Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

QUOTE(fleita @ 2007 03 26, 11:33)
Na va, šiandien jau mėnuo po operacijos. Nenoriu prisišnekėti, bet gyvenimas viškai nepasikeitė, jokių skausmų ar kitokių pojūčiu nejaučiu. Valgau viską ką noriu ir geriu ką noriu ir kiek noriu  blush2.gif . Ir nieko, sakau, gal man pamiršo ten ką išpjauti?

Na aš tik nepilnas dvi savaites be tulžies pūslės, bet irgi viskas gerai einasi, na tik su "piktu" maistu dar prilaikau vadeles biggrin.gif Gal ir man pamiršo išpjauti? hihihi.gif assa.gif
Atsakyti
Po vakarykscio skausmo jau pradedu galvot apie operacija...tik va labai mazytis leliukas g.gif tikriausiai turiu palikt namie, o nebus kam priziureti...gal kazkiek patempsiu, kol paaugs, tada jau g.gif
Beje apie savo liga suzinojau tik nestumo metu, per skausminga priepoli kada atsiduriau klinikose verysad.gif
Atsakyti
Laukti neverta. Aš, kai pagalvoju, kiek skausmų anksčiau iškentėjau, kol pasiryžau operacijai, tai tikrai kvaila buvau kad laukiau. Pažiūrėk, gal kam išeis palikti leliuką, juk dabar ligoninėj niekas ilgai nelaiko, jei viskas gerai, o taip dažniausiai ir būna. Pavyzdžiui aš susitariau, kad mane paguldytų penktadienį, tai tą dieną atliko visus reikiamus tyrimus ir po pietų išleido namo savaitgaliui. Grižau sekmadienį vakarop ir pirmadienį mane ryte išoperavo. Antradienį iš pat ryto išrašė. Tai nespejau kaip reikalas ir tos ligoninės atmosferos pajusti biggrin.gif .
Atsakyti
po biski ruosiuosi. nusitraukineju piena, kad mazytei butu, kai manes nebus namie verysad.gif nes labai padaznejo skausmai, reiskias ten kazkas blogyn darosi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedra* @ 2007 04 10, 14:16)
butu gerai jeigu taip greit viskas    smile.gif

Pas mus dar greičiau - išvis neguldo, jei be komplikacijų bigsmile.gif Atvykti teko porą valandų prieš operaciją ir kelios valandos po jos buvau maloniai išprašyta namo. Galvojau galą gausiu greičiau nei namus pasieksim, taip silpna buvo... bet jau atsigulus lovoj džiaugiausi, kad vistik namie, o ne ligoninėj.
Dabar jau lygiai savaitė po visko, atrodytų kaip ir viskas gerai. Nei žaizdelės, nei pilvas neskauda, valgau ką noriu praktiškai... Išskyrus, kad karts nuo karto po dešiniu šonkauliu taip užspaudžia, kad uch... net kvėpuoti sunku... Kažkaip baisoka tokiu momentu, nes kitaip visiškai sveika jaučiuosi. Gal kam panašiai buvo? Žino kas tai ir su kuo susiję?

Beje, aš pačios operacijos, tai išvis baisiausiai bijojau. Mat, gyvenime nesu ligoninėj buvo (išskyrus gimdymą), tik filmuose operacines mačius, o ten, kaip žinia, vaizdelis ne pats maloniausias. Realybė visai nebuvo baisi. Pačioje operacinėje iki kaklo apklojo šiltu apklotu, nusiuntė į sapnų karalystę ir tik tada pradėjo apskritai kažką veikti. Net tos didžiulės lempos višuje nebuvo įjungtos kol "neatsijungiau" (žinau, per daug TV prisižiūrėjau, bet man jos baisios lotuliukas.gif ) O atsibudau jau pooperaciniam skyriuj...
Atsakyti
QUOTE(kris @ 2007 04 27, 18:56)

Dabar jau lygiai savaitė po visko, atrodytų kaip ir viskas gerai. Nei žaizdelės, nei pilvas neskauda, valgau ką noriu praktiškai... Išskyrus, kad karts nuo karto po dešiniu šonkauliu taip užspaudžia, kad uch... net kvėpuoti sunku... Kažkaip baisoka tokiu momentu, nes kitaip visiškai sveika jaučiuosi. Gal kam panašiai buvo? Žino kas tai ir su kuo susiję?

