Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

Laba diena.Vis galvoju,kaip padidinti savo pajamas.Turiu ideja vykdyti veikla internetineje parduotuveje,na tiksliau ebay pardavineti meno kurinius.Gal kas zinotu kaip tai galima butu padaryti,nuo ko pradeti.Dirbu self-employment cleaning-decorator,taciau butu gerai,jei kazka dar galeciau papildomai daryti namuose,kad ir pvz.internetu oficialiai pardavinedama.Taciau nezinau kaip tai butu buhalteriskai.Niekaip siomis dienomis neprisiskambinu buhalteriai,o taip norisi kuo greiciau suzinoti ar tai imanoma,ar visgi si ideja liktu tik ideja.Aciu,jei kas zinotu ir pakonsultuotu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SunGuru @ 2012 07 09, 12:17)
Gal kas daretes CRB? Internetu pildet forma ar skambinotes? Kiek kainavo ir kiek laiko uztruko?

As dabar kaip tik darausi 4u.gif Man forma dave imone i kuria darbinuosi, tereikia ja uzpildyti ir pristatyti pasa. Padaro per mazdaug 2 savaites. Man nieko nekainuoja tai, apmoka imone, kuriai to CRB reikia ir visus dokumentus siuncia ji. Net ant pacios formos raso, kad jei ko nesupranti, skambini arba i CRB ofisa arba klausi zmogaus, kuris ja liepe uzpildyti smile.gif

Siaip direct.gov. apie ja viskas parasyta yra, kaina apie £64 ir raso, kad 95% formu patikrina per 2 savaites.
Papildyta:
http://www.direct.go...a...mon&CRE=crb

Atsakyti
QUOTE(simuska ir naglis @ 2012 07 09, 12:44)
Laba diena,gal kam taip buvo,jau beveik metai kaip laukiu tax credit,ir ana savaite gavau is ju laiska,su nemokama NHS kortele,bet apie mokejimus nei zodzio,tai likau nesupratusi nieko.

Mes taip pat is pradziu gavom NHS korteles, o tik veliau gal po 2-3 men. pradejo moketi pinigelius 4u.gif
Atsakyti
na, svarbu, kad bent moka
Atsakyti
QUOTE(Pause @ 2012 07 09, 13:06)
As dabar kaip tik darausi 4u.gif Man forma dave imone i kuria darbinuosi, tereikia ja uzpildyti ir pristatyti pasa. Padaro per mazdaug 2 savaites. Man nieko nekainuoja tai, apmoka imone, kuriai to CRB reikia ir visus dokumentus siuncia ji. Net ant pacios formos raso, kad jei ko nesupranti, skambini arba i CRB ofisa arba klausi zmogaus, kuris ja liepe uzpildyti smile.gif

Siaip direct.gov. apie ja viskas parasyta yra, kaina apie £64 ir raso, kad 95% formu patikrina per 2 savaites.
Papildyta:
http://www.direct.go...a...mon&CRE=crb

Aciu Pause uz info. As vakar sita puslapi ziurinejau, bet kainos neuzmaciau.

As tiesiog nusiunciau CV del darbo ir laiska ir gavau prasyma atsiusti dvi rekomendacijas, irodyma, kad galiu dirbti UK ir CRB. Bet as jo neturiu, net nepagalvojau, kad jo gali prireikti, nes siaip imones pacios apmoka ta padaryma, arba isskaciuoja is algos kai pradedi dirbti.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif , noreciau pasiteirauti blush2.gif Mano vyras UK dirba jau 3 metus, sia vasara ir as su vaikais skrendu pas vyra smile.gif na nezinau ar man pavyks greitai susirasti darba, nes auginu dukryte kuriai yra 6 men. o berniukas jau mokiklinukas. Ar as galeciau ( ar mano vyras) kreiptis del "Vaiko pašalpa (CHILD BENEFIT)" ... Gal galetumete patarti blush2.gif
Is anksto dekoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2012 07 09, 08:53)
Normalus klausimai.Kiekvienas turi teise zinoti apie visas socialines garantijas.jei zmones keliasi i kita sali,tai butu kvaila galvoti tik ''as vaziuoju dirbti ir daugiau nei apie atlyginima man niekas nerupi'Pirmiausia reikia pasiruosti paciam blogiausiam.

