Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(wituxas @ 2012 11 13, 10:41)
sveiki, cia raugo B]raugo (aš dedu vienam kepaliukui 1 stiklinę)[/B] jus dedat visam parasytam siam receptui ar pusei jo kiekio?

Tas receptukas nurašytas iš originalaus recepto, tai ten būtų 2 kepalai ir dvi stiklinės raugo. O kadangi aš dažniausiai kepu vieną, tai būtų pusė visko, kas recepte, o raugo - 1 stiklinė smile.gif
Originaliame recepte raugo kiekis nenurodytas, ta mergina kepa iš pagranduko.
Atsakyti
merginos turejau spinteleje nusipirkus per kazkuria akcija pilno grudo ir ruginiu miltu, ar Jums taip nebuvo pradariau viena maiseli po to kita ir semdama aptikau kabinant tokius a'le mini voratinkliukus nezinau net kaip paaiskinti, zinot absurdas nezinau ka daryti nei ismesti nei ka... doh.gif labai gaila 3 pokai dideli miltu, gamyba Malsenos bet kaipgi sitaip, juk spintele sausa pas mane g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 11 13, 18:33)
merginos turejau spinteleje nusipirkus per kazkuria akcija pilno grudo ir ruginiu miltu, ar Jums taip nebuvo pradariau viena maiseli po to kita ir semdama aptikau kabinant tokius a'le mini voratinkliukus nezinau net kaip paaiskinti, zinot absurdas nezinau ka daryti nei ismesti nei ka... doh.gif labai gaila 3 pokai dideli miltu, gamyba Malsenos bet kaipgi sitaip, juk spintele sausa pas mane g.gif

siaip zinau, kad ilgiau miltams pastovint erkutes atsiranda (ar kaip jos ten vadinas g.gif ) bet kad voratinkliukai...gal kokios lervos g.gif mesciau lauk blush2.gif visada miltu reikia saikingai pirkti 4u.gif
Atsakyti
Čia įsisuko maistinės kandys, rudenį teko išmesti beveik visas kruopas verysad.gif valiau valiau su actu, atrodo dingo. Miltus dabar laikau dideliam stikliniam inde sandariai.
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 11 13, 19:33)
doh.gif mesk lauk, nes gerai paieškojus, pamatysi tuose "voratinkliuose" lervas arba kirminus doh.gif čia aš Sanitex'e nupirkau sėzamų sėklų, linų, kruopų visokiausiu...ir viską teko, nes dar uždarytuose pokuose, bet permatomuose, matėsi kirminai...brrr, viską išmečiau, o tik po to atėjo mintys nufotografuot ir išsiust, bet yra kaip yra, dabar neperku po daug
Atsakyti
Aciu merginos taip ir padarysiu, beje siandien aptikau irgi sandaru uzdaryta maiseli su saulegrazom ji pirkau penktadieni, specialiai gerai apziurejau kad jame yra gyviu, zdz prekybos centrai labai prastai sandeliuoja maisto produktus, ech labai jau reikia ziureti kas ir kaip, tad bukime budrius sau ir savo skrandziui 4u.gif
Atsakyti
Aš pasimetus visai tarp receptų pirmam puslapy. Ten taip viskas sumakaluota. Noriu apybaltės duonos, kad tiktų sumuštiniams, be mielių. Draugė davė pagranduko stiklainiuką, tai šiandien kaip ir norėč užsimaišyti.
Atsakyti
Man apie duonkepę išvis niekas nepataria. O receptai tai ten jooo... Balta duona, balta duona du, balta trapi duona, balta duona trys ir t.t.... Aišku knisu tuos receptus, ką padarysi... Ar yra kokia bendra gairė, kaip duonos receptą pritaikyt duonkepei?
Atsakyti
QUOTE(Akfak @ 2012 11 14, 23:16)
Man apie duonkepę išvis niekas nepataria. O receptai tai ten jooo... Balta duona, balta duona du, balta trapi duona, balta duona trys ir t.t.... Aišku knisu tuos receptus, ką padarysi... Ar yra kokia bendra gairė, kaip duonos receptą pritaikyt duonkepei?

Manau, kad ne iš blogos valios jums niekas neatsako dėl duonkepės, nes dauguma kepa orkaitėje. Kai aš įsigijau duonkepę, tai išbandžiau viską biggrin.gif . Pradėjau nuo receptų, kurie buvo prie duonkepės, paskui bandžiau jau pagal forumiečių receptus. Tur but sunku įsivaizduoti, kiek produktų nukeliavo į šiukšlyną, kol viską bandžiau biggrin.gif . Praėjus gal kokiam pusmečiui jau valgiau kažką panašaus i duoną, bet ideali duona man gaunasi tik kepant orkaitėje, o tešla minkoma rankomis. O duonkepė pagarbiai stovi tik kaip tešlos minkymo aparatas bandelėms.
O jeigu rimtai, tai duonkepėje galite iškepti bet kurio recepto duoną.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 11 15, 08:28)
Manau, kad ne iš blogos valios jums niekas neatsako dėl duonkepės, nes dauguma kepa orkaitėje. Kai aš įsigijau duonkepę, tai išbandžiau viską biggrin.gif . Pradėjau nuo receptų, kurie buvo prie duonkepės, paskui bandžiau jau pagal  forumiečių receptus. Tur but sunku įsivaizduoti, kiek produktų nukeliavo į šiukšlyną, kol viską bandžiau biggrin.gif . Praėjus gal kokiam pusmečiui jau valgiau kažką panašaus i duoną, bet ideali duona man gaunasi tik kepant orkaitėje, o tešla minkoma rankomis. O duonkepė pagarbiai stovi tik kaip tešlos minkymo aparatas bandelėms.
O jeigu rimtai, tai duonkepėje galite iškepti bet kurio recepto duoną.

Aš kiek kepu, man viskas gaunasi, jau daugmaž pati viską išsiaiškinau. Rankom kepti neturiu sąlygų praktiškai, ne tik, kad vaikai prie gatavos duonos lenda ir anąkart tik plutą radau, vidus buvo tuščias, bet ir tešla labai patinka. Orkaitėj kepiau iki vaikų visada, dabar stengiuosi tą duonkepę išnaudot pilnai. Ir košes joje galima virt pvz su taimeriu, ryte atsikeli ir turi gatavą košę. Aišku duoną visada geriau orkaitėje kept, ir variantų daugiau, ir pasiformuot galima. Bet kol kas aš apžavėta aparato galimybių, kad tik miltų nepritrūkčiau biggrin.gif
Atsakyti
Tiesa, gal kokį bandelių receptą ta proga numestum, kur tešlą išminkai duonkepe ir paskui kepi orkaitėj...? blush2.gif
Atsakyti
merginos pastrigau padekite: ogi apziurejau kas vis tik saldytuve palikau per mazai raugo kokius 2 saukstus ar mano reiketu pasipildyti ir kokia butu papildymo eiga: raugas kvietinis maisytas su pilno grudo ir saulegrazomis ir t.t. labai lauksiu kaip toliau elgtis: ar reikia isemus is saldytuvo palaikyti kol susils ir tada kazka papildyti, parasykite prasau nesudetinga eiga, didelis Aciu 4u.gif
Atsakyti