Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

Ne taip parasiau blush2.gif ir man desniji sona paskauda doh.gif o SANTA is kokio miesto tu esi? Idomu kur dareisi opracija, nes as is jonavos, tai sake cia nedaro operacijos,tai reikes i klinikas vaziuoti...
Atsakyti
QUOTE(laurada @ 2007 09 16, 15:11)
Ne taip parasiau  blush2.gif  ir man desniji sona paskauda  doh.gif o SANTA is kokio miesto tu esi? Idomu kur dareisi opracija, nes as is jonavos, tai sake cia nedaro operacijos,tai reikes i klinikas vaziuoti...

as manau, kad i klinikas vaziuok 4u.gif

siaip jei atvyktum kada su skausmu, tai jau jie patys nenoretu taves isleist iskart ir isoperuotu.
man panasiai buvo, tik as del nestumo nesutikau operuotis, tai dar turejau pasirasyti, kad atsisakau pati smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedra*: 16 rugsėjo 2007 - 13:16
QUOTE(laurada @ 2007 09 16, 14:11)
doh.gif o SANTA is kokio miesto tu esi? Idomu kur dareisi opracija, nes as is jonavos, tai sake cia nedaro operacijos,tai reikes i klinikas vaziuoti...

Is Kauno ir dariausi klinikose .Manau ir tau ten teks ,nes viena panele gulejo is Jonavos ir operavosi Kauno klinikose 4u.gif
Atsakyti
Dar noriu paklausti ,tu kurios po operacijos jau .Skaiciau cia ,kad tipo reikia atsirinkti maista ir t.t O jeigu uzvalgius ka netinkamo ....kas darosi ,kur skauda ?
Atsakyti
QUOTE(SANTA @ 2007 09 21, 09:53)
Dar noriu paklausti ,tu kurios po operacijos jau .Skaiciau cia ,kad tipo reikia atsirinkti maista ir t.t O jeigu uzvalgius ka netinkamo ....kas darosi ,kur skauda ?

Man neskaudėdavo, tik labai troškindavo ir šiaip prastai jausdavausi, kaip maišu trenkta. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(SANTA @ 2007 09 21, 10:53)

Gali nutikti štai kas:
1. nieko ir taip nutinka 30-40% atvejų
2. stipresnis/silpnesnis dešinio šono paskaudėjimas, jei naujai sukonstruoti latakai bus dar nepakankamai prasitampę gausiam tulžies nutekėjimui; gali net pasirodyti, jog vėl prasidėjo priepuoliai, kurie buvo prieš operaciją, tačiau šitai su laiku susitvarko.
3. užsitęsęs sunkumo pojūtis skrandyje su pariaugsėjimais maistu, kurį suvalgei prie 6 ir daugiau valandų
4. silpnesnis/stipresnis maudimas/skausmas skrandyje ir dvylikapirštėje iki papykinimo ir vėmimo, jei pastarieji yra iš prigimties nepatvarūs ir negali pakęsti maisto stumdymo pirmyn-atgal (refliuksų)
3 ir 4 punktai atsitinka dėl nepakankamai ar ne laiku paduotos tulžies į dvylikapirštę, kuri maisto ir tulžies mišinį nustumia atgal į skrandį pasitaisyti, tačiau skrandžiui tulžis, aišku, nepatinka, todėl jis susierzina ir tokioje būsenoje gali visko pridirbti.
5. viduriavimas tuoj po valgymo arba kaip atsakas į netinkamą elgesį vakarykštėje dienoje
6. silpnesnis/stipresnis vidurių pūtimas
5 ir 6 punktai susiję su neproporcingu (per mažu ar per dideliu) maisto kiekiui paduotos tulžies bei kasos fermentų kiekiu; jei kasa iki operacijos buvo pakankamai nuvarginta, netinkamas maistas gali įvaryti jai skūpumą, o tada iš jos fermentų ir su ašaromis neišprašysi, tad teks pereiti ant fermentinių tablietkų, kas nėra gerai. Ir šiaip jau su kasa geriau nesipykti – galingas mėsgalys, o proto 0, tad jeigu kas nepatiks, sunaikins ir save, ir tą, kame ji pati sėdi. O jau skaudėti moka – neduok Dieve...

