Įkraunama...
Įkraunama...

NLP padeda atsikratyti antsvorio?

QUOTE(Hortenzija @ 2006 09 05, 19:37)
O yra koks būdas kalbos išmokti pagal NLP?  ax.gif

su NLP, pvz, galima pakeisti savo busena, pvz, jauti, kad tingi juodai, pritaikai kokia tai technika ir pakeiti savo busena i kokia nors aktyvia bigsmile.gif ir eini pasimokyti, taip pat gali issiaiskinti, kokiu budu tu priimi informacija (t.y. kaip geriau isimeni), pagal tai NLP zmones skirsto i vizualus (vaizdine info), audialus (garsine) ir kinestetikus (jutimine, skonis, kvapas, lietimas, judejimas) ir pagal tai pasirenki (susimodeliuoji) mokymosi strategija (pvz, kaip geriau isimeni zodi? i ji ziuredama, isivaizduodama ka tas zodis simbolizuoja, ji skaitydama balsu ar perrasydama?)

apie kalbu mokymasi yra biski parasyti toj knygoj, kur auksciau mineta "Mano nuostabi ateitis"

Atsakyti
biggrin.gif Labutis , įdomu čia, ir aš radusi laiko pasiskaitinėsiu tas knygas...
O šiaip tai tikrai daugelis dalyku gyvenime atsitinka tarsi stebuklas, ir kol aš tų knygų neišstudijavau, tai visus tuos stebūklėlius priskiriu kaip "Įvyko su dievo pagalba", bet kogero čia panašiai ar žmogus meldžia kažko ar tiesiog aptie tai svajoja, karštas troškimas dažnai išsipildo ...
Atsakyti
perskaiciau knygoj "Realybes transferingas" (yra Lokadoj, nuostabi teorija) is tikruju, svarbiausia yra tureti TIKSLA, t.y. ko nori pasiekti,

vat, atsakyk, i klausimus:
kam tau reikalingi pinigai?
kodel nori ismokti anglu kalbos?
kodel nori suliekneti?
kodel nori tureti grazia ir lygia oda?

manau, kad atsakymai ir bus tas tikslas, kuri reikia vizualizuoti ax.gif o pinigai, anglu zinios ar issorinis grozis yra tik priemones tam tikslui pasiekti 4u.gif
kai vizualizuosi savo TIKSLA, ir jis ims materielizuotis, priemones savaime tam atsiras,
kaip pvz, jei nori namo, tai ir galvok apie nama, ir nesuk galvos del pinigu tam namui nupirkti ax.gif pinigai yra tik priemone tavo tikslui pasiekti, ir jei jau pasiekei, kad "visatos ekrane" tavo noras isiziebe, tai pinigai tavo tikslui ispildyti ateis savaime,

skaitai rusu kalba?
paimk Ricardo Bandlerio "Panaudok savo prota pasikeitimui", ji nera stora, tai NLP pradininko R.Bandlerio NLP seminaro medziaga, ten nemazai pratimu butent su vaizduote

pravil,
taip, as irgi anksciau visas gyvenimo sekmes ir nesekmes priskirdavau atsitiktinumui, "Dievo malonei", dabar zinau, kad taip nera, atsitiktinumu nebuna, o ir Dievas nesirenka, kam duoti, o kam neduoti, renkames tik mes patys ax.gif
Atsakyti
taip nicorette, labai teisingai pasakyta. ir jei nori suploneti, turi galvoti apie save plona, o ne apie dietas ,kurios yra tik priemones
Atsakyti
Sveikutes biggrin.gif

Matau visoms viskas tik i gera tik i gera thumbup.gif Liuks kaip samgu.
As tik cia nespeju su tais mokslais suktis doh.gif Baigiu isprotet. Va todel vakar pasiemiau is bibliotekos merfio "jusu pasamones galia". Raso beveik ta pati, ka ir louise hay, ale visvien smagu paskaityt. Stengiuosi nutraukti kiekviena negatyvia minti. Stengiuos nesiskusti - juk viskas siaip ar taip bus gerai thumbup.gif
Kadangi merfis sako, jog pratimus geriausia kartoti pries uzmiegant (kai samone jau mazai veikli ir lieka veikti pasamone) tai manau kad bent jau tam atrasiu laiko - visvien juk iskart neuzmiegu, dar pasivartau, tai ta laika isnaudosiu bent kiek turiningiau smile.gif Prarast juk nera ko.
Beto pradejau lankyti joga. Ten irgi moko pozityviai mastyti. Dabar per kiekviena atsipalaidavimo pratima irgi bandysiu iteigti savo pasamonei trokstamus dalykus. tikiuosi, kad man seksis lygiai taip pat gerai, kaip ir jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mexica @ 2006 09 27, 14:27)
Beto pradejau lankyti joga. Ten irgi moko pozityviai mastyti. Dabar per kiekviena atsipalaidavimo pratima irgi bandysiu iteigti savo pasamonei trokstamus dalykus. tikiuosi, kad man seksis lygiai taip pat gerai, kaip ir jums  4u.gif

aš taip pat pradėjau lankyti jogą drinks_cheers.gif ir mus moko teigiamo mąstymo, saviįtaigos ir savihipnozės, kaip pasiekti transo būseną, žodžiu, tokią, kai pasąmonė yra imliausia įtaigai smile.gif įdomu, o jūs praktikuojat shavasaną (transas ir įtaiga)?

