Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 12 28, 11:47)
o kaip darėt atskirai maišėt/kildinot/kepėt ar nustačius programą? receptai iš knygutės ar iš čia? ką naudojat (mieles/raugą), jei mieles, tai kokias?

Pirmiausia pabandykit paimt iš čia receptuką ir pagal jį iškept duoną, galit trupučiuką pamažint vandens, nes jei namie padidintas drėgmingumas tai tai irgi turi įtakos


Pirma karta dariau is knygutes, pagal antra (su dz. pomidorais)
Kitus kartus dariau viska iskart nustacius programa 1, naudoju sausas mieles, receptas is cia :
750ml šilto vandens
250g ruginių miltų pilno grūdo arba kokio kito stambesnio malimo(bet iš bėdos tiks ir paprasti ruginiai:)
1 v.š. druskos
800g kvietinių miltų
400g kvietinio raugo arba 1.5a.š. sausų mielių


sian ir vel bandau. Matau kad gerai pakilo, tada nusileido kokius 6cm (pro langeli matau, pagal tesla aplipusius krastus) ir kepa.
Gal su miltais kazkas - kvietiniai 550 C?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazojiR: 28 gruodžio 2012 - 11:07
QUOTE(mazojiR @ 2012 12 28, 11:58)
Pirma karta dariau is knygutes, pagal antra (su dz. pomidorais)
Kitus kartus dariau viska iskart nustacius programa 1, naudoju sausas mieles, receptas is cia :
750ml šilto vandens
250g ruginių miltų pilno grūdo arba kokio kito stambesnio malimo(bet iš bėdos tiks ir paprasti ruginiai:)
1 v.š. druskos
800g kvietinių miltų
400g kvietinio raugo arba 1.5a.š. sausų mielių
sian ir vel bandau. Matau kad gerai pakilo, tada nusileido kokius 6cm (pro langeli matau, pagal tesla aplipusius krastus) ir kepa.
Gal su miltais kazkas - kvietiniai 550 C?
o kokio didžio jūsų duonkepės kibiriukas g.gif nes šitas kiekis į duonkepę netinamas, reikia mažint perpus
jei naudojat mieles, tai gal iš raudono pakiuko? tada būtinai mažinkit, nes jie stiprus, tada suprantama kodėl drėgnas vidus
o miltai šitie geri, tinka ir duonai ir batonams
Atsakyti
Radau labai daug info apie duonos kepimą, bet dauguma kepa orkaitėje. Nesinori eksperimentuoti. Turiu duonkepę, noriu išsikepti ruginės duonos. Pas mane duonkepė su dviem mentelėm, turėtų išmaišyti. Gal jau kuri "atmušusi" receptą duonkepei ir galėtų pasidalinti juo ir darbo proceso eiga. Turiu raugo.
Atsakyti
Sveikos,
gal kuri galite patarti: gavau kvietinio raugo (zinau, kad kepe plikyta kvietine duona), bet jo tera apie 60 g. Kaip man "pasidauginti" raugo, kad jo turėčiau bent 200 g.? Galvoju, kad pamaitinti reiketu kvietiniais miltais ir vandenuku, bet bijau, kad sugadiniu turima rauga...
Lauksiu patarimo mirksiukas.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2012 12 28, 16:37)
Radau labai daug info apie duonos kepimą, bet dauguma kepa orkaitėje. Nesinori eksperimentuoti. Turiu duonkepę, noriu išsikepti ruginės duonos. Pas mane duonkepė su dviem mentelėm, turėtų išmaišyti. Gal jau kuri "atmušusi" receptą duonkepei ir galėtų pasidalinti juo ir darbo proceso eiga. Turiu raugo.



Imkit bet kuri rugines duonos recepta, visus produktus sudekite i duonkepes kubiliuka, junkit teslos maisymo programa arba mielines teslos programa (dar ir pasildys, ypac, jei namuose vesiau). Kai ismaisys, isimkit menteles (bus mazesnes skyles) ir palikit pakilti (priklauso nuo temperaturos namuose, nuo raugo aktyvumo ir t.t.) Kai pakils junkit kepimo programa (mano duonkepeje 0,75 kg kepaliukui dedu 1 val.)
Is daugelio patirties, ruginei duonai su raugu netinka programos, kurios trunka apie 3 val., tiesiog nespeja duonele pakilti.

O as kepu sitokia:
1 v.s. sauso salyklo (galima ir be jo, pastaruoju metu kazkaip nebededu)
2 saukstai kmynu
uzpilti 300ml verdancio vandens, atvesinti

300 g ruginiu miltu
200 g kvietiniu miltu
1,5 a.s. druskos
1 v.s. medaus su kaupu
200 ml ruginio raugo arba 2 a.s. mieliu

Kepu duonkepej. Mielines teslos programa, kai pakyla kepimas 60 min.
Siaip cia modifikuotas Nataliuncik receptas, atrodo borodino duonos.

Dar megstu Terros Palangos duona.

