Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas

Tas tai tiesa, mūsų visuomenėje dar labai svarbus dalykas - "ką žmonės pasakys". Ir todėl vargstama. O žmonės bet kokiu atveju sako...
Atsakyti
QUOTE (vobla @ 2004 07 14, 10:49)

Turėjo varnas tris varniukus, mylėjo juos ir jais rūpinos. Kartą užėjo baisi sausra, neliko ką gerti ir lesti. O už jūsų marių buvo šalis, kur viskas klestėjo , žaliavo ir maisto netrūko. Bet reikėjo perskrist marias. Paėmė varnas vieną varniuką, neša jį per marias, staiga visdury marių klausia:
- Ar nešiosi mane kai aš senas būsiu ir skraidyt negalėsiu? Ar papenėsi mane?
-Aišku tėveli, penėsiu tave ir rūpinsiuos tavimi- atsakė varniukas.
Varnas išmetė varniuką nuo savo sprando ir šis prigėrė mariose.
Antrąjam varniukui nutiko tas pats, nes ir šis atsakė, kad rūpinsis savo nukaršusiu tėvu. Tik trečias varniukas atsakė, kad nesirūpins, ir tik jis buvo saugiai perneštas į kitą krantą. Varnas tarė- tu teisus- turi rūpintis savo vaikas, o ne tuo , kas jau miršta...Tik tai gamtoje yra teisinga...

Mano tevas vis megejas ta istorija papasakoti biggrin.gif Tarsi ruosdamas mus abu, kad gali taip atsitikti.
Atsakyti
O AS UZ TAI KAD TEVUS REIKIA PRIZIURETI,JIE MUS AUGINO ZIUREJO, O KODEL JIEMS NEPADETI KAI JIE SULAUKIA GILIOS SENATVES? heart.gif
Atsakyti
QUOTE (Puuga @ 2004 07 14, 11:19)
As tai siulau pabandyti save isivaizduoti senatveje. Ar noretume ja praleisti seneliu namuose, ar vaiku slaugomi?
Manau kad kiekvienas rinksis artimuosius.
As manau tai yra toks pat normalus gyvenimo etapas, kaip ir vaiku uzauginimas.

o ar tu slaugei sena, nieko nesuvokianti zmogu?
as tai paslaugius mociute 100% rinkciausi seneliu namus! noreciau,kad anukai mane prisimintu tiktai grazia, besisypsancia ir malonia...o jei nukvaksiu i senatve,tai kad nematytu mano durnavojimu...jei gulesiu lovoj,kad netektu matyti mano valomu kaku...
as tik tokios nuomones:)
Atsakyti
Kodėl mes taip norim ,kad viskas būtų gražu?Pasiskaitykit knygą ''Mirtis Vakarų Europos kultūroj'',kur gana įdomiai analizuojamas požiūrio į mirtį ,ligas ir senatvę pokytis.Manau ,kad tai ,kad mes linkę visas nelaimes -ligą ,senatvę -tarsi išstumt iš savo gyvenimo nėra gerai ,mes neatskleidžiam kai kurių savo pusių ir savybių.Taip tiesiog nutrūksta ryšys tarp kartų ir yra civilizacijos bėda.

