Mano suvalgyti chalvos kilogramai ir kalnai riesutu maziui islindo ant skruostu jau ketvirtam menesy. Dabar jau beveik pusmetis vaduojames su alergija ir 'sedziu' ant grieztos dietos. Valgau tik ryziu, kukuruzu koses, kalakutiena, triusiena, bulves. Patikekit pieno nuo to ne kiek ne maziau! Gal tik mano pacios organizmas siek tiek 'seda'.
O nusitraukinejimas tai praeito simtmecio didziausia nesamone. Paziurekit kiek musu mamu kartos moteru sedi eileje pas mamologus! Iki tol to nebudavo. Baisiausia, kad tai kaip ir skatinamieji gimdant persiduoda mums genetiskai ir mes vis labiau prarandam savybes gimdyti ir maitinti naturaliai.
Mano geros pieno gamybos receptai:
geros emocijos, muzika, vyro demesys, pasivaiksciojimai grynam ore, daznas dejimas prie kruties, pakankamas skysciu suvartojimas.
Patarimu tai cia kiekviena gali prisakyti, vienai tas atrodo geriau veikia, kitai tas. [smiley=umnik.gif] Na as irgi savo asmenine patirtimi galiu drasiai pasinaudoti. Nezinau girtis cia reiketu ar ne, bet pirma savo leliuka ismaitinau iki 6 men, bet nusitraukinedama, nes nenorejo kruties, o maziuka tai maitinau iki 1 metu ir 10 men. [smiley=rev.gif]
Man tai geriausiai padedavo kmynu arbata (bet ne ekstraktas) su pienu. Nusitraukinedavau iki 3 men kol krutys galutinai "adaptavosi" prie gal but tokio gyvenimo "stiliaus". Maitinau tiek kartu kiek noredavo. [smiley=eda.gif] Pieno turejau pakankamai, bet uztat mane kaip troskindavo! Tai as per diena isgerdavau po 3-4 litrus pieno. Pardavejos jau mane zinojo. ;D
Pirmus 3 menesius labai ziurejau savo maista, kad ne per daug darzoviu, jokiu ten gazuotu gerimu (o kaip as ju norejau!)
, valgiau tik batona, nes nuo duonos pilvuka pusdavo, na vienu zodziu smarkiai smarkiai rupinausi mityba, taip kad su antruoju del pilvuko isvis neturejau problemu, gal praverte patirtis su pirmuoju? ;)
[flash=200,200]URL[/flash]
Man tai geriausiai padedavo kmynu arbata (bet ne ekstraktas) su pienu. Nusitraukinedavau iki 3 men kol krutys galutinai "adaptavosi" prie gal but tokio gyvenimo "stiliaus". Maitinau tiek kartu kiek noredavo. [smiley=eda.gif] Pieno turejau pakankamai, bet uztat mane kaip troskindavo! Tai as per diena isgerdavau po 3-4 litrus pieno. Pardavejos jau mane zinojo. ;D
Pirmus 3 menesius labai ziurejau savo maista, kad ne per daug darzoviu, jokiu ten gazuotu gerimu (o kaip as ju norejau!)

[flash=200,200]URL[/flash]
Kiek laiko "apsimoka" zindyti savaitini vaika? Man ligoninej visi daktarai tvirtino, kad ilgiau nei 30 min. neapsimoka, bet as galvoju, na gal visgi istrauks dar koki laseli...
Bet tada vaikas labai pavargsta...
Bet tada vaikas labai pavargsta...
Lota, is nezinojimo ir as maitinau po 45 min., kol mane apsviete, kad vaikas realiai pavalgo per pirmasias ~15 min., o po to tik zaidzia, jam malonumas, o ne maistas galvoje ;D ;D Blogiausia tai, kad ilgai zaisdamas gali sugadinti spenelius, jie pasidaro jautrus, nespeja atsigauti kitam maitinimui. Man buvo labai smarkiai nugrauze :'( :'( Jei pripras ilgai zaisti, tai bus sunku ateityje.
