Įkraunama...
Įkraunama...

Neištikimybė gali būti tik fiziška?

QUOTE(Minthe @ 2012 07 12, 15:22)
O ar neteisingas posakis? Jokiu būdu to netaikau nariui, tačiau, jei jis nori tik gauti, bet nieko neduoda  g.gif

Teisingas. Tik kokiu kampu į jį pažiūrėsi. biggrin.gif Antropologiniu požiūriu santuoka yra mainai: tu man aš tau. Bet kai visą tai "įvilkta" į teigiamų emocijų "skraistę" niekas ir neskaičiuoja, nes dovanoti yra malonu. Bet..........kai ta teigiama emocijų "skraistė" susidėvi ir ją nuolat tenka "lopyti" - "žaidimas" aš tau tu man, pavirsta į "žaidimą" jeigu tu man taip - tai ir aš tau taip. Va tada ir iškyla į paviršių tas nemalonus klausymas: kas ir kiek ir kam.
Atsakyti
Nesamone, kad dovanojant tam tikros kainos dovana nenorima dovanu gauti tokios pacios (ar bent panasios) vertes dovanos.
Atsakyti
QUOTE(diletant @ 2012 07 12, 10:33)
http://www.balsas.lt...ign=savireklama

100% pritariu šiam straipsniui. To man reikia iš žmonos. Gal tai labai ir daug...  g.gif

Daugiausia vis moterims ir moterims nurodymai bei instrukcijos... Užtenka vien antraštes peržvelgti. Vis moko, kaip suvilioti, kaip paskatinti vesti, kaip gudrauti šeimoje, kaip išvengti konfliktų... Kaip kaip kaip...
7 pagrindinės temos, kuriomis verčiau nediskutuoti su mylimojo tėvais
Patarimai moterims, kaip išsaugoti santarvę šeimoje
Kaip paversti vyrą romantiku?
Kokiais žodžiais išbarti vyrą, kad jis pasitaisytų?
Atsakyti
QUOTE(burbanti @ 2012 07 12, 15:38)
Nesamone, kad dovanojant tam tikros kainos dovana nenorima dovanu gauti tokios pacios (ar bent panasios) vertes dovanos.

Va čia ir randasi problema kai imama skaičiuoti. O kieno atžvilgiu ir kieno verte reikia skaičiuoti??? blink.gif blink.gif
Pvz. žmona sėdi namie dvi valandas ir ruošia vyrui vakarienę, įmantrią, nekasdienišką, bet.....dvi valandas ir įvertina savo triūsą nu neįkainuojama verte. Grįžęs vyras pavalgo, padėkoja ir.........bet žmonai pradeda atrodyti, kad nepakankamai įvertino. Vakare vyras bando pasiūlyti malonius žaidimus, o bet tačiau žmona paaiškina, kad pavargo gamindama pietus ir jokių žaidimų nebenori. blink.gif blink.gif Moralas: ar tikrai vyrui reikėjo tokių pietų ir ar ne geresnė, o ir vertingesnė (vyro nuomone) būtų buvusi "dovana" vakare, netgi jei reikėtų suvalgyti paprastą kiaušinienę, kurią pagaminti būtų užtrukę tik penkiolika minučių??? g.gif g.gif

Matote, kai nori pateikti dovaną - dovana turi atitikti gaunančiojo poreikius. Nes kitaip dovanų "kainos" ir jų dėliojimas ant "svarstyklių" netenka prasmės.

Vargu ar Jūs gimtadienio proga norėtumėte gauti patį brangiausią..........žūklės reikmenų rinkinį, kaip ir Jūsų vyras vargu ar būtų sužavėtas gavęs............pačius brangiausius moteriškus kvepalus. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Publicum47 @ 2012 07 12, 16:34)
Teisingas. Tik kokiu kampu į jį pažiūrėsi.  biggrin.gif  Antropologiniu požiūriu santuoka yra mainai: tu man aš tau. Bet kai visą tai "įvilkta" į teigiamų emocijų "skraistę" niekas ir neskaičiuoja, nes dovanoti yra malonu. Bet..........kai ta teigiama emocijų "skraistė" susidėvi ir ją nuolat tenka "lopyti" - "žaidimas" aš tau tu man, pavirsta į "žaidimą" jeigu tu man taip - tai ir aš tau taip. Va tada ir iškyla į paviršių tas nemalonus klausymas: kas ir kiek ir kam.

