QUOTE(Emperatriz @ 2013 01 12, 12:34)
mano mergaitei 7 metai. Jau antras menuo nesbaigia sloga. Pradzioj buvo tekanti paskui uzgule, paskui pulinga sloga. Jau lyg ir y pabaiga buvo, bet pries 3 sav vel prasidejo tekanti, veliau ir vel uzgule. Nuo 2ro tekejimo pradzios 2 savaites vakarop tempa pakildavo iki 37,2. Nuejome pas LOR. Skyre antibiotikus, diagnoze alerginis sinusitas. Jau geeriam juos 5d, temperatura normali, bet nosis uzgulta, niekas neissipucia, nors prakvepuoti gali, bet kalba pro nosi, jauciu kad giliai uzgulimas, ir toks jau 2 savaites. Y nosi dar lasinam kazkokius rudus pagamintus lasiukus, bet jie tik nubega y gerke ir pagerejimo jokio.
Prasau patarkit ka nors, gal kam panasiai buvo, tikejausi kad nuo antibu viskas susitvarkys, taciau nezinau ka toliau daryti, kodel ta nosis uzgulta
Papildyta:
per ta menesi dar sugerem buteliuka Sinupret ir 1,5 dezutes Gelomyrtol, bet nepadejo nosytes atkimsti, nors pulingos slogos neliko.
Ech, sudėtinga ką labai protingo pasakyti, mes irgi vargstam, vargstam ir niekaip neišvejam tos slogos iš nosies

. Na galėčiau pasakyti ką jūsų vietoje daryčiau aš, ką ir dariau su sūnumi. Gaila, neparašėte kokiame mieste esate, tad rašau apie Vilnių, nes tik ten žinau

.
Nueičiau padaryti pasėlio iš nosies, pažiūrėjimui kas ten auga. Jei nenorite pas savo gydytoją, nuvažiuokite į Žolyno gatvės loboratoriją, ten padarys (teks mokėti). Gal ten koks streptokokas auga arba reta bakterija.
Bet tam tepinėliui reikia palaukti bent 1 mėnesį po antibiotikų vartojimo.
Dar nuvažiuočiau į Antakalnio Alergologinį skyrių ir paprašyčiau tepinėlį iš nosies padaryti. Aš nuėjau į skyriaus registratūrą ir pasakiau , kad norim tik tepinėlio dėl alerginės slogos. Siuntimo nereikėjo tik kelis litus sumokėjau. Jei jau yra alergija, ten atsakyme būna eozinofilų. Jei jų nėra, vsio, reiškia ne alerginė sloga. Jei jų yra, prašykite gydytojos siuntimo pas alergologą. Gal antibiotikai reikšmės tam tepinėliui ir neturi, pasitikslinkite tik.
Dar nuvažiuočiau pas LOR (pvz, superinį Sakalinską), gal išbujojo adenoidai

.
O su tais colargoliais būkite atsargi, jie degina gleivinę. Geras LOR apie tokius neigiamai pasisako

.
O dėl vaistukų, mums niekas nepadėjo, o išbandę labai daug

.