Įkraunama...
Įkraunama...

Avietės

QUOTE(mamukas71 @ 2015 03 17, 11:23)
Mano kava iš Ofisinio aparato - sausa ir biri smile.gif jei ant pomidorų tinka, tuomet tikrai avietėms neliks ...smile.gif

Vis vien negalim storai bert - ji kai sušlampa sukrenta, susibetuonuoja, kaip koks smiltainis, o paskui pelija. Įterpiant į dirvą irgi labai reik su žeme sumaišyt, pas mane gana sunki žemė, tai ji vėl supuola ar kaip, kai smėlėta daugiau galim dėt. Plius daug prikrovus ima rūgštėti dirva, kaip nuo pjuvenų. Dabar bijau pameluot, lygtai pomidorams po 2 šaukštus kas 2 savaites ant galvos... kad žiedų daugiau krautų. Aš kai sodyboje tik savaitgaliais, tai iš puodelio iškrapštau ant pomiko vis kito, per vieną savaitgalį nei puse šiltnamio neapdalinu biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, skaitau daug sia tema, bet zinovu dar noriu tiesiogiai paklasuti ir uztvirtinti zinias biggrin.gif Siandien pasodinau aviete Polka, Glen ample, stiebas siuo metu yra +-40cm, ar ji reikia nukirpti pasodinus? g.gif

Ir gervuoge Polar irgi apie +-40 stiebas siuo metu, ar ji irgi nukirpti? g.gif

Nesijuokit is jaunosios pradedanciosios ukininkes biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijoleta20: 27 kovo 2015 - 12:37
QUOTE(vijoleta20 @ 2015 03 27, 12:35)
Sveikos, skaitau daug sia tema, bet zinovu dar noriu tiesiogiai paklasuti ir uztvirtinti zinias biggrin.gif Siandien pasodinau aviete Polka, Glen ample, stiebas siuo metu yra +-40cm, ar ji reikia nukirpti pasodinus?  g.gif

Ir gervuoge Polar irgi apie +-40 stiebas siuo metu, ar ji irgi nukirpti?  g.gif 

nesijuokiam,nes dauguma čia tokių mirksiukas.gif
Amšiejus sakė,kad pavasarį pakerpam palikdami apie sprindį mirksiukas.gif
čia apie polka,o kitos nežinau mirksiukas.gif
Atsakyti
Gervuogės veda ant atramečių, bent jau maniškės. Tai žiemai mes nepjaunam, o lenkiam, dengiam. Derėjusias išpjaustom ir taip kasmet.
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2015 03 27, 12:35)
Sveikos, skaitau daug sia tema, bet zinovu dar noriu tiesiogiai paklasuti ir uztvirtinti zinias biggrin.gif Siandien pasodinau aviete Polka, Glen ample, stiebas siuo metu yra +-40cm, ar ji reikia nukirpti pasodinus?  g.gif

Ir gervuoge Polar irgi apie +-40 stiebas siuo metu, ar ji irgi nukirpti?  g.gif 

Aš taip pat auginu Glen ample ir šiandien pasodinau keletą Polkų. Glen ample yra vasarinė, o Polka remontantinė, todėl jų genėjimas skiriasi. Glen ample pernai sodinau, tad pardavėja patarė nenupjauti, tik po derėjimo reikia nupjauti beveik iki žemės derėjusias šakas. Jos išsiaugina naujas šakas, kurios kitą vasarą deri. O Polką pasodinus reikia nukirpti iki žemės, ji išsiaugins atžalas, kurios tais pačiais metais ir derės. Rudenį Polka nukerpama.
Iš manęs irgi menka "ūkininkė" biggrin.gif tačiau patirtis jau vieneri metai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linetax: 29 kovo 2015 - 21:39
QUOTE(mikute000 @ 2015 03 06, 13:59)
Gal kas auginate ramontantines avietes ATLANT? Kokie atspliepimai?

ir man aktualus klausimas sis, padekit, merginos g.gif g.gif
Atsakyti
Sveikos, kas turit geltonu avieciu, Aplink Vilniu ar Ukmerge ?
Atsakyti
Svieziai pasodinti avieciu daigai Atlant, pries nukerpant stiebus. 4u.gif

user posted image
Atsakyti
kaip geriausia isnaikinti avietes? Nupirkom sena sklypa, visas kampas uzzeles avietemis, noriu jas isnaikinti arba bent iki minimumo sumazinti. kaip geriau naikint, kad neatgytu?
rauti? iskasti? nupurksti kuo nors?

internete paieskose vein tik info kaip jas augint, o kaip isnaikint-nerandu g.gif

Atsakyti
Mes nupurskem raundapu. Tik reikia palaukt kol normaliai suzaliuos. Gan gausiai nupurksti reikia. Rezultatas gali buti ne 100 %.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 11 balandžio 2015 - 20:45
QUOTE(naca @ 2015 04 11, 20:45)
Mes nupurskem raundapu. Tik reikia palaukt kol normaliai suzaliuos. Gan gausiai nupurksti reikia. Rezultatas gali buti ne 100 %.

aciu, vienas is mano variantu, bet galvoju ar suveiks. Zoles visokias tai rundapas geriausia, bet va avieciu krumus galvoju ar iveiks rundapas g.gif
Atsakyti
tai vat ir rasau, kad ne 100 %. Bet , manau, per kelis kartus nupurkstos sunyktu. As tai purskiau, bet paskui dar iskasiau kiek imanoma.
Atsakyti