Niekada santykiuose nebuna tos dovanos dalijamos,vienas kitam, po lygiai. Juk nesirasysi ant popieriuko,na siandien as tau ,o vat tu rytoj man,tik neuzmirsk(suvulgarinau truputi) lotuliukas.gif Vienas ju gauna daugiau,kitas maziau. Kitas klausimas,ar vienas TIK nori gauti,bet duodi jis nenusiteikes. Va cia matau problema.
Atsakyti
QUOTE(Publicum47 @ 2012 07 12, 19:43)
<..>
Matote, kai nori pateikti dovaną - dovana turi atitikti gaunančiojo poreikius. Nes kitaip dovanų "kainos" ir jų dėliojimas ant "svarstyklių" netenka prasmės.

Vargu ar Jūs gimtadienio proga norėtumėte gauti patį brangiausią..........žūklės reikmenų rinkinį, kaip ir Jūsų vyras vargu ar būtų sužavėtas gavęs............pačius brangiausius moteriškus kvepalus. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Teisus Jūs, tik matot, ar Jūs galėtumėte pasakyti ko pavyzdžiui Jūsų žmona norėtų labiau už viską pasaulyje? Ar tik sprendžiate pagal save? Juk kai darai dovaną žmogui nesistengi jo įžeisti, ar kažką pasidovanoti sau. Stengies dėl kito. Dovanoji tai ko pats norėtum gauti. Ir jei partneris neišsako savo norų tai ir gauna paskui "brangių kvepalų", o ne "žvejybos rinkinį". Reta žmona kuri turi parapsichologinių galių, kad atspėtų stebuklėlio slapčiausius norus.
Atsakyti
QUOTE(Publicum47 @ 2012 07 12, 18:43)

Vargu ar Jūs gimtadienio proga norėtumėte gauti patį brangiausią..........žūklės reikmenų rinkinį, kaip ir Jūsų vyras vargu ar būtų sužavėtas gavęs............pačius brangiausius moteriškus kvepalus. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Visiskai ne materialias dovanas turejau omenyje.
Bet tiek to, nesileisiu i polemika.
Nuo vakarienes gaminimo dar ne viena nepavargo , pavargstama nuo vyro supratimo ,jog tai privalomas zmonos darbas- pagaminti skania vakariene.
Atsakyti
QUOTE(Sedulina @ 2012 06 28, 22:50)
Vyras skubedamas paliko savo e-pasta atidaryta. Nezinau kodel,bet neatsispiriau pabundai joje palaidzioti. ... Na ir radau dabar sau bemiegias naktis  verysad.gif
Radau laiska kitai,o jame jo kurimo eilerastukas bei zodziai:"pasiilgau tavo balso,tavo plauku kvapo, tavo lupu". Zeme pradejo po kojom judeti verysad.gif
Mes esame jana seima su mazu kudikeli. O si laiska jis parase,nors ir pries pora menesiu,bet tuo metu mazyliu buvo tik 4 men.
Kai grizo vyras is karto pradejau reikalauti pasiaiskinimo. O jis man sako,kad cia tik zodziai. Kad jis man yra istikimas ir su nieko nera permiegojes.Ir net neatsiprase.
Zinokite man toks sokas buvo, toks smugis. Ir ,kad jis sako,kad tipo nebuvo lovoje su ja,tai man nuo to visai nelengva. Kaip galima rasyti tokius zodzius kitai ir dar manyti,kad cia nieko tokio ,kad jis svarut svarutelis doh.gif  doh.gif  doh.gif

tai pagal viską vaikui dbr 6 mėn, jei viskas buvo prieš du mėn....
g.gif
QUOTE(Sedulina @ 2012 07 09, 23:23)
Tai jau nebepirmas kartas,kai ji pagaunu verysad.gif Todel ir pradejau tikrinti jo e-pasta  doh.gif  Ana kart atleidau,nes susitaikiau,kad tai buvo tik susizavejimas.
gal galite pasidalinti alternatyvo,is? 4u.gif

