Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 14

QUOTE(yerena @ 2012 07 04, 11:17)
Tik patikslinu, ar mes apie ta patį kalbame- supratau ir turėjau omeny lapinius burokėlius- mangoldus  ax.gif Antrais metais pasodinti gumbai duoda ankstį pavasarį derlių, o vėliau auginasi sėklas, kurias surinkus turėsite kitiems metams.

sakykit,o mangoldai dirvoj neisziemoja?as pirmus metus pasejau ir kazkur lyg buvau girdejus,kad daugiameciai ziemoja dirvoj g.gif
Atsakyti
As auginu tas roputes. Labai puola kirminai jas. Jeigu kas nors liks gumbus valgysim tiesiog taip. Nusilupi ir valgai.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 07 04, 13:25)
As auginu tas roputes. Labai puola kirminai jas. Jeigu kas nors liks gumbus valgysim tiesiog taip. Nusilupi ir valgai.

ta prasme- žalias? o jos kokio skonio- kaip desertas, kaip ridikas ar morka labiau? ir aplamai- kokio dydžio jos turėtų būt- pakuotės nebeturiu, ir nepamenu doh.gif ax.gif Nu klausimai kaip blondinių blondinės, bet - faktas- auginu, bet kaip vartot, iki kokio dydžio ir iki kada augint- ir nežinau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2012 07 04, 13:08)
laba diena,
KLAUSIU PATARIMO- PASISĖJAU VARDAN SPORTINIO INTERESO JAPONINIUS RIDIKUS IR TOKIAS GELTONAS APVALIAS ROPUTES (SUSIGUNDŽIAU SĖKLOMIS KAŽKADA  doh.gif ) gal kas auginat tokius daiktus- kada jie jau vartojami ir su kuo  ax.gif
Mangoldų niekad neiškasinėjau, peržiemojo 3 žiemas puikiai lauke, tik dabar kažkoks brudas užpuolė- lapai labai dėmėti patapo, neišvaizdūs,rausiu lauk, nesinori tokių nei valgyt nei augint  unsure.gif

QUOTE(juste10 @ 2012 07 04, 13:14)
sakykit,o mangoldai dirvoj neisziemoja?as pirmus metus pasejau ir kazkur lyg buvau girdejus,kad daugiameciai ziemoja dirvoj g.gif

Japoninius ridikus (daikon) turėjau- kad jie ilgi ir lygūs būtų, dirva turi būti perkasta labai giliai. Augo gan sparčiai, dalis žydėjo, tad šakniavaisių iš jų nebuvo, o šiaip suvartojome į salotas, kaip užkandį, dariau marinuotus su morkomis prie šašlykų ir netgi mėsainiams ir hotdogams vietoj kopūstų. Jei įdomu, receptą atsiųsiu į AZ.
Geltonos apvalios ropelės (Golden Ball)- tai gali būti griežčiai- gan saldoki, burokėlių dydžio, suėjo kaip užkandis. Galima drąsiai laikyti per žiemą.
O dėl mangoldų- teko skaityti, kad žiemai jie iškasami dėl šalčių rizikos...Bet jei Jūsų, merginos, praktika rodo ką kitą, tad bandysiu ir aš šiemet palikti žiemoti juos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 07 04, 14:57)
Jei įdomu, receptą atsiųsiu į AZ.[/color]

