Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 15, 20:48)
Tiesa, pirkau pabandymui anakardzius is sveikalinija.lt , nu tai verdiktas... 'Negyvi' jie, nos mane tikino, kad tikrai raw  verysad.gif
Palyginus su riesutais is zaliavalgis.lt tai kaip maximinius lyginti su zaliavalgiskais... Be to, sveikalinija.lt anakardzius is indijos sakosi vezantys, nu tai... Nesu niekur info radusi, kad Indijoje bent kazkas mechaniniu budu anakardzius 'lukstentu'  g.gif

Aš iš sveikoslinijos ir turėjau anakardžių. Mano akis nėra dar taip įgudusi.
Bet tą kartą dariau ale eksperimentą. Į vieną indelį įdėjau sauja sveikoslinijos anakardžių, į kitą - maximos, užpyliau vandeniu ir pernakt palikau mirkti. Nežinia, gal maximos anakardžiai kokie 'brokuoti' pasitaikė, bet kitą rytą jie išmirkę visi dėmėm nuėjo. Vaizdas nekoks buvo. O su sveikoslinijos - atrodė normaliai.
Dabar labai knieti iš žaliavalgio užsisakyti, bet pirmą reiks migdolus suvalgyti. Pas mane kažkaip jie labai lėtai 'eina', nors migdolų pienas tikrai skansu blush2.gif O ir šiaip, man kažkaip anksčiau, kai dar nežinojau kas tas raw, - riešutų galėdavo ir nebūti. Na nebent, kai a.a. senelis iš miško parnešdavo pririnkęs lazdyno riešutų... O va, kai pradėjau domėtis raw, tai žiū, idomu tie riešutai, įdomu tos sėklytės, o dar visi superfoodai ir t.t. Kartais galvoju, kad STOP, čia jau mados reikalas, ar man to reikia g.gif

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 09 15, 22:37)
Moderatore, ištrinkite mano pasisakymus, nežinojau kad draudžiama užsukti. Tema neužrakinta 4u.gif

Labai nenusiminkite. Man asmeniškai jūsų nuomonė tikrai įdomi, kiek pamenu jus iš kitų SM temų, tai jusų pasisakymai tikrai turiningi. Aš buvau šioje temoje užblokuota už kažkokį tai pasisakymą prieš moderatorę. Čia matyt tampant moderatore, gauni 'kažkokią tai' ale didybes maniją biggrin.gif O gal nenuotaikoje žmogus. Visko būna. Bet širdyje mes visi su taika mirksiukas.gif

Dėl žaliavalgiavimo vaikams ir suaugusiems. Aš taip galvoju, kad suaugusiam sunkiau prie žalio maisto pereiti, vis dėlto pas mus smegenyse jau yra tam tiki dalykai nusistovėję, ir juos keičiant reikia tikrai daug pastangų ir laiko. O va, jei žalia mama vaiką nuo pirmų dienų pratins prie žalio maisto, sąmoningai, gražiai, logiškai, suprantamai aiškins jo naudą, vaikas nuo mažų dienų turės šeimos autoritetą, taigi manau, jei vieną, antrą ar dešimtą kartą per gimtadienį pasirinks sausainį, torto gabalą ar sumuštinuką su dešra, tai entąjį kartą jis visvien grįš prie žalio maisto. Manau, vaikams irgi reikia viską išbandyti 'ant savęs'. Čia jau ne tik mitybos klausimas, čia jau ir sąmoningumas, suvokimas. Pati auginu mergytę 1m. 8 mėn. Nėra ji visiškai žalia, valgo garuose ruoštą maistą, šiandieną gi net bandeles su cinamonu kepėme doh.gif , mėsos praktiškai nevalgo, pati nenori. Kadangi ir pati žaliavalgiaujant vis nukrypstu nuo tikslo, tai negaliu kažko daugiau tikėtis iš vaiko. Bet abi viena iš kitos mokomes. Maža kas, ateityje bus matyt... blush2.gif

Ačiū Claries, Britulia už pasisakymus.

