje kepiau tris kartus! Knygos neturiu, bendradarbe recepto ingredientus tik padiktavo. Prabangus, drasiai galima mielus svecius pavaisinti
kas turite knyga, gal galite nurasyti, nes kiek ieskojau internete - butent Beatos neradau.

šiandien kepiau. Skanus ir minkštas. Su ledais dar valgėm, apsirijimas. Tik verdant datules kažko pažaliavo jos, kai sodos įdėjau, atrodė nelabai valgomai, bet vėliau spalva pasikeitė į tamsiai violetinę.
dar kepiau jau minėtą lašišos ir porų pyragą, tik koregavau receptą - tešla pirktinė, lašiša šaldyta, ir padžiūvusio pelėsinio sūrio ant viršaus dėjau. Skanu.
Dar kepiau rugelach su nutella - šiaip nusprendžiau, kad nepatinka man su sausainiais terliotis, bet dėl šitų gal dar kartą pasiaukosiu


Dar norėjau atsiliepimų apie Sodžiaus tortą, noriu jį naujiesiems metams kepti. Gal bandėte, ar skanus? Pernai dariau Medaus tortą iš antros knygos, bet čia man pertepimas pasirodė skanesnis turėtų būti

[/quote]
Mūsų šeimai taip pat labai patiko šis tortas, manau darysiu dar ne kartą, gero gaminimo

[quote=Agneškė,2012 12 31, 13:04]
Dar norėjau atsiliepimų apie Sodžiaus tortą, noriu jį naujiesiems metams kepti. Gal bandėte, ar skanus? Pernai dariau Medaus tortą iš antros knygos, bet čia man pertepimas pasirodė skanesnis turėtų būti
[/quote]
Mūsų šeimai taip pat labai patiko šis tortas, manau darysiu dar ne kartą, gero gaminimo
[/quote]
Vakar iškepiau, šiandien ragausim.
Dar norėjau atsiliepimų apie Sodžiaus tortą, noriu jį naujiesiems metams kepti. Gal bandėte, ar skanus? Pernai dariau Medaus tortą iš antros knygos, bet čia man pertepimas pasirodė skanesnis turėtų būti

[/quote]
Mūsų šeimai taip pat labai patiko šis tortas, manau darysiu dar ne kartą, gero gaminimo

[/quote]
Vakar iškepiau, šiandien ragausim.
Jungiuosi į jūsų būrelį
Nieko beatos dar nesu bandžiusi, bet žiūriu visas jos laidas, o dabar dovanų gavau knygą, tai jau būtinai viską išbandysiu


Sveikos
cia esu naujoke, bet Beatos receptukus labai megstu. Turiu visas tris knygas, visos patinka, nemazai gaminu is ju:)
paskutini karta gaminau sezaminius sausainius, saldoki, bet man jie labai labai patiko, seimyna irgi pripazino juos
taip pat kepiau cinamonines bandeles, labai skanios gavosi, vyras beveik visas ir suvalge

cia esu naujoke, bet Beatos receptukus labai megstu. Turiu visas tris knygas, visos patinka, nemazai gaminu is ju:)
paskutini karta gaminau sezaminius sausainius, saldoki, bet man jie labai labai patiko, seimyna irgi pripazino juos

taip pat kepiau cinamonines bandeles, labai skanios gavosi, vyras beveik visas ir suvalge


O aš išbandžiau jau pirmą receptuką iš pirmos knygos, burokėlių sriubą
skani sriuba gavosi, šiek tiek keistai atrodė, kad reikia dėti pomidorų pastos, bet kad ji nesijautė ir nelabai supratau kokiu tikslu ji buvo šitam recepte, bet svarbiausia skonis nuo to nenukentėjo

