šiandien ir aš užsimaniau naminės duonelės išsikepti - labai mėgstame prancūzišką bagetę . O čia labai mažai darbo - vos per 5 min. tešla užmaišoma ir jokio tešlos minkymo !
Magiška prancūziška bagetė (be tešlos minkymo) 

Reikės: * 375 g miltų ( paprastų)
* 12 g šviežių mielių
* 8 g druskos
* 300 ml šilto vandens
Gaminimo eiga: Kildinimo inde šlakelyje šilto vandens ištirpinti šviežias mieles, supilti likusį vandenį.
Suberti druską bei miltus ir mediniu šaukštu nepersistengiant išmaišyti tešlą.
Kildinimo indą su tešla uždengti švariu rankšluosčiu ir pastatyti šiltoje vietoje (palikau orkaitėje su įjungta šviesa) 1,5 val. iki tešla bent jau dvigubai pakils.
Tešlos paviršių galima lengvai pabarstyti miltais, kad iškilusi tešla nepriliptų prie rankšluosčio

Iškilusią tešlą perdėti ant gerai miltais pabarstyto paviršiaus, padalinti į 2 ar daugiau dalių.
Padalintas tešlos dalis sudėti į kepimo skardą, 2 ar 3 kartus įkirpti jų paviršių.
Įkaitinti orkaitę iki 200- 240°C karščio.
Orkaitės apačioje pastatyti gilią skardą (indą) su vandeniu.
Tada pastatyti kepimo skardą (čia virš indo su vandeniu) su bagečių tešla.
Kepti 25-30 min. iki bagečių paviršius apskrus ir taps tvirtas.
Garai, kylantys iš po kepimo skarda esančio indo su vandeniu, padeda susiformuoti dailiai bagečių plutelei.
Karts nuo karto užmeskite akį, ar nereikia papildyti vandens inde. 
Skanaus