Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes vairuoti kartu

Labukas smile.gif Jungiuosi prie jusu ir as. ax.gif
Mokausi Kaune, vairavimo mokykla buvo kitapus kelio puses, ir uzsirasiau ten nesidomejus niekuo. Ir taiiip pasiseke! Teorija isdeste aiskiai ir linksmai, intruktoriu paskyre irgi nuostabu- vaziuoju kaip su draugu, jokios itampos, paplepam. Vyras pries pamokas pamoke truputi pavairuot (pavaras perjungti, atbula vaziuot, parkuotis atbula), tai pirma karta instruktorius nuveze mane i aikstele, ten pavazinejau ir grizau per miesta pati. Sako: "Nu dabar sustok prie tu vartu (kur is aiksteles i gatve vaziuot reikia), ir tiesiai) biggrin.gif Tiesa sakant, buvau lengvam soke. lotuliukas.gif Ir nuo to pirmo karto jau as instruktoriu vezioju. biggrin.gif Prie vairo jauciuos puikiai, vairuot be galo patinka. thumbup.gif Pamoku laukiu kaip sventes. Siandien buvo 4 vaziavimas. Ziuresim, kaip seksis toliau. smile.gif
Atsakyti
O kiek kiti pamoku vazinejo aikstelej?
Atsakyti
QUOTE(Satine @ 2012 07 19, 13:31)
O kiek kiti pamoku vazinejo aikstelej?

man atrodo kada priklauso ir nuo pacios ir nuo instruktoriaus ,as kaip vazinejau manes paklause kur tau labiau reike mieste ar aikstele, daug vaziavimu vaziavau ir mieste ir aikstele tuo paciu arba paklause nori y aistele ar ne,as asmeniskai labai sunkiai ysimininau kur ka daryt, kur sustot kur kada vaira pasult ir t.t ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Satine @ 2012 07 19, 08:42)
O kiek aikstelej turi buti pamoku? instruktorius sako, kad 3. Ar tikrai tiek uztenka?

As tai per kiekviena vaziavima vaziuoji i aikstele, sunkiai man ten pradzioje sekesi, dabar jau prasilauziau. Bet vat laiko buvo gaila, nes viska ir praleisdavau aikstelėje, o po miesta jokio vaziavimo nebuvo. Cia manau priklauso nuo to kaip ten sekasi. Vakar pvz. viska greit suvazinejau aiksteleje ir dar po miesta liko laiko.

QUOTE(Fiction @ 2012 07 19, 09:19)
Sveikos 4u.gif Turiu prasyma patarti, jeigu kuri nors zinote. Jau parasiau savo zinute ir i kita tema, bet kadangi skubus reikalas, kopijuoju ir cia, gal greiciau sulauksiu atsakymo:
As gyvenu Norvegijoje, kur teises issilaikyti labai brangu. O kadangi vis tiek esu vaikelio prieziuros atostostogose ir leidziu jas Lietuvoj,tai eksternu issilaikiau teorija birzelio pradzioj ir baigineju jau praktini vairavima. Pasiskaiciau geru atsiliepimu apie vairavimo mokykla PYYP. Labai norejau pakliuti pas Lauryna Uoginta, bet deja man reikejo kuo greiciau, o pas ji viskas uzimta. Zodziu, mokausi pas Dmitriju. Pradzioj gal buvo visai nieko, bet kuo toliau, tuo labiau jis man nepatinka doh.gif Gal as atpratusi nuo lietuvisko bendravimo, bet jo tonas toks tarsi visa laika rektu. Jauciuosi kuo toliau tuo prasciau vairuojanti, nes labiausiai savimi pasitikejau vairavimo pamoku pradzioj. Labai mazai aiskina, tik klaidas pabaksnoja. Tas man irgi nepatinka, nes nebezinau, kaip tu klaidu isvengti. Ir kiekviena karta tie pasakymai NU KAIP TU VAIRUOJI, NEJAUTI MASINOS GABARITU doh.gif Butent nuo tokiu pasakymu as pradedu dar labiau nervintis ir darau klaida po klaidos. Kiekviena karta isedus i masina dar papasakoja, kaip merginos nemoka vairuoti, nes vis kas nors laiko mokyklini ir neislaiko tris kartus... Zodziu, situacija nekokia. Isvairavau 14 pamoku, liko viena. Kaip ir turetu buti mokyklinis egzaminas, bet jauciuosi labai nepasitikinti savimi ir jo tikrai neislaikysiu, teks imti bent kelias papildomas pamokas. Bet instruktorius iseina atostogu. O as irgi neturiu mariu laiko, noriu teise tureti iki rugsejo menesio pradzios, nes turiu sugrizti i Norvegija. Ar as pas Dmitriju dabar privalau pagal istatymus mokytis iki pat pabaigos, kol gausiu mokyklini pazymejima? Kitoj vairavimo mokykloj tikriausiai negaliu paimti dabar papildomu pamoku? Ar bandyti su Laurynu tartis? Patarkite ka nors, aciu 4u.gif Labai paini man lietuviska teisiu laikymo sistema.
Aciu labai 4u.gif