Žaliavalgiaujančios mamytes, kurios dar maitina savo vaikučius savo pienuku, toks klausimas blush2.gif kiek kartų per parą jūsų mažiai valgo MP? Ar yra kokia valgymo sistema, ar valgo tuomet, kada nori, ar valgo naktį? Nežinau ar čia į temą klausimas, ar ne... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(braskel @ 2012 09 15, 23:12)

Žaliavalgiaujančios mamytes, kurios dar maitina savo vaikučius savo pienuku, toks klausimas  blush2.gif kiek kartų per parą jūsų mažiai valgo MP? Ar yra kokia valgymo sistema, ar valgo tuomet, kada nori, ar valgo naktį? Nežinau ar čia į temą klausimas, ar ne...  blush2.gif

Na, man irgi dave Shoeaholic saujele tu is sveikoslinijos.lt paragaut - visai ne tas skonis schmoll.gif Pas vyra darbe nemazai indu dirba, tai specialiai paprasysiu, kad uzklaustu keliu, ar ten anakardziai pas juos populiarus ir kaip apdorojami?

Maniskis valgo ir nakti, ir diena, kiek tik nori - grafiku niekada ne su vienu vaiku neturejau ir nereikejo man ju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(claries @ 2012 09 15, 23:32)
Na, man irgi dave Shoeaholic saujele tu is sveikoslinijos.lt paragaut - visai ne tas skonis  schmoll.gif Pas vyra darbe nemazai indu dirba, tai specialiai paprasysiu, kad uzklaustu keliu, ar ten anakardziai pas juos populiarus ir kaip apdorojami?

Maniskis valgo ir nakti, ir diena, kiek tik nori - grafiku niekada ne su vienu vaiku neturejau ir nereikejo man ju  smile.gif

Įdomu įdomu dėl tų anakardžių. Iš kitos pusės tai liūdna, jei sakoma kad raw, o čia štai tau... g.gif

Ačiū 4u.gif Mes ir grafikų tuo klausimu neturime. Tik kartais visokių minčių ir pamąstymų kyla... g.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 09 15, 08:21)
Viskas puiku, kol vaikas auga namuose, tada maitinasi tuo, ką paduoda mama. Bet ateis laikas, kai reikės išeiti į kolektyvą, susiras draugų. Kaip tada? 
Kita situacija apie suaugusius. Nejaugi jums nebūna tokių situacijų, kai kur nors nueini ir primygtinai siūlo kavos, arbatos.

Dažniausiai lankausi pas mane gerai pažįstančius žmones - jie puikiausiai žino mano nusistatymą ir kad nuomonės nekeičiu šiuo klausimu - tad džiaugiuosi vandens stikline. Per tiek metų pripratę jau kad jokio alkoholio, jokių cigarečių ir pan. tad labai didelio spaudimo ir nejaučiu prieš mano žaliavalgystę. Kaip tik, matydami lygią odą, energijos nuolatinį buvimą, vis dažniau klausinėja apie ją...

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 09 15, 09:06)
Aš tiesiog nemanau, kad iš mitybos būdo reikia padaryti religiją, kai trūks plyš linkstant kojoms, slenkant plaukams vis tiek nieko nekeiti nes negalima. Mergaitės, būkit sveikos žaliavalgės, vegetarės, veganės, kas tik norit 4u.gif

Tai ne religija, o toks gyvenimo būdas. Mėsos tikrai į burną nedėsiu - ne dėl sveikatos, bet dėl vidinio nusistatymo.

Macadamia riešutai man labai patinka smile.gif bet sviestui dar niekaip neprisiruošiu daryti... mane labiau jau saldumynai traukia lotuliukas.gif

