Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(tany @ 2012 07 20, 09:57)
vot nezinau kodel, bet man moraliskai nesinori duru palikti(orlaides tai palykciau, jei tik oras leistu)... uztenka, kad senam siltnami katys karaliauja...  labai baisu, kad pas mano grazuolius kas neapsilankytu ir ka nepridirbtu.. per daug juos myliu  biggrin.gif

Aš nuo kaimynų katinų apsisaugau,tinklo gabalą ištempiau tarpduryje.Prisliūkina katinas,pasižiūri,apsisuka ir binzena atgal biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 07 20, 10:03)
tu nebijok, katinai pomidoru needa  mirksiukas.gif

as kazka senam siltnami uztikau viena, tai kaip dejo ten blaskytis, vos ne sienom lipti, galiausiai soko per langa ir praplese visai plevele.... tai jei taip darytu naujam, visus pomidorus isvartytu

P.S. nors diena ptu ptu nemaciau ne karto siltnamy nei savo nei kaimynu kaciu... salia tik daznai landzioja.... turbut zino, kas juos laukia, jei i vidu pakliutu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 20 liepos 2012 - 10:11
Sie metai man pomidoravimo pirmi, ir tokia beda turiu. Pasodinau gana anksti, tada atveso ir as kazkaip nosies nekisau i siltnami. Reziume - dabar visi krumai penkiais stiebais varo. Visur pomidoriukai. Ka daryt - palikt kaip yra, ar nukirpt tuos trecius, ketvirtus, penktus stiebus su visais pomidoriukais? Siaip uzsimarinuociau zalius, labai megstam, tai del to negaila. Bet ar nebus krumam sita operacija per sunki?
Atsakyti
QUOTE(j.ole @ 2012 07 20, 10:17)
Sie metai man pomidoravimo pirmi, ir tokia beda turiu. Pasodinau gana anksti, tada atveso ir as kazkaip nosies nekisau i siltnami. Reziume - dabar visi krumai penkiais stiebais varo. Visur pomidoriukai. Ka daryt - palikt kaip yra, ar nukirpt tuos trecius, ketvirtus, penktus stiebus su visais pomidoriukais?  Siaip uzsimarinuociau zalius, labai megstam, tai del to negaila. Bet ar nebus krumam sita operacija per sunki?

tai noryt pasakyti, kad nuo pasodinimo iki dabar nosies nekisot i siltnami blink.gif ? o tai kas juos laiste?
Atsakyti
Gal kas iš mergaičių turi skanų,patikrintą žalių pomidorų marinavimo būdą.Draugė žadėjo atnešti receptą,kai i vidų pomidoro įdeda česnako skiltelę ir morkos gabaliuką.Sakė žiauriai skanūs,gal kas jau bandėt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 07 20, 11:54)
Tany augina hibridus,tai jie atsparesni,o paprasti savo ožius iškart parodytų uždarame.Šianakt uždariau,tai šlapi lapai tiek agurkų,tiek pomidorų. O jau demių ant paprastų  doh.gif O pomidorų po kelis  schmoll.gif  Nera salygų net pieneliu nupurksti,kas man privaloma nuo viruso...
Mergairės,butina užsiimti lauko pomidorų profilaktika nuo fitoftoros,kai tik saulutė pasirodys.Tik kažin,pieną su jodu ar sodą naudoti geriau g.gif

As purskiu visus ir siltnamio ir lauko pomidorus:ir asiukliu ir pieno pavaisinu . Paskutiniu metu purskiau kai saulute mazai sviete mirksiukas.gif diena nupurskiau, tai spejo nudziut iki vakaro.Vat dabar tikiuos oro pagerejimo, nes kai taip lyja tai ner kada nupurkst schmoll.gif
Atsakyti
Sie metai man pomidoravimo pirmi, ir tokia beda turiu. ...

mdia..
Jei pomidorai vysniniai, tai nieko baisaus, kad ir penkiais stiebais varo. Bet normalus pomidorai labai susmulkes. Jei jums jokio skirtumo - didelius valgyt ar su mazais cackintis - galit taip ir palikt (tik jau skabykit toliau visas pazasteles, nes is tu penkiu netruks dvidesimt penki patapt).
Ale koks miskas turi buti siltnamyje.. ir ligos gresia, kai taip tanku g.gif
Sunku net ir patart ka protingo.. pas save tai gal bandyciau kelis drastiskai nu-operuot ir ziuret, kaip anie jausis g.gif Na, bent jau virsunes tam pertekliui reiktu patrumpint, jei gaila jau uzmegztu pomidoriuku. Augantys siokie tokie uzaugs, bet neeikvos augalas jegu naujiems ziedams..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 20 liepos 2012 - 10:36
QUOTE(j.ole @ 2012 07 20, 12:17)
Sie metai man pomidoravimo pirmi, ir tokia beda turiu. Pasodinau gana anksti, tada atveso ir as kazkaip nosies nekisau i siltnami.

Pas kaimyna tokia situacija radau.Tai kadangi gavau leidima apskabyti,tai drastiskai palikau 2,na kitur 3 stiebus.Nes ant kitu jau buvo nemazi pomidoriukai tai pagailejau. rolleyes.gif
Bet pas jy tai nera daug pomidoru,viena siltnamio puse augina,tai nedidelis miskas.
As tai praeiciau drastiskai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutuke! @ 2012 07 20, 10:29)
As purskiu visus ir siltnamio ir lauko pomidorus:ir asiukliu ir pieno pavaisinu . Paskutiniu metu purskiau kai saulute mazai sviete  mirksiukas.gif  diena nupurskiau, tai spejo nudziut iki vakaro.Vat dabar tikiuos oro pagerejimo, nes kai taip lyja tai ner kada nupurkst  schmoll.gif

Va,beda,kad asiukliu nerandu. O apie bitkresles naudą demetligei mažinti reiktų įdet į temos pradižią. Ex rašė praeitoj temoj.O aš pažadu padiovinti šiemet porą glebių.Kai tik pradžius,eisiu žiūrėt,ar jau žydi rolleyes.gif
Papildyta:
Sie metai man pomidoravimo pirmi, ir tokia beda turiu. Pasodinau gana anksti, tada atveso ir as kazkaip nosies nekisau i siltnami. Reziume - dabar visi krumai penkiais stiebais varo. Visur pomidoriukai. Ka daryt - palikt kaip yra, ar nukirpt tuos trecius, ketvirtus, penktus stiebus su visais pomidoriukais?  Siaip uzsimarinuociau zalius, labai megstam, tai del to negaila. Bet ar nebus krumam sita operacija per sunki?

Nuskabyti viršunes slapukių atžalų, visas atžaleles dabar ir kitas,jei atsiras,palikti tik pagrindinę,ir tegul augina suformuotas kekes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 20 liepos 2012 - 10:44
QUOTE(tany @ 2012 07 20, 11:21)
tai noryt pasakyti, kad nuo pasodinimo iki dabar nosies nekisot i siltnami  blink.gif ? o tai kas juos laiste?

Ne iki dabar, o po pasodinimo savaitele kita. O ir vyras darbstus, tai laistymo problemu nekilo biggrin.gif

QUOTE(saintlina @ 2012 07 20, 11:34)
mdia..
Jei pomidorai vysniniai, tai nieko baisaus, kad ir penkiais stiebais varo. Bet normalus pomidorai labai susmulkes. Jei jums jokio skirtumo - didelius valgyt ar su mazais cackintis - galit taip ir palikt (tik jau skabykit toliau visas pazasteles, nes is tu penkiu netruks dvidesimt penki patapt).
Ale koks miskas turi buti siltnamyje.. ir ligos gresia, kai taip tanku  g.gif
Sunku net ir patart ka protingo.. pas save tai gal bandyciau kelis drastiskai nu-operuot ir ziuret, kaip anie jausis  g.gif Na, bent jau virsunes tam pertekliui reiktu patrumpint, jei gaila jau uzmegztu pomidoriuku. Augantys siokie tokie uzaugs, bet neeikvos augalas jegu naujiems ziedams..

Pazasteles tai jau skabau, ir lapus nukarpiau stipriai, tai nera dideliu dziungliu. bandysiu tada puse operuot

QUOTE(Liutuke! @ 2012 07 20, 11:38)
Pas kaimyna tokia situacija radau.Tai kadangi gavau leidima apskabyti,tai drastiskai palikau 2,na kitur 3 stiebus.Nes ant kitu jau buvo nemazi pomidoriukai tai pagailejau. rolleyes.gif
Bet pas jy tai nera daug pomidoru,viena siltnamio puse augina,tai nedidelis miskas.
As tai  praeiciau drastiskai  cool.gif

Nu padrasinot cia mane, o tai pati vis kaupiuosi kaupiuosi, tuoj ir ziema ateis biggrin.gif
Operuosiu
doctor.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 07 20, 12:38)
Va,beda,kad asiukliu nerandu. O apie bitkresles naudą demetligei mažinti reiktų įdet į temos pradižią. Ex rašė praeitoj temoj.O aš pažadu padiovinti šiemet porą glebių.Kai tik pradžius,eisiu žiūrėt,ar jau žydi  rolleyes.gif

Va o apie bitkresles tai girdejau, bet net neziurejau kaip atrodo-vadinas ir neieskojau... o gal reiktu g.gif
Atsakyti
sios dienos tema... pomidorai lauke per lietu... parodysiu kaip jiems patinka... [attachmentid=223586]
[attachmentid=223587]
jau buvo pradejo puti, bet truputi apdziuvo ir vel sumirke...
vnz, gerai, kad neturiu kieme lauko pomidoru... nemanau , kad jie butu patenkinti blush2.gif Aisku, jei auginciau lauke, tikrai daryciau koki stoga bent jau

o cia mano orlaides, siaip jie lietus nesonu eina, tai nelyja i vydu, bet dazniausiai pakila stiprus vejas lyjant, del to baisu ir visvien uzdarau
[attachmentid=223588]
Atsakyti