Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(Singė @ 2012 08 08, 23:48)
Man įstrižas parkavimas dar yra iki galo neišsiaiškintas klausimas.

As irgi jo nemoku. Zinau, kad panasu kaip atbulai tarp masinu, bet paciai dar neteko taip masinos statyti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(lenada @ 2012 08 09, 07:49)
As irgi jo nemoku. Zinau, kad panasu kaip atbulai tarp masinu, bet paciai dar neteko taip masinos statyti  schmoll.gif

Taip, ir aš žinau, kad panašiai, bet sunkiai gaunasi. Kiek suprantu, reikia anksčiau susukt vairą, kad įvažiuoti atbulomis įstrižai, nei kad statmenai statant.
Atsakyti
O dirbančios lengvai randate pasistatyti automobilį, atvažiavę į darbą?
Pas mus itin didelė problema. Kadangi darbą pradedu ankstėliau, aš randu, bet dažnau užstato mane pačią (didžiausia laimė, kad iki šiol visi buvo palikę tel.nr.).
Atsakyti
QUOTE(AniMi @ 2012 08 08, 14:18)
Šaunuolė! Man tai iki tavęs dar toli  lotuliukas.gif Važinėju irgi kolkas nedideliais atstumais, naktim ir su saviškiu  rolleyes.gif Šaunuolė, pavydžiu tau. Iki to rugsėjo manau dar daugiau drąsos įgausi ir viskas bus gerai! thumbup.gif

Ačiū 4u.gif Siūlau savaitgalį anksti ryte vienai prasilaužimui nuvažiuoti pvz į kokią parduotuvę, ten aikštelėje prisiparkuoti. Tik bandyk, pamatysi kokia būsi savimi patenkinta kai persilauši mirksiukas.gif Labai geras jausmas man būdavo ypač pirmais kartais kai viena anksti rytais šeštadieniais važiuodavau apsipirkti (vyrui neleisdavau kartu važiuoti), būdavau baisiai savimi patenkinta biggrin.gif Tiesiog visuomet važiuodama kartu sėdint vyrui supratau, kad pati neišmoksiu vairuti, kai šalia sėdi vairuotojas, kuris sunkesnėje situacijoje sako kaip turiu elgtis ar aikštelėje sako į kurią pusę sukti vairą. Nors prieš laikant Regitros egzaminą man atrodė, kad parkuotis daug lengviau nei mieste važiuoti, kažkaip buvau pamiršus kaip mokino instruktorius taisyklingai parkuotis, o vyras aiškino kaip jis pats parkuojasi, bet man buvo nelabai aišku, todėl susiradau instruktorių, jo pamokos davė naudos. Visada statausi galu arba priekiu, šonu kai yra vietos dviems mašinoms tada statausi, bet retai, reiktų dar pasipraktikuoti šoninį parkavimą, o šiaip atvažiavus į aikštelę neturiu tikslo kuo arčiau pasistatyti jei yra labai siauros vietos, žiūriu kur yra daugiau vietos, pasistatau toliau, paeinu pėsčiomis. Aišku jei atvažiuoju ir yra vienintelė siaura vieta, tai džiaugiuosi ir ja , paskutinį kartą net sušilau kai parkavausi, nes labai judri vieta pasitaikė. doh.gif
QUOTE(zzitukass @ 2012 08 08, 14:54)
Man ir toli, vaziuoju savaitgaliais ir tik su saviskiu blush2.gif Bijauparkuotis nors pasiuk doh.gif  Gal ir man pasiimti parkavimasi pasimokyti mastau.gif

Dėl nemokėjimo parkuotis ir aš ilgokai su vyru važiavau, reiktų pasipraktikuoti kokioje aikštelėje parkavimasi, o tada būtinai vienai važiuoti nors nedidelį maršrutą, tik reik labai nebijoti ir viskas puikiai pavyks mirksiukas.gif

QUOTE(Singė @ 2012 08 08, 21:48)
SVeika, prisijungusi. Manau gana greitai pradėsi vairuoti gerai ir viskas gerai seksis. Taip, kad toliau linkiu sėkmės ir malonaus važiavimo  mirksiukas.gif .

Ačiū labai 4u.gif

QUOTE(Singė @ 2012 08 09, 07:43)
Pas mus itin didelė problema. Kadangi darbą pradedu ankstėliau, aš randu, bet dažnau užstato mane pačią (didžiausia laimė, kad iki šiol visi buvo palikę tel.nr.).

Aš prie darbo neturiu kur statytis, nes visur aplinkui mokama, o į kiemus įvažiuoti galima tik namo gyventojams, kitiems draudžiama, tai radau parkavimo vietą iki kurios reikia paeiti kokias 8 minutes, tai atvažiuoju po 7 (man reikia anksčiau į darbą nei 8 val) ir jau randu daug pastatytų mašinų, tokį vyruką vis matau, kuris atvažiuoja, pasistato automobilį, atlošia sėdynę ir guli, matyt jam dar anksti į darbą, o vėliau nerizikuoja važiuoti, nes neras kur statyti automobilį biggrin.gif Su siaubu kurį čia kartą pagalvojau, jei sugalvos padaryti ten mokamą aikštelę, nežinau kur tada teks palikinėti mašiną g.gif
Papildyta:
Gerai, kad palieka dar telefono numerį, o jei ne, tai neaišku ar žmogus pastatė tik trumpam ir tuoj ateis, ar palikinėti mašiną iki kitos dienos ir važiuoti viešuoju g.gif

Norėjau pasiklausti: ar daug kurui per mėnesį išleidžiate?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grmarti: 09 rugpjūčio 2012 - 09:01
QUOTE(grmarti @ 2012 08 09, 11:01)

Norėjau pasiklausti: ar daug kurui per mėnesį išleidžiate?