Labai situacija panasi i mano, tai gal pakomentuosiu smile.gif
Man mano instruktorius irgi netinka, pravaziavusi 11 pamoku nuejau privaciai. Issiaiskinau kas man nedave ramybes ir ko negavau is savojo instruktoriaus ir kaip tik vakar pkalbejom ta tema, as klausiau ar as butinai dabar turiu pabaigti mokytis ir laikyti mokyklini savo mokykloje, tai yra taip, tu laikaisi mokyklini savo mokykloje ir jei neislaikai, paprasai pažymos apie tai jog baigei sia mokykla ir parejai visus pravaziavimus su ta pazyma gali formintis i kita m-kla pasiimti ten pravaziavimu (mokamu) - 60 Lt kainuoja ir tada kitoj m-kloj laikytis mokyklini.
Vat taip man vakar man susake ne mano instruktorius smile.gif
Kazkaip panasiai ir as bandysiu daryti

Mergaites, patarkit man kaip jus žiūrite ir stebite masinas per kairi veidrodeli kai norite persirikiuoti, as kazkaip nelabai orentuojuosi toli ta masina ar ne ileidzia ji mane ar ne g.gif
Atsakyti
Labai paprasta - atsisuki per petį pasižiūrėti ir matai, ar ji iš tikrųjų toli, tilpsi ar ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Guzė @ 2012 07 20, 11:26)
Labai paprasta - atsisuki per petį pasižiūrėti ir matai, ar ji iš tikrųjų toli, tilpsi ar ne smile.gif

Aha, netgi reikia pasiziureti atsisukus per peti (pirma per veidrodelius), nes is galo vaziuojanti masina gali buti jau aklojoje zonoje ir tada susidursit.
Kaip jums sekasi vazineti ziedais? smile.gif
Atsakyti
Aprašykit kas nors detaliai, kaip įvažinėjat į T formą (garažas) 4u.gif sunkiai kažkaip sekasi man ji ... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOVITA A.: 20 liepos 2012 - 20:31
http://www.supermama...hp/t799862.html pirmame puslapyje labai nuosekliai aprasyta 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos,

Aplinkybes vercia imti vaira i rankas... Teises turiu jau 9 metai, bet kas is to - islaikiusi jas ne karto nevairavau. Todel mokausi kaip nuo pradziu. Cia ne tas, kaip su dviraciu - karta ismokai ir visam gyvenimui. Su automobiliu viskas kitaip, net pati stebiuosi, kaip prastai man sekasi. Jau 7 pamokas atvazinejau, bet valdau masina oi oi kaip siaip sau...

Sunkiausia man sekasi sankryzos, kai arteju prie sankryzos ir reikia zemint pavaras. Nesiorientuoju, kada reikia pradet stabdyt, kada jungti pavara, gaunasi, kad stabdau, zeminu pavara o paskui dar turiu pagazuoti, nes nepririedu prie sankryzos. Instruktorius sako, kad taip daryt negerai, stabdymas turi buti tolygus, vientisas. Suprantu ir pritariu, bet kaip tai padaryt ir kaip to ismokt? Kaip jus tai darot?
Atsakyti
QUOTE(Beruza @ 2012 07 21, 15:22)
Suprantu ir pritariu, bet kaip tai padaryt ir kaip to ismokt? Kaip jus tai darot?

Jei nori prie sankryzos stabdyti, t.y. degant raudonam sviesoforui, reikia isminti sankaba ir tada su stabdziu stabdyti laikant abu pedalus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Satine @ 2012 07 21, 19:12)
Jei nori prie sankryzos stabdyti, t.y. degant raudonam sviesoforui, reikia isminti sankaba ir tada su stabdziu stabdyti laikant abu pedalus smile.gif

Vaziuoju 5 pavara, sankryzoj matau ka tik uzsidege raudonas. stabdyti stabdziu ir po to stabdziu su sankaba? Nereikia pavaros zeminti is pradziu?

Gal ir kvaili klausimai, bet tokiose situacijose labai pasimetu.
Atsakyti
QUOTE(Beruza @ 2012 07 21, 18:46)
Vaziuoju 5 pavara, sankryzoj matau ka tik uzsidege raudonas. stabdyti stabdziu ir po to stabdziu su sankaba? Nereikia pavaros zeminti is pradziu?

Gal ir kvaili klausimai, bet tokiose situacijose labai pasimetu.

Mieste 5 pavara? blink.gif kokiu greičiu važiuojat?

šiaip yra taip, kai nuo sankryžos lieka plius minus 100 m pradedat stabdyti darbiniu stabdžiu, tada jaučiat, kad mašina jau dusta spaudžiat sankabą ir kiek reikia dariedat, iki galo išminat stabdi, įjungiat laisvą, atleidžiat sankabą ir laukiat smile.gif
Atsakyti