Įkraunama...
Įkraunama...

NLP padeda atsikratyti antsvorio?

NLP gali padeti.... bet tam nepakaks knyguciu apie NLP paskaitineti. reiks asmeniskai perimti igudzius...

mesdama svori atskykite sau i klausima, ka norite gauti vietoje to...

jei kazka duodi, kazka gauni..

ka norite mainais is pasaulio vietoje to?
ar norite to siekti delto, kad visuomeneje yra lieknumo stereotipas? ar kodel?

ar norite siekti to samoningai ar del kazkokio kito tikslo?
Atsakyti
Aš lietuviškai knygas, kurios yra tikrai apie NLP tik 2 žinau blush2.gif Visi tie Murphy ir kitokios galios..pasąmonės ir ne tik, nėra "NLP vadovėliai doh.gif Greičiau tik kaip "saviįtaigos vadovai" ax.gif Tik nesupykit, kad kritikuoju..taip nėra, tiesiog aš irgi skaitau tokias "savipagalbos" knygas, skaičiau ir turiu Murphy knygas. Principai tie patys, tik NLP - kiek daugiau, net pateikiama tose knygose ax.gif

Nusipirkite tada geriau tikrai NLP specialistų knygą-vadovėlį-pradžiamokslį kiekvienam, kuris nori pradėti domėtis NLP ir rasite daug atsakymų. Yra ir apie svorio kontrolę skyrelis. Knyga vadinasi (kartu įmetu ir nuorodą kaip atordo)"Mano nuostabi ateitis. NLP: sėkmės technologijos" (autoriai V.Dechtiaris ir S.Ostrovskaja"). Labai įdomiai "skaitosi", tik brangi...pati pirkau už 40 Lt.
Kita knyga: Olegas Lapinas, Kai pabunda miegantysis: įvadas į NLP ne tik vadovui ir verslininkui: [menas gyventi], Kaunas: Mens sana, 2002, 127 [1] p.

Čia nuoroda, kur suarchyvuoti vis internete galimi rasti straipsniai apie NLP:
http://www.lokada.lt...roup_id=6&lang= (daugiausia literatūros galima rasti rusų, anglų ir kt. kalbomis).

O čia kita supermama.lt tema apie NLP:
http://www.supermama...showtopic=44996
Atsakyti
Pirmiausia, kalbedamos apie svorio metima, neturetume nusiliudinti. Procesas bus sekmingas, jei jis bus linksmas. Ko liudeti? Tegu liudi perkarusios asketes ant zurnalu virseliu.

Lietuvoje jau yra zmoniu, kurie irgi naudoja Paul Mc Kenna metodus - kurie, bent taip oficialiai skelbiama per d. Britnanijos TV, yra 71 proc sekmingi. Geriau, nei bet kuri zinoma dieta. Visi sie metodai pagristi NLP. Paul Mc Kenna - vienas is garsiausiu NLp treneriu pasaulyje.
Atsakyti
QUOTE
geriausia atsikratyti svorio yra sportas ir dar karta sportas,nors mums sunku tai prisiversti ir sportoti i diena bent 2valandas blush2.gif bet butu inauda thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites!! Ir as jungiuosi i si buri! wink.gif
Siuo metu vis dar skaitau Murphy "pasamones galios". Dziaugiusi atradusi senas tiesas apie kurias mes patys tiesiog nepagalvojame, kaip jos veikia.

Jau kelinta savaite kartoju sau tik teigiamus dalykus, pakolkas apciuopiamu rezultatu nera (kalbant apie svori, ismatavimus), bet savijauta liuksiska. Visu pirma pas mane labai daug buvo prisikaupe neigiamu emociju. O konkreciau kalbant apie kudinimasi, tai vis sau sakydavau, kad "gal nesugebesiu", "as tik storeju", "pilvas pats negraziausias ir sunkiausiai iveikiamas", "mano apetitas didelis, "nejauciu saiko", "nemoku susilaikyti suo persivalgymo" ir t.t. ir pan.... va tokios mintys ir padaro savo juoda darba. Dabar viska samoningai atvirksciai sau sakau. Ir zinote... nors kartais ir sociau pavalgau, nei tureciau, bet paskutini karta persivalgiau jau senokai. Sugriesijus, nesakau "visa tai eis i kuna", kartoju, kad as liekneju, kad as grazi, mano pilvukas grazus. Tiesiog su sypsena i viska.