Papildyta:
QUOTE(ciauzuika @ 2012 12 29, 19:00)
Sveikos,
gal kuri galite patarti: gavau kvietinio raugo (zinau, kad kepe plikyta kvietine duona), bet jo tera apie 60 g. Kaip man "pasidauginti" raugo, kad jo turėčiau bent 200 g.? Galvoju, kad pamaitinti reiketu kvietiniais miltais ir vandenuku, bet bijau, kad sugadiniu turima rauga...
Lauksiu patarimo  mirksiukas.gif  blush2.gif


su kvietiniu raugu neturiu patirties, bet ruginis maitinamas ruginiais miltais ir vandeniu, tai panasiai turetu buti ir su kvietiniu raugu.
Man atrodo Terra turi patirties su kvietiniu raugu, ir yra apie ji rasiusi. Paieskokit jos senu zinuciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laselis: 30 gruodžio 2012 - 13:38
Ačiū, laseli. Reikės pabandyti ir pagal taviškį receptą. Vakar kepiau pagal 17 psl. aprašytą. Viskas puikiai pavyko.
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2012 12 28, 15:37)
Radau labai daug info apie duonos kepimą, bet dauguma kepa orkaitėje. Nesinori eksperimentuoti. Turiu duonkepę, noriu išsikepti ruginės duonos. Pas mane duonkepė su dviem mentelėm, turėtų išmaišyti. Gal jau kuri "atmušusi" receptą duonkepei ir galėtų pasidalinti juo ir darbo proceso eiga. Turiu raugo.


Pagal šį receptą visada duonkepėj ruginė su raugu gaunasi thumbup.gif :

http://www.malsena.l...raugu-duonkepei

Taip kepu papildomai, kai žinau, kad gali neužtekt orkaitėk kepamų dviejų kepalėlių ax.gif arba..., kai reikia greičiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2013 01 01, 20:52)
Ačiū, laseli. Reikės pabandyti ir pagal taviškį receptą. Vakar kepiau pagal 17 psl. aprašytą. Viskas puikiai pavyko.


Puiku, nebijokit ekspermentuoti ir rasit savo duoneles recepta. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Nusipirkome duonkepe elektrolux EBM 8000. Mokinames bigsmile.gif Pastebejome, kad nelabai gerai ismaise tesla. Peiliukas platus - vienas. Kazi kodel g.gif

Ir ar geriau patiems pagal receptus kepti, ar pirkit "gatavus" miltu misinius?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif mano namuose irgi pagaliau atsirado duonkepė bigsmile.gif ilgai nebekepiau duonos namuose, nes buvau pavargus nuo jos minkymo rankomis, krūvos indų ir pastoviai prikepančios skardos.
Su duonkepe eksperimentuot pradėjau nuo paprasčiausios baltos duonos. Pirmas bandymas atsidūrė šiukšlių dėžėj, nes duona visiškai neiškilo (naudojau sausas mieles kaip buvo parašyta recepte). Antrą kartą nusprendžiau naudoti šlapias mieles tai labai gražiai iškilo, bet kepant susmego doh.gif abu kartus naudojau paprasčiausią programą, kuri trunka 3h. beje, abu kartus teko papildomai apkepinėti, nes viršus visiškai baltas liko g.gif ir netgi po papildomos valandos skrudinimo vistiek neapskrudo. Kaži čia duonkepės problema g.gif
Trečią kartą bandysiu ruginę duoną su raugu. Tik kaip supratau nevertėtų naudoti tos pačios 3h programos g.gif pirma mintyti, tada leisti pakilti ir tada kepti g.gif
Atsakyti
Jau tapo tradicija penktadienio vakarą užmaišyt pirmą tešlą, palikt kilt 12h, o šeštadienį užmaišyt antrąją ir po dar 3h kilimo kept duonelę šeimynai savaitei wub.gif Šįkart apibarščiau viršų linų sėlenom, sezamo sėklom ir kmynais gausiai-mmmm gražumėlis skanumėlis smile.gif

QUOTE(Vėtra.l @ 2013 01 06, 16:32)
Nusipirkome duonkepe elektrolux EBM 8000. Mokinames bigsmile.gif Pastebejome, kad nelabai gerai ismaise tesla. Peiliukas platus - vienas. Kazi kodel g.gif

Ir ar geriau patiems pagal receptus kepti, ar pirkit "gatavus" miltu misinius?


Galbūt produktus sudėjot ne pagal eiliškumą (pirma vanduo, sviestai, po to miltai, o sausos mielės į jų duobutę)?

Aš tik už receptus, tie mišiniai-gryna komercija, juk tai ppaprasta susidėt ką reika pačiai wub.gif

QUOTE(Rose Prick @ 2013 01 06, 17:55)
buvau pavargus nuo jos minkymo rankomis, krūvos indų ir pastoviai prikepančios skardos.

Trečią kartą bandysiu ruginę duoną su raugu. Tik kaip supratau nevertėtų naudoti tos pačios 3h programos  g.gif pirma mintyti, tada leisti pakilti ir tada kepti  g.gif


Duokit minkyt 15min. vyrui nail.gif Kokios krūvos indų? Viską darau vienam dideliam plastikiniam dubeny ax.gif Naudoit silikoninę formą ir neprikeps wink.gif Antrą kepaliuką dedu į formą su perkirpta kepimo rankove ir būna švaru 4u.gif

Pabandykit mano aukščiau aprašyta ruginės su raugu receptą duonkepei, dar nebuvo, kad nesigautų wink.gif Pirma viską sudėjus paspaudžiu Dough (tešla) programėlę ir palieku 12h, po to jungiu 3,20 ar 3,40h trukmės programą ir didesnį skrudinimą-viskas smile.gif

Atsakyti
vat man dėl tų indų irgi keistai pasirodė, vienas indas ir psio.
Kepu ant blėkos, tai jokių prikibusių formų
Atsakyti