Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

QUOTE(Jadziūnė @ 2007 02 19, 14:02)
Na štai aš namie....neišoperuota  schmoll.gif ....jau jau derinom su anesteziologu detales ligoninėj, turėjo jau operuoti kitadien, tačiau išvarė mane namo ir nukėlė operacija, užkilo temperatūra ir gripas netikėtai paguldė ant menčių  verysad.gif
Už tai turiu dar laisvą mėnesį  sokiai.gif , liepė susigydyt, atsistatyt ir vėl atvažiuot, negerai čia išėjo  unsure.gif

Na, čia tai jau kiaulystė! Užjaučiu. Bet gal mėnulio padėtis mediciniškai svarbių žvaigždžių atžvilgiu po mėnesio bus kur kas palankesnė? smile.gif
Atsakyti
Ar viską galite po operacijos valgyti? Ir kaip jaučiatės, kai užvalgot ką nors netinkamo? g.gif
Aš maistą riboju, nes pati vaikutį maitinu, dar ne viską leidžiu sau ragauti. Kol kas nepastebėjau, kad labai reiktų savo racioną apriboti (rūkyto jau žinau, kad negaliu). Ir šiaip labai bloga nebūna, kai nusikalstu, tik labai troškina, pilvą papučia, vidurius truputį paleidžia. unsure.gif
O štai vakar atradau košmarą savo virškinimui Nr 1 - lietiniai su mėsa. doh.gif Siaubas, kaip išpūtė pilvą, paleido vidurius, skrandį skaudėjo, riaugsėjau, diegliai raižė ir šiaip pilve jausmas baisus. Tik kai Mezym išgėriau, po jo gerai išsibezdėjau blush2.gif , palengvėjo. Kas galėjo pagalvoti, kad atrodo, toks nekaltas maistas (cepelinus, kugelį valgiau), šitaip padarys. Ir lietiniai ne kokie parduotuviniai, o mamos naminiai. Negalėjau patikėti, tai šiandien vėl užvalgiau, bet su vaistais iškart. Savijauta ne tokia baisi buvo, bet ir nekokia verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasska @ 2007 02 22, 16:22)
Ar viską galite po operacijos valgyti? Ir kaip jaučiatės, kai užvalgot ką nors netinkamo? g.gif

O štai vakar atradau košmarą savo virškinimui Nr 1 - lietiniai su mėsa. doh.gif  Siaubas, kaip išpūtė pilvą, paleido vidurius, skrandį skaudėjo, riaugsėjau, diegliai raižė ir šiaip pilve jausmas baisus. Tik kai Mezym išgėriau, po jo gerai išsibezdėjau blush2.gif , palengvėjo. Kas galėjo pagalvoti, kad atrodo, toks nekaltas maistas (cepelinus, kugelį valgiau), šitaip padarys. Ir lietiniai ne kokie parduotuviniai, o mamos naminiai. Negalėjau patikėti, tai šiandien vėl užvalgiau, bet su vaistais iškart. Savijauta ne tokia baisi buvo, bet ir nekokia verysad.gif

Na, ne veltui juk blynus keiksmams naudoja – nu, blyn! ir pan. smile.gif Gal netoleruoji keptų dalykų? O gal mėsoje ko nors aštraus pasipainiojo? Ir beje, koks padažas buvo?
Aš savosios tulžies liekanoms jau kavos ir 50 gr brendžio uždaviau – ir nieko. Tiesa, mažumėlę po deš. mentimi pamaudė ir tiek. Kepto, riebaus ir aštraus dar nemėginau, nes nesinori visiškai. Maniškis kūnelis kažkaip nujaučia blogybes ir jų purtosi. Ačiū jam už tai. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2007 02 22, 16:44)
Na, ne veltui juk blynus keiksmams naudoja – nu, blyn! ir pan. smile.gif Gal netoleruoji keptų dalykų? O gal mėsoje ko nors aštraus pasipainiojo? Ir beje, koks padažas buvo?
Aš savosios tulžies liekanoms jau kavos ir 50 gr brendžio uždaviau – ir nieko. Tiesa, mažumėlę po deš. mentimi pamaudė ir tiek. Kepto, riebaus ir aštraus dar nemėginau, nes nesinori visiškai. Maniškis kūnelis kažkaip nujaučia blogybes ir jų purtosi. Ačiū jam už tai. smile.gif

Blynus valgiau - nieko, visokius karbonadus, kepsniukus valgiau - nieko, nuo picos ir riebios šoninės tik truputį patroškina. Vadinasi galiu ir keptus, ir miltinius valgyti, riebokus nelabai, bet ir tai nieko baisaus. Svogūnų keptų negaliu, tai gal nuo jų, nes mėsoj truputį buvo g.gif O padažo jokio, tik balinta kava. Mama irgi operuota, ir lietinių valgyt negali, bet ji dar daug ko valgyt negali.
Atsakyti
QUOTE(Vasska @ 2007 02 22, 18:23)
Svogūnų keptų negaliu, tai gal nuo jų, nes mėsoj truputį buvo g.gif O padažo jokio, tik balinta kava. Mama irgi operuota, ir lietinių valgyt negali, bet ji dar daug ko valgyt negali.

Kepti svogūnai yra sunkus reikalas daugumai žmonių. Matyt, jie čia ir pasidarbavo. Bet, kad būti visiškai tikroms, pamėginkite kitą sykį jų į blynelius nedėti, ir stebėkite, kas bus. Aš keptų svogūnų jau seniai atsisakiau, nes pastebėjau, jog geriausiu atveju jie geram pusdieniui sukeldavo riaugsėjimą bei vidurių susukimą, o blogiausiu – iššaukdavo mažesnį/didesnį tulžiapūslės priepuolį. Bet per Kūčias silkutės su švelniai apkeptais svogūnėliais visgi pavalgėjau, - o kaip gi be šito? – ko pasėkoje teko tulžiapūslei tarti suvisam atia... sad.gif Dabar negaliu pernešti net jų kvapo.
O mama, aplamai, lietinių blynų negali valgyti, ar tik su mėsa? Mama gal per ilgai po operacijos dietos laikėsi ir išlepino organizmą. Bet gal taip ir geriau - sveikesnis gyvenimo būdas gaunasi, na ir figūra dailesnė. smile.gif

Atsakyti
O prašom pasakyti, kaip iškart su kava reikalai po operacijos? Galėjot/leido gerti? g.gif

Ai vat bajeris, buvau pas iridologą biggrin.gif (čia tas, kur iš akies rainelės buria), jis ten žiūrėdamas į palubes kalbėjo kalbėjo apie mano sveikatą....kai baigė, paklausiau, o kaip ten su tulžies pūsle bigsmile.gif Tai tas klausia, o kas yra? bigsmile.gif Tada vėl pažvelgė į lubas ir sako: " Matau....tulžies pūslė pilna gleivių..." blink.gif Klausiu- ir viskas, tas- nu jo......... doh.gif Jofana, sakau, o tai kur mano akmenys????!!!!!!! doh.gif Sako, kad pas mane jų nėra wacko.gif Paaiškinau, kad matė echoskopu didžiausius akmenis, buvo jau operacija paskirta, dabar iš naujo paskyrė.....sako- NESIOPERUOK, nes jų NĖRA bigsmile.gif
Nu nesikeikiant, kaži kas daryc? g.gif
Atsakyti
Na va, aš irgi jau ketvirta diena po operacijos. Nieko, žaizdos gyja, labai ką į burną rimtesnio bijau dar imti, tai ir skausmais nesiskundžiu. Žiūrėsim, kaip čia toliau seksis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jadziūnė @ 2007 02 26, 16:02)

Nu nesikeikiant, kaži kas daryc?  g.gif

na gal nesusisapnavo daktaram tie akmenys, jei jau per echoskopa matosi, tai ju tikrai yra.
Atsakyti
QUOTE(Lucky81 @ 2007 03 01, 22:42)
na gal nesusisapnavo daktaram tie akmenys, jei jau per echoskopa matosi, tai ju tikrai yra.

Medicina, ne burtai, nugalėjo thumbup.gif
Paleido namo savaitgaliui po operacijos assa.gif , praėjo jau dvi paros ir atsakingai pareiškiu, kam dar įdomu, kad būna ir baisesnių operacijų cool.gif Bandžiau priekaištauti gydytojams, kodėl man 4 skyles padarė, o kaimynei palatos - 3 g.gif , pasirodo, tai priklauso nuo tulžies pūslės formos, sąaugų ir kt. velnių. Kolkas su maistu sekasi sunkiai, žaizdos nieko baisaus, tik keistas tas skausmas dėl suleistų operacijos metu dujų unsure.gif ,- skausmas dešiniajame šonkaulių lanke bei dešiniajame petyje....o pilvas išsipūtęs doh.gif Kada Jums tos dujos išsivaikščiojo, Merginos, ir gal jas kaip išvaryti galima greičiau, a? ax.gif
Tiesa, akmenus it prezentą atiduoda savininkui biggrin.gif , ale fu kokie negražūs unsure.gif
Atsakyti
Aš dėl skausmo dešiniajame šone ir kartumo burnoje buvau vakar pas daktarę. ji pasiuntė mane pasidaryt echoskopijos. Tai dabar laukiu kitos savaitės. Nors daktarė ir maigė ir daužė man tame šone bet man neskaudėjo. Jau savaitę, kaip geriu GALSTENA gal tie lašiukai man padeda. Baigiu visai ištižt. nors metų tik 30 o jau ligos puola. Nusišaut noris. verysad.gif
Atsakyti
Na va, šiandien jau mėnuo po operacijos. Nenoriu prisišnekėti, bet gyvenimas viškai nepasikeitė, jokių skausmų ar kitokių pojūčiu nejaučiu. Valgau viską ką noriu ir geriu ką noriu ir kiek noriu blush2.gif . Ir nieko, sakau, gal man pamiršo ten ką išpjauti?
Atsakyti
Valio. biggrin.gif akmenų pas mane nėra. Pripažino diskinezija. tulžies prisigamina per daug. Reikia gert spec arbatėles. net palengvėjo. Ištvermės ir stiprybės sveikstančioms. 4u.gif
Atsakyti