Įkraunama...
Įkraunama...

Persileidimai ir nesivystantys nėštumai V

sveikos,
jauciu pareiga papasakoti savo sekmes istorija, nes kai man paciai nesiseke, tokios istorijos labai paguosdavo.
taigi, pries 2 metus pradejome planuoti vaikeli, as buvau dar pakankamai jauna, bet vyras vyresnis, tai nebuvo jau ko laukt.pastojau gan greitai, po keliu men. ginekologe paziurejo, kad puslele gimdoje, jau ir pasveikino. labai dziaugemes. kai nuejom 8sav. echoskopijai, tai gydytojas paziurejo,bet tylejo, veliau paaiskino,kad puslele tuscia, embriono joje nera.tai buvo tokia skausminga akimirka, kad iki siol prisiminus sirdi suspaudzia. galvojau, kas su manimi negerai. gydytojas paaiskino, kad tai gan daznas atvejis ir tolimesniems pastojimams ir nestumams itakos netures, kad tirtis del ko taip atsitiko po pirmo karto nereikia, o tolimesne gydymo taktika- laukti, kol gimda issivalys arba daryti gimdos isvalyma(abrazija).as pasirinkau laukima ir 12sav. pradejau kraujuoti. tuo ir pasibaige pirmas nestumas. po to buvo labai sunkus laikotarpis, kai net vyro klausiau, o kas bus, jei taip ir negalesim tureti vaiku, kas toliau?jis ramindavo, kad net ir tokiu atveju gyvenime yra labai daug ko veikti, bet man tai viskas atrode nebemiela, namai atrode tusti ir salti ir taip kazko truko...desperatiskai norejau vel pastoti ir tureti vaikeli, o tai tikrai nepadejo paciam pastojimo procesui...pradejo trukti dregmes, o paprasti lubrikantai stabdo spermatozodidu judruma, net planavau isigyti ta specialu vaisingumo lubrikanta conceive, bet nepavyko nei vienoj vaistinej jo rasti(dabar neseniai maciau, kad jau daug kur reklamuoja).nezinau, kokiais budais, bet po kiek laiko pavyko save itikinti, kad jeigu taip atstitiko, tai vadinasi, taip buvo lemta, ir nieko cia zmogus nepriplanuosi ir neprigalvosi, jeigu Dievulis taip viska delioja. kazkaip pavyko bent kazkiek atsipalaiduoti, patirti pati mylejimosi malonuma, o ne tik ,,daryti vaika'' ir...po kiek laiko vel uzkibo. tik si karta- sekmingai. aisku, baimiu buvo be galo daug, kiekvienakart darant echoskopija sirdis stodavo, kad vel ko blogo nepasakytu. bet labai stengiausi save raminti, nebuti paranojike. ir stai- praejus 2 metams, nuo to, kai jau pirma karta pradejom planuoti- pagaliau as jau mama!pagimdziau sveika ir stipru leliuka ir esu be galo laiminga. o kad ne viskas taip greitai gavosi, tai nieko tokio, nes atrodo negalejo buti tinkamesnio laiko pagimdyti nei dabar. mano aplinkoje per tuos 2 metus buvo dar 4 panasus persileidimai, taip kad tikrai isitikinau, kad daug kam taip buna.sekmes visoms!tikrai susilauksit savo issvajotuju leliuku.siais laikais viskas imanoma!