Labai butu idomu pasidalinti tolimensniais, gal labiau apciuopiamais rezultatais.


Tiesa sakant pries keturis metus, pati to nezinodama, kad tai susije su pasamone, pradejau taikyti toki pati metoda. Ir po 1.5 pradejo kristi svoris, ir po dar 1.5 buvau jau numetusi apie 12kg smile.gif Bet vat, atvaziavau i JAV, kur visko norejosi issiragauti... prisidirbau blush2.gif
Atsakyti
as irgi lygiai taip pat galvodavau kokia as stora ir panasiai, dabar galvoju, kaip as liekneju (aisku ir nelipu ant svarstykliu, kad neparodytu priesingai), isivaizduoju save liekna na bent jau nuotaika tai tikrai geresne nei save grauziant. valgau kitaip. stengiuosi pajusti masito skoni, nesistengiu visko suvalgyti kas leksteje, kai tik pajuntu pirmaji signala privalgei, is karto stop, jokiu ten nu du kasniai beliko, reik pribaigti. nors aisku dar visko pasitaiko, bet juk reikia treniruotis
Atsakyti
A! Prisiminiau, karta vienas treneris man sako: "galvok apie ta vieta/raumeny su kuriuo darai pratima, sukaupk mintis butent i ta vieta, tuomet efektyviau dirbs"
Atsakyti
sveikos mergaites! Net neisivaizduojat, kaip smagu, kad cia galima rasti bendraminciu. Juk musu vis delto yra mazuma. Manau, kad jei apie pasamones galimybes pradesi kalbeti su zmogumi, kuris su tuo niekad nera susidures, gali buti palaikytas ufonautu. Kad mes uzprogramuojam save sekmei ar nesekmei, tai 100%.
Turiu keleta klausimu:

1. gal kuri galit pasidalinti rezultatais. Nebutinai lieknejimo srity.
2. kaip reikia dirbti norint numesti svorio? Mano skaitytose knygose apie tai nebuvo rasoma.
3. Labai prasau parasyti kaip parsisiusti knygas is nurodytos nuorodos. Jei galit parasykit zingsnis po zingsnio, nes as nesu labai stipri kompuose blush2.gif labai is anksto dekoju 4u.gif Ir ar tai kainuoja?

As pati esu pajutusi rezultatus finansiniuose reikaluose. Jei kam bus idomu galesiu pasidalinti. Ir jau pajutau, kad labai yra sustiprejusi intuicija. Irgi galeciau papasakoti konkreciu pvz. Dabar nenoriu plestis. Gal cia yra susirinkusios tik tos, kurioms svarbus tik svorio metimas.
Man tai tiesa sakant irgi svarbu, nes ilga laika su tuo kovoju. Tik apie dar neuztikau info.
Atsakyti
QUOTE(pepilota @ 2006 08 27, 20:14)
sveikos mergaites! Net neisivaizduojat, kaip smagu, kad cia galima rasti bendraminciu.

Turiu keleta klausimu:

1. gal kuri galit pasidalinti rezultatais. Nebutinai lieknejimo srity.
2. kaip reikia dirbti norint numesti svorio? Mano skaitytose knygose apie tai nebuvo rasoma.
3. Labai prasau parasyti kaip parsisiusti knygas is nurodytos nuorodos. Jei galit parasykit zingsnis po zingsnio, nes as nesu labai stipri kompuose  blush2.gif  labai is anksto dekoju 4u.gif  Ir ar tai kainuoja?


nu, sveika, pepilota 4u.gif kaip tau ten užsieny sekasi?

mano rezultatai kol kas nežymus, bet tikrai yra biggrin.gif

atsakymai į klausimus:
1. pvz, pinigai; nustojau galvoti apie jų trūkumą, t.y. visiškai nustojau nerimauti, žinau, kad viskas bus gerai, ir tikrai, kiekviena kart, kai matau, kad jau kaip ir nepratempsiu iki algos biggrin.gif iš kažkur vis pasipildo piniginė: tai brolis skolą atiduoda, tai šefas premiją pameta, tai gimtadieniui mama sumelę padovanojo, nors niekam neužsimenu, kad jau "badauju" biggrin.gif nejučia tas tikėjimas tikrai stiprėja ax.gif

