Įkraunama...
Įkraunama...

Evita

QUOTE(applejuice @ 2014 12 22, 16:39)
Kadangi lietuviu kalboje '-ita' nereiskia mazybinio zodzio, tai ir neatrodo mazybinis is skambesio, gi ne Evute ar Evitele. Nematau problemos tame, kad vardas yra kito vardo vedinys, vardo reiksme nuo to nepatampa maziau grazi. Ypac palyginus su kai kuriu populiariu ir 'rimtu' vardu reiksmemis.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Taikliai pasakyta, nėra ką pridurti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(HappyAngel @ 2014 12 22, 13:04)
Čia tik pagyras galima rašyti? Atleiskite tada, nežinojau.
O moderatorė - ne forumo narė ir jai nuomonės pareikšti negalima? mastau.gif Jei man vardas gražus, tai ir sakau, kad gražus. Jei negražus - tai irgi turiu teisę išreikšti savo nuomonę viešame forume. Juolab, kad nieko neįžeidinėjau, tiesiog pasakiau, kad vardas man skamba dirbtinai. Ir visai tikėtina, kad mano vaiko vardas kam nors pasirodytų negražus, tai yra normalu ir natūralu. Bet dėl to nematau reikalo anei temos kurti, anei kibti į atlapus kiekvienam, išreiškusiam nuomonę, kuri nesutampa su mano smile.gif

Žinoma, kad galima 4u.gif
Bet kam ieškoti subjektyvių, tik jūsų nuomone, o ne faktais paremtų "argumentų"?
Pasikartosiu, bet vardas turi gražią reikmę. Aistut, Evitutė, Jovitelė - maybinė forma. Evita - mažybinė kilmė. Skirkim.
Ir gerbkime savę ir vieni kitų vaikus bei jų vardus... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pukepuke @ 2014 12 22, 21:07)
Bet kam ieškoti subjektyvių, tik jūsų nuomone, o ne faktais paremtų "argumentų"?

Vadinasi, jei forume parašyčiau "Man ši suknelė graži wub.gif " - jokių argumentų nereikėtų, nes parašyta liaupsė, o jei parašyčiau "Man ši suknelė negraži schmoll.gif ", tai jau turėčiau argumentuoti, savo nuomonę paremti kažkokiais moksliniais faktais ar pan., nors subjektyvi nuomonė ir pasireiškia tuo, kad tai tėra asmeninė vieno žmogaus nuomonė, kuriai pagrindimo nereikia, nes žmogus išreiškia savo jausmus, požiūrį.

Būtent šioje temoje iš tų, kurioms vardas gražus, jokių argumentų nereikalaujate, o iš manęs, parašiusios, kad vardas negražus, reikalaujate biggrin.gif Aš ne diskusijai kviečiu, kad turėčiau kažkaip argumentuoti vieną ar kitą teiginį, o išsakau savo asmeninę nuomonę. Tuo viskas ir pasakyta smile.gif

Gražių Jums artėjančių švenčių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pukepuke @ 2014 12 22, 22:07)
Pasikartosiu, bet vardas turi gražią reikmę. Aistut, Evitutė, Jovitelė - maybinė forma. Evita - mažybinė kilmė. Skirkim.
Ir gerbkime savę ir vieni kitų vaikus bei jų vardus... unsure.gif

Priminsiu, tema vadinasi "Evita, ar grazus vardukas? smile.gif". Vadinasi, laukiama tiek teigiamų, tiek neigiamų atsakymų. Man vardas šis vardas nėra gražus ir aš, kaip ir kai kurios kitos narės, parašiau, kodėl. Negi Jums priimtiniau, kai yra tiesiog debiama "nepatinka", bet nepaaiškinama, kodėl nepatinka?

QUOTE(applejuice @ 2014 12 22, 16:39)
Kadangi lietuviu kalboje '-ita' nereiskia mazybinio zodzio, tai ir neatrodo mazybinis is skambesio, gi ne Evute ar Evitele. Nematau problemos tame, kad vardas yra kito vardo vedinys, vardo reiksme nuo to nepatampa maziau grazi. Ypac palyginus su kai kuriu populiariu ir 'rimtu' vardu reiksmemis.

Teisingai, tokios mažybinės priesagos lietuvių kalboje nėra, ir lietuviai tėveliai, dukrytę pavadinę Evita, mažybiškai ją vadintų Evitute arba Evitėle. Bet šiais laikais nemažai žmonių moka ispanų kalbą bent jau tiek, kad suprastų, jog tai mažybinė Evos vardo forma, arba bent jau žino Evą (Evitą) Peron.

Šiaip jau šis vardas man nėra labai jau negražus, yra daug žymiai negražesnių bet, tarkim, prie lietuviškos pavardės man labiau patiktų Ieva, o prie slaviškos - Eva.

Beje, moteriškų vardų, besibaigiančių -ita aš nesibaidau, vienos iš mano dukrų vardas turi tokią galūnę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ašaka: 23 gruodžio 2014 - 16:33