Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(Sedindriuke @ 2012 09 16, 11:14)
Tikriausiai padaigino smile.gif

Aš žemės riešutus daiginau smile.gif Ilgai truko, bet sudygo... net puselės...


As zemes riesutus maximinius buvau pamirkusi ir pasodinusi i vazoneli, tai sudigo, isaugo apie 30 cm augalas ir net prazydo, bet vietos vazone buvo mazai tai po to pagelto - ismeciau. O galvojau jau kad savo zemes riesutu turesiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 16, 13:03)
Mergaites, niekas neveja gi is sios temos, ir 'neuzsirakinam' mes cia tikrai.  4u.gif

BET, vis tik matyti juk, kad bendrauja cia zmone - ne mesaedziai, tai pasisakant tokioj temoj apie mesos nauda ar butinybe, ko gero tikeciausi neypatingai isskestom rankom buti sutikta...  rolleyes.gif


drinks_cheers.gif butent!
Galvociau, kad irmulia tiesiog ir turejo panasia minti - tik gal kiek ne taip issireiske, tai tikrai nereikia del to dabar pulti ieskoti slieku ant parketo schmoll.gif
Teko ne su viena moderatore SM bendraut per ta laika: jokiu pasikelusiu nesutikau. Priesingai, visos labai malonios, paslaugios ir draugiskos (o gal cia nuo saves reik pradet ziuret "kaip sauksi - taip ir atsilieps" g.gif )
I zaliavalgystes tema: man labai patinka ruduo:) Tuo, kad, kol dar silta, vel pridygo svieziu ugliu visokiu, tai pilna burna galima megautis jaunomis kiaulpienemis, dilgelytemis, gyslociu lapeliais, garsvomis....mmm smile.gif Net susigundziau svieziu lapeliu kiaulpieniu uzsisaldyt - tiek ju daug pas anyta, kad kazkaip net gaila paliko, kad viska savo triusiu armijai ruosiasi sumaitint lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo claries: 16 rugsėjo 2012 - 13:35
Skirtingos nuomonės yra tikrai puiku thumbup.gif bet vieno ar kito pasirinkto gyvenimo būdo sumenkinimas/peikimas ir pan. - štai čia ir yra vadinamoji netolerancija. ax.gif





claries , drinks_cheers.gif ruduo - iš ties labai smagus metas , kai nelyja biggrin.gif tiek viso daug , tik spėk rinkti bigsmile.gif

su MB gaminom naują kokteiliuką iš morkų/obuolių/burokėlio/salierų stiebo - na tikrai patiko : labai sotu, nesaldu, sveika thumbup.gif tik proporcijas vis reikia paderinti , o tai būna kartais per tiršta, nors imk ir šaukštu lyg košę kabink biggrin.gif

taigi, man salierų stiebai labiau patiko nei pats gumbas, gal dėl sultingumo g.gif
Papildyta:
QUOTE(R.O. @ 2012 09 16, 14:28)
As zemes riesutus maximinius buvau pamirkusi ir pasodinusi i vazoneli, tai sudygo, isaugo apie 30 cm augalas ir net prazydo...


vadinasi ir maximoje galima užtaikyti ant "gyvų" riešutėlių bigsmile.gif bet čia turbūt laimės reikalas
Atsakyti
del 'pazinimo' anakardziu raw ar ne raw... Nu zinokit, daiginti, tai tingejau. bet jau is skonio manau suprasti galima ilgesni laika GERUOSIUS RAW pavartojus. RAW anakardziai yra tokie 'saldus' lyginant su ne raw ir uzmerkus jie nepilkeja, o balti buna. Be to, kai susikramto burnoj, lieka labai malonus toks 'kreminis' prieskonis. Nesugebejau geriau paaiskinti... Gal kada pajusit skirtuma ir pacios ivairesnius anakardzius pavartojusios blush2.gif

Dar gal kuriai bus naudinga info. Jei paklausit is kur tie RAW anakardziai, isgirdusios INDONEZIA - daugiau-maziau tiketina, kad jie bus tikria raw. Va ta INDIJA man nuskambejo neitikinamai, ir kokybes skirtumas toks didelis, kaaaad...Ir nedaiginusi verdiktas buvo riesutams toks, koks buvo...

