Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

su spirulinos tabletem reikia atsargiai, butina atidziai ziureti kokioje temperaturoje presuotos, nes jei neklystu, jei ausktesneje nei 42 ar 45 laipsniai, tai jos netinkamos, nes beveik visos medziagos jau nebenaudingos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juscike @ 2012 10 14, 16:36)
mes jau senokai spirtulina naudojam, pirko is Sveiku produktu, dedam i zalius kokteilius smile.gif skonis neiprastas, bet nepadauginus nesijaucia smile.gif

O mes šį Sveikų produktų "brudą" išmetėme lauk doh.gif doh.gif kilmės šalis - Kinija - ir negali pateikti sertifikatų, įrodančių, kad šios spirulinoje nėra sunkiųjų metalų... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 10 14, 21:44)
O mes šį Sveikų produktų "brudą" išmetėme  lauk  doh.gif  doh.gif  kilmės šalis - Kinija - ir negali pateikti sertifikatų, įrodančių, kad šios spirulinoje nėra sunkiųjų metalų...  doh.gif

o is kur jus pirkot? o del sunkiuju metalu, tai jo, tai jau tikrai, kad siaubas. Reik gal paciai Guodai parasyti Sveiku produktu savininkei pasiklausti ?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 10 14, 00:05)
nu nezinau juscike, negaliu sutikti...juk kaip minejau, kiti geria kokteilius rytais, o po to valgo mesa, piena, ir tai jau geriau jauciasi....kiti dar turbut ir saldumynu neatsisako...
o as nevartoju mesos, pieno, jo produktu, isskyrus ciut sviesto...o saldumynai. n a tikrai nesutiksiu kad sokoladas blogiau uz hormonine mesa.

aš sutinku su juscike - labai daug priklauso nuo emocinės būklės. Kėlimasis tokiu metu - viskas OK, o va gultis, įtariu, tikrai tektų anksčiau.
Dėl šokolado - pats šokoladas nėra blogai, blogai yra jame prikrauti priedai. Pasidaryk žaliavalgiško šokolado, ir skanauk smile.gif
Praeitą savaitę dariau triufeliukus (nuotraukų nespėjau padaryti, nes nešiausi į svečius):
"Savoy Truffles" iš Matt Amsden knygos "RAWvolution gourmet living cuisine":
2 puodeliai migdolų, sumaltų iki miltų
1/2 puodelio carob miltelių
1/3 šaukštelio jūros druskos (nebūtina)
1 puodelis tarkuoto nesaldaus kokoso
3/4 puodelio agavos sirupo
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Sumaišyti gerai migdolus, carob miltelius, druską ir kokosą. Pridėti agavos sirupą ir alyvuogių aliejaus, ir viską maišyti, kol susijungs. Rankomis surutulioti maždaug 2,5 cm skersmens rutuliukus. Valgyti iš karto, arba dėti į kamerą, jei iškart nevalgysit. Mano korekcija - aš dar padarytus rutuliukus apvoliojau kokoso drožlėse.
Atsakyti
Kitas dalykas, kazkaip musu visuomene klaidingai isivaizduoja vis dar zaliavalgyste ir jos daromus stebuklus. Zalieji kokteiliai yra didelis geris, bet jie nera panaceja, zmones isivaizduoja, kad is ryto isgere zalio kokteilio, ir prasides stebuklai, nukris svoris, nebesirgsiu ir t.t. ir t.t.. Anaiptol taip nera, kaip minejau daug kas priklauso ir nuo vedamo gyvenimo budo, nuo kt. maisto, kuri valgai. Yra nemazai knygu ir o ir siaip informacijos apie zaliavalgyste. Yra Facebook Lietuvos zaliavalgiu grupe, ten jau dieskutuoja uzkieteje zaliavalgiai, ir monozaliavalgiai. Ir kaip bebutu jie irgi serga, ir gal is pradziu kiek skaiciau netgi labiau, kai pradeda zaliavalgiauti, nes yra labai daug faktoriu, kurie tai itakoja. Bet vienareiksmiskai jau pradejus gerti zalius kokteilius, jau labai didelis zingsnis i prieki smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2012 10 14, 22:51)
aš sutinku su juscike - labai daug priklauso nuo emocinės būklės.

o dieve mano doh.gif ir as juk sakiau ta pati...kad ne vien maistas panaceja,...kazkaip neperskaitot mano minciu. tiek to. lengviau diskutuot koki produkta isigyti.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 10 15, 08:22)
o dieve mano  doh.gif ir as juk sakiau ta pati...kad ne vien maistas panaceja,...kazkaip neperskaitot mano minciu. tiek to. lengviau diskutuot koki produkta isigyti.... g.gif

doh.gif atsiprašau, jei neteisingai išsireiškiau... neužtenka vien tik maistą žaliavalgišką valgyti, kad būtum sveikas. Soul + body + mind (siela + kūnas + protas) viską reikia prižiūrėti smile.gif)) Va, čia dvasinė praktika padeda... drinks_cheers.gif

