Įkraunama...
Įkraunama...

Lelijos VI tema

QUOTE(jediara @ 2012 08 17, 08:11)
Lelijos kasamos kas 5-6 metai, nes vėliau svogūnėliai labai susmulkėja rolleyes.gif

didelis dėkui 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
klausimas įdomus iškilo- draugė davė saują sėkliukių, nurinkus nuo lelijų (prie pažastėlių toki rutuliukai)- ar man jas šiemet sėti? ir ar visos lelijos juos užsiaugina ir taip galima prisisėjus pasidaugint?
Atsakyti
Na štai, pražydo paskutinioji mano lelija verysad.gif Nukainuotą svogūną pirkau vėlai pavasarį, kai visos lelijos jau buvo gerokai paaugusios. Kitų nepasivijo, bet žiedelį parodė ax.gif
user posted image

Dabar beliko rūpintis lelijų iškasimu, jei reikia, naujų įsigijimu bei sodinimu. Praeitą žiemą viename mano gėlyne pasidarbavo pelės ir sugraužė kelių lelijų svogūnus. Kaip savo lelijas apsaugote nuo graužikų? Gal reiktų sodinti į plastikinius indelius?
Atsakyti
pas mane irgi paskutinė žydi,vėliau sodinta buvo
user posted image
Atsakyti
QUOTE(329 @ 2012 08 18, 22:14)
pas mane irgi paskutinė žydi,vėliau sodinta buvo

Tikra gražuolė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2012 08 18, 19:58)
Labas vakaras,
klausimas įdomus  iškilo- draugė davė saują sėkliukių, nurinkus nuo lelijų (prie pažastėlių toki rutuliukai)- ar man jas šiemet sėti? ir ar visos lelijos juos užsiaugina ir taip galima prisisėjus pasidaugint?

pas mane irgi tokių pilna,ale nesupratau kas ten,negi sėklos g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 08 18, 22:27)
pas mane irgi tokių pilna,ale nesupratau kas ten,negi sėklos  g.gif  blush2.gif

nu va būtent, ta draugė, kuri davė, sakė taip vaikystėje soduose mamai pririnkdavo cielas kolekcijas įvairių, ir sudygdavo, ale kaži kada sodint-sėt jas, negi dabar? o gal tokiom sėkliukėm kas dalinatės blush2.gif
pas mane 3 rūšių lelijų po cibuliuką buvo, ale tokių žirniukų nepriaugino nei vieno, gal tik svogūnėliais tos dauginasi? ir ar žiemai jas reik iškast? blink.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 08 19, 00:05)
Na štai, pražydo paskutinioji mano lelija verysad.gif Nukainuotą svogūną  pirkau vėlai pavasarį, kai visos lelijos jau buvo gerokai paaugusios. Kitų nepasivijo, bet žiedelį parodė ax.gif

Pamačius foto nustebau, kad ji dar žydi, bet perskaičiusi supratau, kad ji gerokai pavėlavo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Marmaledas @ 2012 08 19, 11:56)
nu va būtent, ta draugė, kuri davė, sakė taip vaikystėje soduose mamai pririnkdavo cielas kolekcijas įvairių, ir sudygdavo, ale kaži kada sodint-sėt jas, negi dabar? o gal tokiom sėkliukėm kas dalinatės  blush2.gif
pas mane 3 rūšių lelijų po cibuliuką buvo, ale tokių žirniukų nepriaugino nei vieno, gal tik svogūnėliais tos dauginasi? ir ar žiemai jas reik iškast?  blink.gif  g.gif

Tai žinoma, kad sodinti dabar. Pažastinius vaikučius augina tik kai kurios lelijos, bet dauguma brangių veislinių taip nesidaugina rolleyes.gif
Žiemai iškasamos rytietiškos lelijos, nors kai kas jas bando laikyti dirvoje pridengiant.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 08 19, 13:16)
Tai žinoma, kad sodinti dabar. Pažastinius vaikučius augina tik kai kurios lelijos, bet dauguma brangių veislinių taip nesidaugina rolleyes.gif
Žiemai iškasamos rytietiškos lelijos, nors kai kas jas bando laikyti dirvoje pridengiant.

blush2.gif tai iš pažastėlių juos išskinti ir tiesiog šalia tos pačios lelijos susodinti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 08 19, 14:40)
blush2.gif  tai iš pažastėlių juos išskinti ir tiesiog šalia tos pačios lelijos susodinti  blush2.gif

Išskinti ir sodinti į lysvę, nors aš laukdavau, kol ant stiebo šakneles pradeda auginti, tai žinodavau, kad tikrai augs. Nors dabar jau taip nežaidžiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 08 19, 14:18)
Išskinti ir sodinti į lysvę, nors aš laukdavau, kol ant stiebo šakneles pradeda auginti, tai žinodavau, kad tikrai augs. Nors dabar jau taip nežaidžiu rolleyes.gif

ačiū pabandysiu,nes nedaug turiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 08 19, 12:16)

širdingai ačiū už info, pas mane jau su uodegėlėm rutuliukai, susėjau biggrin.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif lauksim žiedų wub.gif
ta s kur turiu 2 metai,tai tikrai žiemojo lauke, i nieko, pridengus lapais buvau daug, bet tokių sėkliukių neaugina nei viena iš 3 spalvų, o gaila. Na, bet netyčia vat sužinai ką naujo, gal dar kur sėkliukių užmatysiu, ir bus gražu ir pas mane kokiam kampe ax.gif
Atsakyti