Atsakyti
Na čia Vi gražiai viską papasakojo, kas gali nutikti. Mano atveju, tikiuosi, įtaikiau į tuos 30-40 proc. ax.gif , nes ėdu viską iš eilės (ir kepta, ir rūkyta, ir vytinta, ir troškinta, ir t.t.), bet....būna sykiais paskauda (ypač išgėrus sidro, kas jau vien yra blogis) greta bambos vos aukščiau dešiniau, kas tai? Kasa, kepenai? g.gif
QUOTE(laurada @ 2007 09 15, 13:14)
Sveikos, man ir yra tulzies akmenlige. Norejau paklausti, o per tuos tris metus neuzeidavo priepuoliai, as labai bijau ju, kelis kartus buvo uzeje  doh.gif  ir taip labai mane pykina,ypac jei uzvalgau riebesni koki maista, skauda kairiji sona ir pilvo virsuje duria , tai pavasari ruosiuosi operuotis...bet kai vaikai maziukai,o po operacijos kiek sake, kad negalima menesi nieko sunkiai nesioti unsure.gif tai ir kazin ar nenutemsiu toliau  doh.gif

Pati pasitaisei- dešinį šoną ir kiloti nerekomenduoja pusė metų, aš irgi mažių savo tampiau jau po 2 savaičių, kas nėra gerai, bet kitaip juk neįmanoma, esant galimybei, reik saugotis, kad nebūtų nuo tampymosi išvaržų unsure.gif
Atsakyti
Paskaiciau jusu pasikalbejimus paskutiniame puslapyje ir net suabejojau ar jus cia apie tulzies akmenlige kalbat blink.gif Ypac uzstinga zodiz "paskauda" smile.gif Man tai jau SKAUDEDAVO.... Uzejes buvo priepuolis gal kokius 4 kartus, be greitosios neapsiedavau. Skausmas ziaurus, skrandi - nugaroj net. Buvau neseniai pagimdzius, tai visiems sakiau, kad tai daug didesnis skausmas nei gimdant. Zodziu su 5 priepuoliu nuveze mane i ligonine, vos ne savaite turejau nieko nevalgyt, nes ten su kasa kazkas daresi..jau nepamenu ka man ten aiskino, tada isoperavo. Reikia laikytis dietos po tokios operacijos, bet as neilgai laikausi, galiausiai pradejau valgyti iprastini maista. Stai tokia mano patirtis smile.gif
Atsakyti
na, o jei nesu patyrusi ne vieno priepuolio, tai visgi ar verta operuotis? jokiu nepatogumu nejauciu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Soft @ 2007 10 07, 22:17)
na, o jei nesu patyrusi ne vieno priepuolio, tai visgi ar verta operuotis? jokiu nepatogumu nejauciu... g.gif

Ir man toks pat klausimas, nes nepatogumai tai tokie: kartais pamaudzia desini sona, bet nu nestipriai , miegot drasiai galiu ir nejauciu tpfu tpfu tpfu
Del tu operaciju girdejau is paciu daktaru labai skirtingu nuomoniu, vieni (dazniausiai chirurgai, ir dazniausiai privaciai kai eini)- kad pjauti, kiti- kad ne, kai reikes, tada ir ispjaus...nzn vien zo g.gif
pvz pas mano mama ir pas teti tie akmenys yra, abiem buvo po pora priepoliu pries koki 20 metu, o po to niekad daugiau nesikartojo, tai jie ir neoperuoti kol kas tpfu tpfu tpfu
Atsakyti
nu va rytoj mane operuos...pasirodo turiu sio dziaugsmo sociai - minimum 5 po 1.6 cm akmenukai, dar smulkmes yra... vienzo kaip vyras sako i vista pavirsti (pas vistas skranduky irgi panasi situacija) tongue.gif

priepuoliai prasidejo geguze, skaudejo noormaliai, bet vaikas mazas, tai kentejau su nuskausminamaisias, paskui kiek sykiu veze pas daktarus - ikyriai tyre inkstus ir nieko nerasdavo (mat skaudejo dazniausiai nugaroj, o man po cezario gavosi pulingas desiniojo inksto uzdegimas tai visi i ta inksta tik ziurejo)...

del priepuoliu sakyciau skausmingesni pradzioj buvo, dabar nuolat maudzia ir tiek...

