Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas

QUOTE(Alan @ 2007 04 25, 08:00)
Tikrai? Jie taip ilgai negyvena?..  lotuliukas.gif  ne, nepyk, pajuokavau. Bet šita mintis smagi. Ir apskritai šiandien smagiau. Rytas toksai, saulytė...
Pasitarėm su broliu ir nusprendėm atidėt slaugos namus - samdysim slaugę ateinančią. Tėtis dar kėblinėja, nėr toks jau visai beviltiškas, vien ant patalo. Aišku, ateis ir tos dienos - gal tada slaugon.
O dabar, ypač taip šviečiant saulei, norisi suteikt savo artimam žmogui kuo daugiau džiaugsmo.  4u.gif

galiu tik palinketi stiprybes.. 4u.gif jos tikrai labai reikia.. ypac suvokiant kad padeti nelabai kuo ir gali..
mama po insulto ant patalo jau ketvirti metai...samdom aukle, vasarai i slauga keliems menesiams atiduodam..nes kitu atveju prigulciau salia turbut....
Atsakyti
Labas rytelis, Wit
Na, tai ir palaikykim viena kitą - vis lengviau bus. Ši diskusija anaiptol ne tokia populiari, kaip apie pirkinius ar meilę. Bet gal ir gerai, kad tokias problemas sprendžia ne daugelis.
O kur tu gyveni? Gal pasidalintum ir savo mintimis apie slaugos ligonines? Nieko apie jas neišmanau, o be jų tikrai neišsiversime.
Geros tau dienos, nepamesk nuotaikos, nepamiršk šypsotis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alan @ 2007 04 26, 08:36)
Labas rytelis, Wit
Na, tai ir palaikykim viena kitą - vis lengviau bus. Ši diskusija anaiptol ne tokia populiari, kaip apie pirkinius ar meilę. Bet gal ir gerai, kad tokias problemas sprendžia ne daugelis.
O kur tu gyveni? Gal pasidalintum ir savo mintimis apie slaugos ligonines? Nieko apie jas neišmanau, o be jų tikrai neišsiversime.
Geros tau dienos, nepamesk nuotaikos, nepamiršk šypsotis.  4u.gif

labute smile.gif
as kauniete. mama buna arba trecios (dabar man rodos apskrities ligonine vadinasi) reabilitacijoj... ten labai viskas super bet labai sunku pakliut...arba Garliavos ligoninej, ten ziauri aplinka bet priziuri neblogai... vistiek mes ja kiekviena diena lankom...bet nors naktim pailsim...
sypsausi.. kas belieka, neverksi ir nedusausi istisai:) reikia buti stipriai del kitu 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi kaunietė... ax.gif
Apie trečios ligoninės reabilitaciją tai išvis nebuvau girdėjusi.
Šeimos gydytoja sakė, kad ir Petrašiūnų slaugos ligoninė dabar labai atnaujinta ir nebloga. Kai ten gulėjo a.a. mama, buvo baisoka... Tai ir nežinau, į ką dairytis. Gal su Alzheimeriu ne visur ir priima?
Na, šiaip ar taip, vėl šviečia saulė. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alan @ 2007 04 26, 12:01)
Aš irgi kaunietė...  ax.gif
Apie trečios ligoninės reabilitaciją tai išvis nebuvau girdėjusi.
Šeimos gydytoja sakė, kad ir Petrašiūnų slaugos ligoninė dabar labai atnaujinta ir nebloga. Kai ten gulėjo a.a. mama, buvo baisoka... Tai ir nežinau, į ką dairytis. Gal su Alzheimeriu ne visur ir priima?
Na, šiaip ar taip, vėl šviečia saulė.  4u.gif

matai mano mama po insulto tai kitaip gal
trecioj ne slauga o reabilitacija
dar sake panemunej kazkas yra bet man kazkaip blogai apie juos atsiliepe
garliavoj tai labai baisoka tik tiek kad mums arti namu, uzkisam visas slauges pinigais tai priziuri....
Atsakyti
Aišku... Bet apie Garliavos slaugos namus ir šiaip esu gerų atsiliepimų girdėjusi. Panemunėj lankėmės - ten net dveji tie slaugos namai yra, vieni net lyg ir skirti tiems, kurie serga Alzheimeriu ir panašiai, abeji baisoki. Broliui prisakyta viską apžiūrėt, ką jis nuspręs, taip ir bus.
Wit, o tavo mama visai nebepavaikšto? Visąlaik lovoj? O kaip su nuovoka?
Atsakyti
QUOTE(Alan @ 2007 04 26, 13:02)
Aišku... Bet apie Garliavos slaugos namus ir šiaip esu gerų atsiliepimų girdėjusi. Panemunėj lankėmės - ten net dveji tie slaugos namai yra, vieni net lyg ir skirti tiems, kurie serga Alzheimeriu ir panašiai, abeji baisoki. Broliui prisakyta viską apžiūrėt, ką jis nuspręs, taip ir bus.
Wit, o tavo mama visai nebepavaikšto? Visąlaik lovoj? O kaip su nuovoka?