Atsakyti
As taip pat noriu pasidalinti savo patirtim, kol kas be laimingos pabaigos, nes viskas ivyko dar labai neseniai. Likus savaitei iki mmm pajutau iprastus pms pozymius - eme mausti pilvo apacia, padidejo krutine. Visai atsitiktinai pasidariau NT - pamaciau neryskia antra juostele, kuri po poros dienu jau buvo aiskiau matoma. Praejus dar 4 dienoms pastebejau, kad krutine siek tiek atleido ir NT antroji juostele neryskeja nors pagal skaiciukus ejo 6 savaitele. Pasidare neramu, aplankiau gydytoja. Si pasake, kad gimdoje nieko nemato, itare ektopini nestuma. Sunerimusi jau kita diena trypiau prie poliklinikos gines kabineto. Ji mane apziurejo, sake, jog nemato jokiu blogumu, nestumo gimdoje taip pat ne. Padare HCG, kurio rezultatai tik man vienai pasirode itartini, gine i juos net nepaziurejo. Paleido namo pasakiusi, kad maziau cia panikuociau, nes man tikrai niekas negresia. Bet as vis tiek kita diena lekiau darytis savo iniciatyva pakartotinio HCG tyrimo. Sesele, emusi krauja, sake, jog mano pirminio HCG skaiciai atrodo itartinai zemi, kadangi per tiek laiko, kiek matau antraja juostele, jie jau turejo siekti tukstancius (o nesieke 200). Ta supratau netgi as, neturinti nieko bendro su medicina. Vos grizusi is klinikos pradejau kraujuoti, gana stiprokai. Iskart supratau, kas man. Priemime dirbusi jauna ginekologe nustate persileidima (pakartotinio HCG skaiciai sieke vos 30).
As suprantu, jog sito proceso tokiu ankstyvu periodu sustabdyti neimanoma, bet labai pykstu ant poliklinikos gines, kuri neatsizvelge i tai, kad jau daugiau nei savaite NT teigiamas, o nestumo gimdoje nesimato, taip pat nesusidomejo ir HCg skaiciais, neskyre pakartotinai sio tyrimo. Visiskai abejingas ir atsainus medikes poziuris.....
Su situacija susitaikiau, taciau nesiliauju galvoti, kas leme, jog taip nutiko, labai bijau, jog kita karta gali pasikartoti tas pats, todel dabar kuri laika net nenoriu galvot apie nestuke.gif paprasciausiai bijau....
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2013 03 29, 10:07)
Na, as kaip patirusi persileidinetoja, po savo 6 nesivystanciu galiu pasakyti, kad AFS reikia tirti dabar. kol persileidineji. As tyiriau po 4-to, praejus 3 savaitem po abrazijos, tai tik LA1 buvo i didesne puse, t.y. normoje, bet 35. (norma iki 38), tai daktarei nepatiko. O kiti rodikliai normoje. tai vat. AFs yra toks dalykas, kuris slepiasi, kai jo gyvenimo salygos grizta i normas, t.y. isvarius vaisiu jam vel gera ir galima miegoti. Plius, zinomi tik 4 AFS rodikliai. Istikruju, rodikliu daaaaug daugiau. Ir paskutinis dalykas - AFS turi uzsleptas formas, t.y. jeigu net visi rodikliai normoje, toli grazu nereiskia, kad AFS tu neturi.

As irgi turejau 6 nesivystancius nestumus... Apvazinejau daugybe gydytoju, pasidariau visus imanomus tyrimus priezastims nustatyti, isbandziau ivairiausius gydymo metodus, o rezultatas buvo tas pats... pati esu gydytoja, todel tokia situacija vare dar labiau i nevilti...
Ir tik tuomet, kai nutariau isiklausyti tik i savo organizma ir daryti tik taip, kaip man atrode, man pavyko !!! Iki siol man tuo sunku patiketi, bet po 5 metu kovos su vejo malunais as turiu savo nuostabu stebukla, grazuole dukrele !
Daug kartu man buvo tirtas AFS sidromas, kiti kresumo faktoriai. Rezultatai visada budavo geri. Zymusis A sake, kad net aspirino man nereikia vartot, hematologai siule daugiau vandens gerti, nors jo as kasdien geriu kokius 3 litrus. Isbandziau imunoglobulinus, LIT... niekas nepadejo... Aspirino 100mg ir Clexane 0,2mg padejo mano 5 nestumui vystytis iki 8 sav, tai jau buvo pasiekimas, nes niekada anksciau nedatempdavau iki sirdeles plakimo ( vaistus vartojau tik savo nuoziura, be gydytoju paskyrimo ). 6 nestuma vartojau visko daug : imunoglobulina, LIT, didziules dozes progesterono, metformina ir aspirino 100mg ir 0,4 Clexane, nors visi vieningai tvirtino, kad skystinanciu nereikia... , galva skaudejo siaubingai, tirpdavo puse kuno ir, aisku, viskas baigesi blogai. Nuo progesterono pertekliaus labai smarkiai kraujavau, viskas issibalansavo, po sio nesivystancio nestumo kraujavimas nesustojo 2 menesius, jau galvojau, kad teks abrazija daryt, nors gimda buvo pilnai isssivalius pati, kraujavimas nestojo, del hormonu disbalanso. Paskyre stipriu kontraceptiku ir siaip netaip viskas sustojo. Po visu isgyvenimu zeme slydo is po koju, vilties visai nebebuvo...
