Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(sivita @ 2012 12 17, 20:02)
Hippie, kaip puiku, kad Jums pavyko smile.gif
Aš džiaugiuos, kai kitoms gerai gaunasi iškepti, tuo labiau, pradedančiom. Aš, kai pradėjau, ir pykau, ir buvau užmetus šį reikalą

Kad būtų lengviau minkyti tą "neminkomą" tešlą, aš pradžioj supilu ne visą vandenį. Minkau iš pradžių kietesnę, vis pašlapindama rankas. Taip ir nebelimpa prie rankų, ir per 15 min. tešla tampa minkštesnė.

O silikoninė forma gali būti kaitinama aukštoj temperatūroj ? Jei nėra termometro, tai ir nustatyt sunku... O duona kepama aukštesnėj temperatūroj, negu kiti gaminiai. (Todėl aš jos ir nenaudoju)

Smagu, kai kažkas supranta apie ką tu kalbi 4u.gif Aš irgi po pirmos nesėkmės tik duonkepe kiek laiko naudojausi, tiesa kitu receptu (irgi gaunasi juoda, tik ten šiek tiek kvietinių miltų dedu, bet irgi su raugu, su daug ruginių rupaus malimo pilno grūdo miltų thumbup.gif ), bet po to užsispyriau, pavyko, tai dabar negaliu atsidžiaugt smile.gif

O, dėkui už patarimą thumbup.gif

Dabartinės silikoninės tinkamos nuo -80 iki +230, o aukštesnėj, nei 220 duonos (ruginės) nesu kepus 4u.gif Man silikoninės-atradimas, taip gražiai nusiima, niekas neprilimpa ir pan.
Atsakyti
Aš kepu tą maišomą duonelę. Anksčiau būdavo gerai: ir iškildavo, ir ne drėgna. Bet paskutiniu metu ko tai būdavo drėgnoka, pakilt pakildavo, bet kepdama jau nekildavo ir tokio kalniuko nebūdavo... jei suprantat, ką noriu pasakyti... Tai vis mažinau vandens kiekį ir dabar labiau duonelę minkau nei maišau šaukštu. Bet užtat ji nėra drėgna ir su mano mėgiamu kalniuku biggrin.gif . Pabandyk, salduke wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo As :): 18 gruodžio 2012 - 00:29
QUOTE(As)

Vakar užmaišius laikiau 6 val., pyliau mažiau vandens. Pakilo, įkaitinau orkaitę iki 200, kepiau 190 temp. 1.30 min., kepant kalniukas buvo. Iškepusią ištraukiau, sušlapinau viršų vandeniu, kalniukas dingo, iš formos atvėsus iškrito kaip plyta biggrin.gif per naktį laikiau susuktą į rankšluostį - visi šonai kieti kieti, sunkiai įpjaunami biggrin.gif atrodo kaip ir iškepusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salduke: 18 gruodžio 2012 - 08:56
QUOTE(salduke @ 2012 12 18, 08:53)
QUOTE(As)

Vakar užmaišius laikiau 6 val., pyliau mažiau vandens. Pakilo, įkaitinau orkaitę iki 200, kepiau 190 temp. 1.30 min., kepant kalniukas buvo. Iškepusią ištraukiau, sušlapinau viršų vandeniu, kalniukas dingo, iš formos atvėsus iškrito kaip plyta biggrin.gif per naktį laikiau susuktą į rankšluostį - visi šonai kieti kieti, sunkiai įpjaunami biggrin.gif atrodo kaip ir iškepusi.

Nevėsinkit formoje, traukit lauk karštą ir susukit į drėgną rankšluostį, tada nebus šonai kaip plytos biggrin.gif
Aš kai vakare kepu, tai per naktį tame rankšluostuke laikau, ryte jis jau sausas būna.

