Įkraunama...
Įkraunama...

Klasės vadovės

QUOTE(-bonbons- @ 2012 09 19, 21:43)
drinks_cheers.gif  Visiškai sutinku ir laikausi tokios pat nuomonės.

Filmukai "Karjeros planavimo žingsniai" Čia gal kam tiks prof. orientavimo valandėlėms.

Labai neblogi filmukai. Ačiū už nuorodą smile.gif . Bus galima parodyti ir savo auklėtiniams, ir kitų klasių mokiniams (kadangi esu PIT konsultantė)
Atsakyti
Pamenu, viena dėstytoja per pirmą paskaitą, pristatydama taisykles, ant lentos surašė kokia dvidešimt eil. numerių biggrin.gif mūsų veidai persikreipė blink.gif O paskui ji ir sako: Juokauju, aišku lotuliukas.gif Pas mus per paskaitas bus viena vienintelė taisyklė - KALBAM TIKTAI ANGLIŠKAI biggrin.gif
Beje, tai buvo superinė dėstotoja wub.gif

Ačiū už nuorodą apie profesijas 4u.gif
Atsakyti
Aš nesusitvarkau su savo penktokais, kurių yra tik 10. mirksiukas.gif jau trečia savaitė, bet jie nevaldomi, negali susikaupti pamokose. Man visi mokytojai skundžiasi, kad nedaro N.D. vaikšto, plepa, sukinėjasi. Tas pats ir pas mane per pamoką ir per valandėlę. Jie atėjo iš skirtingų mokyklų, tie mūsiškiai dar šiek tiek pasiduoda auklėjimui, bet kiti viską griauna. Jau išbandžiau; pokalbį, taisykles skaitė po 3 kartus ir pasirašė, individualiai kalbėjau, dabar planuoju susistumti stalus, susisodinti ir vaišinti arbata, gal sakau prie stalo paklusniau elgsis. Nebežinau, pabekit man lotuliukas.gif Aną laidą , kurią išleidau šventieji buvo, o šitiems tik ragų ir uodedegų trūksta. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(alicija.ali @ 2012 09 21, 09:55)
Aš nesusitvarkau su savo penktokais, kurių yra tik 10.  mirksiukas.gif jau trečia savaitė, bet jie nevaldomi, negali susikaupti pamokose. Man visi mokytojai skundžiasi, kad nedaro N.D. vaikšto, plepa, sukinėjasi. Tas pats ir pas mane per pamoką ir per valandėlę. Jie atėjo iš skirtingų mokyklų, tie mūsiškiai dar šiek tiek pasiduoda auklėjimui, bet kiti viską griauna. Jau išbandžiau; pokalbį, taisykles skaitė po 3 kartus ir pasirašė, individualiai kalbėjau, dabar planuoju susistumti stalus, susisodinti ir vaišinti arbata, gal sakau prie stalo paklusniau elgsis. Nebežinau, pabekit man lotuliukas.gif Aną laidą , kurią išleidau šventieji buvo, o šitiems tik ragų ir uodedegų trūksta.  bigsmile.gif

Mūsų mokykloje tai labai paprasti žingsniai, jei kyla problemų pamokoje:
pokalbis su mokiniu (informavus apie elgesį tėvus)
pokalbis su mokiniu ir auklėtoju (informavus apie elgesį tėvus)
pokalbis su tėvais
pokalbis su tėvais, auklėtoju ir mokyklos vadovais.

Aišku, dar mažiukai, reikia jiems apsiprasti/susiprasti, bet nereikia leisti užbujoti šiai problemai.

