Įkraunama...
Įkraunama...

Klasės vadovės

Aš taip pat labai aktyviai ir kai kada gal net įkyriai skambinu tėvams, kviečiuosi bendradarbiauti, rašau pranešimus el. dienyne, neleidžiu galvoti, kad vaiko auklėjimas yra tik mokyklos reikalas. Vaikams daug kartų primenu, kad praneštų, kad pakviestų, aiškinu kaip tai svarbu ir t.t.
P.s. prisisakiau knygų ir bibliotekos apie vadovavimą klasei, metodinių leidinių visokių, eisiu pasiimt, gal per savaitgalį ką nors įdomesnio atrasiu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(-bonbons- @ 2012 09 07, 16:23)

P.s. prisisakiau knygų ir bibliotekos apie vadovavimą klasei, metodinių leidinių visokių, eisiu pasiimt, gal per savaitgalį ką nors įdomesnio atrasiu. smile.gif

Jei ką nors labai labai atrasi gal pasidalinsi? blush2.gif ar bent parašyk knygą kokioje ieškoti smile.gif

O šiaip gal galite parekomenduoti kokią knygelę klasių auklėtojams? Aš 5 metus auklėtinių neturėjus, tai dabar iš visur renku viską ką tik galiu doh.gif
Atsakyti
Į mokytojų paštą persiunčiau leidyklos „Šviesa“ Mokymo centro organizuojamus kvalifikacijos tobulinimo renginius. Auklėtojams ten daug ką siūlo.
Atsakyti
QUOTE(MrsRAT @ 2012 09 07, 17:33)
Jei ką nors labai labai atrasi gal pasidalinsi?  blush2.gif  ar bent parašyk knygą kokioje ieškoti smile.gif

Taip, pasidalinsiu jei kas tinkamo bus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(-bonbons- @ 2012 09 07, 19:34)
Taip, pasidalinsiu jei kas tinkamo bus. smile.gif

Tikrai lauksim 4u.gif
Atsakyti
Sveikos auklėtojos 4u.gif

Ir aš po ilgos pertraukos (po studijų tik vieneri metai darbo mokykloje, o paskui gyvenimas nunešė kitomis kryptimis) grįžau į mokyklą - ir iškart į "įstojau" į dvyliktokų auklėtojas doh.gif O be to ir mokykloje, ir miestelyje, kuriame ta mokykla yra, esu visiška naujokė, atsikraustėlė, atsibastėlė doh.gif

Miestelis nedidelis, kolektyvas nuo senų laikų "susicementavęs", bet malonus, vaikai irgi tokie nuoširdūs, "kaimietukai" gerąja prasme, bet, aišku, ir vieni, ir kiti išlaiko atstumą su naująja atvykėle, negaili pliatkų, nuomonių, nusistatymų..bet tai gi normalu...

Atėjau pas jus (ir kokia laimė, nes tiek gerų idėjų prisiskaičiau, būtinai perskaitysiu visas temas, kiek tik bus išlikę) pasiaiškinti dėl vienos problemos, kuri man sukėlė įtarimų...

Taigi, kaip pas jus mokyklose švenčiamos mokinių "krikštynos" ir mokytojų dienos?

Papasakosiu, kokios maniškės mokyklos tradicijos, prašau jūsų palyginti su savo mokyklomis ir išsakyti savo nuomonę, ar viskas gerai, ar tikrai taip gali būti.

Pirmiausia vienuoliktokų krikštynos:
pagal sąrašą pasiskirsto "krikšto vaikus", sugalvoja jiems kuo šlykštesnes pravardes...
aprengia juos juokingais drabužiais: pvz., bulvių maišais, užsega pampersus, maniškiai svarstė, kad gal "psichais" aprengt, gale rankoves užrišant, ar kažkuo siauru, kad vos paeit galėtų, buvo mintis, kad berniukam sijonus, kad kalinius ir grandine surakint, paskui nusprendė, kad darys ufonautus ir užmaus kažkokias dažytojų kepures kaip skafandrus...
Išteplioja dažais, praeitais metais juos išdažė markeriais, kur ant diskų rašyt...
per pertraukas jiems būna kokios juokingos užduotys: karaoke, ar sportinės kokios...
vakare visi renkasi kažkokioj miestelio vietoj (parkely) ir tada būna "žiaurioji" dalis - visokios užduotys, estafetės, pvz., reik keturiom lįsti per tunelį, o ant jo grindų primėtyta kruopų, supuvusių obuolių ir kitokio ššš..., išlendant ant galvų išpilama po kibirą pieno (kaimas, ten jo netrūksta), o toliau - miltų praeitais metais jiem reikėjo bučiuot... kiaulės snukį...TIKROS kiaulės nukirstą galvą
Na o toliau, kaip išsiaišianau, būna ir trečioji dalis...labai mįslinga... be mokytojų, lygtais tėvai apsiima vaikams linksmybes organizuot...
Artėja ir mokytojų diena, kurią irgi mums priklausys parengti, klausiau auklėtinių, kaip pas juos ji vyksta, nu tai sakė, kad kaip ir visur dvyliktokai veda pamokas, tik dar daro pamokas ir mokytojams, paprastai juos paverčia darželinukais, liepia atlikt užduotis - dainelę padainuot, eilėraštį padeklamuot, jurgelį meistrelį pažaist...ir nieko, sako, jiems patinka, juokiasi... na o po to pagal tradiciją dvyliktokai jiems dar turi vaišes paruošt...