tep tep,labai įdomu 4u.gif

žodis ,,labai" giliai- per du- tris kastuvus ar dar giliau?
tai dar mano roputėm augt ir augt iki burokėlių dydžio, škia, čiū už info (receptai visada laukiami, gal net ne mano vienos ax.gif )
o ta patirtis su mangoldais gavosi netyčia- vienais metais neapsižiūrėjau, jog
daugiamečiai- nuroviau. Kitais metais sėdama užsekiau, jog daugiamečiai, ir palikau rudenį. pavasarį atžėlė, tik reikai saugot nuo pavasarinių šalnų, jautrūs joms, šiemet kažkaip pražioplinau ir neuždengiau laiku, tai pusė nušalo, nors jau su lapukais buvo. Bet dabar kažkoks brudas juos puola, ir burokėlių lapus aplink, tainuroviau, kitais metais sėsiu vėl, patiko man jie
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2012 07 04, 14:57)
ta prasme- ?alias? o jos kokio skonio- kaip desertas, kaip ridikas ar morka labiau? ir aplamai- kokio dyd?io jos tur?t? b?t- pakuot?s nebeturiu, ir nepamenu  doh.gif  ax.gif  Nu klausimai kaip blondini? blondin?s, bet - faktas- auginu, bet kaip vartot, iki kokio dyd?io ir iki kada augint- ir ne?inau  ax.gif

Taip zalias. Na ne desertas tai tikrai. Labiau kaip ridikas. Del dydzio-priklauso kaip tankiai susejot. As vienais metais gerokai praretinau tai uzaugo didziules, o siaip manau kaip vidutinio dydzio pomidoras.

Man per ziema nesilaike nes buvo labai kirminu sugrauztos sad.gif

Atsakyti
Daikonus aš sėju rugpjūčio mėnesį.Ir gerai laikosi žiemą rūsyje.Vasarą ir taip užtenka daržovių. g.gif
Atsakyti
Taigi, mano lysviu bortai is velenos gyvi thumbup.gif . Bent jau iki siol. O lietaus tai buvo nemazai. Jei tas eksperimentas dar ir perziemos, tai bus tinkamas tokiems zieminukams palikt. Gelteklem, poram, puteliams, va gal dar ir mangoldams. Uzmesciau virsum lapu ar siaudu. Jei pelem nepatiks, tai man pavasari bus anksti.
Tie moliniai gardai turetu buti ilgaamziai. Net zymes nera , kad juos lietus plove.

Nuoruku trauktine pasiteisino, neberandu tu lervu, arba joms jau kita vystymosi stadija. Lai pasiunta, svarbu nieko negrauzia.
As vel su savo cukinijom doh.gif Zydi, lapai didziuliai, bet nei vienos. Net panasios i busimus pietus.
Kazkur skaiciau, kad jei seklos pasalusios buvo, tai gali buti visi ziedai tusti. Tiesos yra tame? Pirkau siemet, pati tikrai nepasaldziau, bet kas ten zino kur buvo anksciau.

Atsakyti
user posted image

user posted image

Sveiki, gal galetu kas pasakyti kuo serga mano augaliukai g.gif
braskiu lapai pasidaro demeti, parausta po to nudziuna , bulviu lapai pasidaro demeti, pageltonuoja, vysta, bulves nezydi. Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2012 07 04, 16:11)
žodis ,,labai" giliai- per du- tris kastuvus ar dar giliau?
tai dar mano roputėm augt ir augt iki burokėlių dydžio, škia, čiū už info (receptai visada laukiami, gal net ne mano vienos  ax.gif )

Labai giliai- tai paprašiau MB sąžiningai perkasti per 3 kastuvo aukščius vieną 3 m eilutę.
Griežčiai bus tinkami vartojimui tik rudeniop, maniškiai tik pradeda formuoti geltonus šakniavaisius, tad gero burokėlio dydį tikrai pasieks visi mirksiukas.gif
O recepto čia nerašysiu, patalpinau jį čia
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 07 04, 22:58)

ačiūūūū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ersketroze @ 2012 07 04, 13:08)
O kokia gera žinia. Dar galiu pasisėti šparaginių pupelių.
Mano darže vienas žirnis žydi ryškiai mėlynai-violetiniai. Visi kiti normalūs - balti.

PAS mane irgi vienas toks zydi. Pelezirnio sekla pasitaike mirksiukas.gif

Pas mane mongoldai visai prasti. Paprasti burokeliai graziau uz juos atrodo, jau ir valgomi, nors visu menesiu veliau paseti. g.gif
Cukiniju ziedai pirmieji vyriski buna, galima skinti, idaryti ir kepti tesloje. Tik veliau moteriski ziedai atsiranda.
Atsakyti