Įkraunama...
Įkraunama...

Evita

QUOTE(Emilė.B @ 2013 06 13, 11:44)
Man tai toks "plastikinis" vardas, kuris pakliūna į sąrašą tarp visokių Stelų, Estelų, Ešlių, Mėjų, Fėjų, Perlų ir dar galai žino ko biggrin.gif  Aišku tai skonio reikalas, bet toks vardas be gyvybės, dirbtinis. Iš karto prieš akis iškyla blizgučiai, daug rožinės spalvos ir dar koks kišeninis šunelis su kaspinėliu biggrin.gif
Bet kaip jau minėjau tai skonio reikalas, svarbu tėvams ir pačiam vaikui patinka smile.gif

Ojei, kiek pagiežos blink.gif doh.gif Nustabus vardas ir nenuvalkiotas, kaip emilija/gabija/austėja ir pan. Gyvybės taip pat turi, nes ir vardo aprašyme yra "gyvenimo davėja"
Atsakyti
Labai grazus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2012 07 19, 18:43)
labai negražus, fyfiškas blogaja prasme kaip kokia estela, samanta ar vanesa - taip ir įsivaizduoją lėkštą barbę priklijuotais plaukais, nagais ir blakstienom ir besirengiančią kaip kokia pupytė schmoll.gif

Vardas gražus, komenaras šlykštus, kaip ir dauguma šios narės komentarų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Emilė.B @ 2013 06 13, 10:44)
Man tai toks "plastikinis" vardas, kuris pakliūna į sąrašą tarp visokių Stelų, Estelų, Ešlių, Mėjų, Fėjų, Perlų ir dar galai žino ko biggrin.gif  Aišku tai skonio reikalas, bet toks vardas be gyvybės, dirbtinis. Iš karto prieš akis iškyla blizgučiai, daug rožinės spalvos ir dar koks kišeninis šunelis su kaspinėliu biggrin.gif
Bet kaip jau minėjau tai skonio reikalas, svarbu tėvams ir pačiam vaikui patinka smile.gif

Taikliai drinks_cheers.gif Tikrai labai dirbtinai ir tuščiai skambantis vardas. Labai negražus schmoll.gif
Atsakyti
taip sakant vardo Eva malonybinis vardas. Prisimenant vienos garsios Evos gyvenimą, na tai labai šiaip sau.
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2014 12 19, 21:03)
Taikliai drinks_cheers.gif Tikrai labai dirbtinai ir tuščiai skambantis vardas. Labai negražus schmoll.gif

O kokie tie ne tusčiai skambantys vardai, ir kuo šis tusčias lotuliukas.gif Vardas pilnavertis, turintis gražią reikšmę. Nesutinku ir su mažybine Evos forma, nes kas tada Jovitos, Jolitos ir t.t.? Man nepatinka Upės, Mėtos, Ąžuolai ir pan., bet nejau dabar peikti ar pravardžiuoti unsure.gif doh.gif Sutinku, kad būna vardų- prasimanimų, šis tikrai ne toks. Na nepatinka jums - na prašom, bet gi ne, negana, būtina sudirbti lotuliukas.gif

Gal dar padiskutuokite ar graži raudona spalva lotuliukas.gif Labai prasminga diskusija bus lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukepuke: 21 gruodžio 2014 - 00:30
QUOTE(pukepuke @ 2014 12 21, 01:12)
O kokie tie ne tusčiai skambantys vardai, ir kuo šis tusčias lotuliukas.gif Vardas pilnavertis, turintis gražią reikšmę. Nesutinku ir su mažybine Evos forma, nes kas tada Jovitos, Jolitos ir t.t.? Man nepatinka Upės, Mėtos, Ąžuolai ir pan., bet nejau dabar peikti ar pravardžiuoti unsure.gif  doh.gif Sutinku, kad būna vardų- prasimanimų, šis tikrai ne toks. Na nepatinka jums - na prašom, bet gi ne, negana, būtina sudirbti lotuliukas.gif

Gal dar padiskutuokite ar graži raudona spalva lotuliukas.gif Labai prasminga diskusija bus lotuliukas.gif

