Įkraunama...
Įkraunama...

Navigacija, GPS

To Antas:

va cia kritikos as nepagailesiu.
1. Vaziuojant laptopu ziureti i jo ekrana - kuris uzstos puse automobilio langa, sakyciau labai jau nesaugu. Juo lab kad ir laptopa klausimas ar pavyks ten pastatyti. Je iji laikytu sone sedintis asmuo - i ekrana ziureti isvis nepatogu, o jei tas asmuo ziuretu ir komanduotu, tai dar sis bei tas, taciau visa kelione laikyti nesiojama kompiuteri manau nedaug kas pasiryztu...Keleiviai dazniau nori pasizvalgyti pro langus.

2. Akumuliatorius. Reikia pagalvoti apie koverteri 12V-220V. Tas nera didele problema, taciau tai dar vienas ne itin mazas prietaisas kuris valgo tikrai nemazai masinos energijos, o tai reiskia padidejusias kuro sanaudas.

3. Ku ji laikyti? Juk masinoj nepaliksi, i bardacioka netelpa, na nebent i bagazine, bet neduok kas sugalvotu paziureti ka uzsienieciai bagazinej laiko... Nesiotis su savimi irgi labai nepatogu. I miesta juk neisi su laptopu...

Pamineti privalumai, irgi manau pakritikuosiu smile.gif
1. Foto. Taip, nuotraukas galima ikelti, bet ar nebutu paprasciau nusipirkti 2GB (na jei megstat super dideles kokybes foto ir fotkinat nesustodami, tai yra ir 4GB korteles).

2. Programos. Ju yra iasku nemazai, taciau delninukai siam reikalui pritaykiti manau geriau, tad I-Go, TomTom, Destinatos, Navigon. Tai mano manymu vienos geriausiu, taciau manau kad pilnai uztenka vienos programos.

3. Internetas - galima dabar jau nupirkti delninuka su wi-fi. Stai cia ir skype.

Na o delininu privalumai cia akivaizdus - gabaritai (galima pasiimti su savim visada), energijos sanaudos ir t.t.

Is tiesu nematau cia reikalo naudoti laptopo (juolab kad jam nemanau kad butu sveikas kratymas darbo metu ir t.t.), kai yra tam skirtu daiktu.

P.S. cia mano asmenine nuomone, o kiekvienas renkasi pagal save.

Sekmes
Atsakyti
Sveiki,
Dėkoju Kitokiam už sveiką kritiką. Noriu dar padiskutuoti. Kadangi praktiškai su laptopu dar nevažiavau, tai visi mano išvedžiojimai bus tik teoriniai. Jei kelionė įvyks, būtinai pasidalinsiu patirtim juolab bus galimybė išbandyti ir PC programas ir delniuko.

Vis dėlto privalumai:
1. Mes keliaujame trise, gale sėdi mano navigatorius – dukra, kuri labai neblogai komanduoja kryptį ir iš popierinių žemėlapių. Šiuo atveju komanduos iš laptopo. Laikyti jo tikrai nereikia, taigi laisva viena keleivio vieta.
2. Konverteris – ne karvė, įsigyti nesunku, juo labiau jis jau yra. Dėl energijos – prisipažinkime menkniekis, galima nesuvalgyti užsienyje vienos ledų porcijos ir jau visa energija atsipirks.
3. Dėl vagystės. Išlipdamas padėsiu laptopą į bagažinę. Taip, jį gali ir nuknisti. Bet yra galimybė netekti ir mašinos. Na jei taip, tai baisoka aplamai išvažiuoti, bet manau didesnių žulikų nei pas mus daugiau niekur nėra.
4. Dėl foto. Galima ir aplamai neimti foto, bet jei jis yra jau gerai, bet jei jį galima patogiai iškrauti, tai dar geriau, o jei filmavimo kamera?
5. Dar vienas svarbus privalumas. Nusipirkus tik navigacinę sistemą ją naudosi geriausiu atveju 3-4 savaites, na dar kelis kartus. Lietuvoje tai jos kaip ir nereikia, o gal kam reikia, padiskutuokim. Vėliau aparačiukas gulės nenaudojamas. Pas mane laptopą jau puse metų brūžina šeimos nariai ir jei laimingai po kelionės sugrįš, tai ir toliau brūžins, taip sakant pinigai neužšaldyti.

Dabar tikrai pripažįstu kas blogai:
1. Nepagalvojau apie kratymo poveikį laptopui. Turiu vilties, kad jie gaminami su atsarga nedidelėms vibracijos ir pakratymams
2. Pripažįstu, kad išlipimo ir įlipimo iš mašinos metu bus nedideli nepatogumai, bet kadangi kelionėse yra dar didesnių nepatogumų, manau, laptopas labai nekliudys.

