Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 09 18, 12:24)
Koks tai vokas? Kaip jis vadinasi paste?
Ir apskritai, prieikime vienos bendros tiesos - [b]KAIP SAUGIAUSIAI SIUSTI DOKUMENTUS UK?

Saugiausiu ir greiciausiu laikyciau special next day delivery , kainuoja £5.95.Toks pilkas vokas/kaip uzklijuojamas maiselis.
Atsakyti
QUOTE(saulute99 @ 2012 09 17, 19:32)
Tai taip,manau cia bus darbelio doh.gif ...Nes prasoma ir skelbimus, kur darbo ieskota, idet,ir invoicus,ir cekius kelioniu ir t.t. rolleyes.gif

na ir mes vargstame su tuo paciu, pries du men prase tokiu pat dokumentu kaip ir jusu, kiek turejome issiunteme, gavosi visa kruva ceku ir t.t. dar dadejome laiska su paaiskinimu, laukeme du men kol ka sugrazins, tada pasake kad issiunte mums laiska del papildomos info, vel laukeme...negavom ir vel skambinom, tada pasake kad atsius to laisko kopija, vel laukiam...kol siunte kopija atejo tas orginalas laiskas, sy karta prase galima sakyti tu paciu yrodymu ka jie turi siuo metu pas save, viska isdesteme laiske, kiek val dirba kas ir kaip...dar reikejo vaiku nhs numeriu ir del mokyklos dickio, na dabar issiunteme ir laukiame......p.s.laukiam jau 10 men virsaus. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Ilgakojė* @ 2012 09 18, 14:18)
Sveikutes 4u.gif
Snd uzsiregistravau Job centre, ir vel mane supainiojo - sako reikejo dibti 2009-2010 ir 2010-2011 kad gauciau pasalpa JSA (ieskantiems darbo),bet kiek gidejau kad nuo 2011m balandzio nereikia stazo jau,uztenka isbuti 3men UK (as daugiau nei 3 metus esu cia), tai ar vel pasikeite istatymai ar mane suklaidino...? Nerandu info job centro psl...
Aciukas 4u.gif

Mane taip pat sis dalykas domina. Ir dar klausimas, jei esi susituokus, ar yra numatyta kiek maksimum tavo partneris gali uzdirbti, kad galetum dar gauti JSA pasalpa. (bent jau seniaiu tai rekedavo nest vyro/zmonos payslipus ir ziuri ar tavo partnerio atlyginimas "nesa" islaikyti antra puse)
Atsakyti
QUOTE(JurgiukasR @ 2012 09 18, 15:58)
Mane taip pat sis dalykas domina. Ir dar klausimas, jei esi susituokus, ar yra numatyta kiek maksimum tavo partneris gali uzdirbti, kad galetum dar gauti  JSA pasalpa. (bent jau seniaiu tai rekedavo nest vyro/zmonos payslipus ir ziuri ar tavo partnerio atlyginimas "nesa" islaikyti antra puse)

as pildziau,kad vyras yra ir dirba,taciau kol kas tai nieko neklause daugiau,cia turetu buti individuali ieskancio darbo zmogaus pasalpa g.gif gal atsiras zinanciu daugiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgiukasR @ 2012 09 18, 17:58)
Mane taip pat sis dalykas domina. Ir dar klausimas, jei esi susituokus, ar yra numatyta kiek maksimum tavo partneris gali uzdirbti, kad galetum dar gauti  JSA pasalpa. (bent jau seniaiu tai rekedavo nest vyro/zmonos payslipus ir ziuri ar tavo partnerio atlyginimas "nesa" islaikyti antra puse)

jei dirba daugiau nei 24 val per savaite- JSA nepriklausys... 4u.gif
nes bent vienam dirbant (ir turint vaiku) 24 val jau galima kreiptis del tax creditu.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Esu gryzus su vaikuciu menesiui i Lietuva, pasidaryt mazylei paso. Prisideklaravau save ir dukryte seniunijoje ( ismokai gauti ir pasui). Drauge paminejo, kad turiu butinai uzsiregistruot i ligoniu kasas. Na kagi, nuvaziavus siandien ir uzsiregistravus pasake, kad neissigasciau, jeigu anglijoje nutrauks visas pasalpas. Galit pakomentuot kas susidure, ar geriau isvykus vel issideklaruot? nes ar taip ar taip psd moket nereikes. Ar galiu isdeklaruoti tik save, o kudikio isdeklaruoti nereikia? Visiska makalyne ir nezinau kaip pasielgt teisingai.
Atsakyti
sveiki, as norejau paklausti del housing benefit...
ar jums yra buve taip, kad pinigelius gavot anksciau nei laiska su paskaiciavimais? kiek to laisko laukti?
mes va dabar pirma karta claiminom housing benefit, po 3 metu unsure.gif tai pirma ismoka gavom. tai turbut dar ir konsulini mokesti perskaiciuot turetu.