Atsakyti
Noreciau ir as pasidalinti savo patirtimi.
Skausmai prasidejo pries gera pusmeti.
Niekaip negalejau suprasti kas skauda, nes is desines puses lyg neskaudejo.
Skaudejo nuo juosmens i virsu, ir daugiau is kaires. Galvojau, kad tai su sirdim kasnors negerai. Mano terapeute net minties tokios neturejo, kad gali buti su tulzim negerai, o as juo labiau.
Pries pora menesiu prasidejo priepoliai ir skausmai buvo is desines.
Priepoliai ilgi ir skausmingi, gimdymas palyginus juokas.
Kelis kartus kvieciau greitaja. Po vieno stipresnio priepolio prasidejo mechanine gelta. Man padare echoskopija tik dabar buvo diagnozuota tulzies akmenlige (daugibiniai smulkus akmenys iki 6 mm) ir skubos tvarka mane pagulde i ligonine. Pirmiausiai man iseme istrigusi akmeni, po narkoze per skrandi.
Isvadose parase, kad istrauktas minkstas cholestirolinis akmuo.
Savijauta pagerejo, gelta praejo. Psichologiskai buvau nepasiruosusi pjautis.
Per mazai turejau informacijos apie liga, uzsimaniau gero gastroenterologo konsultacijos. Atsisakiau operuotis.
Gastroenterologo konsultacija nieko nedave, jis rekomendavo operuotis.
Internete radau, kad minkstus cholesterolinius akmenis galima tirpinti URSOFALK'u, bet gydytojas sake, kad tai brangu i smile.gif r neefektyvu, be to pavojinga, nes akmenys juda ir vel gali uzstrigti latake.
Paklausiau, jeigu jie mazi ir juda ar jie negali savaime iseiti is tulzies i zarnyna.
Visu gydytoju atsakymas buvo ne.
Ziauriai nenorejau atiduoti savo organo chirurgams.
Perskaiciau Internete, kad galima tirpinti Borzomi.
Borzomi negeriau bijojau isprovokuoti priepoli, geriau negazuota Tiche kazkur 2-3 litrus per diena po kelis gurksnius kas 15 min., valgiau arbuzus, agurkus laikiausi greztos dietos.
Taip praejo 5 dienos po to kai issirasiau is ligonines.
Ir vel prasidejo priepolis. Issigandau, kad gali pasikartoti mechanine gelta.
Nuejau i ligonine susitariau del operacijos.
Buvo penktadienis. Susitareme, kad as pirmadieni guluosi i ligonine, antradieni operacija, ir jeigu labai blogai jausiuos, kad kviesciau greitaja ir atvaziuociau i ligonine per iseigines. Gydytojas pajuokavo, jeigu nepergalvosi iki pirmadienio.
Penktadieni vakare prasidejo stiprus priepolis.
Mano kantrybe baigesi. Nusprendziau kviesti greitaja.
Uzismaniau pries ligonine nusiprausti. Nuo skausmo krete saltis. Ijungiau karstesni vandeni. Pajutau, kad man nebeskauda. Nekvepuodama, kad vel neisprovokuoti skausmo susiviniojau i chalata ir atsiguliau i lova. Guledama supratau, kad skausmas praejo. Tik tada dar nezinojau, kad skausmas praejo ilgam.
Pirmadieni atsiguliau i ligonine, nes pagalvojau, kad negaliu nuolat bijoti tu priepoliu bei komplikaciju.
Ligonineje per echoskopini tyrima akmenu nerado.
Chirurgas paskire pakartotina tyrima antradieni.
Per kita tyrima akmenu taip pat nerado. Ir israse mane is ligonines.
Tulzis, kepenys ir kasa normoj. Priepoliai daugiau nekankina.
Menesi laikiausi greztos dienos. Dabar valgau viska po truputi, bet stengiuosi pagal rekomendacijas valgyti po nedaug ir daznai. Be to geriu vandeni.
Po ligoniniu praejo 2 menesiai. Pasidariau echoskopija, viskas normoj.
Tokia mano istorija. Nezinau gal tai dar nepabaiga. Man gera pamoka. Bandau keisti savo gyvenimo buda, kad akmenys neturetu galimybes susiformuoti mano tulzy. smile.gif
Atsakyti