Noreciau ir as pasidalinti savo patirtimi.
Skausmai prasidejo pries gera pusmeti.
Niekaip negalejau suprasti kas skauda, nes is desines puses lyg neskaudejo.
Skaudejo nuo juosmens i virsu, ir daugiau is kaires. Galvojau, kad tai su sirdim kasnors negerai. Mano terapeute net minties tokios neturejo, kad gali buti su tulzim negerai, o as juo labiau.
Pries pora menesiu prasidejo priepoliai ir skausmai buvo is desines.
Priepoliai ilgi ir skausmingi, gimdymas palyginus juokas.
Kelis kartus kvieciau greitaja. Po vieno stipresnio priepolio prasidejo mechanine gelta. Man padare echoskopija tik dabar buvo diagnozuota tulzies akmenlige (daugibiniai smulkus akmenys iki 6 mm) ir skubos tvarka mane pagulde i ligonine. Pirmiausiai man iseme istrigusi akmeni, po narkoze per skrandi.
Isvadose parase, kad istrauktas minkstas cholestirolinis akmuo.
Savijauta pagerejo, gelta praejo. Psichologiskai buvau nepasiruosusi pjautis.
Per mazai turejau informacijos apie liga, uzsimaniau gero gastroenterologo konsultacijos. Atsisakiau operuotis.
Gastroenterologo konsultacija nieko nedave, jis rekomendavo operuotis.
Internete radau, kad minkstus cholesterolinius akmenis galima tirpinti URSOFALK'u, bet gydytojas sake, kad tai brangu i

r neefektyvu, be to pavojinga, nes akmenys juda ir vel gali uzstrigti latake.
Paklausiau, jeigu jie mazi ir juda ar jie negali savaime iseiti is tulzies i zarnyna.
Visu gydytoju atsakymas buvo ne.
Ziauriai nenorejau atiduoti savo organo chirurgams.
Perskaiciau Internete, kad galima tirpinti Borzomi.
Borzomi negeriau bijojau isprovokuoti priepoli, geriau negazuota Tiche kazkur 2-3 litrus per diena po kelis gurksnius kas 15 min., valgiau arbuzus, agurkus laikiausi greztos dietos.
Taip praejo 5 dienos po to kai issirasiau is ligonines.
Ir vel prasidejo priepolis. Issigandau, kad gali pasikartoti mechanine gelta.
Nuejau i ligonine susitariau del operacijos.
Buvo penktadienis. Susitareme, kad as pirmadieni guluosi i ligonine, antradieni operacija, ir jeigu labai blogai jausiuos, kad kviesciau greitaja ir atvaziuociau i ligonine per iseigines. Gydytojas pajuokavo, jeigu nepergalvosi iki pirmadienio.
Penktadieni vakare prasidejo stiprus priepolis.
Mano kantrybe baigesi. Nusprendziau kviesti greitaja.
Uzismaniau pries ligonine nusiprausti. Nuo skausmo krete saltis. Ijungiau karstesni vandeni. Pajutau, kad man nebeskauda. Nekvepuodama, kad vel neisprovokuoti skausmo susiviniojau i chalata ir atsiguliau i lova. Guledama supratau, kad skausmas praejo. Tik tada dar nezinojau, kad skausmas praejo ilgam.
Pirmadieni atsiguliau i ligonine, nes pagalvojau, kad negaliu nuolat bijoti tu priepoliu bei komplikaciju.
Ligonineje per echoskopini tyrima akmenu nerado.
Chirurgas paskire pakartotina tyrima antradieni.
Per kita tyrima akmenu taip pat nerado. Ir israse mane is ligonines.
Tulzis, kepenys ir kasa normoj. Priepoliai daugiau nekankina.
Menesi laikiausi greztos dienos. Dabar valgau viska po truputi, bet stengiuosi pagal rekomendacijas valgyti po nedaug ir daznai. Be to geriu vandeni.
Po ligoniniu praejo 2 menesiai. Pasidariau echoskopija, viskas normoj.
Tokia mano istorija. Nezinau gal tai dar nepabaiga. Man gera pamoka. Bandau keisti savo gyvenimo buda, kad akmenys neturetu galimybes susiformuoti mano tulzy.