Be to,labai svarbu ,kokį elgesį su mūsų tėvais mato maži vaikai.Jei šeimoje įvyksta toks precedentas,kad ,na ,sakykim,labai sunkiai serganti senolė atiduodama į globos namus,ar esat tikros ,kad jūsų vaikai jau net lauks ,kada rimtai susirgsim, ir atiduos globot ,kai dar taip norėsis džiaugtis artimaisiais?
Kalbu ne teoriškai,nes matau ,kaip mano mama prižiūri močiutę,kol gyvenau kartu su tėvais tekdavo daug padėti ir tikrai suprantu ,kaip tai nelengva.Bet matau ir tai,kaip mamos seserys gelbsti mano mamai ir man gražu,kad senas žmogus sulaukia savo gyvenimo pabaigos tarp savų.
Atsakyti
Labai lengva toms kurios nesusidūrė su tuo, diskutuoti. Aš dabar susiduriu su tuo, nes sunkai serga mano mylimiausias žmogus mama. Padarė tris operacijas ir po trečios ji atkrito. Šiuo metu mama beviltiškoje padėtyje jei įvyktu stbuklas ir jį išgyventu ji būtu gulintis (paralyžuotas) ligonis kuriam reikalinga slauga. Gyvename atskirai (mama pasiimti pas save galimybių nėra), "mylimasis" tėvelis ne tik nevengia taurelės išlenkti bet ir moterytę į namus parsitempti. Nu ir grįžta mama į tokius namus tokiame stovyje ir ką? Galiu pasamdyti moterytę kuri prižiūrės ją tuo metu kai aš dirbu (jei "mylimas" tėvelis ją pagėręs įsileis). Šiuo metu aš nebeturiu laiko savo šeimai, pomėgiams. Palikti darbą ir sėdėti prie mamos negaliu, nes mano šeima badaus.... taigi koką įšeitį pasiūlitumėt?
Atsakyti
Labai baisus dalykas tas karšinimas, ačiūdievui mano tėvams dar tik 52 ir 47, uošvienei viso labo 44, o uošviui 49 tai nenusimato, bet tai baisu blink.gif , nežinau kaip elgčiausi jei turėčiau lėšų manau samdyčiau slaugę wink.gif
Atsakyti
Kiekvienas atvejis yra labai individualus. Ir tik tas, kas pats jau susidūrė su šita problema, suvoks kito žmogaus situaciją. Skirtingos gyvenimo sąlygos, labai įvairios negalės, nevienodos mūsų visų ir galimybės. Mūsų visuomenė labai greita pasmerkti kitą, ypač vaikus, atidavusius savo tėvus į prieglaudas. Žinoma, kaip yra sąlygos, būdai ir galimybės tėvus karšinti namuose, aš tik už tai!
Atsakyti
niekada nelyginčiau vaikų priežiūros su senelių karšinimu. tai visiškai skirtingi dalykai, taip kaip diena ir naktis. visai kitoks psichologinis krūvis.
nenorėčiau niekam užkraut tokio vargo, tuo labiau savo vaikui, ir jei reikėtų rinkčiausi senelių namus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gama: 15 liepos 2004 - 10:40
niekada nelyginčiau vaikų priežiūros su senelių karšinimu. tai visiškai skirtingi dalykai, taip kaip diena ir naktis. visai kitoks psichologinis krūvis.
nenorėčiau niekam užkraut tokio vargo, tuo labiau savo vaikui, ir jei reikėtų rinkčiausi senelių namus.

Pilnai sutinku, aš taip pat nenorėčiau užkrauti tokios naštos savo vaikams. Ką šiuo klausimu mąsto mano mama pasakyti negaliu, dėja ji nekalba. Sunkiausia dalis visame šitame tai, kad myli savo artimą žmogų matai kaip jis kankinasi ir padėti niekuom negali............. sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carmen: 15 liepos 2004 - 10:45
Nors mūsuose nėra priimta, bet senelių namai ar slaugos namai tikrai yra didelis išsigelbėjimas. Teko būti Norvegijoj senelių namuose ir ne vienuose, aišku,priežiūros lygis ir juose priklauso nuo mokamų pinigų kiekio, bet tai jų kultūroje yra priimtina. Senas žmogus nenori būti našta savo vaikams. Aišku Lietuvoje senelių/globos/slaugos namų būklė apgailėtina, prsonalo darbo kokybė irgi nelabai superinė, bet kartais tai būna vienintelė išeitis ir seniem tėvam, ir jų vaikam.
Mano močiutė heart.gif nebevaikšto, dienas ji leidžia gulėdama lovoje, skaitydama, megzdama, klausydamasi radijos, žr. TV...(ir nuo visos tos veiklos jai jau bloga), kiti šeimos nariai dirba sad.gif Ji ne vieną kartą yra sakius, kad visai norėtų į senelių namus ir nemato tame nieko bloga, smerktina ar peiktina. smile.gif
Papildyta @ [mergetime]1089881381[[b]*Dobšiukas rgetime] [/b]
CArmen, o slaugos ligoninės limitas metams jau išnaudotas g.gif Mamytę galėtų paguldyti į slaugos ligoninę 120 d. (limitas visiems metams, gali visų dienų ir neduoti iš karto), tuo metu ir mamytę gydys,ir tu pailsėsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dobšiukas: 15 liepos 2004 - 10:50
Dabar kaip tik ruošiasi ją kelti iš ligoninės į slaugos ligoninę, bet dėl poilsio tai jo aš jau nesitikiu nes jos būklė stabiliai kritiška. Atėjus į ligoninę kiekvieną dieną aš nežinau ką rasiu. Drebu dėl kiekvieno skambučio.
Atsakyti