Aš dar esu bandžiusi, kad gavus ne pastabą, o pagyrimą, savaitės pabaigoje bus apdovanojami kuo nors skaniu.
Kai plepa, duoti daugiau darbų, kad nespėtų plepėti. O dėl namų darbų, tai kažkoks ir tėvų gi indėlis ir kontrolė turėtų būti. Nekalbėjote apie tai su tėvais?
Atsakyti
tipinė situacija.
pakyla iš suolo ir eina link šiukšlinės.
-kur eini? blink.gif blink.gif
-pieštuko pasidrožti/į tualetą/pasiskolint sąsiuvinio. blink.gif blink.gif

penktokų sindromas. doh.gif kol išsiauklėji, jog negalima plepėti, vaikščioti, sukinėtis, prabėga trys mėnesiai. doh.gif pasimeta jie toj gausybėj mokytojų, kiekvieno mokytojo tvarkoj.
moko juos būti šeima, netraukia pamokos ir veiksmo dėl smulkmenos. tik bėda ta, jog mums tai ne smulkmena.

Atsakyti
QUOTE(alicija.ali @ 2012 09 21, 09:55)
gal sakau prie stalo paklusniau elgsis.

abejoju ax.gif
Atsakyti
QUOTE(-bonbons- @ 2012 09 19, 20:43)
Filmukai "Karjeros planavimo žingsniai" Čia gal kam tiks prof. orientavimo valandėlėms.

Dekui, pravers 4u.gif
Atsakyti
[quote=Guosnė,2012 09 21, 17:29]
Mūsų mokykloje tai labai paprasti žingsniai, jei kyla problemų pamokoje:

Normalioje mokykloje, kur mokosi motyvuoti vaikai- tai veiksminga. bet ne kaimo, kur jie bujoja, tėvai nereaguoja, o valdžia griežtai draudžia juos muštruoti, nes išeis į kitą mokyklą.

Aš dar esu bandžiusi, kad gavus ne pastabą, o pagyrimą, savaitės pabaigoje bus apdovanojami kuo nors skaniu.

Jau apie tai galvojua, maitinsiu aš juos saldainiais, gal pasiseks. Šiandien pirksiu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alicija.ali @ 2012 09 24, 09:30)
Jau apie tai galvojua, maitinsiu aš juos saldainiais, gal pasiseks. Šiandien pirksiu. biggrin.gif

dresavimas doh.gif
Atsakyti
Mūsų kiekviena klasė turi "Pastabų ir pagyrimų sąsiuvinį" - mokytojas įrašo pastabas - surinkus per savaitę tris ir daugiau pastabų, mokinys neįleidžiamas į penktadieniais mokykloje vykstančius šokius cool.gif
Šiandien jau mano mokinukas didžiai susirūpinęs pats pasisakė, kad užsidirbo vieną pastabą (o dar tik pirmadienis) g.gif . Kai kuriuos mokinukus truputėlį prilaiko - primeni, kad vidury savaitės jau turi pvz. dvi pastabas thumbup.gif , bet tai veiksminga ne visiems schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(snaigute @ 2012 09 24, 14:13)
Mūsų kiekviena klasė turi "Pastabų ir pagyrimų sąsiuvinį" - mokytojas įrašo pastabas - surinkus per savaitę tris ir daugiau pastabų, mokinys neįleidžiamas į penktadieniais mokykloje vykstančius šokius cool.gif
Šiandien jau mano mokinukas didžiai susirūpinęs pats pasisakė, kad užsidirbo vieną pastabą (o dar tik pirmadienis)  g.gif . Kai kuriuos mokinukus truputėlį prilaiko - primeni, kad vidury savaitės jau turi pvz. dvi pastabas  thumbup.gif , bet tai veiksminga ne visiems  schmoll.gif

O kiek Jūsų mokykloje mokinių? Tai šokiuose budintis mokytojas stovi su sąrašu ir neįleidžia blink.gif Nu neįsivaizduoju to savo mokykloje g.gif
Atsakyti
Sąrašas pakabinamas prie įėjimo (o be to mokiniams pranešama jau po pamokų, kad į šokius nebus įleidžiami). Budi du mokytojai ir du tėvų atstovai. Didelėse mokyklose, kur nevisus mokinius mokytojai pažįsta, tai sutinku, kad sužiūrėti gal ir sunku g.gif , bet pas mus tai veikia smile.gif
Atsakyti