Sveikos
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 15, 17:28)

As butent aie tai galvodama, kaip minejau ir 'adaptuoju' kol kas vaikus visuomenei priimtoms normoms... Aisku, jei gyventume vienkiemyje, vaikams butu salygos mokintis namuose ir visi aplink draugai butu zaliavalgiai, kalba butu kita.
Apie suaugusiuju socialini gyvenima, tai va...Na pasilikau savo megstamas 'silpnybes' tokiems atvejams, nes man tos silpnybes vis dar malonios ir neplanuoju artimiausiu metu atsisakyti - kava, vynas, juros gerybes... Taigi su silpnybiu 'deka' kompanijose ypatingai 'is konteksto neiskrentu'. Yra tikria puikiu draugu, kurie nera ir nebus zaliavalgiai, tad vien del to ju draugystes ar bendravimo su jais atsisakyti nezadu, tad 'kaip senais gerais laikais' su jais mielai ir vyno bei kavos pagurksnoju
As irgi nusprendziau, kad kol kas 100% zaliavalgyste kol kas ne man (esu patenkinta budama 80-90% zaliavalge). Kai kuriu silpnybiu taip pat nezadu kol kas atsisakyti.
Savo namines keptos bemieles duonos man nepakeicia jokie dziovinti duoniukai

o gal dar neradau tokio recepto. Sokolado dar karts nuo karto paragauju... Ir savo keptu tortu visada paragauju

Iki zaliavalgisku tortu dar nedaaugau, kol kas jie man labai sudetingi atrodo...
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 15, 20:48)
Tiesa, pirkau pabandymui anakardzius is sveikalinija.lt , nu tai verdiktas... 'Negyvi' jie, nos mane tikino, kad tikrai raw
Palyginus su riesutais is zaliavalgis.lt tai kaip maximinius lyginti su zaliavalgiskais... Be to, sveikalinija.lt anakardzius is indijos sakosi vezantys, nu tai... Nesu niekur info radusi, kad Indijoje bent kazkas mechaniniu budu anakardzius 'lukstentu'
ir as esu pirku "raw" anakardzius is sveikalinija.lt, bet kadangi nesu ragavus is zaliavalgis.lt, tai neturejau su kuo palyginti

bet dabar, kaip tik neturiu anakardziu, tai jau nepirksiu is ten, pasitikiu jusu nuomone
QUOTE(Tautosaka @ 2012 09 16, 05:17)
Dažniausiai lankausi pas mane gerai pažįstančius žmones - jie puikiausiai žino mano nusistatymą ir kad nuomonės nekeičiu šiuo klausimu - tad džiaugiuosi vandens stikline. Per tiek metų pripratę jau kad jokio alkoholio, jokių cigarečių ir pan. tad labai didelio spaudimo ir nejaučiu prieš mano žaliavalgystę. Kaip tik, matydami lygią odą, energijos nuolatinį buvimą, vis dažniau klausinėja apie ją...
Tai ne religija, o toks gyvenimo būdas. Mėsos tikrai į burną nedėsiu - ne dėl sveikatos, bet dėl vidinio nusistatymo.
Dėl vaikų, tai tik mano keturiolikmetis sūnus kategoriškai atsisako bet kokio žaliavalgiško maisto, nors kokteilį iš mango ir ananaso geria. Šįmet turi Kulinarijos klasę - tai dabar mudu labai įdomiai diskutuojam apie maisto gaminimą, teigiamus bei neigiamus poveikius. Aš žinau, kad jis dabar iš principo nebandys valgyti taip, kaip aš, bet žinios juk lieka. Aš jam ir pasakiau, kai būsi 35 ir pradės sveikata streikuot - žinosi ką daryti. Ir tikrai tikiu, kad suras kelią į sveiką gyvenseną.
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 16, 17:34)
Pvz. Mano siandienos zaliasis toks: romanines salotos, kale kopustas, dilgeles, kriausyte maza, bananas, vanduo
O kur perkate kale kopustus? Labai noriu paragauti, bet kol kas niekur nesutikau
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 17, 10:20)
As ryte suplaku 2 litru stiklini uzdara inda ir dienos eigoj geriu kiek norisi
MANO PORCIJONAS