Atėjau aš iš kultūros srities ir man labai jau jos trūksta tokiame renginių scenarijuje... ar aš čia per daug noriu, gal nesuprantu laikmečio realijų, naujųjų papročių g.gif paprotinkit... 4u.gif
Atsakyti
labiausiai patikusi Mokytojų dienos šventė vyko taip; vaikai kabinetus suskirstė į tam tikras įstaigas.mokytojai gavo lapelį-kvietimą apsilankyti grožio salone (manikiūras, šukuosena, makiažas), fotostudijoje (fotkino su įv.daiktais, skrybėlėm, kailiais), vaišino kavinėje kava, sausainiais ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(sega @ 2012 09 07, 20:10)
*vaikai irgi tokie nuoširdūs, "kaimietukai" gerąja prasme,

sugalvoja jiems kuo šlykštesnes pravardes...
aprengia juos juokingais drabužiais:  užsega pampersus,  kad gal "psichais" aprengt,  kad vos paeit galėtų,
Išteplioja dažais, praeitais metais juos išdažė markeriais, kur ant diskų rašyt...
supuvusių obuolių ir kitokio ššš..., išlendant ant galvų išpilama po kibirą pieno (kaimas, ten jo netrūksta), o toliau - miltų praeitais metais jiem reikėjo bučiuot... kiaulės snukį...TIKROS kiaulės nukirstą galvą 

**ar aš čia per daug noriu, gal nesuprantu laikmečio realijų, naujųjų papročių  g.gif  paprotinkit... 4u.gif

*vienintelis klausimas kilo perskaičius-jie taip išsikrauna per krikštynas, kad po to visus metus būtų geriečiais? g.gif blink.gif
**neprotinsiu...................aš tokiose patyčiose nedalyvaučiau.
Atsakyti
sega, baisu, baisiau nei baisu, net šlykštu. Kas čia per krikštynos. Kur žiūri socialinė pedagogė, administracija, mokytojai? Aš nedalyvaučiau ir mano klasė neruoštų tokių krikštynų.
Dėl mokytojų dienos, tai būna koncertukas, paruoštas mokytojų kambarys su vaišėmis, nešė kavos mokytojams į kabinetus.
Atsakyti
QUOTE(Jurginė @ 2012 09 07, 21:48)
labiausiai patikusi Mokytojų dienos šventė vyko taip; vaikai kabinetus suskirstė į tam tikras įstaigas.mokytojai gavo lapelį-kvietimą apsilankyti grožio salone (manikiūras, šukuosena, makiažas), fotostudijoje (fotkino su įv.daiktais, skrybėlėm, kailiais), vaišino kavinėje kava, sausainiais ir t.t.

Super ideja drinks_cheers.gif Ir as noreciau sudalyvaut tokioje
Atsakyti
As tai buciau pries tokias kriksytnas- juk tai vaiku zeminimas, patycios- o tai mokykloj netoleruojama. Pas mus per simtadieni buna ale kazkoks toks- bet tik geria koki pipiruota skysti ir lengvai kuo patepliojama.

Mokytoju diena mums organizuoajam kokia programa- ale mes priesmokyklinukai, gaunam uzduoteles, viena karta veziojo kaip mokinukus apie apylinkes- kad parodyti kas is kur atvaziuoja.
Atsakyti
Aš prieš 6-erius metus baigiau mokyklą, tai, kiek prisimenu savo krikštynas, buvo labai panašus scenarijus - pasityčiokim. Ir terliojimai, ir šliaužimai per neaišku kokius purvus, šokolado valgymas iš sauskelnių, veidų purškimas vandeniu ir panardinimas į miltus ir t. t. Pagrindinis krikštynų principas - išsidergti. Panašiai buvo ir universitete per fuksų krikštynas. Tada dalyvavau ir kažkaip nė nesusimąsčiau, kaip žema tai yra.

Mūsų mokykloje krišktynų dar nėra buvę, nes neturėjome abiturientų, bet tikiu, kad mūsų mokytojų bendruomenė visai netoleruotų patyčių, neva gerųjų, kai taip sunkiai su patyčių problema mokykloje yra kovojama. Reikia labai tvirtos mokyklos pozicijos tokių krikštynų atžvilgiu, nes mokiniams tai atrodo normalu.

O dėl mokytojų dienos, tai mums vyresniokai pernai surengė pamoką. Suskirstė į komandas ir turėtjome įvykdyti užduotis, susijusias su mokyklos gyvenimu. Po to mokė šokti kaubojišką šokį, o galų gale surengė pasisėdėjimą su pačių pagamintomis vaišėmis.
Atsakyti