Dabar kažkaip noriu, kad atsirastų kas nors iš pritariančių. Nejaugi niekas nebandėte taip pasivažinėti, gal yra pas ką nors praktikos taip keliauti. Laukčiau kaip ir dar sveikos kritikos taip ir pritariančių balsų.
Atsakyti
jei veikiantį laptopą pakratysi-jam bus mišios sad.gif sugadins viską: ir visas išsaugotas nuotraukas, ir programas, ir visą nuotaiką sad.gif
bet šiaip idėja su juo man patiko... nes dabar kaip tik namuose diskutuojam ir svarstom, ką rinktis: laptopas ir GPS prie jo; geras (bet ir brangus sad.gif )GPS; deninukas ar jau turimas telefonas smile.gif
Atsakyti
Mes i viena kelione po europa vezemes laptopa, deja jame GPSo nebuvo, bet buvo labai patogu persirasyti nuotraukas ir jas keliones metu perziureti. Kompui nuo kratymo nieko blogo nenutiko, su palikimu irgi kazkaip dideliu nepatogumu nebuvo (tfu tfu tfu nepavoge). Man rodos neverta nusipirkus laptopa dar viena prietaisa pirkt tik del GPSo, ypac kai isvaziuoji max viena kart per metus. Nors nesigincysiu, del patogumo, tikrai juokingai atrodytum po miesta su laptopu vaiksciodama lotuliukas.gif
Tik deja esu visiskai zalia kompuose ir neturiu supratimo kaip padaryt, kad jame GPS butu. Is kur tu zemelapiu gaut. Pirkt? Siustis? Kiek jie kainuoja??? Kur ju gaut? Ar dar reikia kokios papildomos irangos i kompa? Arteja vasara kelioniu metas, tai reik pradet dometis. Gal kas man, neismanelei, paaiskint galetu??? smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egipta @ 2007 04 22, 21:46)
Mes i viena kelione po europa vezemes laptopa, deja jame GPSo nebuvo, bet buvo labai patogu persirasyti nuotraukas ir jas keliones metu perziureti. Kompui nuo kratymo nieko blogo nenutiko, su palikimu irgi kazkaip dideliu nepatogumu nebuvo (tfu tfu tfu nepavoge). Man rodos neverta nusipirkus laptopa dar viena prietaisa pirkt tik del GPSo, ypac kai isvaziuoji max viena kart per metus. Nors nesigincysiu, del patogumo, tikrai juokingai atrodytum po miesta su laptopu vaiksciodama  lotuliukas.gif
Tik deja esu visiskai zalia kompuose ir neturiu supratimo kaip padaryt, kad jame GPS butu. Is kur tu zemelapiu gaut. Pirkt? Siustis? Kiek jie kainuoja???  Kur ju gaut? Ar dar reikia kokios papildomos irangos i kompa? Arteja vasara kelioniu metas, tai reik pradet dometis. Gal kas man, neismanelei, paaiskint galetu??? smile.gif smile.gif smile.gif

kratymas veikia TIK įjungtą kompą, o jei nusipirksi prie jo GPS įrenginuką, su juo gausi ar parsisiųsi žemėlapių ir norėsi laptopą naudoti kaip GPS, jis turės būti įjungtas kol važiuoji... aišku, važiavimas jam nieko bloga nedaro, bet jei netyčia į kokią didesnę duobę ar pan. užtaikysi, tai...
Atsakyti
Esminis klausimas niekada su tuo nesusidurusiam: kiek, grubiai apemus, kainuoja visa GPS iranga? g.gif
Atsakyti
QUOTE(updike @ 2007 04 24, 21:30)
Esminis klausimas niekada su tuo nesusidurusiam: kiek, grubiai apemus, kainuoja visa GPS iranga? g.gif

o čia jau žiūrint kur ji bus: kompe, telefone, pati sau atskira... Žemėlapius galima pirkt, galima kai kuriuos "nukrekint" ir nemokamai iš interneto parsisiųst, bet jei reik kokybiškos įrangos ir smulkių žemėlapių, tai gali pradėt galvuot ne mažiau kaip nuo 2000 Lt verysad.gif
Atsakyti
Naudoju TomTom Go 700 - nepamainomas daiktas Europoje! Ir žemėlapių nereik keitaliot... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Nebeįsivaizduoju, kaip reikėtų su popieriniais žemėlapiais naudotis.
Atsakyti
QUOTE(palangė @ 2007 04 27, 13:11)
Naudoju TomTom Go 700 - nepamainomas daiktas Europoje! Ir žemėlapių nereik keitaliot...  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif Nebeįsivaizduoju, kaip reikėtų su popieriniais žemėlapiais naudotis.

gal galima plačiau apie aparatuką ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2007 04 27, 12:13)
gal galima plačiau apie aparatuką  ax.gif

o kas konkrečiai domina? vos vos naujesnis variantas atrodo taip:
http://www.tomtom.co...p...ry=0&Lid=14

Labai patogus, yra visos Vakarų Europos žemėlapiai (nuo durų iki durų), Points of Interest, bluetooth. ir visi kiti automobilinių navigacinių sistemų ypatumai. Kiek teko bandyti kitus, man TomTom- labai user-friendly.
Atsakyti
QUOTE(palangė @ 2007 04 27, 13:28)
o kas konkrečiai domina? vos vos naujesnis variantas atrodo taip:
http://www.tomtom.co...p...ry=0&Lid=14

Labai patogus, yra visos Vakarų Europos žemėlapiai (nuo durų iki durų), Points of Interest, bluetooth. ir visi kiti automobilinių navigacinių sistemų ypatumai. Kiek teko bandyti kitus, man TomTom- labai user-friendly.

domina firma, kur įsigijote ir... kaina, aišku, aptarnavimas...
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2007 04 27, 12:35)
domina firma, kur įsigijote ir... kaina, aišku, aptarnavimas...

Pirkau ne Lietuvoje (nors tikrai žinau, kad yra ir LT); kaina apie 1200-1400 Lt (perkant ne LT). Galima pirkti internetu... Kadangi gyvenu ne LT, man pilnai pasiteisino šis pirkinys smile.gif Dėl serviso jokių problemų nebuvo, bet yra gamintojo garantijos, jei kas.

Nesenai domėjausi navigacinėmis sistemomis Lietuvoje, norėjau, kad būtų su Lietuvos žemėlapių. Tai bene geriausias sprendimas- Garmin'o navigacinės sistemos. Aišku, ir šios nepigios..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo palangė: 27 balandžio 2007 - 13:43