Įkraunama...
Įkraunama...

Navigacija, GPS

QUOTE(palangė @ 2007 04 27, 13:41)
Pirkau ne Lietuvoje (nors tikrai žinau, kad yra ir LT); kaina apie 1200-1400 Lt (perkant ne LT). Galima pirkti internetu... Kadangi gyvenu ne LT, man pilnai pasiteisino šis pirkinys smile.gif Dėl serviso jokių problemų nebuvo, bet yra gamintojo garantijos, jei kas.

Nesenai domėjausi navigacinėmis sistemomis Lietuvoje, norėjau, kad būtų su Lietuvos žemėlapių. Tai bene geriausias sprendimas- Garmin'o navigacinės sistemos. Aišku, ir šios nepigios..

kvailas klausimas - o čia jau su tuo "aparačiuku" ir žemėlapiais? kaina labai padori, o ar yra galimybė juos atnaujinti? ne LT perkant yra problema - nebus lietuvių kalbos, o juk GPS'ai turėtų "kalbėti"...
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2007 04 27, 12:50)
kvailas klausimas - o čia jau su tuo "aparačiuku" ir žemėlapiais? kaina labai padori, o ar yra galimybė juos atnaujinti? ne LT perkant yra problema - nebus lietuvių kalbos, o juk GPS'ai turėtų "kalbėti"...

Čia su žemėlapiais buvo. Atnaujinimo nemokamo nėra, nebent iš interneto nelegaliai susirastumėte.

TomTom'as kalba ir...lietuviškai. Yra toks dėdė "Vladas", kuris "kalba". Bėda ta, kad ta lietuvių kalba tokia laužyta mano TomTom versijoje, kad aš negaliu klausytis. Iš tiesų parašiau TomTom gamintojams (prieš kokių pusantrų metų) ir pasiskundžiau dėl prastos kalbos. Žadėjo vėlesnėm versijom sutvarkyti- bet ar sutvarkė, nežinau. Aš nusistačiusi anglišką kalbėjimo režimą ir lietuvišką meniu. Galima rusiškai, angliškai, prancūziškai, lenkiškai...kaip kam patogiau. Populiaresnių kalbų balsai yra net kelių "kalbėtojų", pvz. vyro ar moters- pagal pageidavimą smile.gif

Tenorėjau pasakyti, kad paprastai šitose navigacinėse, kuriose žemėlapių padengimas Europiniu mastu- kalbos visos iš karto įrašytos; jie nediferencijuoja produktų rinkoms.
Atsakyti
Ar as kazko nesupratau, ar tikrai cia eina kalba kad yra musu gimtosios salies navigacija ir dar su lietuviu kalba? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Džela* @ 2007 04 30, 21:29)
Ar as kazko nesupratau, ar tikrai cia eina kalba kad yra musu gimtosios salies navigacija ir dar su lietuviu kalba?  g.gif

taip taip, bet jei reikia tik gimtosios šalies, vargu ar ji verta tokių pinigų g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Džela* @ 2007 04 30, 20:29)
Ar as kazko nesupratau, ar tikrai cia eina kalba kad yra musu gimtosios salies navigacija ir dar su lietuviu kalba?  g.gif

Aš kalbėjau apie TomTom- tai navigacija su lietuvių kalba, bet be Lietuvos žemėlapio mirksiukas.gif Yra tik Lenkija, Čekija, Vengrija + Vakarų Europa.

Yra Garmin navigacinės sistemos ir šitoms sistemoms pritaikytas Lietuvos žemėlapis (perkamas atskirai): http://www.garmin.lt...raphy_road/2715
Atsakyti
Praeitais metais važiavom pro Lenkija i Ukrainą, Krymą. Naudojomės TomTom paslaugomis biggrin.gif Šiaip žemėlapiai gan tikslūs, tik kai jau važiuoji į miestus - pradeda grybauti. O dėl tos programos balso Vlado tai skaniai juokemės kėlionės pradžioje, bet po to jo "šukite į dešini(u)" pabodo g.gif
O šiaip bendrai paėmus - geras dalykas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(naktine` @ 2007 05 01, 21:37)
Praeitais metais važiavom pro Lenkija i Ukrainą, Krymą. Naudojomės TomTom paslaugomis  biggrin.gif Šiaip žemėlapiai gan tikslūs, tik kai jau važiuoji į miestus - pradeda grybauti.

g.gif gal todėl, kad rytų Europos žemėlapiai? Nes man TomTom kaip tik miestuose pats pačiausias thumbup.gif

QUOTE(naktine` @ 2007 05 01, 21:37)
O dėl tos programos balso Vlado tai skaniai juokemės kėlionės pradžioje, bet po to jo "šukite į dešini(u)" pabodo  g.gif
O šiaip bendrai paėmus - geras dalykas  thumbup.gif

lotuliukas.gif taip taip, "sukite į dešiniu". aš kartais įsijungiu jį, kai nuotaiką prasiskaidrint noriu. thumbup.gif thumbup.gif bet su Vlado kalba ir daugiau, rimtesnių liapsusų pasitaikė...
Atsakyti
Na pernai vaziavau i Kroatija Italija , kirtom 9 salis Tai IGO nepavede nei vienoje salije.
IGO geriausia programa, ir jau yra smulkus Lietuvos zemelapis , kalba lietuviu , meniu irgi lietuviu.
Del laptopu nezinau, griozdas+ emuletorius apkrauna ji 100 proc.( jei nori paleis IGO)
Papildyta:
Taigi IGO dirba net su pigiausiais delniukais, nereikia dauk atminties, suprantamas meniu netgi pirma karta naudojanciam.
Lietuvoje dirba puikiai, ne kaip TOM-TOMAS kuris daznokai veda salia kelio lotuliukas.gif
Ka domina kreipkites .
Atsakyti

Gal kas zino ar galima ''updatinti'' kortele? Nusipirkau Tom Toma tik su Vokietijos ir Austrijos zemelapiu, rodes uzteks ax.gif Bet dabar lyg ir daugiau reiktu...
Atsakyti
QUOTE(Romy @ 2007 05 02, 08:58)
Gal kas zino ar galima ''updatinti'' kortele? Nusipirkau Tom Toma tik su Vokietijos ir Austrijos zemelapiu, rodes uzteks  ax.gif  Bet dabar lyg ir daugiau reiktu...

galima nusipirkti papildomų žemėlapių. arba ieškoti internete, nucrack'intų versijų... paprastai žemėlapiai priklauso nuo tomtomo modelio- atkreipkit dėmesį į tai...
Atsakyti
Sorry, as truputi nesusipratele blush2.gif gal galetumet patarti kaip ir kur ieskot ax.gif Bo noriu i Prancuzija, o mano Tom Tomas iki ten neveza biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Romy @ 2007 05 02, 11:48)
Sorry, as truputi nesusipratele blush2.gif gal galetumet patarti kaip ir kur ieskot ax.gif Bo noriu i Prancuzija, o mano Tom Tomas iki ten neveza  biggrin.gif

aš čia prasta patarėja. ieškokit tomtom maps + tomtom'o modelis. geriausia, ne šiaip google, o Emule ar torrentuose... Detalių instrukcijų neduosiu cool.gif
Atsakyti