2. aukščiau jau minėjau Paul McKenna sistemą (dabar jau Alma Litera ruošia jo knygą lietuvių kalba "Lieknėkime kartu"), viskas paremta NLP technika, bet juk visas NLP paremtas pasąmonės darbu ax.gif aš nemažai rašiau apie tai Drambliukų temoje, paskaityk kažkur nuo 20 psl, nes man tai veikia nuostabiai, nukračiau jau 6 kg be jokių valios pastangų biggrin.gif

3. jei iš www.lokada.lt, tai prisiregistruok ten ir eik į nuorodą "skaitykla", ir ten jau viską rasi
Atsakyti
zinok jau 10psl. perskaiciau uzvakarar. Dabar vel radau proga prisesti prie interneto ir eisiu pratesti skaitymus. Zinok labai uzintrigavo. Man tik gana sunku vizualizuoti save idealia. Nors labai stengiuosi. Bet jauciu, kas reikia daznai vizualizuoti, nes man pratimo efektas buvo gal puse dienos. paskui kazkaip vel pradejau galvoti apie tai ka galima, o ko ne. Valgyti nebudama alkana ir t.t. I|s tikruju ne taip paprasta pakeisti iprocius, kurie isisaknije per desimt mano dietinimosi patirties metu. jau noreciau pagaliau pabaigti metineti svori ir susigrazinti ji atgal. Jau noriu atsikratyti jo visiems laikams. 100% tikiu NLP ir kitais pasamones valdymo metodais.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Jau prisiskaiciua jusu patarimu ir begsiu merfio knygu pirkti.
Mano psichologinis tobulejimas prasidejo pries dvejus metus - zingsnelis po zingsnelio...Letai.. Man pasiseke, nes sutikau zmogu, kuris nukreipe mane reikiama linkme. Uz tai visad busiu jam dekinga. Taciau tik visai neseniai suvokiau, kad vel stoviu vietoje. Susimasciau, kad taip negerai. schmoll.gif
O ir per metus priaugti 10kg visai nedziugino. Keliones po europa metu, visai atsitiktinai radau knyga, kuria norejau perskaityti nuo tada, kai sutikau ta zmogu, bet niekur neradau, mat leidimas buvo tik vienas doh.gif
Ta knyga - Louise L. Hay "Myledamas save tu busi laimingas". Be galo nuostabi knyga wub.gif Konkreciu rezultatau, aisku, dar nejauciu, nes dar nespejau jos gerai isanalizuoti, bet vel skaitydama nuo pradziu gilinuosi i kiekviena patarima. Paemus knyga i rankas ir nors truputi ja paskaicius man visada pakyla nuotaika. Ji tokia silta ir zmogiska. Cia nera tu stereotipu, kuriais pagristos dauguma komerciniais tikslais parasytu "psichologiniu" knygu. Si, kitaip nei kitos, "subalansuota" ne tam, kad itiktum kitiems, o kad susitaikes su savimi tu pats taptum laimingas. Louise teigia, jog kiekviena musu mintis kuria musu ateiti. O mintis galime rinktis. smile.gif Nuoskaudos, kritika ir kaltes jausmas - labiausiai mus zeidziantys minciu modeliai, kuriu reikia atsikratyti, kuriuos reikia pakeisti. Ta ir stengiuosi padaryti.
Labai nustebau vakar perskaiciusi, jog autore sako, kad zmones, kuriu slaunys yra stambios (palyginti su kitom kuno dalim) uzgniauze nesiojasi ir negali pamirsti vaikystes nuoskaudu. g.gif Be galo nustebau, nes mano slaunys tikrai stambios palyginti su blauzdom, o vaikystes nuoskaudu as turiu. Gal jos dabar man ir nebesukelia jokiu jausmu, bet zmonems, kurie del ju atsakingi as vis dar neatleidau. Nusprendziau issivaduoti is praeities. Ne vien del to, kad noriu graziu slaunu biggrin.gif . Kad buciau rami, turiu atleisti sau ir kitiems.
Atleiskit labai, kad issipleciau, bet kovodama su tingumu stengiuosi jam nepasiduoti smile.gif
Knygoje taip pat sakoma, kad mes patys isprovokuojame ligas. Uz kiekviena liga tasakingas netikes tam tikru minciu modelis ( kaip, kad "As esu kaltas, kad mano tevai issiskyre"), tad knygos gale pateikiamas ilgas sarasas pavyzdziu kaip keisti savo mintis teigiama linkme. Pagieza, pyktis, baime - visa tai yra ligu priezastys. Nutukimo taip pat. Jam priskiriamas ir nesaugumo jausmas. Mano atveju taip ir yra - atsiduriau naujoje, nepazistamoje aplinkoje, kur jauciausi lyg nesava, mane viskas baugino, tad "apsaugai" uzsikroviau "sarvus" - 10 papildomu kilogramu doh.gif
Dabar mano tikslas itikinti pasamone, kad esu visiskai saugi ten, kur esu ir man negresia kova del islikimo, kuriai gali prireikti tu 10kg biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mexica @ 2006 08 31, 17:00)
Sveikutes  4u.gif