Nieko baisaus tame nėra. Man taip buvo ligoninėje, praėjus po operacijos kelioms dienoms. Gydytojas paaiškino tokius paskaudenimus tuo, jog reikalingas tam tikras laikas tulžies latakams prasiplėsti. Turėjusiems tulžiapūslės problemų, latakas dar be to yra susiaurėjęs. Seniau, kai turėjome tulžies pūslę, tulžis į ją pritekėdavo palengva ir iš jos pasišalindavo pliūpsniu, kai to reikėdavo. Dabar, kai tulžiapūslės nėra, tulžis turi lietis laisvai per sumeistravotą lataką tiesiai iš kepenų. Akivaizdu, jog latakas turėtų būti platesnis nei seniau, štai jis ir plečiasi.
Atsakyti
Sveiki,
Noreciau pasiteirauti ka rekomenduojama valgyti po tulzies pusles pasalinimo 1 menesi? ir tolesni laika?Ar galima gerti kava?
Pagaliau issioperavau,ketvirta diena po operacijos .Atvaziavau i ligonine ir ta pacia diena operavo ,o ant kitos dienos isleido namo .Siaip jauciausi labai prastai ,bet kiekviena diena vis geriau thumbup.gif Valgau po nedaug ir neskaniai . doh.gif ,svoris krenta thumbup.gif ,o kepsnius sapnuot jau pradejau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SANTA @ 2007 09 13, 19:12)
Sveiki,
Noreciau pasiteirauti ka rekomenduojama valgyti po tulzies pusles pasalinimo 1 menesi? ir tolesni laika?Ar galima gerti kava?
Pagaliau issioperavau,ketvirta diena po operacijos .Atvaziavau i ligonine ir ta pacia diena operavo ,o ant kitos dienos isleido namo .Siaip jauciausi labai prastai ,bet kiekviena diena vis geriau  thumbup.gif Valgau po nedaug ir neskaniai . doh.gif ,svoris krenta  thumbup.gif ,o kepsnius sapnuot jau pradejau  doh.gif

Saunuole, kad ryzaisi thumbup.gif Sveikatytes 4u.gif

Mano vaikas labai mamyciukas ir nieko daugiau nevalgo be MP tai as vis tempiu guma, vis veliau...

Na del maisto gali pasieskoti kokiuose nors puslapiuose apie sveikata, nors manau tuoj atsiras patarianciu, kurios ta patyre smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Giedra* @ 2007 09 13, 18:44)
Saunuole, kad ryzaisi  thumbup.gif  Sveikatytes  4u.gif

Mano vaikas labai mamyciukas ir nieko daugiau nevalgo be MP tai as vis tempiu guma, vis veliau...
Na del maisto gali pasieskoti kokiuose nors puslapiuose apie sveikata, nors manau tuoj atsiras patarianciu, kurios ta patyre  smile.gif

As tris metus tempiau kol issioperavau doh.gif irgi taip pat del vaiko ..vis laukiau kol paaugs nors truputuka biggrin.gif .Dabar laiminga ,kad viskas jau praeity rolleyes.gif .Ir tau sveikatos linkiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SANTA @ 2007 09 13, 23:03)
As tris metus tempiau kol issioperavau  doh.gif irgi taip pat del vaiko ..vis laukiau kol paaugs nors truputuka biggrin.gif .Dabar laiminga ,kad viskas jau praeity  rolleyes.gif .Ir tau sveikatos linkiu  4u.gif

Sveikos, man ir yra tulzies akmenlige. Norejau paklausti, o per tuos tris metus neuzeidavo priepuoliai, as labai bijau ju, kelis kartus buvo uzeje doh.gif ir taip labai mane pykina,ypac jei uzvalgau riebesni koki maista, skauda kairiji sona ir pilvo virsuje duria , tai pavasari ruosiuosi operuotis...bet kai vaikai maziukai,o po operacijos kiek sake, kad negalima menesi nieko sunkiai nesioti unsure.gif tai ir kazin ar nenutemsiu toliau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SANTA @ 2007 09 13, 18:12)
Sveiki,
Pagaliau issioperavau,ketvirta diena po operacijos .Atvaziavau i ligonine ir ta pacia diena operavo ,o ant kitos dienos isleido namo .Siaip jauciausi labai prastai ,bet kiekviena diena vis geriau  thumbup.gif Valgau po nedaug ir neskaniai . doh.gif ,svoris krenta  thumbup.gif ,o kepsnius sapnuot jau pradejau  doh.gif

