Sveikos auklėtojos
Ir aš po ilgos pertraukos (po studijų tik vieneri metai darbo mokykloje, o paskui gyvenimas nunešė kitomis kryptimis) grįžau į mokyklą - ir iškart į "įstojau" į dvyliktokų auklėtojas

O be to ir mokykloje, ir miestelyje, kuriame ta mokykla yra, esu visiška naujokė, atsikraustėlė, atsibastėlė
Miestelis nedidelis, kolektyvas nuo senų laikų "susicementavęs", bet malonus, vaikai irgi tokie nuoširdūs, "kaimietukai" gerąja prasme, bet, aišku, ir vieni, ir kiti išlaiko atstumą su naująja atvykėle, negaili
pliatkų, nuomonių, nusistatymų..bet tai gi normalu...
Atėjau pas jus (ir kokia laimė, nes tiek gerų idėjų prisiskaičiau, būtinai perskaitysiu visas temas, kiek tik bus išlikę) pasiaiškinti dėl vienos problemos, kuri man sukėlė įtarimų...
Taigi, kaip pas jus mokyklose švenčiamos mokinių "krikštynos" ir mokytojų dienos?
Papasakosiu, kokios maniškės mokyklos tradicijos, prašau jūsų palyginti su savo mokyklomis ir išsakyti savo nuomonę, ar viskas gerai, ar tikrai taip gali būti.
Pirmiausia vienuoliktokų krikštynos:
pagal sąrašą pasiskirsto "krikšto vaikus", sugalvoja jiems kuo šlykštesnes pravardes...
aprengia juos juokingais drabužiais: pvz., bulvių maišais, užsega pampersus, maniškiai svarstė, kad gal "psichais" aprengt, gale rankoves užrišant, ar kažkuo siauru, kad vos paeit galėtų, buvo mintis, kad berniukam sijonus, kad kalinius ir grandine surakint, paskui nusprendė, kad darys ufonautus ir užmaus kažkokias dažytojų kepures kaip skafandrus...
Išteplioja dažais, praeitais metais juos išdažė markeriais, kur ant diskų rašyt...
per pertraukas jiems būna kokios juokingos užduotys: karaoke, ar sportinės kokios...
vakare visi renkasi kažkokioj miestelio vietoj (parkely) ir tada būna "žiaurioji" dalis - visokios užduotys, estafetės, pvz., reik keturiom lįsti per tunelį, o ant jo grindų primėtyta kruopų, supuvusių obuolių ir kitokio ššš..., išlendant ant galvų išpilama po kibirą pieno (kaimas, ten jo netrūksta), o toliau - miltų praeitais metais jiem reikėjo bučiuot... kiaulės snukį...TIKROS kiaulės nukirstą galvą
Na o toliau, kaip išsiaišianau, būna ir trečioji dalis...labai mįslinga... be mokytojų, lygtais tėvai apsiima vaikams linksmybes organizuot...
Artėja ir mokytojų diena, kurią irgi mums priklausys parengti, klausiau auklėtinių, kaip pas juos ji vyksta, nu tai sakė, kad kaip ir visur dvyliktokai veda pamokas, tik dar daro pamokas ir mokytojams, paprastai juos paverčia darželinukais, liepia atlikt užduotis - dainelę padainuot, eilėraštį padeklamuot, jurgelį meistrelį pažaist...ir nieko, sako, jiems patinka, juokiasi... na o po to pagal tradiciją dvyliktokai jiems dar turi vaišes paruošt...
Atėjau aš iš kultūros srities ir man labai jau jos trūksta tokiame renginių scenarijuje... ar aš čia per daug noriu, gal nesuprantu laikmečio realijų, naujųjų papročių

paprotinkit...