Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(mjk @ 2012 09 16, 17:38)
aciu  4u.gif  4u.gif
Ar neskiedziat vandeniu, kai buna per tirsta?  g.gif  Tikriausiai tiek morkas, tiek obuolius lupat? o burokeliai virti, ar zali?

skiedžiam mirksiukas.gif tiesiog ten taip jau yra, kad reikia pirma išspausti morkų/ burokėlių / atskirai sultis, o vėliau sumaišyti su tirščiais, išskyrus morkų, nes jos suteikia tokį kaip ir sprangumą mirksiukas.gif

oi, visas žalia , čia juk žalias "gyvas" kokteilis - kitu atveju būtų tiesiog trinta virta sriuba biggrin.gif

Kaip supratau, tau tu tiesiog tuos lazdyno riesutus pamerki ir po kurio laiko, nupili vandeni ir valgai?  g.gif

aha, būtent taip mirksiukas.gif

Ir dar prie zaliu kokteliu temos: pvz, as saldytuve turiu tik agurku, salotu lapu ir persiku - ar galiu is siu produktu darytis kokteili?  g.gif

gali bandyti su agurkais ir persikais bigsmile.gif nežinau kas gausis (čia dėl skonio) , žaliųjų kokteilių gaminimas man kaip improvizacija -arba pavyko, arba nelabai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(braskel @ 2012 09 16, 21:17)
čia tai tikra tiesa, bet galvoju, kad čia taiko jau tokie tikri, sąžiningi, pažengę žaliavalgiai  g.gif

aha, kas daugiau 100 % laikosi visų tų taisyklių. O įdomu kodėl negalima maišyti vaisių su daržovėmis ? g.gif lyg ir buvo diskutuota, bet kažkaip neužfiksavau ... 4u.gif

QUOTE(braskel @ 2012 09 16, 21:17)
Šiandieną dariau ale morkų duoną. Nežinau kaip gerai gavosi, nes mažai patirties turiu ant tų duonelių, pačios gaminta, - tai pirmas kartas. Šiaip valgoma, bet kaip duonelei, reiktų rimtesnio skonio paieškoti, arčiau tikros duonos, su kmynais, ruginiais miltais, saulėgrąžomis ir dar kažkuom  biggrin.gif

ech, aš dar nedžiovinau blush2.gif o jas ( duonukus) taip mėgstu... essen.gif
Atsakyti
Labas rytas, pasidariau zalia kokteili smile.gif
SKANU smile.gif DAR smile.gif Tikriausiai ji galima gert kelis kart per diena g.gif
Atsakyti
QUOTE(mjk @ 2012 09 17, 10:45)
Labas rytas, pasidariau zalia kokteili smile.gif
SKANU smile.gif DAR smile.gif Tikriausiai ji galima gert kelis kart per diena  g.gif

As ryte suplaku 2 litru stiklini uzdara inda ir dienos eigoj geriu kiek norisi smile.gif

MANO PORCIJONAS smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shoeaholic: 17 rugsėjo 2012 - 10:22
Sveikos mergaites,

Kaip tik diskutavot, kaip ten del vaiku maisto sventese - vakar turejom tokia proga drauges vaiku gimtadieny - mano vaikai valge morkas, agurkus, bananus, vynuoges, didzioji norejo torto, tai ir gavo gabaliuka, nuvalge pirma avietes, paskui apacia - tesla su bananais, o virsu jau ir paliko. Tortas buvo naminis, o ne sintetinis, taigi del to visai nepergyvenu, suvalgiau gabaliuka ir as, o tete susilaike - pas mus tolerancija 4u.gif Ko tikrai nenoreciau, kad mano mazi vaikai sventese valgytu - mesa, colos, cipsai ir pan. Kai bus didesni, tai nuomone perziuresim, bet didele tikimybe, kad ismoke valgyti gera maista vaikysteje, slamsto nenores ir veliau - kalbejau su viena vegetare, taip besimaitinancia daugiau nei 20 m., jos dukros mesos ragauti taip niekada ir nepanoro, kai paklausiau kaip cia taip, ji pasake, kad mesa joms - nevalgomas dalykas, taip pat kaip ir stalas mirksiukas.gif

Man zaliavalgystes pati esme - meile gyvunams ir aplinkai, nesuprantu zaliavalgystes valgant vytinta mesa doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 17, 10:20)
As ryte suplaku 2 litru stiklini uzdara inda ir dienos eigoj geriu kiek norisi smile.gif

wow, gerai atrodo smile.gif as pabandymui susiplakiau nedideli kieki smile.gif dabar sedziu ir galvoju, akd riekia eiti dar viena toki susiplakti smile.gif bus vietoj pusryciu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Britule @ 2012 09 17, 10:50)
ismoke valgyti gera maista vaikysteje, slamsto nenores ir veliau

labai pritariu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti

mmm, net seilė nutįso essen.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 15, 17:28)
drinks_cheers.gif  As butent aie tai galvodama, kaip minejau ir 'adaptuoju' kol kas vaikus visuomenei priimtoms normoms... Aisku, jei gyventume vienkiemyje, vaikams butu salygos mokintis namuose ir visi aplink draugai butu zaliavalgiai, kalba butu kita.

