Pritariu daugelio nuomonei, kad seneliu namai gera iseitis. Kai as pasensiu tikrai ten eisiu nes nenoresiu buti nasta savo vaikams, o tuo labiau anukams. Duok dieve kad per 50metu kardinaliai pasikeistu lt poziuris i tokius dalykus, ir mano vaikaiciams nebekiltu dilema "ka cia su ta nupezuse mociute daryti, ar vargti patiems, ar atiduoti i globos namus", o jie tiesiog nuveztu mane ten.
as irgi uz seneliu namus!!! visom keturiom!!! o auginti vaikus ir galvoti,kad at,aki pasensiu ir nukvaksiu, jie sokines apie mane,tai...jie ir taip tures apie ka sokineti...o sioje,konkrecioje situacijoje,kai zmones gyvena 1 kambario bute ir dar laukia pagausejimo tai kitos kalbos ir buti negali! o del slauges tai irgi...na,Aquamarine, neissizeisk,bet totali nesamone! juk vienam kambary tures buti leliukas su mama ir slauge su senu zmogumi...zodziu,as uz seneliu namus!!!!
nebent zmogus laisvai gali skirti kambari,kuriame senas ir sergantis zmogus niekam netrukdytu...tada,jei yra lesu galima ir slauge samdyti ir t.t.
nebent zmogus laisvai gali skirti kambari,kuriame senas ir sergantis zmogus niekam netrukdytu...tada,jei yra lesu galima ir slauge samdyti ir t.t.
As tai pat uz slaugos bei seneliu namus ypac jei pats zmogus sutinka i juos keliauti ar bent buvo pareiskias tam nora...
Pas mane dabar situacija tokia, kad su mumis gyvena mano prosenele (mamos mociute), tik va ji aferiste, kaip reta....ir i seneliu namus ne uz ka nenori vaziuot, tai ka priemem pas save, rupinames kaip galim, o ji vistiek visiems skundziasi kaip jai blogai, kaip visis skriaudzia
Butu mano valia keliautu ji i seneliu namus..galetu ten skustis visiems is eiles, o siandien dar tokius cirkus iskrete, kad o jojoi
Pas mane dabar situacija tokia, kad su mumis gyvena mano prosenele (mamos mociute), tik va ji aferiste, kaip reta....ir i seneliu namus ne uz ka nenori vaziuot, tai ka priemem pas save, rupinames kaip galim, o ji vistiek visiems skundziasi kaip jai blogai, kaip visis skriaudzia

As manau, kad tai nieko blogo, o anaiptol - dar geriau. Vieno kambario bute su mazyliu ir ligoniu - tai jau per daug. As nemanau, kad slaugos namai kazkas negero. O beja, gal gali parasyt i a/z kaina (kiek i menesi reik sumoketi)?
QUOTE(Aquamarine @ 2005 03 06, 20:49)
Ramunita, as ir nezadu isizeisti.
Beje, mano postas labiau buvo atsakas i Agnes pamastymus, nei i konkrecia boruzkos situacija. Ir nepaisant daugielio cia issakytu minciu ir mano asmenybes apibudinimu, lieku prie savo nuomones.

o dabar as noriu uzvesti diskusija su tavim

ir dar-o jeigu sirgtum,ta prasme,nuo gulejimo pradetu vertis zaizdos ir t.t., kur noretum buti-slaugos ligoninej ar namie?
p.s. gal ir nemaloniai skamba mano klausimeliai,bet mano mociute mire ligonininej... mama iki siol gailisi,kad nepaeme jos pakutinem dienos pas save (jos yra 4 seserys) bet nemanau,kad butu pajegus priziuret toki ligoni...kuris guli ir negali net i tulika nueiti, proto jau nebebuvo...o juk mama dirbantis zmogus...norit priziureti tosi sena ir serganti zmogu-reikia nuolant sedeti namie,kad ziuretm, ar dar neapsi...juk nemalonu guleti apsi...
o kai mociiute buvo pakankamai stipri,tai vistiek ne visada i tulika nueidavo,uzbanguodavo-rekdavo naktimis,nuoga laxtydavo po namus...karta sugalvojo,kad jai reikia kazkur eiti ir eme lipt per langa(me4s 9tam aukste gyvenam)
zinai,as nenoreciau,kad mano vaikai ir anukai matytu mane taip nukvakusia...
ir dar-manau,kad seleiu namai nera tiesiog atsikratymas,nes uz buvima ir GERA slauga tenai turi papildomai moket...
nu ir issipleciau