As mazai vazineju, tik i darba ir atgal, retkarciai kai kur pavaziuoti, tai apie 120 lt, kazkur taip smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Singė @ 2012 08 09, 09:43)

problema ir man, salia darbo siaura gatvele, ties kuria visi masinas pasistato, poto sunku isvaziuoti. Tai as irgi anksciau vaziuoju, kad speti pries kamscius ir kad geresneje vieteleje pasistati, bet vis jaudinuos kaip poto isvaziuosiu. Greit gris dauguma is atostogu, bus dar sunkiau doh.gif Na bet kaip nors smile.gif
Dziaugiuosi, kad bent yra kur nemokamai statyti, jei apmokestintu, tai nezinau net ka daryciau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lenada: 09 rugpjūčio 2012 - 09:39
QUOTE(lenada @ 2012 08 09, 09:34)
As mazai vazineju, tik i darba ir atgal, retkarciai kai kur pavaziuoti, tai apie 120 lt, kazkur taip smile.gif

Pas Jus benzinas ar dyzelis? Kiek litrų mašiniukas kuro sunaudoja mieste?
Atsakyti
QUOTE(grmarti @ 2012 08 09, 13:22)
Pas Jus benzinas ar dyzelis? Kiek litrų mašiniukas kuro sunaudoja mieste?

benzinas, 1.4 variklis. Naudoja mieste vasara apie 6, ziema apie 8. Kazkaip net atrodo, kad per daug valgo, galetu ir maziau smile.gif

Kokie Jusu skaiciai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lenada: 09 rugpjūčio 2012 - 11:40
QUOTE(Singė @ 2012 08 08, 03:16)
Iš savo metų laiko važinėjimo praktikos žinau tik viena-pradedančiai vairuotojai didžiausias šokas ir viduriavimas būna pusvalandis iki įlipimo į automobilį. Kai jau atsisėdi-nėra kur dingti, turi važiuoti ir važiuoji akis išvertus  biggrin.gif , bet šoko jau nebūna. Yra pradinis ir galutinis (tikslo) taškas.  rolleyes.gif

Jau grįžau iš Lietuvos namo. Šaldytuvas tuščias, gyvūnų reikmenys baigėsi, priedo reikia vežti pas veterinarą. Šiuo metu baisiausia mintis ne apie pradėjimą važiuoti, o baimė pasiklysti blink.gif Gyvenu Niujorke, reikalingos pardės viena nuo kitos nemažais atstumais. Tai dabar turėsiu susirašyti adresus, kad susimesti į navigaciją. Bet visvien baisu pasiklysti.
Vyro visą dieną nebus, turiu suktis viena.

QUOTE(Nireglina @ 2012 08 08, 08:57)
Ir aš taip pat. Prieš egzaminą galėjau parkuotis užrištomis akimis  lotuliukas.gif  Deja tai nelabai padėjo pradėjus važinėti savarankiškai. Teko iš naujo mokytis. Oi, kiek tenka paprakaituoti, kol sudėtingesnėse situacijose prisiparkuoju  doh.gif

ir aš moku parkuotis su ta kur mokiausi važiuoti užrištomis akimis. Bet va su sava jau sunkiau, nes didesnė, gabaritai kiti, matomumas kitoks. Man dar drąsos trūksta, nes mašina nauja, padidinta baimė, kad apgadinsiu.

QUOTE(*Dark Elf* @ 2012 08 08, 11:33)
soninio nemokejau ir nemoku!  unsure.gif reikia kazkaip kazkur pasitreniruot. man instruktorius aiskino aiskino.. o as kaip raganosis ziurejau i ji biggrin.gif

Man galu lygiagrečiai parkuoti lengviau nei priekiu. Priekiu dar tolokai sustoju nuo šaligatvio, vis reikia pasitaisyti.

Tuoj važiuosiu į pirmą šios dienos apsipirkimą. Kol parskridau, oro uostuose visas prausimosi priemones teko išmesti, tai net nusiprausti nebeliko kuo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lenada @ 2012 08 09, 11:39)
benzinas, 1.4 variklis. Naudoja mieste vasara apie 6, ziema apie 8. Kazkaip net atrodo, kad per daug valgo, galetu ir maziau smile.gif

Kokie Jusu skaiciai?

Pas mane dyzelis, 2.0 variklis. Kai vyras važinėjo sakė, kad mieste valgo 6,1 l, bet aš gal ne taip ekonomiškai vairuoju (nors labai stengiuosi), galutinai dar neišsiaiškinau blush2.gif
Atsakyti
grmarti, kad negaliu viena važiuot, neturiu savo mašinos, o su draugu dar atskirai gyvenam ax.gif Vieną kart teko be jo važiuot, bet su drauge iki pardės, bet ten žiauriai arti ta pardė... lotuliukas.gif Ir tai man strioko buvo. lotuliukas.gif
Atsakyti
Ką tik grįžau po vieno apsipirkimo. Turėjau tris parkavimus, du prieku į šaligatvį, vieną lygiagrečiai. Lygiagretus prie namų, tai teko pasidarbuoti, nes tarpas siauras doh.gif Tik iš antro karto gerai įvažiavau, nes pirmą pertoli sustojau nuo priekije stovinčios mašinos ir nebesigavo teisingas įsukimo kampas. Iš antro jau gerai. Norisi man kolkas mažesnės mašinos doh.gif
Atsakyti
Merginos, kokie butu patarimai, kas galetu buti - uzsidege lempute prietaisu skydelyje - sauktukas (rankinis stabdis), skysciu lygis pakankamas, rankinis nuleistas tikrai, vaziuojant nesijaucia, kad kazkas stabdytu, jokiu pasaliniu garsu nera, stabdo kuo puikiausiai. Kame gali buti problema?
Atsakyti