"As an example of this, typical cashews in India are processed at a rate of 12-14kg per worker per day while for our Truly Raw™ cashews typical processing rates are only between 4-5kg per worker per day!

This great disparity in processing capacities translates to a significant difference in price, which in turn leads to a serious temptation for buyers and manufacturers of “raw” food products to purchase industry “raw” cashews (defined as non-roasted though still heat-treated) rather than support truly raw, cold-processed product, which simply means supporting cashew farmers throughout Indonesia."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shoeaholic: 16 rugsėjo 2012 - 14:41
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 16, 15:25)
RAW anakardziai yra tokie 'saldus' lyginant su ne raw ir uzmerkus jie nepilkeja, o balti buna. Be to, kai susikramto burnoj, lieka labai malonus toks 'kreminis' prieskonis.


dėkui už patikslinimą, iš tiesų, esu atkreipusi dėmesį, kad po brinkinimo, kai kurie jų būna papilkėję unsure.gif


štai su lazdyno riešutais man paprasčiau atskirti: jei riešutai gyvi, tai juos užpylus šaltu vandeniu, po kelių brinkinimo valandų aplink tiesiog pakvimpa lazdynais + vandens paviršius būna it burbuliukais nusėtas - tokių riešutų skonis tiesiog pasakiškas thumbup.gif thumbup.gif lyg šviežutėliai, ką tik nuo lazdyno nuskinti bigsmile.gif su migdolais irgi panašiai.
Atsakyti
irmulia, siaip pagal tikras taisykles, geriau darzoviu su vaisiais viename kokteilyje nemaisyti....
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 09 16, 16:06)
dėkui už patikslinimą, iš tiesų,  esu atkreipusi dėmesį, kad po brinkinimo, kai kurie jų būna papilkėję  unsure.gif
štai su lazdyno riešutais man paprasčiau atskirti: jei riešutai gyvi, tai juos užpylus šaltu vandeniu, po kelių brinkinimo valandų aplink tiesiog pakvimpa lazdynais + vandens paviršius būna it burbuliukais nusėtas - tokių riešutų skonis tiesiog pasakiškas  thumbup.gif  thumbup.gif lyg šviežutėliai, ką tik nuo lazdyno nuskinti  bigsmile.gif  su migdolais irgi panašiai.


drinks_cheers.gif
Atsakyti
given444, gali būti mirksiukas.gif , bet aš truputį paprasčiau žiūriu į visus žaliuosius kokteilius , tiesiog pagal tai ar patinka pats skonis ar organizmas priima (kaip lengvai priima) vienus ar kitus derinius ir pan. mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(braskel @ 2012 09 16, 11:48)


aciu 4u.gif 4u.gif

QUOTE(irmulia @ 2012 09 16, 13:58)
su MB gaminom naują kokteiliuką iš morkų/obuolių/burokėlio/salierų stiebo - na tikrai patiko : labai sotu, nesaldu, sveika  thumbup.gif  tik proporcijas vis reikia paderinti , o tai būna kartais per tiršta, nors imk ir šaukštu lyg košę kabink  biggrin.gif


Ar neskiedziat vandeniu, kai buna per tirsta? g.gif Tikriausiai tiek morkas, tiek obuolius lupat? o burokeliai virti, ar zali? Sorry, gal zu durnus klausimus....bet tikriausiai taip pradzioje daugeliui buna blush2.gif blush2.gif

QUOTE(irmulia @ 2012 09 16, 15:06)
štai su lazdyno riešutais man paprasčiau atskirti: jei riešutai gyvi, tai juos užpylus šaltu vandeniu, po kelių brinkinimo valandų aplink tiesiog pakvimpa lazdynais + vandens paviršius būna it burbuliukais nusėtas - tokių riešutų skonis tiesiog pasakiškas  thumbup.gif  thumbup.gif lyg šviežutėliai, ką tik nuo lazdyno nuskinti  bigsmile.gif  su migdolais irgi panašiai.