O siaip del to tai galejo ivykti arba ivyko as is dalies suprantu. Labai daug pas mus visko gyvenime dabar vyksta. Ir jam ir man reikia dabar paramos palaikymo.Matyt viens is kito vis laukiame, o viens kitam tiesiog neduodame unsure.gif

Vat ir dabar taip pavargau net fiziskai nuo visko,net sveikata suzlubavo. Daktarai taip ir sako,kad nuolatinio nuovargio,nedamiegojimo ir streso pasekmes. Susipakavau ir isvaziavau pas tevus.Nors kazkiek pailseti,be to ir su vaiku jie pabuna ir vaikui cia aktyvus poilsis.As nors pusvalandi galiu pati su savim pabuti. O jis man kasdien po kelis kartus skambina ir tas pats per ta pati doh.gif KOkia as zmona,jeigu vyra palikau viena. JIs grizta namo jam liudna. Pats sau gamina valgyti. Pasisveciuoti uztenka ir poros dienu ir nereikia cia poros savaiciu.JIs nesijaucia vyras. Jam reikia,kad jis griztu namo ir matyti ,kad jo laukia . ir t.t. O kad vaikui cia tiesiog rojus.Kasdien vaziuojame i soda.Kur pilna uogu. Vaikelis basas po zolyte laksto.Cia pilna ezeru.Atvaziavo daug kitu vaiku. To viso nera dideliame mieste. schmoll.gif ..ar neegoistiskas toks jo elgesys? verysad.gif

P>S> labai atsiprasau uz klaidas, skubiai rasau  ax.gif  blush2.gif

6 mėn., o jau laksto po žolytę ????????????/....logikos pritrūko poemoje doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(NeTaRa @ 2012 07 12, 12:56)
Idomu, kiek moteru galvoja esancios geriausiomis draugemis savo vyrams, ir kiek vyru tai patvirtintu...?

As. Ir ne tik galvoju, bet ir zinau. Maniskis tikrai patvirtintu, nes ne karta yra tai sakes. Jis man irgi geriausias draugas. Kitokiu santykiu nei as, nei jis tiesiog neisivaizduojam...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Miledi*: 12 liepos 2012 - 23:58
QUOTE(Sahrazad @ 2012 07 12, 18:42)
Teisus Jūs, tik matot, ar Jūs galėtumėte pasakyti ko pavyzdžiui Jūsų žmona norėtų labiau už viską pasaulyje? Ar tik sprendžiate pagal save? Juk kai darai dovaną žmogui nesistengi jo įžeisti, ar kažką pasidovanoti sau. Stengies dėl kito. Dovanoji tai ko pats norėtum gauti. *Ir jei partneris neišsako savo norų tai ir gauna paskui "brangių kvepalų", o ne "žvejybos rinkinį". Reta žmona kuri turi parapsichologinių galių, kad atspėtų stebuklėlio slapčiausius norus.

Tai kad įsivaizdavimas, kad žmonės turi ekstrasensorinių gebėjimų - labiau moterų "privilegija" su potekste: jei mane myli - vadinasi turi žinoti ko aš noriu, o jei nežino - vadinasi nemyli tongue.gif , nes vyrai kur kas dažniau atskleidžia savo norus. lotuliukas.gif lotuliukas.gif

(ir aš čia kalbėjau ne apie materialinius dalykus, o labiau apie mentalinius santykių aspektus biggrin.gif )

* O jei partneris išsako savo norus (apibrėžia savo įsivaizduojamą "dovaną"...........bet jų negauna - tai kas tada čia??? Ir iš kur paskui turi atsirasti tiek kilnumo, "dovanoti" kažką atgal?? g.gif g.gif Va tokie dalykai ir yra mikro įtrūkimai santykiuose, kurie su laiku pavirsta plyšiais, o dar vėliau pasekmėmis, kurios neištikimybe vadinasi.
Papildyta:
QUOTE(burbanti @ 2012 07 12, 23:02)
Visiskai ne materialias dovanas turejau omenyje.
Bet tiek to, nesileisiu i polemika.
Nuo vakarienes gaminimo dar ne viena  nepavargo , pavargstama nuo vyro supratimo ,jog tai privalomas zmonos darbas- pagaminti skania vakariene.

