Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

QUOTE(Lera @ 2008 08 29, 11:32)
na nežinau gal čia visoms skirtingai bet aš jokio diržo nedėjau man ir taip gerai buvo, jokių tempimu skausmu ar pan nebuvo schmoll.gif

Net pirmas dienas po operacijos? Man siandien tik 4 diena, tai manau, kad normalu.

QUOTE(PaneleKiausiniene @ 2008 08 29, 11:56)
Aš diržo labai norėjau ir kelis kartus siūliausi nusipirkti, bet sakė tikrai tikrai nereikia  ax.gif O normaliai kvėpuoti negalėjau  turbūt bent porą savaičių. Su kiekvienu įkvėpimu diegdavo po šonkauliu. Bet daugmaž susitvarkė 4u.gif

Aha, sesute ispejo, kad vienom buna skausmeliai po mentimis, kitoms-po sonkauliais. Velgi, reikia laiko. smile.gif

QUOTE(Soft @ 2008 08 29, 15:14)
Man irgi nors biuletenis eina i pabaiga, dar pagrindine skyle (per kuria trauke tulzi) dar vis tempia, skaudena  g.gif

Man trauke per skylute, visai salia bambos, tai gydytojas sake, kad nesitikeciau, jog po savaites nieko nejausiu. As vaikstau i baseina, tai grieztai negalima menesi, kad nepasitempciau.
O kiek laiko tau jau praejo? g.gif I savaites pabaiga eisiu pas chirurgus pasirodyt ir seimos gydytoja. Ar rodeisi kam nors?
Sekmadieni jau turiu leidima po dusu ir nusiimt tvarsciukus, tai truputi nerimauju. Nelabai man prie sirdies tokie darbeliai. blush2.gif

Ai, idomu ar as cia viena negaliu ant sono nors kiek pamiegot? g.gif Nu, max kokias 2 min. istveriu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paja: 29 rugpjūčio 2008 - 18:25
As jokio dirzo nenesiojau. Ar cia koki specialu turit omeny?

Maudziausi duse antra diena po operacijos, taip gydytojas patare, nieko neatsitiko, buvo malonu.

Tvarscius keisdavaus kas vakara po duso gal 5 dienas. Ant bambos, kur pagrindinis pjuvis, gal savaite.

Dabar 17 diena po operacijos. Viskas super siaip, randai labai grazus, to per bamba nei nesimato. Nors jis, aisku, skausmingiausias.

Tikrai skaudejo pirmas 2-3 dienas, kai nei juoktis, nei koseti negalejau, leido nuskausminamuosius. Paskui kas diena vis geriau ir geriau, po savaites beveik jau nieko nejauciau. Miegot is pradziu labai skaudejo ant nugaros, bet greitai jau iprastai ant pilvo gulejau.

Valgau viska - tiesa sakant, jokio poveikio. Matyt, seniai buvo kepenys be tulzies pusles priprate apsieiti, nes del maisto niekaip nereaguoja.

Siaip pilnu tempu dirbu ir gaila, bet tenka ir sunkumus pakilnot. Nieko neatsitiko, bet vistiek noreciau labiau pasisaugoti dar.

Aaa, va gal vienintelis jauciamas diskomfortas tai desinio sono skausmas kai greitai einu. Toj vietoj, kur mano supratimu buvo organas biggrin.gif

Daugiau tai nieko, kaip ir nebutu buve tos operacijos g.gif Kadangi teko isvykt i uzsieni po savaites, gydytojui ir nepasirodziau. Nes gerai viskas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Durnaropė @ 2008 08 29, 17:13)
Siaip pilnu tempu dirbu ir gaila, bet tenka ir sunkumus pakilnot. Nieko neatsitiko, bet vistiek noreciau labiau pasisaugoti dar.