As kai atvaziavau is ligonines tai pienas beveik visai buvo dinges, prisimelzdavau vos 50 ml.O vaikuti vis tiek labai norejau savo pienuku maitinti, nes gime neisnesiota. Kruties neeme ,nes turbut buvo per silpna . Ligonineje pieno buvo pakankamai , kai tik atvaziavau i namus ,vis pradejo pienelio mazeti ir mazeti. As aisku i asaras ,kad vaikui pieno truksta.Gerai , kad mama ir mano vyras buvo salia. Mama pirmas dienas padedavo dukryte ziuret , o as truputi nusnausdavau.Tuo metu nusitraukinedavau kas valanda.,ir vis bijodavau kas bus jei vaikui neuzteks ir prades verkti . Tada vyras nupirko pieno misinuko dezute , arbatu laktacijai gerinti. Nezinau kas man padejo ar nusiraminimas , kad yra misinuko jei vaikas dar nores valgyti ar arbatos.,bet pienuko as ir vel turejau pakankamai.Okai po menesio nusitraukinejimo dukryte vel paeme papa, tai laimei nebuvo ribu, net gydytoja nepatikejo. Daznas zindymas , miegelis kartu su vaiku , o buitis palauks. Gero jums zindymo mamytes.Tiesa misinuko vaikutis taip ir neparagavo .
As irgi is pradziu valanda zindydavau, nors man visi gyd. sake kad 30 min. maksimumas. Tada vaikas labai mazai svorio priaugo. Lota, patariu nusiraminti, pamatysi viskas susitvarkys, pradzia visada sunki. Gali pabandyti toki dalyka, po 30 min. duoti kita kruti, jei vaikas ja ims, vadinasi nepavalges dar. Gali taip ir duodi, is abieju, kita maitinima pradek nuo tos, is kurios baige praejusi maitinima. Pagerk arbatu, skysciu, gali pagerti laktacija skatinancios, krapu arbatos, dilgeliu. Svarbiausia ramiai i tai reaguoti, na nepavalge si karta, tai kita karta daugiau pavalgys. Gali dar po maitinimo nutraukt kiek like pienuko, tai irgi skatina gamyba.
del maitinimo trukmes - mano mazius is pradziu prkabedavo ir pusvalandi, bet augdamas vis greiciau ir greiciau pavalgydavo - pusmetiniam uztekdavo 10 min.
manau tiesiog mazyliui dar sunku piena istraukt, tai ir valgo ilgiau...
pieno kiekis man konkreciai priklause nuo issimiegojimo ir pavalgymo. jei budavau pavargus, nespedavau pavalgyt - pieno pastebimai sumazedavo.
manau tiesiog mazyliui dar sunku piena istraukt, tai ir valgo ilgiau...
pieno kiekis man konkreciai priklause nuo issimiegojimo ir pavalgymo. jei budavau pavargus, nespedavau pavalgyt - pieno pastebimai sumazedavo.
Man pieno padaugeja kai suvalgau ARBUZO ;D Papai pasidaro kaip arbuzai ;D Rimtai ;D Tik nezinau kaip kitiems leliukams su pilvo putimu. Valgydavau saikingai po skiltele kita [smiley=sla.gif] Pilvuko nepusdavo, tik reikia ziureti, kad sviezias butu. Cia mano patirtis, gal kitiems ir pus, bijau patart. Ir dar MIEGAS [smiley=000308.gif]
Mano vaikui jau 1m 3 men ir maitinu iki šiol.
