Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryti, kad atsirastų daugiau pieno?

Visų pirma patariu nusiraminti, nes nerimas pieno nepridės. Visų antra kokius raminamuosius tu gėrei ir ar negalėjo jie slopinti laktacijos? Jei vaikelis alergiškas nebandyčiau valgyti riešutų, šokolado, chalvos, nors šie produktai skatina laktaciją. Įdomu kiek skysčių per parą tu išgeri, reikia ~2-3 litrus. Pasiklausk kiek pieno turėjo tavo mama, manoma, kad tai taip pat turi įtakos. Jei mamai buvo problemų tai gal-paveldėjimas ir pieno upių nebus.
Na gal nelabai nuraminau, bet  bent jau stengiausi.

del paveldejimo nesutinku. mano mama mumc su broliu vos po kelis lasus to pieno tedave, nes praktiskai jo neturejo. as pati per 5 minutes is 1 kruties 80ml pritraukiu  :smile.gif
Atsakyti
Apie paveldėjimą nesamonės - mano mama nei vieno mūsų trijų nemaitino ilgiau kaip savaitę, o aš variau kaip kolūkio karvė pirmūnė.
Jei jau alergija pienui ir negalima nieko iš tų alergenų (pvz. chalva) tai padeda kmynų arbata, aišku geriausiai su pienu, bet ir viena neblogai, tik gal liesesnis pienelis bus. Irgi reikia apie 2,5-3 litrus išgerti. Šiaip ji visai nieko, paprastų kmynų nusiperki ir užplikai (būna vaistinėse). Sėkmės.

kmynu arbatos daug negalima is karto imt gert nes vaikuciui gali uzkieteti viduriukai..
mums rekomendavo gert 0.5 litro (2 puodeliai), bet man neskanu buvo tai as beveik negeriau

Atsakyti
per didelis skysciu kiekis atvirksciai mazina laktacija...
mielai "pasidalinciau" su mamukem kurioms per mazai pienuko- maniske dukryte neapvalgo, pienukas liejasi laisvai... ;D
Atsakyti
per didelis skysciu kiekis atvirksciai mazina laktacija...
;D

Iš kur tai ištraukei? Aš tikiu, kad jei per daug prigersi, tai gali inkstus apsunkinti, bet, kad pieno sumažėtųm tai jau atleiskite, pirmą kartą girdžiu.

Dėl paveldėjimo: reikalas tas, kad mano mamos žodžiais, pieno ji neturėjo, bet kai pasigilini, tai aiškėja, kad maitinimas krūtimi buvo nepopuliarus. Niekas nesivargino pamokinti kaip taisyklingai maitinti ir t.t. Galbūt pas jūsų mamas situacija analogiška. Nors yra žinoma ir išimčių.
Atsakyti
QUOTE (LIUDAL @ 2003 10 25, 21:08)
As geriau "Hipp laktacija skatincia arbata krutimi maitinancioms motinoms". Rekomenduoju. Kainuoja apie 12 lt, tik Norfoj maciau pigiau - apie 9 Lt. Sudetis: gliukoze, laktoze, anyziaus, dilgeles, pankolio, kmynu, melisos ir oziarucio ekstraktai.

O tai ar padejo ta arbata? Nes jau varausi i nevilti 100 km/h greiciu
Atsakyti
Jaunute, o tau dabar kas? Pienuko truksta?

Ar tik nebus cia tas momentas, kai buna - uzeina ir kelias dieneles jo buna lyg maziau, vaikiukas dazniau nori valgyt. paskui vel praeina, pienas susireguliuoja ir viskas buna naormaliai. Pirmas kartas toks buna kelios dienos po gimdymo, paskui 3-4 sav. po gimdymo, paskui 3 men, o paskui varyk sau nors ir iki pensijos...
Atsakyti
Buna tam tikrais periodais tokios vadinamos pieno krizes. Tiesiog reikia kantriai jas islaukti ir...nepasiduoti. Man asmeniskai pieno padaugeja nuo stiklines alaus. Skanaus....
Atsakyti
kazkodel netikiu, kad tos arbatos padeda. Manau tai daugiau psihologinis nusistatymas. As pvz. jokiu arbatu negeriau, o savo maziuke maitinu jau 8 menuo ir tik is vienos kruties, nes gavau uzdegima ir vienoje krutyje pieno yra labai mazai, bet uztad kitoj tai pieno upes clap.gif
Atsakyti
Iš savo patirties galiu pasakyti kad labiausiai padeda dažnas kūdikio žindymas.Nuo nieko taip nepadaugėja pienuko kaip nuo dažno žindymo.
Atsakyti
o as viska dariau, kad butu to pieno ir arbatas pirkau specialias ir kmynai nu ir t.t. niekas man nepadejo pamaitinau 2 men ir viskas sad.gif
Atsakyti
Aš pirkau ŠIRDAŽOLĖS vaistinėj (Algirdo/ Naugarduko g) lietuviškas vaistažolių mišinys ARBATA SKATINANTI PIENO IŠSISKYRIMĄ, kainuoja apie 7 lt.
Skonis neblogas, kartais pageriu kai būnu pavargusi ir nedamiegojusi, kad pieno nesumažėtų.
Alus suveikia ne visada, o svarbiausia - noras ir įsitikinimas, kad dar maitinsi.
Atsakyti
man irgi buvo kritiniai momentai, kai issigandau, kad gal pieno truksta. nors ir netikiu, bet nulekiau nusipirkau chalvos, pieno (arbatai balinti), prisirijau ir nakti upeliais tekejo clap_1.gif net nezinau ar cia sutapimas g.gif
tiesa pries tai vaistineje paprasiau arbatos, kad pienuko gamintusi daugiau (laktacijai) - i mane paziurejo kaip i durnele ir pasake, kad tokiu arbatu dar neisrasta mad.gif
o dabar radau hipp, isgeriu puodeli, du i diena (del viso pikto) wink.gif
p.s. jau ne syki pastebejau, kad vaistineje kartais dirba "protingesni" uz daktarus g.gif
Atsakyti