Saugokis, kad išvaržos nebūtų unsure.gif
Atsakyti
sveikos visos, kurios sveikos biggrin.gif na va, aš jau šiandien trečia diena po operacijos..na jausmas tai dar visai ne koks, bet tikiuosi, kad bus geriau negu buvo. Ant šono pagulėti tikrai sunkoka, apie darbą, tai dar negalvoju, o toliau bus matyti.
Atsakyti
Ale, tikrai kiekvienai skirtingai. ax.gif Dar vakar karteli perverciau visa tema ir ziuriu, kad siulus vienoms trauke vienaip, kitoms kitaip. Man istrauke ketvirtadieni, kai israse namo, o tvarscius liepe nusiimti sekmadieni, tai ir sventai klausau gydytojo.
Siandien savijauta dar geresne nei vakar, tik vaikstau vis uzpakali atkisusi, bijau issitiesti. blush2.gif
Atsakyti
labas paneles blush2.gif labai neturiu laiko prie kompo pasedet ir tema paskaityt verysad.gif mano turlzy yra 1.5cm akmenukas,labai netoli latako,skausmeliai wargino tik paskutinius nestumo menesius,dabar lyg ir nieko.kazki ar galima ji isoperuot?ar su tulzima jama?ar laukt priepolio ar planine operacija daryt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(meskiniukas @ 2008 08 30, 10:39)
labas paneles blush2.gif labai neturiu laiko prie kompo pasedet ir tema paskaityt verysad.gif mano turlzy yra 1.5cm akmenukas,labai netoli latako,skausmeliai wargino tik paskutinius nestumo menesius,dabar lyg ir nieko.kazki ar galima ji isoperuot?ar su tulzima jama?ar laukt priepolio ar planine operacija daryt? g.gif

rask laiko paskaityt visa temą, taip privalai kuo greičiau išsioperuot, nieko nelaukus, ko dar gali sulaukt tai tik komplikacijų , sėkmes 4u.gif
Atsakyti
Du klausimai jau patyrusiems OP smile.gif:
1. Ar jums po narkozės atmintis nešlubuoja? Visiška blondinė pasidariau cool.gif Sugebėjau net PINa, naudojamą keturis metus, užmiršti doh.gif
2. Ar galima rimtus pilvo masažus daryti ar geriau palaukti pusmetį?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PaneleKiausiniene: 30 rugpjūčio 2008 - 12:08
QUOTE(PaneleKiausiniene @ 2008 08 30, 13:07)
Du klausimai jau patyrusiems OP smile.gif:
1. Ar jums po narkozės atmintis nešlubuoja? Visiška blondinė pasidariau  cool.gif  Sugebėjau net PINa, naudojamą keturis metus, užmiršti  doh.gif
2. Ar galima  rimtus pilvo masažus daryti ar geriau palaukti pusmetį?

1. su atmintim gali būti spragos iki 6 mėnesiu tai normalu.
2. geriau palaukt tikrai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 08 30, 12:14)
1. su atmintim gali būti spragos iki 6 mėnesiu tai normalu.
2. geriau palaukt tikrai  smile.gif

Geras blink.gif , as kazkaip su atmintim nieko nepajauciau, bet va idomiai- kiek pries nakti beprisigerciau skysciu- nakti nebereik keltis, o anksciau tai neistverdavau doh.gif ,siandien tik 9 ta diena po operacijos.
dar pastebejau skirtuma- man tulzi eme ne per ta skyle, kur bamboj, bet mazdaug toj vietoj kur skrandis, girdejau, kad kitiems, jog negrestu bambos isvarza taip daro g.gif
Papildyta:

Ai, idomu ar as cia viena negaliu ant sono nors kiek pamiegot? g.gif Nu, max kokias 2 min. istveriu.
[/quote]
eisiu ir as pas gydytoja pasirodyt aisku dar pries darba, o miegu tai as ant nugaros jau seniai, kad maziau rauksliu ant veido butu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soft: 30 rugpjūčio 2008 - 13:48
QUOTE(Soft @ 2008 08 30, 11:51)
Ai, idomu ar as cia viena negaliu ant sono nors kiek pamiegot? g.gif
... o miegu tai as ant nugaros jau seniai, kad maziau rauksliu ant veido butu  lotuliukas.gif

Aš ilgai negalėjau ant dešinio šono gulėti. Ir dabar (4 mėnesiai praėjo) nėra malonu ant to šono gulėti.
Atsakyti
aš tik kad bijojau ant šono gulėt, bet skausmu tikrai nebuvo schmoll.gif

kad išgeri daug skysčių ir nelakstai į tuliką rodo tai kad tau jų trūksta, kai jau užteks tada pradėsi mirksiukas.gif
Atsakyti