Pienuko gamybai svarbiausia kad pati pailsetum. Dar man padejo pankolio arbata (patariu pirkti ne vaistineje o prieskonių parduotuvėje - bus 3 k pigiau
)
Be to pankolio arbatėlė atsilieps teigiamai ir mažiukui - mažiau pūs pilvuką (taip pat veikia ir suagusius t.y. ir mamą)
Pankolio arbatą gerdavau tada kai mažiuko poreikiai padidėdavo, o mano fabrikėlis taip sparčiai nespėdavo didinti gamybos ;D
Chalva, žemės riešutai ir šokoladas, citrusiniai vaisiai aišku mamoms skanūs dalykai, bet paprastai labai jau greitai pienukas tada sukelia vaikams alergiją. Kaip beje ir per didelis svetimų baltymų kiekis (mėsa, kiaušiniai)
Pvz. dabar man tenka riboti mėsos kiekį vaikui. Jei jis valgo tiek kiek nori - kitą dieną, tai matosi ant skruostukų.
Pienuko gamybai svarbiausia kad pati pailsetum. Dar man padejo pankolio arbata (patariu pirkti ne vaistineje o prieskonių parduotuvėje - bus 3 k pigiau

Be to pankolio arbatėlė atsilieps teigiamai ir mažiukui - mažiau pūs pilvuką (taip pat veikia ir suagusius t.y. ir mamą)
Pankolio arbatą gerdavau tada kai mažiuko poreikiai padidėdavo, o mano fabrikėlis taip sparčiai nespėdavo didinti gamybos ;D
Chalva, žemės riešutai ir šokoladas, citrusiniai vaisiai aišku mamoms skanūs dalykai, bet paprastai labai jau greitai pienukas tada sukelia vaikams alergiją. Kaip beje ir per didelis svetimų baltymų kiekis (mėsa, kiaušiniai)
Pvz. dabar man tenka riboti mėsos kiekį vaikui. Jei jis valgo tiek kiek nori - kitą dieną, tai matosi ant skruostukų.
Geriausia pieno gamybai -tai vidinė ramybė.Vaikas mažai svorio priaugdavo, tai gydytoja vis itarinėjo, kad pieno trūksta. Pati žinojau, kad to pieno nei mažai, ne ką, bet po vizitų pas gydytoją pradėdavau stipriai nervintis. Va tada tikrai pajusdavau, kad krūtyse mažiau pieno...Tada griebdavaus kokių nors liaudiškų receptų...Nuo to dar tik blogiau buvo.Nuo chalvos vaiką bert pradėjo, o nuo stiprios arbatos su pienu man nemiga išsivystė. Geriau jau ko stipresnio įkalt...Žinoma retkarčiais ir saikingai.
QUOTE |
Man pieno padaugeja kai suvalgau ARBUZO ;D Papai pasidaro kaip arbuzai ;D Rimtai ;D Tik nezinau kaip kitiems leliukams su pilvo putimu. Valgydavau saikingai po skiltele kita [smiley=sla.gif] Pilvuko nepusdavo, tik reikia ziureti, kad sviezias butu. Cia mano patirtis, gal kitiems ir pus, bijau patart. Ir dar MIEGAS [smiley=000308.gif] |
Isbandziau! :

Man padaugedavo pieno nuo tokio geraliuko - 30 g svieziu mieliu + 1l silto virinto vandens + saukstas ar keli cukraus. Visa tai turi pastoveti siltai valanda kita. Pagal recepta reikia gerti stikline pusvalandis pries maitinima. Bet man veikdavo ir nereguliariai geriant - mazdayg litra per diena. Laikyti saldytuve, bet pries geriant pasildyti (mano mama sakydavo, jei pamaitinsi vaika isgerusi ledinio gerimo - atsiras slogyte. Kadangi nenorejau rizikuoti, tai ir nezinau, ar cia teisybe). Tose mielese yra B grupes vitaminu. As bandziau vien tik mieliu tabletes, bet taip gerai neveike.
Dar - reikia reguliariai ir gerai maitintis, taip pat skysciai. A, dar prisiminiau - metu arbata laktacija SLOPINA.
Dar - reikia reguliariai ir gerai maitintis, taip pat skysciai. A, dar prisiminiau - metu arbata laktacija SLOPINA.