Ir tuomet nutariau elgtis taip, kaip sako man kazkas is vidaus... Visa laika jauciau, kad su kraujotaka man kazkas negerai, bet tyrimai nieko blogo nerodydavo, tik vieninteliai trombocitai budavo netoli auksciausios ribos. Pradejau gerti aspirina, iki nestustumo 200mg, pastojus 3 kartus po 100mg ir 0,6mg Clexanes nuo nestumo testo. Jauciausi puikiai! Galvos neskaudejo visiskai, visi ankstesni nestumai prasidedavo siaubingu migreniniu skausmu. HCG dariausi kaip pamisusi, skaiciukai graziai kilo. Progesterono nevartojau, kuris is tiesu tirstina krauja. Ir jokiu ankstyvu echoskopu sikart !!! Kad laukiuosi, patikejau tik pajutusi pirmaji judesi 18 sav, nors ir pilvukas jau buvo gan didelis smile.gif Pas gydytoja pirmakart apsilankiau 23 nestumo savaite, nesakau, kad tai gerai, bet psichologiskai negalejau ansciau nueiti, vis bijojau, kad ko blogo nepasakytu kaip visada... beto isistikinau, kad jie vis tiek nieko negali padaryti, jei kas blogai... Nestumas buvo gana lengvas, neskaitant nemigos. Pastoviai tyriausi krauja, stebejau trombocitus ir kresumo rodiklius, viskas buvo gerai. Vaistukus leidausi iki gimdymo ir dar gerus 3 men po, aspirina nuo 36sav sumazinau iki 100mg, paskutine diena nevartojau. Cezari dariusi KMU gydytoja stebejosi, kad visai nepadidejes kraujavimas, tad ir jos nuomone, vaistu doze buvo ne per didele...Kazkokia bjauri, uzslepta trombofilija...
Atsakyti
QUOTE(Moncyte @ 2013 08 26, 01:40)
As irgi turejau 6 nesivystancius nestumus... Apvazinejau daugybe gydytoju, pasidariau visus imanomus tyrimus priezastims nustatyti, isbandziau ivairiausius gydymo metodus, o rezultatas buvo tas pats... pati esu gydytoja, todel tokia situacija vare dar labiau i nevilti...
Ir tik tuomet, kai nutariau isiklausyti  tik i savo organizma ir daryti tik taip, kaip man atrode, man pavyko !!! Iki siol man tuo sunku patiketi, bet po 5 metu kovos su vejo malunais as turiu savo nuostabu stebukla, grazuole dukrele !
Daug kartu man buvo tirtas AFS sidromas, kiti kresumo faktoriai. Rezultatai visada budavo geri. Zymusis A sake, kad net aspirino man nereikia vartot, hematologai siule daugiau vandens gerti, nors jo as kasdien geriu kokius 3 litrus. Isbandziau imunoglobulinus, LIT... niekas nepadejo... Aspirino 100mg ir Clexane 0,2mg padejo mano 5 nestumui vystytis iki 8 sav, tai jau buvo pasiekimas, nes niekada anksciau nedatempdavau iki sirdeles plakimo ( vaistus vartojau tik savo nuoziura, be gydytoju paskyrimo ). 6 nestuma vartojau visko daug : imunoglobulina, LIT, didziules dozes progesterono, metformina ir aspirino 100mg ir 0,4 Clexane, nors visi vieningai tvirtino, kad skystinanciu nereikia... , galva skaudejo siaubingai, tirpdavo puse kuno ir, aisku, viskas baigesi blogai. Nuo progesterono pertekliaus labai smarkiai kraujavau, viskas issibalansavo, po sio nesivystancio nestumo kraujavimas nesustojo 2 menesius, jau galvojau, kad teks abrazija daryt, nors gimda buvo pilnai isssivalius pati, kraujavimas nestojo, del hormonu disbalanso. Paskyre stipriu kontraceptiku ir siaip netaip viskas sustojo. Po visu isgyvenimu zeme slydo is po koju, vilties visai nebebuvo...