Ką reiškia Jūsų "nesutinku", jei tai iš tikro yra ispaniška mažybinė vardo forma?
http://day.lt/vardai/evita

Pasinaudojant Jūsų pavyzdžiu, galima ginčytis, kad raudona iš tiesų yra žalia, bet nuo to ji žalia nepasidarys...
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2014 12 21, 15:36)
Ką reiškia Jūsų "nesutinku", jei tai iš tikro yra ispaniška mažybinė vardo forma?
http://day.lt/vardai/evita

Pasinaudojant Jūsų pavyzdžiu, galima ginčytis, kad raudona iš tiesų yra žalia, bet nuo to ji žalia nepasidarys...

Kad kilmė yra mažybinė forma nereiškia, kad tai yra kažkoks "dirbtinis, plasmainis ir visoks kitoks baisus vardas" lotuliukas.gif Vardo galunė visiškai įprasta LT, :pvz. Jolita, Edita, Jovita ir pan. Nors gal ir šie vardai kažkam plasmasiniai (išsireiškimas išvis vertas medalio lotuliukas.gif )
Evita yra pilnavertis VARDAS.
Su gražia reikšme.
Visa kita - skonio reikalas, nereikalaujantis kažkokių "Įrodimų", nes lažkam negražu Evita, man Upė. Ir kas? biggrin.gif
Pagal mano pasakymą raudona yra raudona doh.gif lotuliukas.gif Kaip Evita yra pilnavrtis vardas, kaip ir man nepatinkatis vardas - Upė. Tik pastebimos kai kurių narių, ir net MODERATORŲ, tendencijos begioti per temas ir sudirbinėti joms nepatinkančius vardus, nors, lygiai taip, galima sudirbi ir jų pačių vaikų vardus, nes, 100%, atsiras, kam jie nepatiks lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukepuke: 21 gruodžio 2014 - 21:58
QUOTE(pukepuke @ 2014 12 21, 22:44)
Gal galite neišmanelei atsakyti kas yra Jovita, Jolita, Edita? Galunės tos pačios. Nors gal ir šie vardai yra baisūs prasmanimai? g.gif  rolleyes.gif

Jei įdomu, negi sunku pasigooglinti?
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2014 12 21, 22:55)
Jei įdomu, negi sunku pasigooglinti?

Žinoma kad nesunku. Vardai įprastom LT galunėm, gan dažni. Ar tai Evita, ar tai Jolita ir t.t. Visi pilnaverčiai vardai. Google nenustebino biggrin.gif
O šiaip visai nesigylinat ką norėjau pasakyti ir kabinėjates prie žodžių 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukepuke: 21 gruodžio 2014 - 22:02
QUOTE(pukepuke @ 2014 12 21, 00:12)

Čia tik pagyras galima rašyti? Atleiskite tada, nežinojau.

QUOTE(pukepuke @ 2014 12 21, 21:44)

O moderatorė - ne forumo narė ir jai nuomonės pareikšti negalima? mastau.gif Jei man vardas gražus, tai ir sakau, kad gražus. Jei negražus - tai irgi turiu teisę išreikšti savo nuomonę viešame forume. Juolab, kad nieko neįžeidinėjau, tiesiog pasakiau, kad vardas man skamba dirbtinai. Ir visai tikėtina, kad mano vaiko vardas kam nors pasirodytų negražus, tai yra normalu ir natūralu. Bet dėl to nematau reikalo anei temos kurti, anei kibti į atlapus kiekvienam, išreiškusiam nuomonę, kuri nesutampa su mano smile.gif
Atsakyti
Kadangi lietuviu kalboje '-ita' nereiskia mazybinio zodzio, tai ir neatrodo mazybinis is skambesio, gi ne Evute ar Evitele. Nematau problemos tame, kad vardas yra kito vardo vedinys, vardo reiksme nuo to nepatampa maziau grazi. Ypac palyginus su kai kuriu populiariu ir 'rimtu' vardu reiksmemis.
Atsakyti