Dėl vaikų, tai tik mano keturiolikmetis sūnus kategoriškai atsisako bet kokio žaliavalgiško maisto, nors kokteilį iš mango ir ananaso geria. Šįmet turi Kulinarijos klasę - tai dabar mudu labai įdomiai diskutuojam apie maisto gaminimą, teigiamus bei neigiamus poveikius. Aš žinau, kad jis dabar iš principo nebandys valgyti taip, kaip aš, bet žinios juk lieka. Aš jam ir pasakiau, kai būsi 35 ir pradės sveikata streikuot - žinosi ką daryti. Ir tikrai tikiu, kad suras kelią į sveiką gyvenseną.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tautosaka: 16 rugsėjo 2012 - 05:20
QUOTE(Tautosaka @ 2012 09 16, 06:17)
Dėl vaikų, tai tik mano keturiolikmetis sūnus kategoriškai atsisako bet kokio žaliavalgiško maisto, nors kokteilį iš mango ir ananaso geria. Šįmet turi Kulinarijos klasę - tai dabar mudu labai įdomiai diskutuojam apie maisto gaminimą, teigiamus bei neigiamus poveikius. Aš žinau, kad jis dabar iš principo nebandys valgyti taip, kaip aš, bet žinios juk lieka. Aš jam ir pasakiau, kai būsi 35 ir pradės sveikata streikuot - žinosi ką daryti. Ir tikrai tikiu, kad suras kelią į sveiką gyvenseną.

sveikintinas požiūris... drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(braskel @ 2012 09 16, 00:12)
Bet tą kartą dariau ale eksperimentą. Į vieną indelį įdėjau sauja sveikoslinijos anakardžių, į kitą - maximos, užpyliau vandeniu ir pernakt palikau mirkti. Nežinia, gal maximos anakardžiai kokie 'brokuoti' pasitaikė, bet kitą rytą jie išmirkę visi dėmėm nuėjo. Vaizdas nekoks buvo. O su sveikoslinijos - atrodė normaliai.
Dabar labai knieti iš žaliavalgio užsisakyti, bet pirmą reiks migdolus suvalgyti...

Tai va kai palyginsite zaliavalgis.lt su sveikoslinijos, pamatysite koks skirtumas. Net ir siaip skoniu nemirkytu LABAI skiriasi 4u.gif
Atsakyti
Shoeaholic , o kaip atskirti būtent anakardžius jie "gyvi" ar ne? g.gif jų spalva pakinta, pajuoduoja ar skonis kitoks ? dėl lazdyno ar migdolų - viskas aišku, bet štai su anakardžiais- nežinau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 09 16, 07:22)
Shoeaholic , o kaip atskirti būtent anakardžius jie "gyvi" ar ne?  g.gif  jų spalva pakinta, pajuoduoja ar skonis kitoks ? dėl lazdyno ar migdolų - viskas aišku, bet štai su anakardžiais- nežinau  unsure.gif

Tikriausiai padaigino smile.gif

Aš žemės riešutus daiginau smile.gif Ilgai truko, bet sudygo... net puselės...
Atsakyti
labas rytas,

Idomi diskusija uzvire : )Tikiu, kad reikia ivairiunuomoniu ta pacia tema smile.gif Kiekvienas pasirinks tia kas jam artimiausia...

As cia kaip visiskai zalia biggrin.gif norejau paklausti - kaip gaminat tuos zalius koktelius, kur vis paskaitau, kad rytais geriat? Cia i plaktuva rytais metat viska ka turit zalio? g.gif Niekad nesidariau tokio kokteilio, tai net sunku isivaizduoti blush2.gif
Atsakyti
Apie žalią kokteilį
4u.gif
Atsakyti
[quote=irmulia,2012 09 15, 19:57]
oi, Shoeaholic , į tokius "pro šalį užsukančius" su savo nuomonėmis visaėdžius, nereikia kreipti dėmesio mirksiukas.gif kaip taisyklė, visada atsiras "tų" kurie "visada viską labai gerai žino ir moko kitus" nors patys realiai su tuo net nesusidūrę doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
-----------------------

Siaip tai tema viesa, yra ir daugiau paskaitanciu/pasidominciu zaliavalgyste. Neetiski ir uzgaulus moderatores pasisakymai stebina.
Atsakyti
Mergaites, niekas neveja gi is sios temos, ir 'neuzsirakinam' mes cia tikrai. 4u.gif

BET, vis tik matyti juk, kad bendrauja cia zmone - ne mesaedziai, tai pasisakant tokioj temoj apie mesos nauda ar butinybe, ko gero tikeciausi neypatingai isskestom rankom buti sutikta... rolleyes.gif
Atsakyti