zodziu, labai laukiu laisko, nors cia kaip visada niekas niekur neskuba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MarMALADE @ 2012 09 19, 12:16)
Sveikos  4u.gif  Esu gryzus su vaikuciu menesiui i Lietuva, pasidaryt mazylei paso. Prisideklaravau save ir dukryte seniunijoje ( ismokai gauti ir pasui). Drauge paminejo, kad turiu butinai uzsiregistruot i ligoniu kasas. Na kagi, nuvaziavus siandien ir uzsiregistravus pasake, kad neissigasciau, jeigu anglijoje nutrauks visas pasalpas. Galit pakomentuot kas susidure, ar geriau isvykus vel issideklaruot? nes ar taip ar taip psd moket nereikes. Ar galiu isdeklaruoti tik save, o kudikio isdeklaruoti nereikia? Visiska makalyne ir nezinau kaip pasielgt teisingai.

Tiek as, tiek mano vaikai yra registruoti ir deklarave gyvenamas vietas LT(tik vyras UK). Kaip gaunam Child Benefitus, taip gaunam. Kaip del kitu pasalpu nezinau, mums priklauso tik CB
Atsakyti
QUOTE(LOCKETS @ 2012 09 19, 00:43)
sveiki, as norejau paklausti del housing benefit...
ar jums yra buve taip, kad pinigelius gavot anksciau nei laiska su paskaiciavimais? kiek to laisko laukti?
mes va dabar pirma karta claiminom housing benefit, po 3 metu  unsure.gif tai pirma ismoka gavom. tai turbut dar ir konsulini mokesti perskaiciuot turetu.

zodziu, labai laukiu laisko, nors cia kaip visada niekas niekur neskuba smile.gif

Visada galima paskambinti ir paklausti, kokia situacija ir pan. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Terapankė @ 2012 09 18, 14:17)
Saugiausiu ir greiciausiu laikyciau special next day delivery , kainuoja £5.95.Toks pilkas vokas/kaip uzklijuojamas maiselis.

drinks_cheers.gif ....or ne kitaip...o tai paprastai siuncia ir galvoja,kad nieko neatsitiks,cia juk Anglija biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, norejau paklaust apie housing benefit forma. Pildant yra punktas apie nuosavybe uzsienyje, na mes turim butuka Lietuvoj, idomu, ar tai gali atsiliepti dydziui pasalpos? Gal kas susiduret? Kazkaip slepti nesinori...

Dekui.
Atsakyti
QUOTE(joliteles @ 2012 09 20, 21:32)
Sveikos, norejau paklaust apie housing benefit forma. Pildant yra punktas apie nuosavybe uzsienyje, na mes turim butuka Lietuvoj, idomu, ar tai gali atsiliepti dydziui pasalpos? Gal kas susiduret? Kazkaip slepti nesinori...

Dekui.

tiksliai nezinau, bet manau kad turi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(MarMALADE @ 2012 09 19, 11:16)
Sveikos  4u.gif  Esu gryzus su vaikuciu menesiui i Lietuva, pasidaryt mazylei paso. Prisideklaravau save ir dukryte seniunijoje ( ismokai gauti ir pasui). Drauge paminejo, kad turiu butinai uzsiregistruot i ligoniu kasas. Na kagi, nuvaziavus siandien ir uzsiregistravus pasake, kad neissigasciau, jeigu anglijoje nutrauks visas pasalpas. Galit pakomentuot kas susidure, ar geriau isvykus vel issideklaruot? nes ar taip ar taip psd moket nereikes. Ar galiu isdeklaruoti tik save, o kudikio isdeklaruoti nereikia? Visiska makalyne ir nezinau kaip pasielgt teisingai.

O kam reikejo registruotis ligoniu kasose? g.gif
Juk tik butu uzteke prisideklaruoti gyv vieta, kad gauti pasa ir viskas. Pries isvaziuojant issideklaruoti ir balius baigtas smile.gif
Atsakyti