QUOTE(waiduokliuke @ 2005 03 06, 21:59)
As tai pat uz slaugos bei seneliu namus ypac jei pats zmogus sutinka i juos keliauti ar bent buvo pareiskias tam nora...
Butu mano valia keliautu ji i seneliu namus..galetu ten skustis visiems is eiles, o siandien dar tokius cirkus iskrete, kad o jojoi 

taip...suprantu tave...mano mociute nebuvo aferiste,bet...tiesa pasakius,tave supras tik zmogus,kuris susidure su panasiomis problemomis...kiti,kas nemate,seno,pasiutusio zmogaus sakys,kad esi besirde...
QUOTE(Ramunita @ 2005 03 07, 22:20)
taip...suprantu tave...mano mociute nebuvo aferiste,bet...tiesa pasakius,tave supras tik zmogus,kuris susidure su panasiomis problemomis...kiti,kas nemate,seno,pasiutusio zmogaus sakys,kad esi besirde...
Tai, kad jau ir dabar kai kurie taip sako, tiesiog lengva kitiems sneket kai nemato kas darosi, nes mano babulyte prie svetimu zmoniu graziai suokti moka (aiq jei mes salia esam),Ir seip dar is vaikystes atsimenu viena yviki uz kuri ir dabar negaliu atleist jei..Tai vat mano "brangiausia" bobulyte buvo issikvietus kazkokius zurnalistus is kazkokios radijos ir kure istorijas kokias blogas anukes (mano mama su sese) turi.....nors tai buvo ir seniai bet dar ir dabar pyktis verda

O siandien jau buvo paskutinis lasas..taip kad babulyte keliems menesiams keliaus i "sanatorija"

QUOTE(waiduokliuke @ 2005 03 06, 21:59)

Čia ne aferizmas, o gana dažnas senatvinis nukvakimas. Greičiausiai ji pati nesupranta, ką daro ir ką šneka
QUOTE(Kielytė @ 2005 03 10, 13:55)
Čia ne aferizmas, o gana dažnas senatvinis nukvakimas. Greičiausiai ji pati nesupranta, ką daro ir ką šneka
Ji viska supranta kuo puikiausiai. Niekas nekreiptu i tai demesio jei taip elgtis butu pradejus tik tada kai paseno, o dabar visa gyvenima tokia buvo, savo vyra, dukra i kapus nuvare dar ir mus (proanukius) pragyvens, ir paskui kitiems nervus es...Musu nenora ja rupintis supranta tik tie kas yra su ja bendrave, o visi kiti ziuri kaip i zveris mat anukes su proanukiais negali mociute pasirupint, o ir salygos tam yra pas mus...Jei ji butu normalus zmogus tai galetu gyvent ir niekas vargo nematytu, o dabar..
QUOTE(waiduokliuke @ 2005 03 10, 22:25)
Ji viska supranta kuo puikiausiai. Niekas nekreiptu i tai demesio jei taip elgtis butu pradejus tik tada kai paseno, o dabar visa gyvenima tokia buvo, savo vyra, dukra i kapus nuvare dar ir mus (proanukius) pragyvens, ir paskui kitiems nervus es...Musu nenora ja rupintis supranta tik tie kas yra su ja bendrave, o visi kiti ziuri kaip i zveris mat anukes su proanukiais negali mociute pasirupint, o ir salygos tam yra pas mus...Jei ji butu normalus zmogus tai galetu gyvent ir niekas vargo nematytu, o dabar..
Kaip perskaiciau tai net pagalvojau, kad kazkas mano situacija aprase. O as galvojau, kad mano mociute viena tokia. Geras