visada galvojau, kad joga tai šiaip kažkas, pozos kažkokios hihihi.gif kai atradau Murphy pirmas mano noras buvo - sulieknėti biggrin.gif ir visos mintys buvo nukreiptos tik į tai ax.gif net negaliu pasakyti, kaip aš sumąsčiau apie jogos užsiėmimus, bet tikriausiai tai ir buvo tas atsakymas į mano "maldą" ax.gif

Atsakyti
QUOTE(nicorrette @ 2006 09 27, 15:44)
aš taip pat pradėjau lankyti jogą  drinks_cheers.gif ir mus moko teigiamo mąstymo, saviįtaigos ir  savihipnozės, kaip pasiekti transo būseną, žodžiu, tokią, kai pasąmonė yra imliausia įtaigai smile.gif įdomu, o jūs praktikuojat shavasaną (transas ir įtaiga)? 

visada galvojau, kad joga tai šiaip kažkas, pozos kažkokios  hihihi.gif kai atradau Murphy pirmas mano noras buvo - sulieknėti  biggrin.gif ir visos mintys buvo nukreiptos tik į tai  ax.gif net negaliu pasakyti, kaip aš sumąsčiau apie jogos užsiėmimus, bet tikriausiai tai ir buvo tas atsakymas į mano "maldą"  ax.gif

Darom ir mes tas shavasanas ir kvepavimo pratimus, kuriu metu irgi koncentruotis reikia smile.gif
Tai kaip ten su ta figura? g.gif Ar padeda nors kiek? As tai dabar issiputus vaikstau (PMS), tikiuosi, kad paskui jau imsiu po truputi lieknet ( juk visalaika dar ir ziuriu ka i burna dedu) ax.gif
Atsakyti
As tai nuo kitos savaites i sporto kluba leksiu. ten joga irgi bus. Bet ten jauciu nebus taip, kad labai dvasia orientuosis. Vis delto sporto klubas ten. Matysiu.

Bet jau labai cia mane sudminot su ta joga. L. butu idomu ismokti kuo labiau pasinerti i ta busena, kai pasamone imliausia. gal cia galetumet kokiais patarimais pasidalint ax.gif
Atsakyti
Na žiūriu tema apmirus.. O aš kaip tik ją atradau ir pasikonsultuot norėjau.. ax.gif
Na dėl to svorio metimo.. Man reikėtų gal kokius 5-7kg numesti. Bet tai numetu, tai ataugu, ir tas visas procesas jau į neviltį varo.. verysad.gif
Labai patiko Paul McKenna knyga "Lieknėkime kartu". Bet pas mane tarsi užprogramuota, kad vos netekus poros kilogramų užeina apsirijimo priepuoliai ir tesiasi tol, kol aš tų kg neataugu. Visad pradedu nuo pirmadienio, ir visad paslystu savaitgalį, o paskui jau niekaip nesustoju iki dar kito pirmadienio.. Ir taip ritu sizifo akmenį.
Taip gerai jaučiuosi kai svoris krenta, taip grožiuosi mažėjančiom formom, ir staiga iš kažkur ateina neramumas, kad tuoj vėl priaugsiu, kad va va, dar pora dienų ir apsirysiu. Imu nelaukti tų dienų, duodu sau pažadus, kad įveiksiu silpnumą, bet tas apsirijimas įvyksta. Taip ir kartojasi viskas be galo.
Labai susidomėjau NLP, gal galit patart nuo kokios knygos pradėt ar gal šiaip turit kokių patarimų? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Zivilka @ 2007 03 05, 14:46)
na o kas tai per knygute, apie lieknejima ar aplamai? kas autorius

Ten aplamai apie gyvenimą, apie norus ir tikslus, rašo, kad tai, koks mūsų gyvenimas yra dabar, kažkada toks gimė mintyse, ir koks bus rytoj, taip pat priklauso tik nuo mūsų mąstymo. Pateikta daug pavyzdžių apie kitų žmonių nutikimus. Ir jei labai ko nors nori, kad ir sulieknėti, turi labai norėti, daryti tam tikrus pratimus ir tikėti. Nes bet kokios abejonės ar tvirtinimai, kad niekam netikus, stora ir liksiu, ima ir išsipildo.
Nu kažkas panašaus. Teigia, kad mes esame tai, kaip mes save įsivaizduojam.

O tu irgi nori numesti svorio ar tik šiaip domiesi? smile.gif
Papildyta:
O autorius Peter Kummer smile.gif
Atsakyti
nejaugi jau niekas netaiko svoriui mesti NLP? g.gif
Atsakyti
Nu man tai kokius 5-8 kg numest reiketu, bet tai jau kokie 7-inti metai yra kaip pagrindinis gyvenimo tikslas, ir man niekaip tai nepavyksta.

Dbr jau supratau, kad seniau sukoncentruodavau demesi i neigiamus dalykus, i svori ir pan. Ir tikrai kazkiek pakeiciau mastyma, dbr susikoncentruoju i tai kokia noriu buti, bet kartojasi ta pati situacija, vos pajauciu, kad svoris krinta, pakrenta kokie pora kg, tik tik apsidziaugiu, ir net negaliu paaiskint is kur staiga ateina tas noras prisivalgyt, o jau paskui nebegaliu sustot, ir valgau tol kol neataugu tu kg ir dar daugiau verysad.gif

Turbut dar kazkas yra mano pasamonej, lyg kokia programele, kuri suka ta jo-jo ratu.. Bet nznau kaip tai i veikti unsure.gif
Atsakyti