QUOTE(zaniatja @ 2012 10 07, 14:15)
Matau kad mano klausima visai ne taip supratot
Visiskai i kita puse isvertet

Nesu vaikams nei viena karta pirkusi nei cipsu, nei koka kolos, sausainiu tu sintetiniu pas mus is viso namie nebuna niekada. Jei pasakiau, kad kitaip vaikus ir paciai maitintis, tai nereiskia, kad vaikai bruda valgo.
Tiesiog jeigu as valgau salotas kokias nors pvz. su rokola, pomidoru, alyvuogem, balzamiko, alyvuogiu aliejum, man skanu, bet jau vaikams kitka turiu paduoti. Nepazistu nei vieno vaiko, kuris toki patiekala valgo. Bet siaip darzoviu mano vaikai labai daug valgo. Ir ta pacia morka, ir kopustus, ir pomidorus, agurkus....
O be to greitai skaidomu angliavandeniu siek tiek vaiko organizmui yra butini, butent vaiko (ir nebutinai tai turi buti ciulpinukas nuo kurio viskas nusidazo).
Dabar jei vaikas nori blynuko i pora savaiciu karta, tai cia irgi baisi nuodeme? Arba varskecio virto? O man jau toks patiekalas netinkamas.
Kad ir saldytos braskes, jos rugscios atsildzius, vaikas nevalgys, nors ir kokios jos sveikos bebutu, o sutrintas su trupuciu cukraus, valgys.
As galvoju, kad geriau neperlenkt lazdos nei i viena puse. Reikia aukso viduriuka rast, manau.
Ir laikantis dietos, oj, atsiprasau, sveikai maitinantis, neiseina i tai 100 proc. itraukti ir vaiku.
Tiesiog galvoju, kas super grieztai pasisako apie vaiku maitinima, tai greiciausiai neturi savo vaiku.
Aukso viduri is tikruju rast, o ne nukrypt i viena ar kita krastutinuma, sunkiausia. Bet to nuosirdziai linkiu
Zaniatja,
zinok nepagalvojau apie kolas ir cipsus kad duodi vaikams.. man kazkaip atrodo kad aplink daug nedurnu zmoniu siuo klausimu..ot tas naivumas..
bet ziurek... yra tu budu juk ir tiem mazyliams: aviziniai blynai - pasigooglink, pamatysi tikrai ko nemacius.. patiek blynelius lietinius is grikiu miltu, idarytus patroskinta kriause...vietoj cukraus medu naudok, troskinius su mesyte vakarienems darykrinkis darzoves, kurias megsta vaikai, kurios nesutyzta troskinant (pliurzu nevalgys..), kepk vakarienems vaikams su arbata pyragu - receptu sveiku pilna...ar duonos (is speltos namines...) sumustinukai - uzteptas avokadas plonai ir uzdeta ka vaikai megsta (avokadas uzdengtas, nesimato, o jis skonio neturi,...galima druskytes pabarstyt..).... pyragai: aviziniai dribsniai, pirnas, uogos, kokoso drozles.... tik sakyk, primesiu receptu pagooglinus... pusryciams tokie liuks, vakarienei vaikams, o ko ne... su rauginto pieno stikline (na pieno nesiulau nes sutampo...

) o ir atsigere jie to pieno budami leliukai..naturalaus tikro... uzkandziams kisk vaisius, tegul namie ant stalo buna vaisiu (as esu mamai sakius, kodel pas mus vaisiu vazoj ant stalo nIEKADA NIEKADA nebudavo...ogi todel kad juos mes ant sykio suvalgydavome, nesvarbu kokie kiekiai... ), padarykit akcija atrakcija su vaikais, kaip kad mano vaikystej.... mandarinus megstam, megom ir megsim... akcija parduotuvej.. ir davai nuperka po kilograma kiekvienam asmeniskai ir valgyk kiek tik nori!!!
darzoviu pateikimas ir patiekalai visiskai nera nuobodus.. net ir vaikams itiksi... nebutina uzsiciklinti kad makaronai, blynai, tesliniai dalykai ir bulves tik tegali buti racione... vietoj bulviu koses kita syki daryk puse morkos, puse bulves kiekio, oranzines bulviu koses diena! arba zali zirneliai taip pat labai graziai puosia... nzn kokio amziaus vaikai, maustyk kaip tik gali, padekos ateity jie

uzkandziams javinukai visokie, o ne sokoladukai .... o pati nesidietink, o valgyk saikingai, pirma paklausk saves ar tikrai 8 vakaro nori to gabalo maisto kazkokio...daznai nenori... dabar salteja orai nuolat gerk arbatas, ir siaip gerk vandens daug..daznai alki maisom su troskuliu....
as einu valgyk jautienos farso, su zirneliais, sparaginem pupelem, burokeliu ir nupiepusos paprikos patroskinta vien oj keptuvej viskas... misteriui ryziu salia bus, o viska uzdesiu ant salotu lapu.... Kalafioro piure daryciaus vietoj bulviu koses bet zinau kad bus per didelis apsiedimas... kalafiora zalia sugrausiu..

)
Klausk, jei ideju truks

apipilsim
Papildyta:
QUOTE(lil'angel @ 2012 10 07, 15:22)
Jau su vyrų sportavimo ir mitybos įpročiais pastebėjau įvairenybių visokių, vienas pažįstamas eina "kačiotis" ką tik sukimšęs kokius 2 karbonadus, nes kitaip, sako, nei štangos neiškeltų

nu atsiprašant wtf, jei aš tiek prisikimščiau tai tikrai treniruotę baigčiau apsikabinusi kozetą
Jei jie nusimaitina ir eina į tą gymą dar neblogai, bet jei nusipeni kaip reikiant, o paskui sportuoti jau nebenori/nebegali, va tada negerai būna
o sitie padarai is vis mistika yra

tai tokie kurie nelabai apie sporta domisi o tik kaip isstumti ir kazka kazkada uzsiauginti kai tik varo be proto ir pasidomejimo... p[ilna tokiu...paskui vaiksto va tokie su voro kojom: