vis daugiau tėvų jau kalba apie senelių namus (ten jaučiasi tarp tokių pačių, ne izoliuoti...), kažin, ten turbūt irgi tam tikros sąlygos ir ne kiekvienas norintis galės patekti

pavydetina tiems kas gali samdyti slauge, bet tas atvejis, kuriuo as remiuosi tuo pasinaudoti negali...nes mazas kaimelis toli nuo miesto jokia slauge tiek nenukeliaus, tuo lab kad profesionaliu slaugiu tame kraste matyt ir nerastum, buvo samdyta moteriske kuri po savaites pabego, net algos nebepasiemusi nes nebegalejo psichologiskai pakesti. Ziuredama is sona i pasisventusi zmogu galvoju, ar nebus kad pimiau pasauli paliks karsintoja o ne ligonis....O baisiausia tame, kad senole turi 5 vaikus, o jos prieziura uzkrauta tik vienai is ju...kiti tik per motinos diena tepasirodo valandai...Vat cia tame ir baisiausia, kol senole buvo mobili tai kas menesi, ketvirti kokiai savaitei ja pasiimdavo kiti vaikai, bet po dienos kitos pargabendavo neistvere...klausimu, elgesio, nuolatinio ejimo "serti kiaules", "arbatos "virimo ir t.t. Man ir idomiausia kaip gali ramiai gyventi tie kurie nusiplove nuo karsinimo pareigos? Del seneliu namu, tai kiek zinau salia Vilniaus yra kur karsinami gana garsus visuomenes veikejai, bet ten patekti kiekvienas mirtingasis negali...
draugė dabar vargsta su tėvais, vienas vienoj ligoninėj vienu metugulėjo, kitas-kitoj-ji viena dukra, daugiau nieko iš artimųjų nėra, dabar dūsta nuo visko, pati savo gyvenimo nesusitvarkius, nei būsto, nei šeimos, nei darbo, nei pinigų turi, plėšos pas tėvus, jiems neįtinka
(o tėvai nors ir abu, tėvas stiklinės vandens motinai nepaduoda
, šiknius...) , pervargus, samdytų ką nors, bet litų nėra arba dirbtų naktim-sveikatos nėr
, tupikas

QUOTE (lengvute @ 2004 07 13, 08:14) |
vis daugiau tėvų jau kalba apie senelių namus (ten jaučiasi tarp tokių pačių, ne izoliuoti...), kažin, ten turbūt irgi tam tikros sąlygos ir ne kiekvienas norintis galės patekti ![]() |
butent ne kiekvienas norintis...
Mes 10-imt metų neturėjome už ką pasisamdyti pagalbos. 10metų mama gulėjo alkana, kol grįždavome iš mokyklos/darbo, išgulėdavo po 12valandų ir ilgiau su batono riekute ir arbatos puodeliu. Ir dingo giminės, artimieji, draugai, bičiuliai...liko tik vaikai...kurie gyvenimą susilipdė patys kaip mokėjo ir mamą myli taip kaip liepia širdis. Slaugė pas mus šiaip moterėlė, netoliese gyvenanti, nieko ypatingo, bet ištvėrė jau pusę metų, o tai yra daug.
QUOTE (Soul @ 2004 07 13, 08:37) |
Mes 10-imt metų neturėjome už ką pasisamdyti pagalbos. 10metų mama gulėjo alkana, kol grįždavome iš mokyklos/darbo, išgulėdavo po 12valandų ir ilgiau su batono riekute ir arbatos puodeliu. Ir dingo giminės, artimieji, draugai, bičiuliai...liko tik vaikai...kurie gyvenimą susilipdė patys kaip mokėjo ir mamą myli taip kaip liepia širdis. Slaugė pas mus šiaip moterėlė, netoliese gyvenanti, nieko ypatingo, bet ištvėrė jau pusę metų, o tai yra daug. |
o senoles negalima palikti net ir valandai...atrodo sveikatos neturi o kai lieka viena tai grizus gali visko rasti...pradedant susuktais patalais, nutrauktom uzuolaidom(teko nuimti) baigiant lovos galo islauzimo ir susibraizimo iki plestiniu zaizdu..atrodytu kaip specialiai kam nors pakenkt noretu, bet tik pati susizaloja. Gydytojai sako, kad numire pas ja nervinis audinys ir skausmo ji nejaucia.
Aš dar prisimenu, kaip mano mama karšino savo mamą, mano močiutę. Prisimenu ir bemieges naktis, nes kartais reikėdavo pakeisti pavargusią mamą, ir namuose džiūstančias palas, nes ir sauskelnių tuomet dar nebuvo. Tad jei man likimas atsiųstų tokį išbandymą - norėčiau nepalūžti po jo našta. Na, o jei mama pasirinktų senatvę leisti kartu su likimo broliais ir sesėms senelių namuose - irgi neprieštaraučiau. Tai jos valia ir pasirinkimas.
o mane motina visada kaltina nerupestingumu jos atszvilgiu, ji sako, kad as privalau juos su tevu karsinti, nes vaikai tam ir yra, kad rupintusi jais senatveje
o as maniau, kad vaikai yra tevu dziaugsmas...
vienu zodziu pasak jos vaikai yra gimdomi, kad butu kas jais pasirupina senatveje
nuostabus mano tevai.....

vienu zodziu pasak jos vaikai yra gimdomi, kad butu kas jais pasirupina senatveje

nuostabus mano tevai.....

