Nesupykit už įsikišimą

Aš pabaisa visaėdė

bet mėsos iš tiesų nemėgstu ir nedaug valgau nes nesinori.

Galbūt dabar galėčiau jos atsisakyti. Anksčiau be mėsos numirusi būčiau, nes turėdavau baisiai baisiai gausias mėnesines, iki ligoninių ir vaikščiojimo sienų pasilaikant. Na, nesvarbu. Jei kam trūksta geležies, yra žolinis geležies preparatas
Floradix, skysta geriama gerai pasisavinama geležis. Dilgėlėmis negąsdinsiu, jau įspėjo prieš mane. Joje gausu vitamino C, jos gerina geležies įsisavinimą bet kraują tai rimtai tirština, tiesiog jų toks poveikis, jos krešumą didina, su maistu nereiktų lyginti, kurio riebalai didina "blogą cholesterolį" ( nors toks pasakymas irgi ne visai teisingas).
Maitinkit vaikus kaip norite, ne mano reikalas. Sūnus kai augo iki paauglystės būdavo mėsos ir per prievartą neįkiši, o paskui keletą metų beveik vien mėsa maitinosi. Jam taip norėjosi. Man tik labai žiauriai nuskambėjo mamytės pasakojimas kaip valgantiems mėsą vaikams pasakoja apie tai iš ko ir kaip ji padaryta. Ar ne per didelis spaudimas vaikui? O kas jei vaikai mėsos norės ir baimių prisigalvos, jausis kalti valgydami, kentės dėl to, vienas žingsnis iki rimtų valgymo sutrikimų. Juk tai jūsų vaikai, pagailėkit ne tik gyvulėlių bet ir jų... Ar jums patiktų jei laukiant skrydžio lėktuvu kažkas šalia nuolat pasakotų apie lėktuvų katastrofas?
Ne tik lašiša, bet ir Baltijos jūros žuvys dažnai valgyt nesveika(nėščioms net nerekomenduotina), užterštos sunkiaisiais metalais.
Tos knygos "Kas tirština kraują" autorius tikiu kad puikus ir išsilavinęs žmogus, sveikuolis, ajurvedos specialistas ir t.t., bet ne medikas. Reikia visokių nuomonių, pasiskaitykit pas Mercolą apie mėsą, vegetarizmą, įvairiausias sveikatos problemas, gal rasit kiekviena sau reikalingų atsakymų. Jis buvo vegetaras, dabar šiek tiek mėsos valgo jei neklystu. Čia apie vegetarams kylančias problemas, ne kiekvienam tokia maitinimosi sistema tinka
http://articles.merc...ree-to-one.aspxo čia kodėl raudoną mėsą valgyti sveika ( gerą, neprikimštą hormonų ir antibiotikų, žinoma)
http://articles.merc...althy-diet.aspxSkaičiau H. Shinya knygas. Jis už tai kad didžiąją raciono dalį sudarytų termiškai neapdorotas maistas, apie 80 proc. Ir aš panašiai manau, tegul tik pavyksta man taip maitintis.
O visiški žaliavalgiai ( nelabai žinau tų griežtų skirstymų, kas yra kas, kas ko kiek kaip valgo) ar būtinai privalo būti visiški vegetarai? Juk mėsą taip pat galima vytinti, sūdyti, karpačio su žolėm retkarčiais suvalgyti. Jei norisi ir organizmas prašo. Jei ne tai ne, nieko neraginu keisti savo įsitikinimus ir įpročius.