Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 83 tema

Įkėliau vakarykščias foto į albumą. mirksiukas.gif
Atsakyti
Kaip smagiai vakar pasisėdėjom. thumbup.gif Ačiū visoms susibėgimo dalyvėms. 4u.gif )Pajauta, Luiziana, Marakeš - Martux rūpesčiu knygos ir visi priedai jau mano namuose. Ačiū 4u.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2012 07 25, 01:08)
O kur Dolitle dingusi?

Aš čia, aš čia. biggrin.gif Mėgaujuosi kieviena atostogų diena, valanda, minute, atsigaivalioju po darbinių stresų ir neskaitadienių. smile.gif Tik gaila, kad jos tirpte tirpsta... Kitą ketvirtadienį jau darban. Prisikaupė galybė skolų: neparašytų skaitinių ataskaitų, neatsakytų laiškų... Po truputį stengsiuosi jas likviduoti. blush2.gif
Papildyta:
Apie V. Woolf "Švyturį.." kalbėjot. Pasižiūrėjau savo užrašus. biggrin.gif Skaičiau rusišką vertimą, skelbtą žurnale " Novyj mir". Tai buvo...1988 metų gruodžio mėnesį. biggrin.gif Beje, tais pačiais metais ir atsiskaičiau už ją -kaip tik tais metais laikiau užsienio literatūros egzaminą. Bilietų nebuvo- dėstytoja pati kiekvienam studentui nurodė, kokio autoriaus kūrybą reikės analizuoti. Man teko V. Woolf. Buvau baaaisiai patenkinta, nes jos "Švyturį.. " buvau tik ką perskaičiusi. Kadangi po egzamino "šiek tiek" laiko prabėgo, tai visai mielai dar kartą "kopsiu" "Į švyturį". Šį kartą lietuvišką, L. Jonušio verstą. biggrin.gif
Papildyta:
Forget, matei?
Rita Baltušytė. AKVILĖ. Neprašyk auksinės žuvelės plauti indų
http://www.tytoalba....n...2&Itemid=77

"Akvilė" jau knygynuose. Turiu "Pegaso" dovanų kuponą, tai ryt lėksiu jį "pakeisti" į "Akvilę". thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2012 07 23, 18:04)
nu va, gal ir teks to numesto "Idioto" atsiprašyt, o vėliau lietuviškai perskaityt  unsure.gif Neradau bibliotekose nei Vailio, nei Valentinovo, nei Marininos  unsure.gif Dar apie Ulickają mąstau - jos knygų daug NO yra.

Nu Marininos tikrai yra. As,kai neturejau savo namu bibliotekos imadavau is miesto bibliotekos.Ar tu kalbi butent apie ta naujaja jos knyga?
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2012 07 25, 19:04)
Nu Marininos tikrai yra. As,kai neturejau savo namu bibliotekos imadavau is miesto bibliotekos.Ar tu kalbi butent apie ta naujaja jos knyga?

aš pagrindinėj žiūrėjau, deichmanske. Gali būt, kad kaip nors ne taip paiešką užmečiau, arba neturi jie daug knygų Osle, bet yra daugiau regionuose. Kitų netikrinau dar.
Atsakyti
Gi de Mopasanas
„Ivetė"
Nuo šios apysakos apie kurtizanės ir jos dukters gyvenimą Paryžiuje prasidėjo mano meilė Mopasano knygoms. Pasakojimas apie tai, kaip visuomeninė padėtis nusprendžia visą tolimesnį gyvenimą. Liūdna, bet kartu ir žavi istorija.
"Stipri kaip mirtis"
Jausminga knyga apie trumpą dailininko gyvenimą, kai viskas pasiekta, o tai, ko norisi - nebeįgyvendinama.
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2012 07 26, 14:37)
Gi de Mopasanas
Mmmmm... mano meilė... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolitlė @ 2012 07 25, 20:18)
Forget, matei?
Rita Baltušytė. AKVILĖ. Neprašyk auksinės žuvelės plauti indų
http://www.tytoalba....n...2&Itemid=77

"Akvilė" jau knygynuose. Turiu "Pegaso" dovanų kuponą, tai ryt lėksiu jį "pakeisti" į "Akvilę".  thumbup.gif

Mačiau smile.gif teks belstis per visą miestą į lietuvišką knygyną.

Aš dabar nieko leituviško neskaitau, nes nieko nebeturiu jau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 27 liepos 2012 - 10:15
QUOTE(Forget @ 2012 07 27, 11:06)
Aš dabar nieko leituviško neskaitau, nes nieko nebeturiu jau.
Pats laikas grįžti Lietuvon. hihihi.gif
Atsakyti
Perskaiciau nedidele autoriu dueto А. Жвалевский ir Е. Пастернак knygute Время всегда хорошее . Nieko rimto, bet maloniai praleidau kelias valandas. Kaip atrodytu pionieriui is 1980-uju netolima mums ateitis 2018? Ar sugebes visiskai i virtualia realybe pasinerusi mergaite issiversti be kompiuterio? Jauki, smagi knygute lyg ir vaikams, bet tinkama ir suagusiuju poilsiui. Praeita vasara skaiciau sio autoriu dueto meiles romanu serija М+Ж, irgi buvo smagu tongue.gif Jeigu kam idomu, cia yra visi kuriniai http://lib.rus.ec/a/17642
Taip pat baigineju trecia "Ledo ir ugnies dainos" dali. Itampa vis dideja, mirciu daugeja, vis sunkiau prisiversti isjungti grotuva ax.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2012 07 27, 10:19)
Pats  laikas grįžti Lietuvon. hihihi.gif

drinks_cheers.gif

Skaitau Ledinukų batelius ir nervinuosi, kad vertėja ne ta pati, kaip Šokolado verysad.gif Pavadinimai ne tokie, gal ir šiaip stilius, kaaaažkaip...
Atsakyti
O aš skaitau Gintaro Beresnevičiaus "Vilkų saulutę" ir apsieinu be vertimo. lotuliukas.gif
Kažkaip pradeda jis man patikt, gilios filosofinės įžvalgos, vietomis "mirtinas" humoras.
Vieną naktį "vasaros rezidencijoj" skaičiau garsiai, su MB tiek įsižvengėm, kad pradėjo kaimynų šunys loti. lotuliukas.gif
Gaila, kad knyga skolinta, reikės ieškoti nusipirkti. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 02 rugpjūčio 2012 - 18:24
Aš įknibusi į G. Beresnevičiaus eseistiką - "Ne apie tai mano dūzgelė". Kai kada įdomios įžvalgos, kai kada niurzgenimas. Lietuviškų esė būna ir geresnių, šioje knygoje daugiau vienadienių pamąstymų, kas, aišku, natūralu, nes tekstai iš publicistikos.
Prieš tai smagiai suskaičiau M. Jonučio pasakų rinktinę "Slibinas Jurgis ir kitos istorijos". Labiausiai patiko pirmoji pasaka, bet šmaikščios pastabos, linksmi nukrypimai žavina ir kitus du pasakojimus.
Gera, kai gali skaityti originalo kalba.
"Vilkų saulutė" man iš pradžių patiko, paskui ėmė atsiduoti girtoko žmogaus sąmonės srautu. Toks rašymo stilius manęs nežavi (kol kas).
Atsakyti