QUOTE(irmulia @ 2012 10 23, 20:03)
Merginos, gal kas yra gaminusios migdolų riešutų pieno sūrį/varškę?
šiandien užmerkiau migdolus, ryt pienelį spausiu

savaitgalį iš anytos parsivežiau tokį senovinį prietaisiuką sunkai spausti, tai reikia išbandyti - manau vis greičiau gausis nei rankomis maišelį minkyti.

Gyvulinis pienas ypač grynas labai labai nekas , odą beria nuo jo, organizmą labai užgleivina, tai bandysiu riešutinį pienelį namie gamintis ( gėda, kad dar neišbandžiau...

)
aš tik iš makadamijų riešutų bandžius esu sūrį, tai nepatiko
tai pakol kas daugiau nebuvo noro.
Iš viso, riešutų vartojimą iki minimumo apmažinau, tai "ant žiemos" dabar patraukė ant daigintų ankštinių labai

na, ir žalieji kokteiliai vis dar tope, kol pavyksta žolelių prisirinkti (nors jau sunkiai sunkiai su paieškom kartais

)
QUOTE(given444 @ 2012 10 23, 21:49)
vat shoeholic savo vaikui kisa viska, ir mesa, ir tt. o vat tautosaka, atmenu ne. bet pagal tautosakos meniu, mano vaikai seniai butu numire. kokteilis ryte ir vakare - ne jiems. apsritai jie sunkiai geria pliurzes visokias, taigi...
kaip paivairinti ta meniu, ech...ir butent su lietuviskom kulturom. vaikams jokie riesutu pienai ir desertai imantri netinka, o nemanau kad ir suaugusiems piktnaudziaut tuo gerai...
o kaip ten ta shoeaholic "kiša" tą mėsą

jei vaikas valgo - tai ir duoda:) maniškis 11 mėnesių, pavyzdžiui, neįduosi ir norėdama nieko panašaus: manau, vaikai patys atsirenka, nori jie būti vegetarais/veganais/raw, ar nenori
daug dėl meniu neparašysiu, nes maniškis irgi riešutų pieno

, tačiau noriai kremta daigintas pupeles visokias ten mungo ir japoniškas, lęšius ir pan., žaliuosius geria, chia sėklas su razinom mirkytom kapoja, na, ir putpelių kiaušinių sykį per savaitę paragauja. Dar šaldytos šilauogės. Toks neplatus meniu, bet maniškiui užtenka kažkaip. Na, ir iš papildų: žuvų taukai ir geležies lašiukai (čia po mudviejų kraujo tyrimų pediatrė abiem rekomendavo).