nebevaiksto, pas ja visa desine puse supaliaryzuota.. ji ne tik kad nevaiksto , ji pati nejuda visai.. jei pasodini tai pasedi..
su nuovoka tai visaip... kartais kai buna silpnesne tai visko buna..matai kad nelabai susigaudo..o siaip tai mes,artimieji, su ja susikalbam dazniausiai. kiti tai nelabai. nes ji ir nekalba beveik
Atsakyti
QUOTE(wit @ 2007 04 26, 14:23)
nebevaiksto, pas ja visa desine puse supaliaryzuota.. ji ne tik kad nevaiksto , ji pati nejuda visai.. jei pasodini tai pasedi..
su nuovoka tai visaip... kartais kai buna silpnesne tai visko buna..matai kad nelabai susigaudo..o siaip tai mes,artimieji, su ja susikalbam dazniausiai. kiti tai nelabai. nes ji ir nekalba beveik

Labas rytelis 4u.gif
Mama gyvena su tavimi? Kas tau padeda? Tave pačią kas palaiko? Juk mintys dažniausiai tai nelinksmos, tiesa? Kuo skaidrini gyvenimą?
Geros dienos - ir tau, ir tavo mamytei wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Alan @ 2007 04 27, 08:32)
Labas rytelis  4u.gif
Mama gyvena su tavimi? Kas tau padeda? Tave pačią kas palaiko? Juk mintys dažniausiai tai nelinksmos, tiesa? Kuo skaidrini gyvenimą?
Geros dienos - ir tau, ir tavo mamytei  wub.gif

mama pas sese , tai abi pasikeisdamos priziurim.. nepalaiko manes niekas, nes mama buvo tas gyvenimo ramstis, kuris visada palaikydavo.... bet jau uzsigrudinau....esu stipri ir moku dziaugtis gyvenimu...smile.gif
aciu, tau taip pat geros dienos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alan @ 2007 04 25, 09:00)
Tikrai? Jie taip ilgai negyvena?..  lotuliukas.gif 

Čia jau biškį durniau, nes tavo spėjime yra tiesos doh.gif , nors ne, žinau ir l. ilgai gyvenančių (87m. užteks?) mirksiukas.gif , tik ji dar nenumirė, tai gali ir prireikt slaugos...
Mano tėvukam tai vėžiukai išoperuoti (mamai prieš 1,5metų, tėčiui prieš 8mėn.). Dabar laukiam metastazių, mamai atrodo šiandien aptiko. Taigi, mums viskas dar prieš akis 4u.gif
Nepasiduokim nevilčiai, iš seniai galvoje likusi eilėraščio nuotrupa, net nežinau kieno: "kiek atiduodi, tiek tavęs ir lieka", ko gero taip ir yra. Manau svarbu nebūti pernelyg sentimentalioms, gerumas negali būti ištižęs, turime pasverti ir savo jėgas, ir būtinus namiškių poreikius.
Jūs man teikiat vilties aciuks.gif
Atsakyti
Sveikutė, Una Li 4u.gif
Gerumas negali būt ištižęs... puikiai pasakyta thumbup.gif
Na, bus kaip būt privalo. Man su šiuo nuostabiu pavasariu ir nuotaika pakylėta, ramiau viską vertinu, objektyviau žiūriu. Ir tėtis jaučiasi geriau. Užjaučiu tave - du artimi žmonės išsyk... Man bent jau vienas po kito, po mamos mirties ir atokvėpio keletas metų buvo. Iš tiesų esu viskam pasiruošusi ir pakankamai stipri, bet retsykiais imu ir suskystu... Paskui susigriebiu.
Betgi mes tik žmonės, ko norėt. Na, laikykimės, mielosios. Iš pradžių, aptikusi šiuos puslapėlius, net mažumą nuliūdau - apie meilužius, drapanas, kūdėjimą diskusijos verda, o čia tyku... O paskui pamaniau - juk iš tiesų tai gerai.
Na, laikykimės, mielosios. geros visoms dienos. Džiugios nuotaikos. Iki 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Kažkaip netyčia aptikau šią temelę. Ir visai laiku doh.gif Turim du alsheimerininkus - jie mano seneliai. Močiutė jau 4 metai pas mus ant lovos, užpakalio nenusivalo, neapsirengia ir t.t. Bet ji rami, nepyksta, nesidrasko, dažnai mūsų nebepažysta, bet vis vien kažkaip susikalbam. O su seneliu blogiau. Gyvena Skuodo rajone, ten su bet kokia gydytojų pagalba yra prastai, o apie psichosomatinių sutrikimų gydymą iš viso nėra ko ir kalbėti doh.gif doh.gif doh.gif Važiuoti pas mus nesutinka, nuolat kamuoja paranojos, isterijos. Turi slaugytoją, paskirtą iš seniūnijos, bet jos apsilankymo dviems valandoms neužtenka. Skambiname jam 3 kartus per dieną, prašome, kad išgertų vaistus, kuriuos slaugytoja deda jam į tris stiklines. Bet nevisada pavyksta įkalbėti. Nieko neranda: nei raktų, nei pinigų, nei, drabužių, nei dokumentų verysad.gif doh.gif Apsukrūs kaimynai tiesiog iš panosės neša visokius žemės ūkio agregatus, kurių parduoti senelis nenori ir neleidžia, nes „jam dar reikės“. Pačiam atrodo, kad viską reiki slėpti daržinėje, ant tvarto. doh.gif Pastaruoju metu pradėjo ir telefono ragelį mėtyt, paklaustas, ar dar žino, kur pensiją pasidėjo, sako, kad ne mūsų reikalas doh.gif doh.gif Iki galo neišgydytas plaučių uždegimas jau perėjo į chronišką, dūsta. Žodžiu, nei verk, nei juokis...
Ar kas nors esat kriepęsi į teismą dėl neveiksnumo įrodymo ir globos priteisimo? g.gif Panašu, kad kito kelio mums nebelieka...
Atsakyti