Egzistuoja 2 nuomonės dėl valgio turinio po tulžies operacijos. Vieni gydytojai pataria kokį pusmetį prisilaikyti dietos, kiti išsyk po operacijos leidžia beveik viską, įskaitant kavą. Pastarieji pataria atsisakyti tik sumuštinių, riebaus bei rūkyto maisto. Kadangi gerai žinau, kaip vyksta virškinimo procesas pašalinus tulžies pūslę, stengiuosi per daug neprovokuoti tulžies išsiskyrimą ir tuomi nekankinti dvylikapirštės, kasos bei žarnyno, todėl su maistu kiek prisilaikau. Žinau, jog suvalgius ką netinkamo, nieko blogo bei išsyk pastebimo neatsitiks, tačiau jei tai daryti nuolat, palaipsniui virškinimo organuose atsiras pokyčiai, kurie galiausiai išvirs į ką nors blogo ir nepataisomo. Todėl, nors po operacijos praėjo jau daugiau nei 8 mėnesiai, iš valgiaraščio esu išbraukus ant keptuvės keptą maistą bei sumuštinius, o kitus draudžiamus produktus, išskyrus kavą, vartoju tik retkarčiais prie progos. Nesijaučiu dėl to labai nuskriausta, nes ilgiau nevartojant kokio maisto nuo jo atpranti ir jis praranda ankstesnį žavesį bei trauką (pvz., seniau tiesiog dievinau bulvinius blynus, o dabar mane purto net jų vaizdelis), o be to, tai labai sveika gražiai figūrai – nereikalingi kilogramai nukrenta ir jau nebeatauga.

Manau, jog po tulžies operacijos atsiranda puiki proga pakeisti mitybos įpročius į gerą. Deja, labai mažai kas šia proga pasinaudoja.

Atsakyti
Vi..aciu tau uz atsakyma 4u.gif
Man dabar ir grikiai (kur seniau negaledavau ju kvapo pakesti ) ir varske labai skanu.Bet kepsius vistiek sapnuoju doh.gif .Siaip chirurgas liepe pasilaikyt dietos pradziai,o paskui po kiek laiko sake ,kad galesiu valgyt ir stebet kas tinka ,o kas ne ir atsirinkt maista .Sake nevalgyt rukytu gaminiu ,cepelinu (tarkuoto maisto),riebaus ,viska virta .Valgyt po nedaug ir daznai .O kaip paklausiau apie kava (nes mirstu kaip noriu) sake bus galima .Ir ateity tipo galesiu viska valgyt bet nepersivalgyti smile.gif

QUOTE(laurada @ 2007 09 15, 12:14)
Sveikos, man ir yra tulzies akmenlige. Norejau paklausti, o per tuos tris metus [/B]neuzeidavo priepuoliai, as labai bijau ju, kelis kartus buvo uzeje  doh.gif  ir taip labai mane pykina,ypac jei uzvalgau riebesni koki maista, skauda [B]kairiji sona ir pilvo virsuje duria , tai pavasari ruosiuosi operuotis...bet kai vaikai maziukai,o po operacijos kiek sake, kad negalima menesi nieko sunkiai nesioti  unsure.gif tai ir kazin ar nenutemsiu toliau  doh.gif

Sveikute

Man nors ir buvo tie akmeys tris metus bet tfu tfu priepuolio nei vieno nebuvo schmoll.gif .Ir bijodama priepuoliu ir rimtesnes komplikacijos operavausi.Tu rasai kad tau kariaji sona skauda g.gif ..man desini skaudejo .Skausmas uzeidavo kaip fiziskai ka nors veikdavau ,uztekdavo daugiau paeit ar net pasitvarkius kambarius ..bet atsigudavau ir praeidavo..tiesiog be vaistu.O valgyt galedavau viska ..nepastebejau kad ka uzvalgius butu pradeje skaudet.O del kelimo ar sunkaus nesiojimo as net ir nzn ..man chirurgas nieko nesake g.gif .Siandien sesta diena po operacijos namuose dariausi kapitaline tvarka ..aisku dar jauciuosi ne taip kaip tureciau ,bet jau noras yra kazka veikt thumbup.gif .O siaip tas isleidimas is ligonines ant kitos dienos sakyciau kiek per greitai ,nes ciukinausi ir sunku buvo man kokias 4-5 paras.Taip kad kurios turit mazus vaikiukus pagalbos tikrai reiks is kito zmogaus ,nes paciai tas 4 ar 5 paras bus sunkoka .Taip kad mergaites nelaukit tu priepuoliu ar dar kokiu baisiu komlikaciju per tuos akmenukus ,ryzkites operacijai .As dabar pati laimingiausia pasaulyje ,kad jau viskas praeity rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SANTA: 15 rugsėjo 2007 - 15:47