Ir tuomet nutariau elgtis taip, kaip sako man kazkas is vidaus... Visa laika jauciau, kad su kraujotaka man kazkas negerai, bet tyrimai nieko blogo nerodydavo, tik vieninteliai trombocitai budavo netoli auksciausios ribos. Pradejau gerti aspirina, iki nestustumo 200mg, pastojus 3 kartus po 100mg ir 0,6mg Clexanes nuo nestumo testo. Jauciausi puikiai! Galvos neskaudejo visiskai, visi ankstesni nestumai prasidedavo siaubingu migreniniu skausmu. HCG dariausi kaip pamisusi, skaiciukai graziai kilo. Progesterono nevartojau, kuris is tiesu tirstina krauja. Ir jokiu ankstyvu echoskopu sikart !!! Kad laukiuosi, patikejau tik pajutusi pirmaji judesi 18 sav, nors ir pilvukas jau buvo gan didelis  smile.gif Pas gydytoja pirmakart apsilankiau 23 nestumo savaite, nesakau, kad tai gerai, bet psichologiskai negalejau ansciau nueiti, vis bijojau, kad ko blogo nepasakytu kaip visada... beto isistikinau, kad jie vis tiek nieko negali padaryti, jei kas blogai... Nestumas buvo gana lengvas, neskaitant nemigos.  Pastoviai tyriausi krauja, stebejau trombocitus ir kresumo rodiklius, viskas buvo gerai. Vaistukus leidausi iki gimdymo ir dar gerus 3 men po, aspirina nuo 36sav sumazinau iki 100mg, paskutine diena nevartojau. Cezari dariusi KMU gydytoja stebejosi, kad visai nepadidejes kraujavimas, tad ir jos nuomone, vaistu doze buvo ne per didele...Kazkokia bjauri, uzslepta trombofilija...
bet mano trombocitai irgi netoli aukstesnes ribos... g.gif O visa kita - idealu.. g.gif
as buvau dabar pas daktare, tai ji sake, kad JEIGU pastociau natur, tai butu progesteronas 3xdienoj, fraxiparinas 0,3, aspirinas 100.. as ir dabar aspirina geriu.. nors nevertetu, nes reikia histerai ruostis.. bet daktare liepe..
O kaip tu pajutai kraujotakos negerumus?
Tikrai, nieko daktarai negali padaryti.. ir net jiems neidomu.. kas liudniausia..
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2013 08 26, 08:58)
bet mano trombocitai irgi netoli aukstesnes ribos...  g.gif  O visa kita - idealu..  g.gif
as buvau dabar pas daktare, tai ji sake, kad JEIGU pastociau natur, tai butu progesteronas 3xdienoj, fraxiparinas 0,3, aspirinas 100.. as ir dabar aspirina geriu.. nors nevertetu, nes reikia histerai ruostis.. bet daktare liepe..
O kaip tu pajutai kraujotakos negerumus?
Tikrai, nieko daktarai negali padaryti.. ir net jiems neidomu.. kas liudniausia..

Pastaruosiu 10 metu labai daznai skaudedavo galva, skausmas uzeidavo labai staigiai, vienoje galvos puseje, pradedavo tirpti priesinga kuno puse, kartais trumpam net kalbet sunku darydavosi. Itare net issetine skleroze! Nepasitvirtinus nurase migrenai, nors vaistai jai skirti, nepadedavo. Daznai paskaudedavo blauzdas, jos tindavo. Po skrydziu jausdavausi siaubingai, karstyje irgi viskas paastredavo. Kai pradejau vartoti aspirina ne nestumo metu, viskas pagerejo. Nestumo metu, kai leidausi 0,2ml, viskas gerai buvo iki 8 sav... uzejo ziaurus galvos skausmas ir nestumas nustojo vystytis. Leidziantis 0,4ml, savijauta buvo bloga, bet as vartojau tikrai didziules Utrogest dozes, kitas gydytojas negalejo atsistebeti, kaip galima paskirti tokias progesterono dozes, net neistyrus, ar man jo truksta. Viskas skiriama pagal sablona, niekas neatsizvelgia, ko butent tam pacientui reikia!