Ta knyga - Louise L. Hay "Myledamas save tu busi laimingas". Be galo nuostabi knyga  wub.gif Konkreciu rezultatau, aisku, dar nejauciu, nes dar nespejau jos gerai isanalizuoti, bet vel skaitydama nuo pradziu gilinuosi i kiekviena patarima. Paemus knyga i rankas ir nors truputi ja paskaicius man visada pakyla nuotaika. Ji tokia silta ir zmogiska. Cia nera tu stereotipu, kuriais pagristos dauguma komerciniais tikslais parasytu "psichologiniu" knygu. Si, kitaip nei kitos, "subalansuota" ne tam, kad itiktum kitiems, o kad susitaikes su savimi tu pats taptum laimingas. Louise teigia, jog kiekviena musu mintis kuria musu ateiti. O mintis galime rinktis. smile.gif Nuoskaudos, kritika ir kaltes jausmas - labiausiai mus zeidziantys minciu modeliai, kuriu reikia atsikratyti, kuriuos reikia pakeisti. Ta ir stengiuosi padaryti.
Labai nustebau vakar perskaiciusi, jog autore sako, kad zmones, kuriu slaunys yra stambios (palyginti su kitom kuno dalim) uzgniauze nesiojasi ir negali pamirsti vaikystes nuoskaudu.  g.gif
Knygoje taip pat sakoma, kad mes patys isprovokuojame ligas.
Dabar mano tikslas itikinti pasamone, kad esu visiskai saugi ten, kur esu ir man negresia kova del islikimo, kuriai gali prireikti tu 10kg  biggrin.gif


sveika, mexica 4u.gif

J.Murphy idėjos yra tokios pat: "visa jūsų patirtis, visi veiksmai, įvykiai ir susiklosčiusios aplinkybės - reakcija į jūsų mintis, jų atspindys" rolleyes.gif "nesvarbu, ką įteigsite savo pasamonei, ji išjudins žemę ir dangų, kad įgyvendinti jūsų norus, todėl turite siųsti tik geras idėjas ir konstruktyvias mintis". t.y. jei siųsi mintis apie nepriteklių, baimę, nesaugumo jausmą ar net negražų kūną (tipo "kokia aš stora, pasibjaurėtina"), tą ji ir sukurs.

žinai, kas geriausia įvyko, kai pradėjau domėtis tais pasąmonės dalykais? rolleyes.gif būtent, atsirado tas saugumo jausmas ax.gif žinojimas, kad viskas (kaip gyvensiu, kiek gyvensiu, būsi graži ar negraži, laiminga ar nelaiminga, turtinga ar vargšė ir t.t.) priklauso tik nuo manęs ax.gif ne nuo kitų ar nuo "tokio likimo", tik nuo manęs...

dar labai smagiai skaitosi Napoleono Hillo (J.Murphy pasekėjo) knygelės ta pačia tema, vakar knygyne mačiau net keturias jo knygas, viena nusipirkau, nors jau žinau apie ką ji, tiesiog gera dar ir dar kartą paskaityti ax.gif

o dėl tų šlaunų tai įdomiai g.gif biggrin.gif mano tai visas svoris ant užpakalio ir kojų unsure.gif ar daug nuoskaudų buvo vaikystėj? na, gal ir nemažai unsure.gif bet dabar galvoju, kad nebesvarbu tai, kas buvo, svarbu kas yra dabar ir kas dar bus ax.gif
Atsakyti