Tai ir aš ne materialines dovanas turėjau omeny biggrin.gif O kada šeimoje kažko darymas jau yra įsivaizduojama, kaip pareigos atlikimas - tai jau byloja apie nuovargį ir nuoskaudas santykiuose. Ir kai moteris ima vakarienę vadinti pareiga, tada vyras pareiga ima vadinti padangų, arba akumuliatoriaus pakeitimą sezono metu tos moters automobilyje. Jeigu nuskambės oponavimas, kad šiais laikais moteris gali pati nuvažiuoti į autosaloną ir viską susitvarkyti pati - tai ir aš atsakysiu, kad šaldytuve visada tam reikalui turiu pasidėjęs koldūnų pakuotę. lotuliukas.gif lotuliukas.gif

"Dovanojimas" niekada neturi tapti pareiga. "Dovanojimas" - tai malonumas ir sau pačiam su žinojimu, kad tau svarbus ir brangus asmuo liko patenkintas "dovana". Problema kyla kitame, kad tiek moterys tiek ir vyrai skirtingai vertina tas "dovanas" ir iš čia pradeda rastis jausmas, kad tai buvo neadekvačios "dovanos", o tada pradedami skaičiuoti "kreditas" ir "debitas", o nulinis "saldo" santykiuose niekada nesueina, nes visada skirtingais periodais kažkuris bus daugiau įnešęs, ar paaukojęs, nei kitas.
Atsakyti
Dovanotam arkliui i dantis neziuri. smile.gif

Neteisybe, kad moterys tik ir laukia, kol vyras pats susipras, kokios dovanos jos nori. As pati pasakau ir man visai del to neskauda sirdies. Atvirksciai, esu patenkinta, kad gausiu butent tai, ko noriu.
Visokiu stebinanciu smulkmeneliu-mazu dovaneliu negaunu jau seniai,o ir atpratau-nepasigendu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alisia31 @ 2012 07 13, 09:36)
Dovanotam arkliui i dantis neziuri. smile.gif

Neteisybe, kad moterys tik ir laukia, kol vyras pats susipras, kokios dovanos jos nori. As pati pasakau ir man visai del to neskauda sirdies. Atvirksciai, esu patenkinta, kad gausiu butent tai, ko noriu.
Visokiu stebinanciu smulkmeneliu-mazu dovaneliu negaunu jau seniai,o ir atpratau-nepasigendu biggrin.gif

Ne, ne, ne, "dovana" - nebuvo panaudota tiesioginio šio žodžio prasme. biggrin.gif Tai labiau vienas kito poreikių patenkinimas santykiuose: vakarienė - žmonos vyrui; nusivedimas šeimos, arba tik dviese - vyro žmonai; gundantis apatinis trikotažas su (deramu ir visapusišku biggrin.gif ) to pademonstravimu - moters vyrui, automobilio sutvarkymas, arba vaikų suguldymas vakare, kai šie "kaprizinasi" - vyro moteriai ir ...................t.t Va apie tokias "dovanas" aš kalbėjau, o ir diskusija kilo kada ir kodėl tos "dovanos" (malonūs pagelbėjimai, arba malonios staigmenos) tampa pareigomis ir pradedame pastebėti savo "indėlį", bet nebepastebime partnerio "indėlio", o ir apie ką tai byloja.

Kad neatrodytų taip, kad visa šita diskusija "išlipa" už temos ribų - tai ir yra tas "aperityvas" prieš atsirandant pagrindiniam reikalui, ko "pagirias" mes čia ir aptarinėjam. biggrin.gif
Atsakyti