Kiek proteinų reiktų suvalgyti per dieną? Kokius produktus valgote, kad suvalgytumėte reikalingą proteinų kiekį?
Atsakyti
labas, merginos 4u.gif

keletą psl. atgal mačiau kalbėjot apie žaliavalgystę ir dantų problemas. Ar tai realu? Kiek yra pavojinga dantims valgyti vaisius? Ir kas yra dideli vaisių kiekiai ? Mano dukra labai mėgsta vaisius. Ar nepadarysiu sau meškos paslaugos? Saldumynų beveik negauna, nes saugom dantis, o galų gale dantys išges dėl vaisių doh.gif
Gal žinot kur daugiau info šiuo klausimu būtų galima gauti?
Atsakyti
QUOTE(handtouch26 @ 2012 10 16, 15:29)
labas, merginos 4u.gif

keletą psl. atgal mačiau kalbėjot apie žaliavalgystę ir dantų problemas. Ar tai realu? Kiek yra pavojinga dantims valgyti vaisius? Ir kas yra dideli vaisių kiekiai ? Mano dukra labai mėgsta vaisius. Ar nepadarysiu sau meškos paslaugos? Saldumynų beveik negauna, nes saugom dantis, o galų gale dantys išges dėl vaisių doh.gif 
Gal žinot kur daugiau info šiuo klausimu būtų galima gauti?

Yra Fecebook Lietuvos žaliavalgių forumas, ten diskutuoja užkietėj žaliavalgiai, pabandyk pas juos pasiklausti, jie dažnai aptarinėja galimas ir turimas sveikatos problemas žaliavalgiaujant.
Atsakyti
ironija ir ziauru jei nuo vaisiu gestu...tuomet laimetu isorine estetine prasme eilines dietos:kur rinoji mesa, vaisius, viska valgai, visa sh po truputi ir gerai, ir graziai, ir dantys ziba....
Atsakyti
Iš tiesų vaisiai bei vaisių sultys (kurių aš daug geriu) plius kombucha arbata dantukus graužia. Aš visad praskalaudavau su vandeniu, su siūlu valydavau dukart dienoj ir vis vien teko apsilankyti pas dantistę, kuri vieną dantį nuobliavo (karūnėlę dės), o kitą užplombavo. Kadangi gydytojų nemėgstu, pradėjau ieškoti informacijos kaip apsaugoti dar stipriau tuos dantis žaliavalgiaujant. Taigi ką radau ir pati nedarydavau: po kiekvieno vaisiaus ar sulčių stiklinės išsiskalauti dantis, jei valgai bananą - ir su siūlu. Taip pat patariama valgyti iškart daugiau vaisių, negu užkandžiauti kas pusvalandį. Nusipirkau Dr. Collins Restore dantų pastą (sako, kad stiprina dantis - kaip bus pamatysim). Taip pat yra jo knyga išleista, kaip apsaugoti dantis.
Kadangi man vasarą daug plaukų išslinko, po plovimo su ruginių miltų bei žolelių mišiniu užsižiūrėjau, kad daug plaukučių išlindę kokia 5 mm ilgio. Bet tokie plonučiai, kaip pūkeliai. Plaukams, odai, nagams reikalingi proteinai. Klausiau kokį kiekį maždaug reiktų suvalgyti dienai anksčiau. Kadangi nemėgstu visko sverti, matuoti ir t.t., nusipirkau proteino miltelių padarytų iš kanapių. Maišysiu į kokteilius.
Dėl žaliavalgystės: vieniems - tai dieta, kitiems - gyvenimo būdas. Kaip ir visos dietos, tokiu atveju ir žaliavalgystė bus trumpalaikė. Aš renkuosi antrąjį variantą smile.gif Noriu pasidžiaugti, kad mano vyras pradėjo irgi gerti žalius kokteilius kiekvieną rytą! lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tautosaka: 17 spalio 2012 - 00:25
Kas dėl dantų. Parašysiu iš savo patirties. Nesu 100 proc raw, bet čia tirs mėnesius sočiai geriame sultis, nusipirkę hurom sulčiaspaudę. Taigi, mano dideliam liūdesiui, žiū, kad viršutinio iltinio danties emalis lyg nubirėjęs dviejose vietose prie dantenų. verysad.gif Dantis šiaip turiu kaip arklio, skylučių tai kokį 10 metų kaip neturiu, o čia va kokia staigmena verysad.gif Reik užsirašyti pas dantistę, nežinau ar ką ji man pasakys. Internete kiek skaitinėjau, tai čia grynai, 100 proc to priežastis - sultys. Reiks pasižiū pastą su fluoru, ir dar mačiau yra kažkokie ale tepaliukai dantims, kad emalį stiprintų... Nepatinka man tokios terlionės, bet dantų tai gaila. verysad.gif
Atsakyti