Kai lankiausi pas hematologa, ir issakiau savo abejones del trombocitu, ji pareiske, kad gerciau daug vandens, sake, kad jos paciente ir su 900 sekmingai isnesiojo, kad nei aspirinas, nei leidziami ju skaiciui itakos neturi, bet jei nuo aspirino geriau, tai galiu ji vartoti smile.gif Naudos 0 ! Ir pati zinau, kad aspirinas mazina tik trombocitu agregacija, bet ne kieki, taciau vartojant vaistus, ju kiekis nestumo metu mazejo...ir nebuvo jokiu stipriu galvos skausmu, net paprasto galvos skausmelio per visa nestuma! Aisku, baimiu buvo labai daug, vartojant tiek vaistu, bet aciu Dievui, viskas baigiasi gerai ir dabar turiu savo beveik 7 menesiu dziaugsmeli ! Dar ir dabar pajutus keistuma kojose ar galvoje, kartais susileidziu vaistuku ir iskart pagereja, aspirino nenoriu gert, reikia duot skrandziui pailset. Gaila, kad ir dabar nezinau, kas man tiksliai yra ir greiciausiai artimiausiu metu nesuzinosiu...
Aisku, kiekvienas atvejis individualus, bet norejau pasidalinti, mat is seniau pamenu, kad rasei del trombocitu.
Atsakyti
QUOTE(Moncyte @ 2013 08 26, 11:48)
Pastaruosiu 10 metu labai daznai skaudedavo galva, skausmas uzeidavo labai staigiai, vienoje galvos puseje, pradedavo tirpti priesinga kuno puse, kartais trumpam net kalbet sunku darydavosi. Itare net issetine skleroze! Nepasitvirtinus nurase migrenai, nors vaistai jai skirti, nepadedavo. Daznai paskaudedavo blauzdas, jos tindavo. Po skrydziu jausdavausi siaubingai, karstyje irgi viskas paastredavo. Kai pradejau vartoti aspirina ne nestumo metu, viskas pagerejo. Nestumo metu, kai leidausi 0,2ml, viskas gerai buvo iki 8 sav... uzejo ziaurus galvos skausmas ir nestumas nustojo vystytis. Leidziantis 0,4ml, savijauta buvo bloga, bet as vartojau tikrai didziules Utrogest dozes, kitas gydytojas negalejo atsistebeti, kaip galima paskirti tokias progesterono dozes, net neistyrus, ar man jo truksta. Viskas skiriama pagal sablona, niekas neatsizvelgia, ko butent tam pacientui reikia!
Kai lankiausi pas hematologa, ir issakiau savo abejones del trombocitu, ji pareiske, kad gerciau daug vandens, sake, kad jos paciente ir su 900 sekmingai isnesiojo, kad nei aspirinas, nei leidziami ju skaiciui itakos neturi, bet jei nuo aspirino geriau, tai galiu ji vartoti  smile.gif Naudos 0 ! Ir pati zinau, kad aspirinas mazina tik trombocitu agregacija, bet ne kieki, taciau vartojant vaistus, ju kiekis nestumo metu mazejo...ir nebuvo jokiu stipriu galvos skausmu, net paprasto galvos skausmelio per visa nestuma! Aisku, baimiu buvo labai daug, vartojant tiek vaistu, bet aciu Dievui, viskas baigiasi gerai ir dabar turiu savo beveik 7 menesiu dziaugsmeli ! Dar ir dabar pajutus keistuma kojose ar galvoje, kartais susileidziu vaistuku ir iskart pagereja, aspirino nenoriu gert, reikia duot skrandziui pailset. Gaila, kad ir dabar nezinau, kas man tiksliai yra ir greiciausiai artimiausiu metu nesuzinosiu...
Aisku, kiekvienas atvejis individualus, bet norejau pasidalinti, mat is seniau pamenu, kad rasei del trombocitu.

Aciu labai, kad atsakei.. Pabandysiu pritaikyti ir sau si bei ta.. Nes beda labai panasi..