Atvaziuojantys pries 10 ir daugiau metu butent tik ir taip tegalvojo...rupejo atlyginimas, o ne pasalpos... vaziavo visi dirbti,o ne pasalpu rinktis bigsmile.gif
Atsakyti
O kiek as zinau gyvenanciu UK 8-10 metu,tai visi kazka nelegalaus suka,ar apgaudineja valstybe.Ir visi gauna kazkokia parama is valstybes,zinoma nelegaliai,taip kad ir tie senbuviai ne tokie sventuoliai,ir nesakykite kad tokiu nezinote...
Atsakyti
Pries 10metu dauguma isvykusiu buvo vyrai del uzdarbio,kurie palikdavo seimas Lietuvoje,veliau pradejo emigruoti seimomis.Daugelis ''senbuviu''jau gyvena konsuliniuose namuose ir susitvarke visas pasalpas.Tuo labiau,jei vyksti tik uzdarbiauti ir gristi i LT,tai zinoma klausimai apie pasalpas nerupi,taciau jei keliesi su vaikais ir net nezinai kas yra CB arba HB ar WTC CTC,tai tik del to nesidometi ,kad kazkas is lietuviu tuo nepatenkinti...Cia tas pats per ta pati-pirmi metai visuomet yra labai sunkus,tad atsisakant valstybes paramos ir net apie ta parama nesidomint, del neaiskiu priezasciu,nemanau,kad butu protingiausia.Taip,vyrai dirba,o atvyksusios arba besiruosiancios prisijungti su vaikais,kurie dazniausiai yra keliu metuku,tai mamos ir ziuri,kaip gali prisideti prie seimos islaikymo.Metai eina,vaikai auga ir galimybes dirbti pilnu etatu dideja,tad nemanau,kad kazkuri galvoja buti remiama visa gyvenima.
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2012 07 10, 08:06)
Daugelis ''senbuviu''jau gyvena konsuliniuose namuose ir susitvarke visas pasalpas

Nesamone schmoll.gif Pries 8 metus kai vaziavau, zinojau, kad turiu darba.Nors butu priklause manau kokie wtc nes nedaug uzdirbau( nors nebepamenu koks tuomet buvo minimumas..) ir buvau under 25.Niekuomet nekilo mintis jokiem konsuliniam, tiksliau net nezinojau apie tokius dalykus, kol neatradau sm biggrin.gif Moku nuoma ir daauug.
Atsakyti
QUOTE(Lauko gele @ 2012 07 10, 08:14)
Nesamone  schmoll.gif  Pries 8 metus kai vaziavau, zinojau, kad turiu darba.Nors butu priklause manau kokie wtc nes nedaug uzdirbau( nors nebepamenu koks tuomet buvo minimumas..) ir buvau under 25.Niekuomet nekilo mintis jokiem konsuliniam, tiksliau net nezinojau apie tokius dalykus, kol neatradau sm  biggrin.gif Moku nuoma ir daauug.

Nepazystu jusu ,tad negaliu nei zinoti nei rasyti apie pacia asmeniskai.O jei leidzia pajamos daauug moketi uz nuoma,tai tik galima pasidziaugti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauko gele @ 2012 07 10, 06:14)
Nesamone  schmoll.gif  Pries 8 metus kai vaziavau, zinojau, kad turiu darba.Nors butu priklause manau kokie wtc nes nedaug uzdirbau( nors nebepamenu koks tuomet buvo minimumas..) ir buvau under 25.Niekuomet nekilo mintis jokiem konsuliniam, tiksliau net nezinojau apie tokius dalykus, kol neatradau sm  biggrin.gif Moku nuoma ir daauug.

AS taipat atvaziavau pries 10 metu ,dirbau per 3 darbus,issilaikiau save ir dar pasitaupyti isejo,kol nepradejau tvarkytis viskokiu NIN .....,ir tada acountere pripasakojo ka as galiu gauti,ir tai bu vo po kokiu 4-5 metu buvomo anglijoje,ir net nekilo net minciu man del kaskokiu pasalpu kreiptis,o paskui kaip pasidariau visus dokumentus,ir jai galiu ir priklauso man ..tai kodel gi ne,na as laukiau 1,5 metu WTC,bet kaip pervede nemaza suma tai atsimenu pati netikejau kad tai realybe,taip kad manau pries 10 metu nevisi legalai buvo,ir nevisi zinojo apie galimus benefitus....dabar dar budami LT jau daugiau zino negu kad mes cia budami turbut...
Atsakyti