Norėčiau patarimo. Dukros sugalvojo, kad Kūčioms reikia iškepti duonos mažais kepaliukais - kaip bandutes, tik duonines, ne baltas, na, iš tos pačios duonos tešlos. Kas keičiasi procese, gal kas kepėt taip? Kaip kildinti tešlą, visą, ar jau bandutėmis suformuotą? Galvoju, kad reikia užminkyti kiek sausesnę, kad "neišplauktų" tos bandutės g.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 12 18, 11:50)

Aišku, bandysim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 12 18, 12:50)
Norėčiau patarimo. Dukros sugalvojo, kad Kūčioms reikia iškepti duonos mažais kepaliukais - kaip bandutes, tik duonines, ne baltas, na, iš tos pačios duonos tešlos. Kas keičiasi procese, gal kas kepėt taip? Kaip kildinti tešlą, visą, ar jau bandutėmis suformuotą? Galvoju, kad reikia užminkyti kiek sausesnę, kad "neišplauktų" tos bandutės g.gif
Tam galima pritaikyt bet kokį mėgstamą receptą, visas procesas lieka tas pats, tik keičiasi kepimo laikas. Ir jei tešla pas jus skysta, tai reikia kept formelėse arba geriausia daryt iš minkomos, kietesnės tešlos arba daryt su mielėms
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 12 18, 12:19)
Tam galima pritaikyt bet kokį mėgstamą receptą, visas procesas lieka tas pats, tik keičiasi kepimo laikas. Ir jei tešla pas jus skysta, tai reikia kept formelėse  arba geriausia daryt iš minkomos, kietesnės tešlos arba daryt su mielėms

Turiu nemažas keksų formeles, gal jos tiks, reikės apžiūrėt biggrin.gif

O kiek laiko kepti? g.gif
Atsakyti
Visai susimaišiau doh.gif
Su drauge aptarėm, dėl dėjimo tvarkos į duonkepę ir nuomonės nesutapo, kiek pas jus skaičiau ir supratau, kad pirmiausiai įpilama vanduo, pienas ir pan, aliejus, po to miltai po to druska cukrus ir ant galo i miltus įmaišyt mieles, kad nesusiliestų su vandeniui, taip supratau? ax.gif o draugė sako, kad pirma pienas/vanduo, aliejus, cukrus/druska, miltai, mieles, prieskoniai/dz.vaisiai ir pan.
Tai kada gi tą cukrų su druska reikia dėti, prieš miltus, ar po ? g.gif
Atsakyti
pati paklausiau, pati ir atsakysiu biggrin.gif
"pirma dedami skysti produktai (vanduo, pienas, kiaušiniai), po to sausi (cukrus, miltai, mielės). Kiaušinius reiktu lengvai suplakti ir dėti i duonkepe kartu su skysčiais - pienu ar vandeniu. "
Atsakyti
Eiliškumas nuo duonkepės priklauso. Pas mane dedasi pirma mielės, miltai ir t.t., tada skysčiai..
Atsakyti
Mano duonkepei rašo tokį eiliškumą: vanduo, aliejus, miltai, (pieno milteliai), druska, cukrus, imaišytos džiovintos mielės.. g.gif
tai matyt, maniškei duonkepei druską/cukrų reik dėti ant miltų.. ax.gif tai nebūsiu suklydus vadinas.. clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 12 18, 17:04)
Turiu nemažas keksų formeles, gal jos tiks, reikės apžiūrėt biggrin.gif

O kiek laiko kepti? g.gif
tiks, bet ko mažesnė forma, to mažėja kepimo laikas

QUOTE(Koxamte @ 2012 12 24, 18:01)
Visai susimaišiau  doh.gif 
Su drauge aptarėm, dėl dėjimo tvarkos į duonkepę
šiaip tai nėra skirtumą ką jus dėsit pirma, vandenį ar miltus jei minkysit tešlą iškarto, tai turi skirtumą jei darot laiko atidėjimą, tada reikia pirma pilt vandenį o ant viršaus dėt miltus ir pačioj pabaigoj mielės, nes jei jie susijungs su vandeniu prasidės reakcija. O dėl cukraus ir druskos, jos reikia dėt į skirtingus kampus, galima maišyt su miltais, tik ko toliau nuo mielių

Ramaus ir stebuklingo Jums Kūčių vakaro ir linksmų Šv. Kalėdų!

user posted image
Atsakyti