Mano mama tai yra siuolaikiska ir labai sauni. Ji pati sako - jei jau taip bus blogai, atiduokit i globos namus, svarbiausia pasirupinti kad gerai priziuretu. O tetis atvirksciai - jam nors kamputyje, bet pas "savus" vaikus. Turime gimineje pavyzdi kai dukra del motinos paaukojo viska - jau 45 m, o neturi nei seimos, nei normalaus darbo, nei pinigu - nieko!! As tada nesuprantu tu tevu savanaudiskumo ir egoizmo, atseit as tave uzauginau, dabar tu man atiduok savo gyvenima. As nieko nesakau, as savo tevu neatiduosiu i jokiu globos namus, bet savo darbo irgi nemesiu - is ko tada gyventi? na, zodziu kai kas meta darbus, dzin savas gyvenimas, (o kas tada pati karsins senatveje - dar tolimesniems giminaiciams ant kaklo uzsikars? nemanau kad jie ziures), svarbiausia nukarsinti tevus iki 100 metu. As pati asmeniskai manau, kad jau geriau mirt kokiu 70 m ir negulet vaikams ant sprando, nei iki 100 metu, bet 10-15 metu ant patalo. neaaaa. O as savo tevus labai myliu ir nebijau prieziuros. Tiesiog gyvenimas toks.
QUOTE (Paparte @ 2004 07 13, 15:02) |
o mane motina visada kaltina nerupestingumu jos atszvilgiu, ji sako, kad as privalau juos su tevu karsinti, nes vaikai tam ir yra, kad rupintusi jais senatveje ![]() vienu zodziu pasak jos vaikai yra gimdomi, kad butu kas jais pasirupina senatveje ![]() nuostabus mano tevai..... ![]() |
O dabar tu su tevais gyveni?
as irgi uz seneliu namus!!! ir pati,jei istiks senatvine silpnaprotyste ar liga paguldys ant lovos, noreciau,kad mane atiduotu i gerus seneliu namus ir tam negailetu pinigu...
mano mociute dabar karsinama-jai senatvine silpnaprotyste, guli lovoje....anksciau,kai buvo stipreste tai rekdavo, dainuodavo, klykdavo ir dazniausiai naktimis...numesdavo pampersus ir viska darydavo i lova...
baisiausia budavo,kai ji sugalvodavo begti...jai nepavykdavo pro duris,bandydavo pro langa...dabar tai lovoje guli...ir nors yra priziurima(dabar ji ligoninej) artsirado pragulos...
zodziu,manau,kad tik gera slauge,turinti med issilavinuma gali priziureti toki zmogu...
ir galiu pasakyti tik viena dalyka-tie kas savo kailiu nepatyre ka reiskia toks priziurejimas visada smerks tuos,kurie atiduoda savo tevus i slaugos namus... as irgi taip maniau,kol mociute buvo normali,bet dabar...
mano mociute dabar karsinama-jai senatvine silpnaprotyste, guli lovoje....anksciau,kai buvo stipreste tai rekdavo, dainuodavo, klykdavo ir dazniausiai naktimis...numesdavo pampersus ir viska darydavo i lova...
baisiausia budavo,kai ji sugalvodavo begti...jai nepavykdavo pro duris,bandydavo pro langa...dabar tai lovoje guli...ir nors yra priziurima(dabar ji ligoninej) artsirado pragulos...
zodziu,manau,kad tik gera slauge,turinti med issilavinuma gali priziureti toki zmogu...
ir galiu pasakyti tik viena dalyka-tie kas savo kailiu nepatyre ka reiskia toks priziurejimas visada smerks tuos,kurie atiduoda savo tevus i slaugos namus... as irgi taip maniau,kol mociute buvo normali,bet dabar...
As uz seneliu namus, kad vaiku ir tevu bendravimas isliktu dziaugsmingas! Kai su savo tevais apie tai kalbejau, jie tiesiog pasisiause (aisku, jiems dar nera 50m.). Gal as egoiste, bet noreciau, kad tevai, jei negaletu savimi pasirupinti, gyventu seneliu namuose, gautu gera medicinine prieziura, dvasini komforta kalbant su bendru interesu zmonemis, atvyktu pasisveciuoti, dziaugtusi ateinanciais vaikais ir anukais.