Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryti, kad atsirastų daugiau pieno?

Man padaugedavo pieno nuo tokio geraliuko - 30 g svieziu mieliu + 1l silto virinto vandens + saukstas ar keli cukraus. Visa tai turi pastoveti siltai valanda kita. Pagal recepta reikia gerti stikline pusvalandis pries maitinima. Bet man veikdavo ir nereguliariai geriant - mazdayg litra per diena. Laikyti saldytuve, bet pries geriant pasildyti (mano mama sakydavo, jei pamaitinsi vaika isgerusi ledinio gerimo - atsiras slogyte. Kadangi nenorejau rizikuoti, tai ir nezinau, ar cia teisybe). Tose mielese yra B grupes vitaminu. As bandziau vien tik mieliu tabletes, bet taip gerai neveike.
Dar - reikia reguliariai ir gerai maitintis, taip pat skysciai. A, dar prisiminiau - metu arbata laktacija SLOPINA.

Man idomu, koks skonis sito geraliuko  ??? Isivaizduoju, kad fuuuu  ;D

O del slogytes... Manau, kad mama gali susirgti slogyte, isgerusi ledinio gerimo, gal net ne sloga, o gerkle prades skaudeti... Kaip cia taip  ??? mama isgeria - vaikas suserga  ??? ??? ??? Manau, kad  mama gali uzkresti vaika. Ar galima uzkresti, ka nors persalimu  ??? Va virusine, infekcine sloga galima uzkresti. O persalimu  ???Arba as visai nieko nesuprantu  ;D
Atsakyti
Bet nuo mieliu pilva pucia leliui... Cia kai kurios mamos net duonos neperka kur su mielem ???
O cia jau raugas gaunasi wink.gif
Jei saldytuve laikai, tai dar nieko, o pilve ir prasideda rugimo procesas.
Atsakyti
Geralas tik is pradziu atrodo bjaurokas, o paskui man net patikti pradejo - toks, kaip gira.
Del salto gerimo itakos vaiko slogai - tikrai nezinau. Tik pamaniau - gal ir yra racijos - mamos krutines lasta atsala, gal ir pienas siek tiek keicia t. ? Bet, kaip minejau, isitikinti neteko.
O del viduriu - gal mamai ir papucia daugiau, bet mano lialiai - nepastebejau. Bet jei ir tektu rinktis - tegu pirscioja, bet uztai pienuko tures.
Atsakyti
na kai man buvo uzejus pieno mazejimo krize,i darba puole mano mama.liepe gert knynu arbatos(na tiksliau ne liepe,o verte,nes as jos niekada nemegau!),taip pat valgyti chalvos ir retkarciais isgerti alaus stikline!ir ka jus manot!is tiesu pieno padaugejo,o as pamegau knymu arbata,o leliui viskas gerai! ;D
Atsakyti
pagal datas matau seniai kas čia ir buvo, bet gal užklysit ???
išgyvenau didelį stresą porą dienų, gėriau raminamus. leliaus nemaitinau porą dienų savo pieneliu. o vaikelis yra alergiškas pieno produktams ir kviečiams :'(. žodžiu, sėdžiu ant košių, triušių, kiaulienos. pienelio visai mažai, maitinu dažnai, skysčių vartoju daug, geriu HIPP arbatą, pankolių, bet rezultatas "0", nes mažylis neramus. gal žinot per kiek dienų atsistato. bijau dėl mažiaus svorio.  
Atsakyti
Esu girdejus (deja, asmeniskai nepazystu...), kad viena moteris jau buvo nutraukusi maitinima krutimi, bet jos vaikelis susirgo ir nenorejo nieko valgyt visiskai. Tai ji dedavo ta vaikeli prie kruties, ir pienas vel atsirado per kelias dienas. Bet manau, kad cia labai individualu. Gali uztrukti iki savaites - dvieju, kol viskas vel susireguliuos.
Ema, sekmes Tau ir sveikatos mazyliuj !
Atsakyti
Visų pirma patariu nusiraminti, nes nerimas pieno nepridės. Visų antra kokius raminamuosius tu gėrei ir ar negalėjo jie slopinti laktacijos? Jei vaikelis alergiškas nebandyčiau valgyti riešutų, šokolado, chalvos, nors šie produktai skatina laktaciją. Įdomu kiek skysčių per parą tu išgeri, reikia ~2-3 litrus. Pasiklausk kiek pieno turėjo tavo mama, manoma, kad tai taip pat turi įtakos. Jei mamai buvo problemų tai gal-paveldėjimas ir pieno upių nebus.
Na gal nelabai nuraminau, bet  bent jau stengiausi.
Atsakyti
DĖKUI UŽ PALAIKYMĄ. SKYSČIŲ IŠGERIU ~5L/PARĄ, IR MAMA TURĖJO DAUG. LAUKSIM PRAŠVESĖJIMO. DAR KARTĄ AČIŪ smile.gif
Atsakyti
Visų pirma patariu nusiraminti, nes nerimas pieno nepridės. Visų antra kokius raminamuosius tu gėrei ir ar negalėjo jie slopinti laktacijos? Jei vaikelis alergiškas nebandyčiau valgyti riešutų, šokolado, chalvos, nors šie produktai skatina laktaciją. Įdomu kiek skysčių per parą tu išgeri, reikia ~2-3 litrus. Pasiklausk kiek pieno turėjo tavo mama, manoma, kad tai taip pat turi įtakos. Jei mamai buvo problemų tai gal-paveldėjimas ir pieno upių nebus.
Na gal nelabai nuraminau, bet  bent jau stengiausi.

Pritariu ;D

As tai valgiau kaip uz du ir maitinau kas pora valandu... Tai su tooookiais pieno kibirais vaikshchiojau ;D
Atsakyti
Apie paveldėjimą nesamonės - mano mama nei vieno mūsų trijų nemaitino ilgiau kaip savaitę, o aš variau kaip kolūkio karvė pirmūnė.
Jei jau alergija pienui ir negalima nieko iš tų alergenų (pvz. chalva) tai padeda kmynų arbata, aišku geriausiai su pienu, bet ir viena neblogai, tik gal liesesnis pienelis bus. Irgi reikia apie 2,5-3 litrus išgerti. Šiaip ji visai nieko, paprastų kmynų nusiperki ir užplikai (būna vaistinėse). Sėkmės.
Atsakyti
O nuo kokiu dar vaistazoliu (arbatu) padaugeja pieno ? Yra juk spec. arbatu maitinanciom. Kas ten i eina i ju sudeti, gal kas geret, zinot ?
Atsakyti
O nuo kokiu dar vaistazoliu (arbatu) padaugeja pieno ? Yra juk spec. arbatu maitinanciom. Kas ten i eina i ju sudeti, gal kas geret, zinot ?

As geriau "Hipp laktacija skatincia arbata krutimi maitinancioms motinoms". Rekomenduoju. Kainuoja apie 12 lt, tik Norfoj maciau pigiau - apie 9 Lt. Sudetis: gliukoze, laktoze, anyziaus, dilgeles, pankolio, kmynu, melisos ir oziarucio ekstraktai.
Atsakyti