Kaip supratau, tau tu tiesiog tuos lazdyno riesutus pamerki ir po kurio laiko, nupili vandeni ir valgai? g.gif

Ir dar prie zaliu kokteliu temos: pvz, as saldytuve turiu tik agurku, salotu lapu ir persiku - ar galiu is siu produktu darytis kokteili? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mjk: 16 rugsėjo 2012 - 16:48
QUOTE(mjk @ 2012 09 16, 17:38)

1. Ar neskiedziat vandeniu, kai buna per tirsta?  g.gif  Tikriausiai tiek morkas, tiek obuolius lupat? o burokeliai virti, ar zali? Sorry, gal zu durnus klausimus....bet tikriausiai taip pradzioje daugeliui buna  blush2.gif  blush2.gif
Kaip supratau, tau tu tiesiog tuos lazdyno riesutus pamerki ir po kurio laiko, nupili vandeni ir valgai?  g.gif

2. Ir dar prie zaliu kokteliu temos: pvz, as saldytuve turiu tik agurku, salotu lapu ir persiku - ar galiu is siu produktu darytis kokteili?  g.gif


1. Skiedziu. Morkas ir obuolius tik nuplaunu, nelupu. Burokelius lupu (pasirink kaip Tau priimtiniau, nera 'taisykles' lupimo / nelupimo) 4u.gif

2. Va ka isvardinai, viska ir sudek. Zalumynu daugiau nei vaisiu pasistenk (nors del skanumo, jei nepratusi prie zaliuju dar ypatingai, vaisiu daugiau gali buti skaniau) 4u.gif

Pvz. Mano siandienos zaliasis toks: romanines salotos, kale kopustas, dilgeles, kriausyte maza, bananas, vanduo 4u.gif

Sorry, jei ne manes klausei, o as ikisau savo trigrasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 16, 17:34)
1. Skiedziu. Morkas ir obuolius tik nuplaunu, nelupu. Burokelius lupu (pasirink kaip Tau priimtiniau, nera 'taisykles' lupimo / nelupimo)  4u.gif

2. Va ka isvardinai, viska ir sudek. Zalumynu daugiau nei vaisiu pasistenk (nors del skanumo, jei nepratusi prie zaliuju dar ypatingai, vaisiu daugiau gali buti skaniau)  4u.gif

Pvz. Mano siandienos zaliasis toks: romanines salotos, kale kopustas, dilgeles, kriausyte maza, bananas, vanduo  4u.gif

Sorry, jei ne manes klausei, o as ikisau savo trigrasi  biggrin.gif



oii neeaa viskas ok...kas zino/gali/netingi, is to mielai laukiu visokiu pamastymu,atsakymu thumbup.gif thumbup.gif
Aciu labai, ryt i trasa eis kokteilis smile.gif 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 09 16, 15:31)
irmulia, siaip pagal tikras taisykles, geriau darzoviu su vaisiais viename kokteilyje nemaisyti....

čia tai tikra tiesa, bet galvoju, kad čia taiko jau tokie tikri, sąžiningi, pažengę žaliavalgiai g.gif

QUOTE(mjk @ 2012 09 16, 16:38)
o burokeliai virti, ar zali?

šioje temoje nieko nėra nei virto, nei kepto ax.gif

Šiandieną dariau ale morkų duoną. Nežinau kaip gerai gavosi, nes mažai patirties turiu ant tų duonelių, pačios gaminta, - tai pirmas kartas. Šiaip valgoma, bet kaip duonelei, reiktų rimtesnio skonio paieškoti, arčiau tikros duonos, su kmynais, ruginiais miltais, saulėgrąžomis ir dar kažkuom biggrin.gif

Skaniai čia Shoeaholic duonelės receptuką parašius buvo, bet va, - pomidorų negaliu valgyti doh.gif
Atsakyti