QUOTE(nataliuncik @ 2012 12 28, 11:47)
o kaip darėt atskirai maišėt/kildinot/kepėt ar nustačius programą? receptai iš knygutės ar iš čia? ką naudojat (mieles/raugą), jei mieles, tai kokias?
Pirmiausia pabandykit paimt iš čia receptuką ir pagal jį iškept duoną, galit trupučiuką pamažint vandens, nes jei namie padidintas drėgmingumas tai tai irgi turi įtakos
Pirmiausia pabandykit paimt iš čia receptuką ir pagal jį iškept duoną, galit trupučiuką pamažint vandens, nes jei namie padidintas drėgmingumas tai tai irgi turi įtakos
Pirma karta dariau is knygutes, pagal antra (su dz. pomidorais)
Kitus kartus dariau viska iskart nustacius programa 1, naudoju sausas mieles, receptas is cia :
750ml šilto vandens
250g ruginių miltų pilno grūdo arba kokio kito stambesnio malimo(bet iš bėdos tiks ir paprasti ruginiai:)
1 v.š. druskos
800g kvietinių miltų
400g kvietinio raugo arba 1.5a.š. sausų mielių
sian ir vel bandau. Matau kad gerai pakilo, tada nusileido kokius 6cm (pro langeli matau, pagal tesla aplipusius krastus) ir kepa.
Gal su miltais kazkas - kvietiniai 550 C?