Apie suaugusiuju socialini gyvenima, tai va...Na pasilikau savo megstamas 'silpnybes' tokiems atvejams, nes man tos silpnybes vis dar malonios ir neplanuoju artimiausiu metu atsisakyti - kava, vynas, juros gerybes... Taigi su silpnybiu 'deka' kompanijose ypatingai 'is konteksto neiskrentu'. Yra tikria puikiu draugu, kurie nera ir nebus zaliavalgiai, tad vien del to ju draugystes ar bendravimo su jais atsisakyti nezadu, tad 'kaip senais gerais laikais' su jais mielai ir vyno bei kavos pagurksnoju  ax.gif

drinks_cheers.gif
As irgi nusprendziau, kad kol kas 100% zaliavalgyste kol kas ne man (esu patenkinta budama 80-90% zaliavalge). Kai kuriu silpnybiu taip pat nezadu kol kas atsisakyti.
Savo namines keptos bemieles duonos man nepakeicia jokie dziovinti duoniukai blush2.gif o gal dar neradau tokio recepto. Sokolado dar karts nuo karto paragauju... Ir savo keptu tortu visada paragauju blush2.gif Iki zaliavalgisku tortu dar nedaaugau, kol kas jie man labai sudetingi atrodo...

QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 15, 20:48)
Tiesa, pirkau pabandymui anakardzius is sveikalinija.lt , nu tai verdiktas... 'Negyvi' jie, nos mane tikino, kad tikrai raw  verysad.gif
Palyginus su riesutais is zaliavalgis.lt tai kaip maximinius lyginti su zaliavalgiskais... Be to, sveikalinija.lt anakardzius is indijos sakosi vezantys, nu tai... Nesu niekur info radusi, kad Indijoje bent kazkas mechaniniu budu anakardzius 'lukstentu'  g.gif

g.gif
ir as esu pirku "raw" anakardzius is sveikalinija.lt, bet kadangi nesu ragavus is zaliavalgis.lt, tai neturejau su kuo palyginti g.gif bet dabar, kaip tik neturiu anakardziu, tai jau nepirksiu is ten, pasitikiu jusu nuomone 4u.gif

QUOTE(Tautosaka @ 2012 09 16, 05:17)
Dažniausiai lankausi pas mane gerai pažįstančius žmones - jie puikiausiai žino mano nusistatymą ir kad nuomonės nekeičiu šiuo klausimu - tad džiaugiuosi vandens stikline. Per tiek metų pripratę jau kad jokio alkoholio, jokių cigarečių ir pan. tad labai didelio spaudimo ir nejaučiu prieš mano žaliavalgystę. Kaip tik, matydami lygią odą, energijos nuolatinį buvimą, vis dažniau klausinėja apie ją...
Tai ne religija, o toks gyvenimo būdas. Mėsos tikrai į burną nedėsiu - ne dėl sveikatos, bet dėl vidinio nusistatymo.

Dėl vaikų, tai tik mano keturiolikmetis sūnus kategoriškai atsisako bet kokio žaliavalgiško maisto, nors kokteilį iš mango ir ananaso geria. Šįmet turi Kulinarijos klasę - tai dabar mudu labai įdomiai diskutuojam apie maisto gaminimą, teigiamus bei neigiamus poveikius. Aš žinau, kad jis dabar iš principo nebandys valgyti taip, kaip aš, bet žinios juk lieka. Aš jam ir pasakiau, kai būsi 35 ir pradės sveikata streikuot - žinosi ką daryti. Ir tikrai tikiu, kad suras kelią į sveiką gyvenseną.

thumbup.gif

QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 16, 17:34)
Pvz. Mano siandienos zaliasis toks: romanines salotos, kale kopustas, dilgeles, kriausyte maza, bananas, vanduo  4u.gif

O kur perkate kale kopustus? Labai noriu paragauti, bet kol kas niekur nesutikau ax.gif

thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Banga: 17 rugsėjo 2012 - 12:10
QUOTE(Banga @ 2012 09 17, 13:08)
Iki zaliavalgisku tortu dar nedaaugau, kol kas jie man labai sudetingi atrodo...

oi, patikėk, nieko ten super sudėtingo nėra mirksiukas.gif man kaip tik visi tie tradiciniai n-aukščiai tortai daugiau "maklės" turi nei žaliavalgiški pyragai/tortai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 09 17, 12:56)
oi, patikėk, nieko ten super sudėtingo nėra mirksiukas.gif  man kaip tik visi tie tradiciniai n-aukščiai tortai daugiau "maklės" turi nei žaliavalgiški pyragai/tortai  thumbup.gif

g.gif
tikrai? blush2.gif
o as vis neprisiruosiu pabandyti...
bet jau dabar pirmai progai pasitaikius pabandysiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Banga: 17 rugsėjo 2012 - 13:28
QUOTE(Banga @ 2012 09 17, 14:08)
O kur perkate kale kopustus? Labai noriu paragauti, bet kol kas niekur nesutikau  ax.gif
thumbup.gif

Kale kopustus dabar parduoda ekologinis Giedriku ukis - buna Panoramoj turbut nuo 10 val. antradieni ir penktadieni, o ketvirtadieni - Tymo turgely (tik nezinau, ar cia ju atsiveza) - kaip tik ta proga isbandziau Kale cipsus - visiems labai patiko biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Britule: 17 rugsėjo 2012 - 16:34
QUOTE(Britule @ 2012 09 17, 17:32)
Kale kopustus dabar parduoda ekologinis Giedriku ukis - buna Panoramoj turbut nuo 10 val. antradieni ir penktadieni, o ketvirtadieni - Tymo turgely (tik nezinau, ar cia ju atsiveza)  - kaip tik ta proga isbandziau Kale cipsus - visiems labai patiko biggrin.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
ziurekit, visai nieko atrodo smile.gif

Cia
Atsakyti