Įkraunama...
Įkraunama...

Avietės

QUOTE(Regila @ 2015 03 16, 08:29)
Mes netoli žemės nukirpę, nes norim vėlesnių uogų. Tada jos būna gražios ir didelės.

Aš rudenines avietes irgi taip apgenėjau.
O gal kas patars ką daryti su tom avietės ir braškės hibrido avietėm. Ar jas reikia genėti? Pavasarį? ar daug nupjauti?
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2015 03 16, 06:39)
Is rudens nenukirpau avieciu blush2.gif Kada dabar butu galima tai daryti ir kiek daugmaz nuo zemes palikti? aciu

Pernai aš gerokai vėliau nugenėjau pavasrį avietes ir buvo daug uogų. Pjaukite netoli žemės ir jos atžels.
Atsakyti
QUOTE(vildar @ 2015 03 16, 11:05)
Aš rudenines avietes irgi taip apgenėjau. 
O gal kas patars ką daryti su tom avietės ir braškės hibrido avietėm. Ar jas reikia genėti? Pavasarį? ar daug nupjauti?

Čia apie žemuoginę avietę? rubus illecebrosus... ji nėra hibridas, natūraliai auga Japonijoje. Labai plinta, uogos gražios, bet skonio jose mažai... vargas ne uoga biggrin.gif .
Jų antžeminė dalis kaip ir žolinė... tai žiemos metu antžeminė dalis miršta ir pavasarį atželia pilnai. Galim nupjaut vėlai rudenį, bet pataria geriau iš rudens užmulčiuoti tik, o pjauti pavasarį. Ibo ji nėra labai šalčiams atspari, gali iššalti...
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 03 16, 12:15)
Čia apie žemuoginę avietę? rubus illecebrosus... ji nėra hibridas, natūraliai auga Japonijoje. Labai plinta, uogos gražios, bet skonio jose mažai... vargas ne uoga biggrin.gif .
Jų antžeminė dalis kaip ir žolinė... tai žiemos metu antžeminė dalis miršta ir pavasarį atželia pilnai. Galim nupjaut vėlai rudenį, bet pataria geriau iš rudens užmulčiuoti tik, o pjauti pavasarį. Ibo ji nėra labai šalčiams atspari, gali iššalti...

Dėkui. aha, apie tą pačią 4u.gif Mano mažoji dievina tas uogas... Žinau, kad plečiasi, tai aš sodinau į agroplėvelę. Padariau skylę tik, kad daigas tilptų. Tai man nesiplečia.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 03 16, 11:15)
Čia apie žemuoginę avietę? rubus illecebrosus...

paukščiukams tas uogas palieku, nors tokia nauda. Laikau dėl dekoratyvumo, gražiai atrodo. Plėtimąsi labai lengvai pažabojau - auga tokioj vietoj, kur su žoliapjove iš abiejų pusių važiuojam, tai be šansų tiems ūgliams išplisti.
Atsakyti
Pas mus pradžioje irgi neblogai tupėjo žolėje, bet praeitais metais radau daigus už 3 metrų šiltnamyje išlinduses. Skaičiau, kad joms polietilenas ar agro - trumpalaikiai trukdžiai, joms tveria rimtas tvoreles į gylį.
Atsakyti
Mes šeriuotas avietes po derėjimo nupjaunam iki žemės. Dabar jau dygsta nauji daigai, kuriie virs badančiais augalais.
Man jos skanios šviežios, kai sunoksta. Tai būnu vienintelė valgytoja. Mama šaldo, ji daugiau naudoja šaldytas. Kadangi atnešė ir man, paragavau pirmą kartą šaldytų. Keista, bet šiemet nieko skonis. Ankstesniais metais man jos būdavo karčios ir dar visokios - neskanios ne tas žodis. Šiemet nieko. Keista..tai ar čia mano skonio receptoriai pasikeitė ar dar kažkas.
Na, kad jos bėga iš savo lysvės, tai tikrai. Mes vos pamatom išlindus toliau nuo lysvės - iškasam. Neleidžiam suvešėt ir dar toliau paskleist savo kerus.
Atsakyti
Gal patarsit, kada galima būtų persodinti avietes - turiu vienoj vietoj augančias Vulkan ir remontantines Polka. Noriu perkelti į kitą vietą. Ir dar - kuo aprėminat, kad ūgliai nelįstų į veją. Žinau tik šiferį. Ar tiktų tos žalios plastmasinės juostos?
Atsakyti
Tos plastmasinės skirtos, kad veja nelystų... tarkim į gėlyną. Manau aviečių nesustabdys. Nebent ta 20 -ties... nors... ji kasasi į gyli ne visa, viršuje lieka apie 3 cm... tai net 20 cm nelieka... reiktų bent 25-kių. Bet avietės nelabai bėga, jai jas pasodini į gerai įrengtą lysvę (ko bėgt, kai vietoje gerai šeria). Užmulčiuoji dar iš kraštų... tikrai labiau veja į avietes lenda, nei avietės į veją.
Pačias lysves man labiausiai patinka lentom atskirt - netoli lentpjūvė, gan nebrangios, ilgai laiko, pas mane tinka stilistiškai. Bet yra jų dabar dar betoninių... aišku galim panaudot ir stogo dangai skirtas medžiagas, tada ir gylį galim reikiamą gaut - fantazijos reikalas.

Avietes jai sodint pavasarį, tai kol pumpurai neišsprogę...
Atsakyti
Sveikos,

turiu 10l kibirą kavos tirščių. Kaži nepakenks avietėms jei pabersiu?

Gal kuri jau bandėt?
Atsakyti
QUOTE(mamukas71 @ 2015 03 17, 10:50)
Sveikos,

turiu 10l kibirą kavos tirščių. Kaži nepakenks avietėms jei pabersiu?

Gal kuri jau bandėt?

Kavos tirščiai jai bent storesnis sluoksnis ar gumulais - ima pelyti, bet plonai pabėrus turėtų būt gerai, nes gera trąša kavos tirščiai, plius pagerina dirvos struktūrą. Kiek tos kavos bert sunku pasakyt, man maždau 3 cm gumuliukai jau pelija, tai labai išskirstau per kelis kartus (aš juos gėlyne naudoju, jai daugiau turėčiau pomidorus tręščiau... avietes paskiausiai matyt biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 03 17, 10:18)
Kavos tirščiai jai bent storesnis sluoksnis ar gumulais - ima pelyti, bet plonai pabėrus turėtų būt gerai, nes gera trąša kavos tirščiai, plius pagerina dirvos struktūrą. Kiek tos kavos bert sunku pasakyt, man maždau 3 cm gumuliukai jau pelija, tai labai išskirstau per kelis kartus (aš juos gėlyne naudoju, jai daugiau turėčiau pomidorus tręščiau... avietes paskiausiai matyt biggrin.gif )

Mano kava iš Ofisinio aparato - sausa ir biri smile.gif jei ant pomidorų tinka, tuomet tikrai avietėms neliks ...smile.gif
Atsakyti