Atsakyti
sveikos, na ka vakar isgirdau kad man nesivystantis nestumas buvo skaudu, nes planavom jau du metus ir se tau kad nori nesekme doh.gif bet tikiu kad visai greit ir vel pavyks ir viskas bus gerai smile.gif
o dar turiu klausima kurioms buvo nesivystantis jus su vaistukais persileidot ar pacios lauket? g.gif nes man sake laukt, bet va nezinau kai pirma karta kai jau smarkiai pradesiu kraujuot tai iskart vaziuot i ligonine ar dar palaukt kad savaime valytusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(moonlightly @ 2013 08 30, 18:30)
sveikos, na ka vakar isgirdau kad man nesivystantis nestumas buvo skaudu, nes planavom jau du metus ir se tau kad nori nesekme doh.gif bet tikiu kad visai greit ir vel pavyks ir viskas bus gerai smile.gif
o dar turiu klausima kurioms buvo nesivystantis jus su vaistukais persileidot ar pacios lauket? g.gif  nes man sake laukt, bet va nezinau kai pirma karta kai jau smarkiai pradesiu kraujuot tai iskart vaziuot i ligonine ar dar palaukt kad savaime valytusi g.gif

Visada geriau kai issivalo savaime, nes bet kokia intervencija gali tureti itakos ateityje. Jei pradetum kraujuoti, butinai gerk daug skysciu ir stebek savijauta, jei bus labia silpna tik tada vyk I ligonine.
Atsakyti
QUOTE(moonlightly @ 2013 08 30, 18:30)
o dar turiu klausima kurioms buvo nesivystantis jus su vaistukais persileidot ar pacios lauket? g.gif  nes man sake laukt, bet va nezinau kai pirma karta kai jau smarkiai pradesiu kraujuot tai iskart vaziuot i ligonine ar dar palaukt kad savaime valytusi g.gif

viskas bus gerai, nevaziuok i ligonine is kart. turi valytis ir ne viena diena gali kraujuoti. stebek savo savijauta.
Atsakyti
tai va kad jau nuo vakar prasidejo tepimas, dar siandien iki pietu tepe, bet jau va i vakara vis daugiau kraujo pasirodo ir su kresuliais bet nera smarkaus kraujavimo nes ant paketo vos vos yra kraujo o taip daugiausia ant wc popieriaus buna, o savijauta tfu tfu tfu gera kol kas, tai ir nutariau neskubet i ligonine vaziuot nes noriu kad savaime valytusi, o po kiek laiko tada geriausia ginei pasirodyt kad paziuretu ar iki galo issivale ir ar uzteks poliklinikoj pas gine nueit del to? g.gif
Atsakyti
QUOTE(moonlightly @ 2013 08 30, 21:54)
tai va kad jau nuo vakar prasidejo tepimas, dar siandien iki pietu tepe, bet jau va i vakara vis daugiau kraujo pasirodo ir su kresuliais bet nera smarkaus kraujavimo nes ant paketo vos vos yra kraujo o taip daugiausia ant wc popieriaus buna, o savijauta tfu tfu tfu gera kol kas, tai ir nutariau neskubet i ligonine vaziuot nes noriu kad savaime valytusi, o po kiek laiko tada geriausia ginei pasirodyt kad paziuretu ar iki galo issivale ir ar uzteks poliklinikoj pas gine nueit del to? g.gif

Jei gerai jausiesi, nepakils temperatura, vadinasi viskas ok, uzteks pasirodyti ginei poliklinikoje. Stebek kraujavima - jei bus gausus ir ilgokai, reiktu pasirodyti gydytojai, nes gali netekti per daug kraujo. Man gausesnis kraujavimas tesesi apie pusdieni, veliau kaip menesines buvo.
Atsakyti
Sveikos,
vakar (nestumui 5 savaites) prasidejo ryskus, skystas kraujavimas. iskart pasirodziau ginei, tai aisku gelbeti nelabai yra ka, dar uzsilaikes gemalas, bet daug ten kraujo. taigi pasiule savaite palaukti savaimio persileidimo. o jei nebus, tuomet pirmadieni abrazija.
laukimas zudo. sakykite per kiek laiko cia sulaukti to savaimio persileidimo? ar nera kazkokios taisykles?
Atsakyti